Dodaj do ulubionych

szycie sukni

27.01.06, 19:54
Drogie forumowiczki,przyszłe i obecne mężatki! Co sądzicie na temat szycia sukni? Wychodzę za mąż w czerwcu, chodzę od miesiąca po salonach i nic mi się nie podoba. Mam ściągnięty z internetu wzór wymarzonej sukni, ale czy warto decydować się na krawcową a przez to kupić przysłowiowego kota w worku?
Obserwuj wątek
    • ann_jazon Re: szycie sukni 27.01.06, 20:13
      Ja szyję. Nie stać mnie na suknię z salonu, za to uszycie kosztuje mniej niż
      połowę ceny salonowej, więc to jedyna opcja na jaką mogę sobie pozwolić. Musisz
      poszukać tylko dobrej krawcowej. Ja popytałam na forum o tych co szyją w moim
      mieście i muszę powiedzieć, że jedną pracownię zdecydowanie mi odradzono
      (większość niepochlebnych opinii). Tak więc szukaj i pytaj o opinię na foorum i
      wśród znajomych. Pozdrawiam smile
      • minerwamcg Re: szycie sukni 27.01.06, 23:18
        Mam namiar na dobrą pracownię pod Krakowem. W razie czego - na priv.
        • enterek77 Re: szycie sukni 31.01.06, 12:21
          czy ja mogę dostać od Ciebie namiary na priva? Proszę!!!!!!smile)))))))
        • sylvie11 Re: szycie sukni 03.02.06, 13:47
          Podaj mi proszę o namiar tej pracowni, bo też właśnie zastanawiam się nad
          szyciem sukienki. A wiesz może jakie mniej więcej sa tam ceny? Z góry bardzo
          dziękuję za odpowiedźsmile Sylwia mój adres email: sylvie11@wp.pl
        • agi79 Re: szycie sukni 03.02.06, 21:15
          Witam pięknie
          Mi także sukienkę szyła krawcowa i wyszło cudnie. Trafiłam na fantastyczną
          kobietkę z wyobraźnią, która spowodowała, że kwestia sukni nie była dla mnie
          stresem. Dzięki Basiu!
    • mazajac Re: szycie sukni 28.01.06, 09:40
      Ja też szyłam i powiem że byłam bardzo zadowolona, ściągnęłam tak jak ty wzór z
      internetu pokazałam kobiecie, która szyje kiecki do ślubu i uszyła mi i wyszła
      lepiej niż na zdjęciu, wązne jest jednak to, aby dobrze obejrzeć kiecki jakie
      szyje dana osoba, ja nie miałam się kogo doradzić, więc odwiedziłam wszystkie
      miejsca gdzie szyją i dokładnie oglądałam kiecki, bo czasami są ta uszyte i z
      takich materiałów że szkoda pieniędzy, warto dobrze się przyjrzeć, porozmawiać,
      wypytać,napisz z jakiego jesteś miasta a ktoś na pewno ci tu pomoże, powodzenia,
      • krewetka do minerwamcg 28.01.06, 10:26
        prosze o wsyalnie namiarow na priv. Dzieki smile
    • asia19815 Re: szycie sukni 28.01.06, 11:24
      Jak najbadziej jestem za. Sama też prawdopodobnie będę szyć.
      • atyde80 Re: szycie sukni 28.01.06, 14:10
        A może macie jakies namiary na krawcową w Białymstoku? Dzięki i pozdrawiam.
        • pepsicola2 Re: szycie sukni 28.01.06, 14:15
          ja szyłam, jestem zadowolona! Zaplacilam 1550zł, od p. krwcowej mialm welon,
          rekawiczki, biżuterię i poduszeczkę- ta ostatnia gratis.
          Łodz
          • ragazza4 Re: szycie sukni 28.01.06, 14:29
            Dziewczyny - dziękuję za odzew. Jestem z Białegostoku i dziś rano zamówiłam szycie u Teresy Słonicz w salonie "Gracya". Pomyślałam, że nie warto dłużej zwlekać. W sumie nie bardzo miałam się kogo poradzić, bo wszystkie koleżanki kupowały lub wypożyczały gotowe suknie, a na lokalnym forum internetowym temat nie chwycił... Salon ten jednak ma tradycję (działa od 1979 r.) i swego czasu zaopatrywał w suknie ślubne konkursy Miss Polonia. Dlatego mam nadzieję że mi lipy nie zrobiąsmile. Pozdrawiam !
            • atyde80 Re: szycie sukni 28.01.06, 16:02
              ragazza4 ja tez jestem z Białegostoku.napisz mi prosze ile kosztuje tam szycie
              sukni i jak długo trwa no i jak obsługa.czy daja ci najpierw pomierzyc jakies
              sukienki.Bede Ci wdzieczna za pomoc.
              • ragazza4 Re: szycie sukni 28.01.06, 16:36
                Niestety jest dość drogo. Uszycie sukni do wypożyczenia będzie kosztowało 1700 zł, a uszycie do kupna 3500. Mogę jednak tuż przed ślubem zdecydować czy chcę ją na własność, czy tylko wypożyczyć. Nie jest to stała cena, zależy oczywiście od rodzaju i ilości materiału, itp. Obsługa jest naprawdę fachowa - widać że pani Słonicz zna się na rzeczy, no i bez zbędnego pochlebstwa i przesłodzonych uśmiechów, pełna rzeczowość. Przymierzałam suknię podobną w kroju do tej, którą sobie wymarzyłam. Acha, to było na Wasilkowskiej, pod kościołem Rocha jest tylko mała filia, nie masz po co tam zachodzić. Na pytanie ile trwa uszycie sukni - pani odpowiedziała że właściwie 2-3 dni jak krawcowe solidnie się do niej zabiorą,a ewentualne dodatkowe zdobienia jeszcze z tydzień. To kwestia kiedy zabiorą się do realizacji zamówienia. Jak ślub w czerwcu (jak w moim przypadku) to nie będą się śpieszyć (suknia będzie gotowa w maju). Jeżeli komuś bardzo zależy, to myślę że uszyją prędzej. Acha, dodam jeszcze że mają fantastyczny wybór koronek. Jeżeli chodzi o inne miejsca, gdzie się szyje sukienki - to również w salonie "Madonna" na Białówny, ceny chyba niższe,ale nic o nim nie wiedziałam, więc nie chciałam ryzykować. Powodzenia!
    • golinda Re: szycie sukni 28.01.06, 14:44
      ja też postanowiłam uszyć, bo suknie, które widziałam na stronach int., a które
      mi się bardzo podobają, nie są oczywiście dostępne w Polsce i kosztują zwykle
      ponad 3000 euro (lub $)
      za uszycie z materiałami (a nie zamiarzam na materiałach oszczędzać) zapłacę
      max. 2000zł
      • junioreczek1 Re: Ja też szyję.. 28.01.06, 16:53
        Ślub biore 1 lipca ale za suknia rozgladam sie juz od listopada dostalam, za co
        bardzo dziekuje, wiele propozycji na e-mail, jednak ta wymazona byla tylko w
        mojej glowie i zdecydowalam sie uszyc polecam salon slubny Weronika w toruniu.
        Fachowa obsluga i pozostaje tylko czekac.
        • m.dmowska Re: Ja też szyję.. 28.01.06, 21:45
          a moze znacie jakąs fajna krawcowa z siedlec lub okolic?
          • m.dmowska Re: Ja też szyję.. 29.01.06, 11:52
            Zastanawiam się nad szyciem. Moim faworytem była sukienka Madonna "Semilla", ale
            kosztuje 5300, a ja na głowę nie upadłam i do tego jest z jedwabiu, więc jest na
            1 raz. Druga to model 3070 Sinceity (taka koronkowa z kryształkami)- ok. 3000,
            trochę mi szkoda na jeden raz...A trzecia jest z kolekcji Emelie Costa, ale w
            niej z kolei nie podaoba się materiał, bo wolałabym taftę jedwabną niż satynę...
            I co tu zrobić? Ale czy krawcowa uszyje mi z takich samych materiałów, żeby to
            nie wyglądało kiczowato...Szyłyście sukienki na wzór - bardzo się różniły od
            oryginału? A jak jakość materiału? Czy same kupowiałyści materiał czy one już
            się wszystkim zajmują? Proszę o odpowiedź...
            • zara.m Re: Ja też szyję.. 30.01.06, 08:55
              Zastanawiam się sama nad szyciem. Mój ślub jest dopiero we wrześniu, ale wiele
              czasu spędziłam w salonach z przyjaciółką, która powie tak już w kwietniu. Ceny
              tych sukni, które mi się podobają, najczęściej przyprawiają mnie o zawrót
              głowy.
              Czy ktoś może polecić sprawdzoną krawcową z Warszawy???
            • minerwamcg Re: Ja też szyję.. 30.01.06, 16:57
              Ja stwierdziłam, że suknie w salonach nie biorą się z kosmosu (aczkolwiek ceny
              sprawiają wrażenie jakby i owszem), tylko ktoś je musi szyć, prawda? Dlatego
              znalazłam krawcową, która szyje do salonów, i u niej zamówiłam suknię. Z
              materiałami problemu nie miałam - po prostu kupiłam je sobie sama. Dostałam
              adres sklepu, próbki jedwabiu i koronki, informację ile metrów czego kupić - i
              sama wybierałam.
              • bkn Re: Ja też szyję.. 30.01.06, 17:31
                Minerwa, a możesz podesłać namia na Twoją krawcową? Jeśli to nie tajemnica
                oczywiście i jeśli pani "działa" w okolicach Warszawy. Dzięki.
              • blawatek33 Re: Ja też szyję.. 31.01.06, 09:15
                Minerwo, czy mogłabyś podać namiary na krawcową w Warszawie? Też chciałabym
                uszyć sukienkę bo planyję tylko ślub bez wesela i nie chcę wydawać fortuny.
              • ewik_75 Re: Ja też szyję.. 31.01.06, 10:52
                Minerwamcg!

ja tez, prosze!
              • pstro2 Re: Ja też szyję.. 03.02.06, 16:05
                bardzo proszę o namiary na krawcową z okolic warszawy... smile
                • antoneska Re: Ja też szyję.. 24.06.14, 15:36
                  Pilnie poszukujemy osoby, która szyje i byłaby zainteresowana współpracą / Warszawa/ - odszywanie wzorów naszych kolekcji wg projektów autorskich. Więcej szczegółowych informacji udzielimy pod nr tel. 510 519 012 bądź Drodzy Utalentowani piszcie wiadomości na nasz fanpage www.facebook.com/pages/Fludra-SLOW-Fashion/401574209948948.
            • irlaaa Re: Ja też szyję.. 31.01.06, 09:32
              O też zakochałam sie w Sincerity 3070 smile i uszyłam na jej wzór moją... za
              tydzień ją odbieram. Sukienka wyszła piękna, już po pierwszym mierzeniu się w
              niej zakochałam. Za całośc wyjdzie mi 1000 zł... czyli jestem 2 tysiące do
              przodu. Sama kupowałam mareriał. Jest trochę inna niż oryginał, ale piękna i do
              tego niepowtarzalna.I da się ją przefarbować i przerobić na sukienkę wieczrową
              potem. Czyli nie będę się musiała rozstać z moim cudem <lol>

Zamiast super drogiej koronki (cena materiału ok. 2000 zł) kupiłam śliczny
              materiał, za całośc zapłaciłam 500 zł.

Polecam to rozwiązanie. Dyskonuję namiarem na dobrą i tanią krawcową w
              Warszawie. Jak jesteście zainteresowane - proszę piszcie na priv.
              • 77daria Re: Ja też szyję.. 02.02.06, 22:44
                Witam,
                poproszę o namiary na krawcową w Warszawie - mój mail dariaw@poczta.onet.pl.
                Dzięki.

Daria
        • agaban12 Re: Ja też szyję.. 30.01.06, 15:13
          junioreczek1,
          czy możesz podac adres tego salonu w Toruniu? Ślub w czerwcu a ja całkiem w
          rozsypce ... wink
          Agnieszka
    • aromatol Re: szycie sukni 30.01.06, 14:46
      a moze ktos zna dobra krawcowa w lublinie???
      • monjan Re: szycie sukni 31.01.06, 11:14
        ja swoją suknie szyłam w Lublinie
        i bylam naprawde zadowolona!!! suknia dla mnie piekna, comoze cie zobaczyc na
        linku ponizej
        chetnie ja teraz sprzedam-cena do ustalenia
        namiarow na krawcowa juz nie mam bo sie przeprowadzila, za to sprzedam sukniesmile
        • ewakrys Re: szycie sukni 31.01.06, 14:32
          cześćsmile
          Macie namiar na dobra krawcową z Łodzi??
        • kajaja2 Re: szycie sukni 31.01.06, 16:33
          a co pozniej zrobisz zta suknia.niedostaniesz tej samej kwoty za ktora
          zaplacilas.w lodzi na ul.pilsudskiego w sklepie slawa moesz wypozyczyc suknie
          taka jaka bedzie ci sie podobala jak tak zrobilam i niczym sie nie
          przejmowalam.tylko zaplacilam za dodatki i wypozyczenie,kaucja byla oddana w
          dniu w ktorym mialam oddac.
          • ragazza4 Re: szycie sukni 03.02.06, 08:29
            Właśnie chodzi o to, że suknie z salonów nie podobają się mi się w ogóle.
    • honocia Re: szycie sukni 03.02.06, 14:05
      Dziewczyny podajcie sprawdzoną krawcową z Warszawy i okolic, ew. pracownię
      krawiecką. Słyszałamże w Ząbkach ładnie szyją.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka