Gość: l. IP: *.chello.pl 18.04.05, 16:46 Ile kosztował Wasz pierścionek zaręczynowy? Czy 2000 to dużo czy mało jak na takowy przedmiot? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ell Re: Pierścionek IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.04.05, 17:07 nie uważasz, że to powinno zależeć od zasobności przyszłego pana młodego? dla jednych te 2000 zł to bardzo dużo, gdyż kupują za 150-300 zł, dla innch jest to średnia cena gdyż kupili dużo droższy .. mój kosztowal więcej i uważam, że był za drogi, ale to nie ja decydowałam)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicka Re: Pierścionek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 17:36 mój kosztował 1700 zł więc to zalezy od Ciebie. Myślę, że to jest ok, ale to nie jest najważniejsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Pierścionek IP: *.fan-tex.com.pl 18.04.05, 18:41 A wg mnie to jest drogo. Ja uważa że pierścionek powinien być delikatny. A wiadomo że czym droższy tym bardziej efektowny. Sama bałabym się nosić tak drogocenny pierścionek żeby nie zgubić i żeby złodzieje mi palca z nim nie obcieli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicka Re: Pierścionek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 19:33 Ja się nie boję nosić, poza tym mój jest skromny z białego złota i z brylancikami i naprawde jest delikatny i piękny. To gdzie Ty chodizsz żeby palce mieli Ci uciąć?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l. Re: Pierścionek IP: *.chello.pl 18.04.05, 19:46 Pytam z czystej ciekawosci. Poprostu moj chlopak (mam nadzieje juz niedlugo narzeczony) powiedzial, ze wydalby na pierscionek przynajmniej 2000. Jak dla mnie to spora kwota jak na mala blyskotke. Ale z drugiej strony to jednorazowy wydatek na cale zycie. Nie pytam w kazdym razie z jakiegos snobstwa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicka Re: Pierścionek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 19:52 Ja nie mam cię za snoba, przecież po to jets to forum, żeby pytać Zgadzam się z Tobą to jest wydatek na całe życie, ja jestem z mojego zadowolona nawet bardzo a i wiesz zasugeruj, żeby ten pierścionek nie był za bardzo wymyślny bo moda minie a klasyka zawsze jest modna. Ale co ja Ci będę, decyzja do Ciebie Pozdrawiam i życzę udanych zaręczyn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l. Re: Pierścionek IP: *.chello.pl 18.04.05, 20:16 Dziekuje bardzo nicka. Nie chce miec wielkiego pierscionka. Raczej jeden brylant w oprawie z bialego zlota. Mysle, ze do wszystkiego pasuje i raczej klasyka Ale jeszcze pewnie z moim M. pochodzimy po sklepach i mam nadzieje wybierzemy cos ladnego. On oczywiscie stwierdzil, ze nie moge patrzec na ceny Pozdrawiam goraco Odpowiedz Link Zgłoś
asiaaiuto Re: Pierścionek 18.04.05, 20:41 moj kosztowal chyba okolo 500, jest sliczny, delikatny z bardzo malym brylancikiem, sama bym innego nie wybrala!!! Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg Re: Pierścionek 18.04.05, 20:56 Powiem uczciwie, nie mam najbledszego pojęcia i guzik mnie to obchodzi. Pierścionek wybrałam sobie dokładnie taki, jaki chciałam, stare srebro, bo złota nie lubię, z koralem, bo za koralami przepadam. Ile kosztował - nie mój problem. Liczy się, od kogo go dostałam - i że noszę go na codzień wzbudzając powszechne zachwyty, bo drugiego takiego nie ma nikt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Pierścionek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.05, 08:40 A moj kosztowal 8500.Zdaje sobie sprawe ze to duzo ale z drugiej strony to wyjatkowy pierscionek,taki na cale zyciei wcale nie ma duzego kamienia.Jest wyjatkowa skromny tyle ze firmowyi nie przeszkadza mi jak ktos nazywa mnie snobką-zazdrosc rządzi sie swoimi prawami pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marika Re: Pierścionek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 09:47 Ja też uważam, że to nie ma znaczenia ile kosztuje i zależy to od tego ile narzeczony może na niego przeznaczyć. A prawdziwa wartość pierscionka to uczucie, które symbolizuje. Ja oszalałam jak zobaczyłam swój i uważam, że jest sliczny i przypomina mi codziennie o tym, że mam kogoś kto chce ze mną spędzic reszte życia. Oczywiście z babskiej ciekawości zajrzałam do sklepu i spawdziłam ile kosztuje i okazało się, że całkiem sporo, bo ponad 2 tyś. Teraz troche bardziej na niego uważam ale podobałby mi się niezależnie od tego ile kosztuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikolka Re: Pierścionek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.05, 09:53 a mój kosztował 420zł i jest najpiękniejszym pierścionkiem pod słońcem - białe złoto i trzy maleńkie brylanciki i co najważniejsze - zaklęte w nich uczucie mojego narzeczonego. codziennie na niego patrzę i codziennie się uśmiecham Odpowiedz Link Zgłoś
rejka Re: Pierścionek 19.04.05, 10:06 Czy to ma znaczenie? Jest to jakis wyznacznik uczuc? Moja przyjaciolka nosi na palcu piec "ziarenek grochu", za ktore kupilaby sobie samochod. Dla mnie wyglada to bardziej na jablobex niz brylanty, bo takie wielkie. Raczej pierscien niz pierscionek. Jest szczesliwa. Ja mam okruszek. Tez jestem szczesliwa. Kolega oswiadczyl sie dziewczynie. Ilekroc spotykamy sie w gronie znajomych pokazuje wszystkim pierscionek i mowi, kosztowal 100 tysiecy. No i co z tego? Dla Macka to nie byl wydatek zycia, stac go i tyle. Wszyscy maja jej powoli dosyc a i sam narzeczony zastanawia sie czy aby nie zostawic i jej i pierscionka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakuska Re: Pierścionek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.05, 21:57 Aż się zachłysnęłam gdy zobaczyłam tą kwotę. Ja mam śliczny z białego i żółtego złota z cyrkonią za 242 zł. Rozumiem, że Twoj jest z brylantem - ja nie chciałam tak drogiego pierścionka, bo bałabym się go nosić. Odpowiedz Link Zgłoś
dorciaszek Re: Pierścionek 24.04.05, 22:18 przepraszam a czy cena pierscionka jest oznaka twojej milosci?? glupie pytanie jak dla mnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
helena_f Re: Pierścionek 25.04.05, 09:18 Moj kosztował ok 300zł i jest to mój wymarzony pierścionek, czyli z bialego złota i z szafirami Jestem nim zachwycona i nie zamieniłabym go na żaden inny. Ps. Uwazam ze 2000zł na pierscionek to cholernie duzo i ZA duzo, ale jak ktos tyle zarabia że moze sobie na to pozwolic, to czemu nie. MNie osobiscie nie ująłby koszt pierścionka, tylko szerość ukochanego w uczuciach. I bałabym sie nosić coś takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
organza77 Re: Pierścionek 25.04.05, 09:33 2000 zł za pierścionek- jeśli narzeczonego stać na taki zakup- to bardzo proszę Ale wolę niewielki-skromny pierścionek z jedną małą cyrkonią za przysłowiowe 200 zł. Moja koleżanka chełpiła się olbrzymim pierścionkiem z brylantem-do czasu, gdy wieczorem wracając z pracy (wychodząc na stacji metra Służew)- podbiegł do niej jakiś facet i kradnąc pierścionek złamał serdeczny palec... Bałabym się nosić taki drogocenny pierścionek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niki Re: Pierścionek IP: *.devs.futuro.pl 25.04.05, 09:46 Moj kosztowal 2500 i byl robiony na zamowienie, specjalnie dla mnie, wiec mam pewnosc, ze jest wyjatkowy. Nie tak, jak te z Apartu, zamawiane masowo w chinach. Nie liczy sie cena, ale relacja ceny do mozliwosci narzeczonego. Jesli facet ma mnostwo kasy, to dostajac od niego pierscionek za 200 zlotych mozna pomyslec, ze nie zalezy mu na tym, bo raczej oszczedzanie na pioerscionku jest nie na miejscu. Ale jesli chlopak niewiele zarabia, to trzeba docenic to, ze potrafil odlozyc pieniazki na ten cel. Moim zdaniem nie liczy sie cena, ale wysilek (takze finansowy), jaki narzeczony wlozyl, zeby kupic ten jedyny pierscionek na cale zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: devika Re: Pierścionek IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 25.04.05, 12:02 moj kosztowal 600 zl. biale zlote z brylancikiem. sliczny. 2000 to jednak za duzo przynajmniej dla mnie i mojego ukochanego bo teraz kupujemy mieszkanie i kazda zlotowka sie liczy. a pierscionek jest sliczny. czasmi te za 2000 sa brzydsze od tych tanszych i skoromniejszych. ale kazdy ma inne potrzeby i inaczej patrzy na pieniadze Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś