Dodaj do ulubionych

u św.Jacka na starówce - u Dominikanów

07.11.05, 12:52
chcemy tak wlasnie slub - jak bylo - macie jakies dosiadczenia stamtad ? jaka
atmosfera??? jaki wystroj???
Obserwuj wątek
    • elld Re: u św.Jacka na starówce - u Dominikanów 07.11.05, 17:15
      mój narzeczony poszedł tam do spowiedzi przed ślubem, w konfesjonale siedział
      stary ksiądz, który mnie nazwał: szmatą, prostututką itd. (nie mieszkaliśmy ze
      sobą, tylko za współżycie przedślubne) Nie będę powtarzała pozostałych
      wypowiedzi bo są równie niskich lotów .. mój ksiadz, powiedział, że się wstydzi
      za kolegę ...
      • agmani Dominikanie 07.11.05, 17:48
        Do Elld:
        Zmyslilas sobie te historyjke i tyle!

Do autorki watku:
        Wystroj kosciola jest stonowany i elegancki. Mozecie sami cos konkretnego
        zaproponowac.
        Atmosfera zalezy w duzej mierze od Was samych, czy zaangazujecie sie,
        przygotujecie liturgie, zadbacie o oprawe (spiew itp), czy dacie wczesniej
        poznac sie ojcu, ktory bedzie odprawial msze itd. Generalnie jest tu duzo
        swobody. Jesli masz dalsze pytania, chetnie odpowiem.
        • elld Mylisz się Agmani 08.11.05, 10:20
          niestety to co napisałam jest szczerą ale bolesną prawdą

moja wypowiedź dot. jednego księdza z tej parafii a nie kościoła jako miejsca
          ślubu, jednak po tym zdarzeniu dla mnie ten kościół - przestał być miejscem, w
          którym chciałabym uczestniczyć we mszy

i proszę niepisz więcej w ten sposób, nie wypada
      • dulce3 Re: u św.Jacka na starówce - u Dominikanów 08.11.05, 10:19
        Do autorki watku.
        Nie wierz w ta wypowiedz to bzdury. Dominikanie to swietny wybor. Wspaniala
        atmosfera a ojcowie sa naprawde the best. Moim marzeniem bylo brac slub w tym
        kosciele ale niestety stanelo na parafii rodzinnej w lodzi.

do elld
        Nie osmieszaj sie i nie wypisuj takich bzdur!!!! Nikt kto zna ten klasztor ci
        nie uwierzy wiec nie zmyslaj!!!!!!!!!
        • elld Re: u św.Jacka na starówce - u Dominikanów 08.11.05, 10:29
          miałam dokładnie takie same zdanie na temat tego kościoła, zresztą sama
          zaproponowałam mojemu narzeczonemu aby poszedł tam do spowiedzi

do tego zdarzenia, uważałam Dominikanów za chyba najlepsze miejsce do wszelkich
          uroczystości jak i zwykłych mszy

niestety to co napisałam wydarzyło się naprawdę - dokładne 30 sierpnia br - i
          dla mnie nie da się tego cofnąć

nie oceniam tak całego zakonu Dominikanów - proponuję tylko osobie, która
          zdecyduje się na ślub tam, ab wybierając księdza, który odprawi im nabożeństwo
          na wszelki wypadek wybrała młodszego wiekiem ...

na zakończenie - planowaliśmy z na drugi dzień po spowiedzi, pójść do kościoła
          i poruszyć to co zdarzyło się na spowiedzi z proboszczem, ale doszliśmy do
          wniosku, że to Bóg nas rozgrzesza i słyszy to co mówił jego przedstawiciel na
          ziemi ...
          tylko tyle..

• dulce3 Re: u św.Jacka na starówce - u Dominikanów 08.11.05, 10:32
            Moze trzeba bylo isc i wyjasnic sprawe a nie teraz oczerniac ojca na prawo i
            lewo, a przez to i caly zakon!!!!!!!!!!Bo skoro nie masz urazy do calego zakonu
            to po co o tym piszesz skoro pytanie bylo o klimat slubu a nie o spowiedz???
            Robisz krzywde innym Ojcom. Poza tym. Gratuluje skoro tak sobie z narzeczonym
            opowiadaliscie co u Was na spowiedzi...
            • dulce3 Re: u św.Jacka na starówce - u Dominikanów 08.11.05, 10:34
              Jestem przekonana ze gdybt nawet ktos cos takiego o mnie powiedzial to nigdy
              bym sie o tym nie dowiedziala, bo moj kochany nie chcialby zeby bylo mi
              przykro... Ale coz ile ludzi tyle pogladow na sprawe....
              • elld Re: u św.Jacka na starówce - u Dominikanów 08.11.05, 10:43
                też się mylisz .. to było nie tylko o mnie, ale również o nim (napisałam Wam
                tylko 0,01 tego co ksiądz powiedział) i dlatego poznałam słowa księdza ze
                spowiedzi
                poza tym, były to puste słowa, które mogą dotknąć tylko wtedy kiedy są prawdą,
                a w naszym przypadku ksiądz trafiał kulą w płot

nasz przypadek był pewnie tym jednym na tysiąc, który nie miał prawa się
                wydarzyć, a tym bardziej, że był to Kościół Dominikanów, którzy słyną z
                dobroci..

ja nie chcę również, abyście zmieniły zdanie na temat Dominikanów, absolutnie,
                chciałam tylko napisać o drugiej stronie medalu, która dla mnie była jeszcze
                bardziej szokująca niż dla Was teraz czytających moje słowa

w każdym razie życzę pięknych uroczystości u św. Jacka
            • elld skąd tyle złości w Tobie? 08.11.05, 10:47
              ja nikogo nie oczerniam, zaznaczyłam, że dot. to jednego ojca
              a sądzę, że jest to ważna informacja, bo może lepiej aby, "ten jeden niechlubny
              przypadek" np.: nie odprawiał sakramentu małżeństwa bo w napadzie "np.:
              złości" - zacznie mówić na kazaniu o takich sprawach jak na spowiedzi
              • dulce3 Re: skąd tyle złości w Tobie? 08.11.05, 10:49
                No tak, to moze powinniscie przylepic mu cos na czolo zebysmy wszyscy mogli
                rozpoznac, ktory to nazwal cie szmata... ehhh...
                • elld Re: skąd tyle złości w Tobie? 08.11.05, 10:53
                  ale jeżeli kiedykolwiek spaliście razem ze sobą - to jesteś taką samą szmatą
                  jak ja, a Twój przyszły mąż łajdakiem, który Cię zhańbił itd.
                  przepraszam ... zostawmy ten temat, do niczego nie on nie prowadzi
    • magdalaena1977 Re: u św.Jacka na starówce - u Dominikanów 08.11.05, 09:27
      polecam ogród przy klasztorze do składania życzeń.
      Moja przyjaciółka brała tam ślub i goście nie musieli tłoczyć się na ulicy pod
      kościołem jak u świętej Anny
    • anmery1 wielkie dzieki + 08.11.05, 10:23
      bardzo mi pomogłysciesmile juz wiem ze wlasnie TAM chce slubsmile
      a spowiedz zrobie i tak u siebie w parafii
      WAZNE: moj narzeczony jest ateista /nie ma zadnych obrzadków - niestety / wiec
      rozumiem ze bez problemy dadza nam tam slub - z tego co juz wiem to na 99% tak
      mozna ale moze cos wiecie na ten temat wiecje niz ja to chetnie posluchamwink
      • dulce3 Re: wielkie dzieki + 08.11.05, 10:29
        Ojcowie sa naprawde "do dogadania". Mysle ze jak pojdziecie wczesniej i na
        swobodnie pogadacie z ojcem, ktory ma Wam udzielac slubu to nie bedzie
        problemu. Tylko skorzystacie na tym. Naprawde zazdroszcze. Niesamowity klimat
        ma to miejesce. Jestem tam co niedziela na 19-stce smile))
        • anmery1 Re: wielkie dzieki + 08.11.05, 10:32
          fajnie smile) ciesze sie bo udany ślub to naprawde sukces wielki
          musimy tak podjechac w nowym roku i pogadac o "naszj sytyacji" - slub za roksmile
          • dulce3 Re: wielkie dzieki + 08.11.05, 10:33
            smile) nio ja tez za rok smile)) Mam juz termin zaklepany smile))
            • anmery1 Re: wielkie dzieki + 08.11.05, 10:46
              a jak maleństwo???? bo chyba spodziewacie sie dziecka tak????o ile Cie z nie
              pomylilam z inną dulce3smile
              • dulce3 Re: wielkie dzieki + 08.11.05, 10:51
                nio ja pisze na tym samym nicku z moja siostrasmile) Ona wychodzi za maz w grudniu
                juz teraz smile) Ja dopiero za rok smile))
                • dulce3 Re: wielkie dzieki + 08.11.05, 10:54
                  Teraz wlasnie siedzi w lazience bo od rana ja mdlismile))) A ja przyszlam z nia
                  pogadac tongue_out
                  • anmery1 Re: wielkie dzieki + 08.11.05, 11:04
                    AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAsmile pozdrow Ja mocno smiletrzymajcie sie obiesmile
                    • dulce3 Re: wielkie dzieki + 08.11.05, 11:05
                      smile))) Dzięki smile))) Właśnie mi się dostało , bo zaparzyłam sobie kawkę, a ona
                      reaguje na zapach kawy... "negatywnie" tongue_outPPP

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka