mureczek1 21.06.05, 15:05 co się robi z bukietem jak idziemy składać przysięgę? czy trzyma go świadkowa ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monikaa13 Re: co z bukietem...? 21.06.05, 15:16 tak najlepiej dac świadkowej lub połozyc na krzesełku Odpowiedz Link Zgłoś
alfa156 Re: co z bukietem...? 22.06.05, 08:46 ja odlozylam na krzeslo na ktorym siedzialam Odpowiedz Link Zgłoś
m.ruszel Re: co z bukietem...? 22.06.05, 15:19 A co sie robi z bukietem w trakcie klekania? Trzyma sie go w reku czy kladzie na krzeslo? Odpowiedz Link Zgłoś
alfa156 Re: co z bukietem...? 22.06.05, 15:51 odkladalam tylko na czas przysiegi i obraczek Odpowiedz Link Zgłoś
aldialdi Re: co z bukietem...? 22.06.05, 15:55 ja zmaierzam odłożyc na klęcznik. Przecież nie będę z nim całej mszy siedzieć. Niech sobie ładnie leży na klęczniku. Odpowiedz Link Zgłoś
aldialdi Re: co z bukietem...? 22.06.05, 16:04 Z tego co przyuważyłam klęczniki u nas są dość szerokie. Bukiet też nie będzie monstrualnych rozmiarów więc nie powinien spaść. A jak już spadnie to trudno - podniesie się go. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: co z bukietem...? 22.06.05, 16:06 Szczerze powiedziawszy nie wiem, jakie sa u nas, chyba dosc waskie. A bukiet faktycznie bede miala duzy. A co robicie z bukietem po slubie? Ja zanosze do kosciola pod obraz Madonny (w wazonie). Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: co z bukietem...? 22.06.05, 16:08 Oczywiscie podpytam wczesniej zakonni, czy moge tak zrobic, zeby sie nie "nadely"... Odpowiedz Link Zgłoś
alfa156 Re: co z bukietem...? 22.06.05, 16:22 bardzo ladny gest. ja z moim nie moglam sie rozstac jescze tydzien po slubie choc wygladal tragicznie. do kosciola zanieslismy kosz z kwiatami. Odpowiedz Link Zgłoś
aldialdi Re: co z bukietem...? 22.06.05, 18:08 Ja swój zawiozę mojej Mamie na grób. Odpowiedz Link Zgłoś
paula242 Re: co z bukietem...? 23.06.05, 12:05 aldialdi bardzo piękny gest.Ja wszystkie dekoracje miałam z żywych kwiatów ,do kościoła i na samochód.Były poprostu piękne,mogę przesłąć zdjęcia i ten z samochodu zawiozłam po ślubie dziadkom na grób których mi strasznie brakowało w tym dniu Odpowiedz Link Zgłoś
megynka Re: co z bukietem...? 23.06.05, 12:12 Dziewczyny, a u mnie jest zwyczaj, że bukiet się rzuca w czasie oczepin do grupy panienek. Czy tylko u mnie? Wiem, że rzuca się też welon, ale jak pisałam w mojej rodzinie jest zwyczaj z bukietem. Czy to wbrew tradycji? Może powinnam jednak zmienić na welon? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
emila123 Re: co z bukietem...? 28.06.05, 09:03 Czy ja mogłabym prosić o te zdjęcia? Wprawdzie ślub mam dopiero za rok, ale już zastanawiam się nad wszystkim. Chyba im wcześniej tym lepiej? Jeszcze raz proszę o fotki, tylko na emila.zaron@op.pl. Z góry dzięki, pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
monjan Re: co z bukietem...? 28.06.05, 09:31 a ja swoj trzymalam caly czas, podczas przysiegi tez-w lewej rece, tylko nizej, zeby nie zalasnial widoku dłoni kamerzyscie i fotografowi i tez bylo ok Odpowiedz Link Zgłoś