kati_t 01.02.06, 14:23 Czy któraś z was orientuje się może gdzie można obejrzeć te suknie, bardzo mi się podobają i może orintujecie się ile taka suknia może kosztować mniej więcej oczywiście www.le-spose-di-gio.it/prehome.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnrek Re: SUKNIE - Le spose di Gio - gdzie można kupić 01.02.06, 14:33 We Włoszech i Londynie. Odpowiedz Link Zgłoś
kati_t Re: SUKNIE - Le spose di Gio - gdzie można kupić 01.02.06, 14:40 tyle to ja na stronie przeczytałam może ktoś sprowadza je do polski np. co o nich wogóle myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: SUKNIE - Le spose di Gio - gdzie można kupić 01.02.06, 14:40 Sa rewelacyjne, ale prawdopodobnie ich ceny nie są na polską kieszeń Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkaa16 Re: SUKNIE - Le spose di Gio - gdzie można kupić 01.02.06, 17:44 Sukienki są przepiekne!!!!!!! Ciekawa jestem czy rzeczywiście żaden salon w Polsce ich nie sprowadza.... Odpowiedz Link Zgłoś
justm Re: SUKNIE - Le spose di Gio - gdzie można kupić 02.02.06, 07:33 mam osobę, która jest w tej chwili w monzy - jeśli coś cię konkretnie interesuje mogę poprosić żeby zapytała. widziałam na stronie, że tam są 2 sklepy, mimo, że miasto nie jest duże. Odpowiedz Link Zgłoś
kati_t Re: SUKNIE - Le spose di Gio - gdzie można kupić 02.02.06, 09:33 justm dziękuję Ci bardzo za chęć pomocy, wydanie prawie 12 tys za suknie było by niemądre, jednak bardzo bym chciała zobaczyć inne zdjęcia sukienek, może mają jakiś katalog, wysłałam @ z prośbą o przesłanie katalogu ale nie przeslali mi nic Jeżeli nie był by to problem dla twojej znajomej to bardzo ale to bardzo była bym wdzięczna za katalog ew, inne zdjęcia tych sukni, zdecydowałam ze na podobieństwo jedenj z nich uszyję sobie podobną tylko że potrzebna są zdjęcia dość wyraźne. Odpowiedz Link Zgłoś
justm Re: SUKNIE - Le spose di Gio - gdzie można kupić 02.02.06, 10:17 ok, będe wiedzieć po weekendzie Odpowiedz Link Zgłoś
golinda Re: SUKNIE - Le spose di Gio - gdzie można kupić 02.02.06, 08:55 mnie też zauroczyły te suknie zadzwoniłam do Włoch-0pani powiedziała, że mają sklepy tylko we Włoszech, a ich suknie kosztują ok. 3000 euro wzięłam zdjęcie do krawcowej-powiedziała, że mi uszyje bez problemu...zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
kati_t Re: SUKNIE - Le spose di Gio - gdzie można kupić 02.02.06, 09:18 a kiedy masz ślub? przyjde pod kościół cię zobaczyć hihihi żartuję oczywiście Ja wczoraj pojełam decyzję że będę szyć, suknie piękne w swojej prostocie, myslę że bardzo dużo w tych modelach robi materiał. Jeżeli suknie kosztuje 3000euro to o mało z krzesła nie spadłam po dzisiejszym kursie jest to 11500 zł - taniocha - KUPUJEMY pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
golinda Re: SUKNIE - Le spose di Gio - gdzie można kupić 02.02.06, 11:25 pewnie, że taniocha tak, materiał tutaj to podstawa, pani powiedziałą mi również, że szyją te suknie z najlepszych włoskich jedwabi...hmm... ale myśle też, że najprostsze suknie najłatwiej spieprzyć...bo każdy błąd bardzo wyraźnie widać Odpowiedz Link Zgłoś
kati_t Re: SUKNIE - Le spose di Gio - gdzie można kupić 02.02.06, 11:43 golinda powiedz mi z jakiego miasta jestes? Jeżeli z Warszawy to możesz polecić mi z reką na sercu jakaś dobra krawcową ? będę wdzięczna Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: SUKNIE - Le spose di Gio - gdzie można kupić 02.02.06, 11:46 Niestety, łatwo z szyciem nie jest, tu macie sukienkę szytą na wzór: www.mlodejparze.com/index.php?option=com_classifieds&task=view&id=263 To już zupełnie nie to samo co oryginał, model numer 5: www.le-spose-di-gio.it/prehome.html Odpowiedz Link Zgłoś
kati_t Re: SUKNIE - Le spose di Gio - gdzie można kupić 02.02.06, 12:00 no nie najlepiej to wyszło jednak jak się przyjrzałam to wiele dość znaczących fragmentów sukni zostało zmienionych przyjrzyj się jak jest uszyty przód (od pasa w dół) oryginalnej, a jak w tej szytej - ta szyta poszła jakimiś klinami czego nie ma w oryginalnej, myślę że figura też sporo działa na niekorzyść tej laski - oczywiście jak się spojrzy na org. i na nią - nie mówię że brzydka nr 5 nie jest moim faworytem, bardzo bym chciała aby moja suknia miała przód jak nr 12 lub 17 natomiast tył sukni jak model 23. Oczywiście warunkiem jest podobny materiał i kolor (delikatny róż) Bardzo dziewczęca i subtelna jest też suknia nr 15 - podoba mi się ale nie tak bardzo jak tamte Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: SUKNIE - Le spose di Gio - gdzie można kupić 02.02.06, 12:03 Moim zdaniem rzecz również w materiale, u tej dziewczyny jest jakaś błyszcząca tafta, nic tak ładnie się nie "leje" jak jedwab. Odpowiedz Link Zgłoś
justm agnrek 02.02.06, 12:28 jeteś pewna, że to na wzór modelu 5???? a łyzka na to... Odpowiedz Link Zgłoś
ladnapanna Re: SUKNIE - Le spose di Gio - gdzie można kupić 02.02.06, 12:37 no jeśli to było na wzór nr 5 to chyba troche krawcowej nie wyszło Odpowiedz Link Zgłoś
ladnapanna Re: SUKNIE - Le spose di Gio - gdzie można kupić 02.02.06, 12:34 alez one sa piękne i ta aranżacja, cu - do - wne!! a które modele sa waszymi faworytkami? Odpowiedz Link Zgłoś
golinda Re: SUKNIE - Le spose di Gio - gdzie można kupić 02.02.06, 13:15 no rzeczywiście model nr 5 krawcowej bardzo nie wyszedł ale jak mozna szyć z tafty cos co powinno sie szyć z jedwabiu? moją faworytką jest 3 i 5 (w sumie chyba to to samo tylko kolor inny) jeśli chodzi o krawcową-będę szyła u p. Ani Romanczuk Odpowiedz Link Zgłoś
golinda Re: SUKNIE - Le spose di Gio - gdzie można kupić 02.02.06, 13:17 piękna jest też 18-pod warunkiem ze pod spodem jest sukienka a nie spodnie Odpowiedz Link Zgłoś
elld ja szyłam model 9 02.02.06, 15:07 z jedwabiu włoskiego, sukienka wszyła dokładnie tak jak powinna, dodatkowo na wzór pozostałych modeli uszyłam bluzkę ze spodniami na poprawiny - jedwab w połączeniu muślinem, który usztywniany jest żyłkmi itd.; jeżeli chcecie osiagnąć taki efekt, to niestety musicie skorzystać z bardzo dobrej krawcowej i za to dodatkowo zapłacić - co spowoduje, ze sukienka będzie kosztować min. 3000 zł. i więcej w zależnosci od jakości materiału - dobra krawcowa (zakład) bierze w W-wa do 2.000 za uszycie. ja korzystałam z Mario Menezi (salon na Sienkiewicza w kamienicy) ale sukienkę ślubną lepiej szyć w Otwocku w ich głównym zakładzie krawieckim Odpowiedz Link Zgłoś
kati_t Re: ja szyłam model 9 02.02.06, 16:06 elld mogła byś mi przesłac na adres gazetowy jakieś swoje zdjęcia abym mogła zobaczyć suknię, bardzo mi zależy bo jestem juz prawie przekonana że będę szyć! Była bym bardzo wdzięczna również za telefon do krawcowej, rozumiem że ją polecasz ? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
golinda Re: ja szyłam model 9 02.02.06, 16:12 ja też poproszę o zdjęcie i namiary na krawca, wielkie z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
elld Re: ja szyłam model 9 03.02.06, 09:52 zaraz sprawdze czy mam cos w pracy (to znaczy zdjecia) i Wam podesle, jednak zaznaczam, ze moja krawcowa (zakład) zalicza sie do drogich ... Odpowiedz Link Zgłoś
kati_t Re: ja szyłam model 9 03.02.06, 10:26 elld, ja przeznaczam na suknię 2 tys zł 200 zł w jedną czy drugą już nie robi takiego znaczenia, ważne aby to była polecona dobra krawcowa, ale nie polecona bo to znajoma ale polecona z wlasnego doświadczenia, zależy mi na tym aby suknia odpowiadała moim oczekiwaniam, abym nie załowała Jeżeli masz zdjęcie to ja bardzo bardzo proszę miłego dnia Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
elld Re: ja szyłam model 9 03.02.06, 11:14 wysłałam Ci maila, sądzę, ze za model "zwiewny" powinnaś zmiścić się w plus / minus 2000 zł. za sukienkę wieczorową w MarioMenezi z ich materiałem trzeba zapłacić ok 1.500 do 2.000 i więcej, a za taką mogą uchodzić pozostałe modele tych sukienek ja ich polecam, bo szyłam u nich: poza ślubna częścią: dwa płaszcze, sukienkę, dwa garnitury + kilka garniturów mój mąż; zatem mogę ich polecać z czystym sumieniem Odpowiedz Link Zgłoś
kati_t Re: ja szyłam model 9 03.02.06, 11:32 elld bardzo Ci dziękuję dostałam zdjęcia, bardzo ładna suknia, model 9 wyszedł jak model 9 a nie jak nie wiadomo co Już dzwoniłam do tych krawców, mniej więcej wiem co i jak, wysłałam zdjęcia z modelami jakie mnie interesują mają mi przesłać kosztorys wstępny ile będzie kosztować uszycie takiej sukni i takie tam dzięki xxx i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
elld Re: ja szyłam model 9 03.02.06, 11:38 pamiętaj,ze mozna z nimi negocjowac i sporo urwac, ale lepiej to chyba robic na miejscu niz przez telefon powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
justm Re: ja szyłam model 9 03.02.06, 11:54 ja również bardzo poproszę o zdjęcia Odpowiedz Link Zgłoś
golinda Re: ja szyłam model 9 03.02.06, 11:40 dostałam tego maila...ładna ta sukienka, ale nie ma nic wspólnego z sukniami Le Spose di Gio...niestety popatrzyłam sobie na suknie szyte, kopiowane nie ma co się oszukiwać, żadna krawcowa nie sięga do pięt tym projektantom, bo gdyby tak było, byłaby bardzo znana... chyba jednak kupię suknię, trudno Odpowiedz Link Zgłoś
kati_t Re: ja szyłam model 9 03.02.06, 11:56 golinda nie opowiadaj jest podobna, nie mówię że identyczna ale widać że to prawie to samo, trochę rózni się ten tiul przy dekoldzie ale wg mnie podobna zaszewki kolor, materiał w tych samych miejscach. Trzeba też wziąc poprawke na to że tamte zdjęcia też są retuszowane i nie ma siły aby zdjęcie w 100% odzwierciedlało suknię jaka wygląda w realu. A jak na prawdę wyglada - tego niestety nie wiemy. Ja się zastanwiam, korci mnie szycie ale boję się że nie wyjdzie i bedę żałować.. buuu no nic zobaczymy co mi prześlą. Odpowiedz Link Zgłoś
elld Re: ja szyłam model 9 03.02.06, 12:22 dziewczyny, ale ja nie chciałam dokładnie co do joty takiej jak na modelu 9 - ja ją specjalnie odcięłam do gorsetu + mam lepszy materiał niż oni w standardzie - zamiast zwykłej satyny, jest jedwab - to wszystko powoduje, ze wyglada trochę inaczej ale nie mozecie powiedzieć, że nie jest to bardzo dobre szycie?! przymierzałam sukienki w Lilea (do 12.000 zł) i Pronovis (najdroża 8.000) - były uszyte dokładnie w tej samej jakości sama miałam wiele wątpliwości co do szycia, ale teraz nie żałuję - wyszło tak jak chciałam i nie mam modelu, w którym paraduje co 3 panna młoda w w-wa Odpowiedz Link Zgłoś
kati_t Re: ja szyłam model 9 03.02.06, 12:25 a co zrobiłas ze swoją suknia? sprzedałaś ją? tak z ciekawości pytam thx za nowe zdjęcia Odpowiedz Link Zgłoś
elld Re: ja szyłam model 9 03.02.06, 12:30 nie i nie zamierzm umówiłam się z Panią Dorotą, że jak mi już serce pozwoli to ze spódnicy uszyje mi coś fajnego (sukienkę, garnitur letni) - co tylko będę chciała.. gorset - zdejemę tiul i dodam może coś z kryształów sworowskiego, czy jakiś muślin kolorowy na wierzch i będę miała do np.: czarnej spódnicy na inne wielkie wyjścia - bale ... Odpowiedz Link Zgłoś
ewik_75 Re: ja szyłam model 9 03.02.06, 12:44 Elld, czy ja tez moge dostac zdjecia i namiary na ten zaklad? Dziekuje z gory pozdrawiam e. Odpowiedz Link Zgłoś
elld wysłany mail do Ciebie wrócił 03.02.06, 17:39 .. może masz pełną skrzynkę. "Mario Menezi" Studio Mody Warszawa ul. Patriotów 11 a, tel. 022 6127332 , fax. 022 6127332 Odpowiedz Link Zgłoś
ewik_75 Re: wysłany mail do Ciebie wrócił 03.02.06, 21:15 elled, to w takim razie - jelsi nie bedzie to dla Ciebie klopotem, moze na ten adres: eciesl@poczta.onet.pl z gory dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
maya28 Re: ja szyłam model 9 03.02.06, 13:57 Bardzo bym Cię prosiła o namiary na tą rewelacyjną krawcową, no i oczywiście zdjęcia na maila gazetowego. Suknie są pikene, i jeżeli jest ktos, kto potrafi cos takiego uszyć w Polsce... Oj biedna jesteś, teraz Cie wszyscy zamęczać będa o dane.. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkaa16 Re: ja szyłam model 9 03.02.06, 14:08 ja też bardzo proszę o zdjecia na maila gazetowego, jesli tylko możesz.Model 9 jest super. Odpowiedz Link Zgłoś
77daria Re: ja szyłam model 9 03.02.06, 15:01 Witam, czy ja również mogłabym poprosić o zdjęcia i namiary? Dzięki. Pozdrawiam, Daria Odpowiedz Link Zgłoś
magslezak Re: ja szyłam model 9 03.02.06, 15:21 I ja sie podpisuje pod prosbami Wrecz zakochalam sie w 9 mail: magslezak@gazeta.pl Z gory przepieknie dziekuje i powodzenia na nowej drodze zycia zycze Odpowiedz Link Zgłoś
elld Re: ja szyłam model 9 03.02.06, 17:07 wysłam i wyłączam się z forum .. ja już jestem po i zaglądam bardzo żadko, ale zainteresował mnie Wasz wątek o tych sukienkach Odpowiedz Link Zgłoś
golinda Re: ja szyłam model 9 03.02.06, 22:14 dziewczyny! nie liczcie na to, że ktoś wam uszyje taką suknę jak ze zdjęć! obejrzałam już parę kopii i stwierdzam jedno-nie ma co się łudzić, że ktoś skopiuje oryginał! lepiej iść do sklepu i nie kupować u krawcowej kota w worku! Odpowiedz Link Zgłoś
kati_t Re: ja szyłam model 9 04.02.06, 20:27 no ja dzisiaj złamałam żelazną zasadę i pokazałam mojemu narzeczonemu te suknie i poprosiłam o poradę, co myśli na temat uszycia. I on jeszcze bardziej mnie zamotał, i już nie wiem bardzo boję się ryzykować a z drugiej strony są ludzie - krawcy którzy specjalizują się w szyciu sukni ślubnych i dla nich nie jest to większy problem. Nadal nie wiem co robi, w przyszłym tyg. jadę do Gdyni do salonu AGNES tamte suknie tez mi się podobają zobaczę co będzie i wtedy podejmę decyzję. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
golinda Re: ja szyłam model 9 04.02.06, 21:00 tak, są krawcy specjalizujący się w szyciu sukni ślubnych, "dzieła" spod ich igieł można podziwiać na bazarze Różyckiego. Tylko coś takiego są w stanie uszyć. Suknie tak doskonałe w swojej prostocie jak z te le Spose di Gio to za wysokie progi dla zwykłych, nawet wysoko ceniących się krawców. W podróbce będzie widać każdy błąd... Marynarki Lagerfelda wyglądają z pozoru bardzo zwyczajnie... Załóż taką i porównaj z marynarką szytą przez "niewiadomokogo" One mają w sobie to coś, co ciężko zdefiniować. Postanowiłam, nie szyję sukienki, kupią taką jaka mi się spodoba-na te w polskich sklepach mnie stać. Na suknię za 3.000 euro jeszcze nie... Odpowiedz Link Zgłoś
justm Re: ja szyłam model 9 06.02.06, 08:02 byc może będę w połowie lutego dysponowac katalogiem. obecnie nie mieli w sklepie w monzy - katalogi pojechały na targi Odpowiedz Link Zgłoś
kati_t Re: ja szyłam model 9 06.02.06, 15:35 justm mam nadzieję że pamiętasz o mnie i o ile to jest mozliwe to ja bym bardzo chciała taki katalog chociaż by obejrzec, jak by co to ja mogę pokryc koszt przesyłki etc. proszę pamiętaj o mnie Odpowiedz Link Zgłoś
justm Re: ja szyłam model 9 06.02.06, 15:37 wątpię, żeby w sklepie dali więcej niż 1. skąd jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
kati_t Re: ja szyłam model 9 06.02.06, 16:05 z Warszawy, no miejmy nadzieję że dadzą jak nie to może by się udało go jakoś zeskanowac zależy jeszcze jaki on gruby.. hmmm będziemy się martwić jak dostaniesz jedną sztukę, ale jak by co to ja pierwsza w kolejce zaraz po tobie do obejrzenia Odpowiedz Link Zgłoś
justm Re: ja szyłam model 9 07.02.06, 07:10 będę mieć jakiś mały prospekt w przyszlym tygodniu, pod koniec. jak mały to obawiam się, że to może być broszura. zobaczymy. odezwij się jeśli zamilknę na dłużej Odpowiedz Link Zgłoś
elen80 Re: ja szyłam model 9 08.03.06, 08:12 Cy ja tez mogę prosić zdjęcie na maila? Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
st_karolka Re: SUKNIE - Le spose di Gio - gdzie można kupić 07.02.06, 08:16 ja również poproszę o zdjecia na gazetowego maila Odpowiedz Link Zgłoś
kati_t Re: SUKNIE - Le spose di Gio - gdzie można kupić 07.02.06, 17:03 znalazłam sronkę na której są jakieś nowe modele nie ma ich za wiele ale też urocze pozdrawiam www.elegantbride.com/dresscollections/bride/index.ssf/cgi- bin/dressfinder/results.cgi/dressfinder/ebride/thumbnails.ata? APPROVED=2,3&DRESS_TYPE=1&DESIGNER=647 Odpowiedz Link Zgłoś
anka786 Re: SUKNIE - Le spose di Gio - gdzie można kupić 07.02.06, 17:12 dziewczyny wyslalam im maila-giò-ceny od 2400-3500€ Odpowiedz Link Zgłoś
kati_t Re: SUKNIE - Le spose di Gio - gdzie można kupić 07.02.06, 17:14 suknie przez te ceny dla mnie nie osiągalne, musiała bym na głowe upaśc żeby kupić suknie za min 8 tysi. Odpowiedz Link Zgłoś
kati_t Re: SUKNIE - Le spose di Gio - gdzie można kupić 07.02.06, 17:12 www.impressionsbridalsalon.com/lesposedigio.htm może będzie lepiej o tak. Odpowiedz Link Zgłoś
anka786 Re: SUKNIE - Le spose di Gio - gdzie można kupić 07.02.06, 17:16 ja tez nie,ale wyobraz sobie ze np demetrios tutaj tez ma podobne ceny a w polsce kupisz za 2500zl!!!czyli ok 600euro! Odpowiedz Link Zgłoś
elld trochę inne wzory 07.02.06, 17:15 www.iosposa.it/cont/DBModa/result.aspx?DDLStilisti=&DDLStili=&DDLStagioni=&DDLScelti=16# Odpowiedz Link Zgłoś
kati_t Re: trochę inne wzory 07.02.06, 17:28 to ja jeszcze dożucę stronkę z pokazu - też tylko 8 modeli ale pierwszy raz je widzę fiere.iosposa.it/cont/010mil/017sfi/171art/0502/1801/default.asp Odpowiedz Link Zgłoś
kati_t Re: trochę inne wzory 07.02.06, 17:28 oczywiście dorzucę - przepraszam za byka Odpowiedz Link Zgłoś
oliwia28 Re: trochę inne wzory 07.03.06, 14:50 ja bardzo tez prosze o zdjecie tej sukni uszytej w Polsce na adres ewolucja@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
elld Re: trochę inne wzory 07.03.06, 17:56 szyłam ją w salonie www.mariomenezi.com jutro Ci przyślę, ale wyślij mi maila na gazetowego Odpowiedz Link Zgłoś
gohaa1 Re: trochę inne wzory 07.03.06, 20:20 hej wlasnie koncze szyc suknie nr 24. wiekszosc tych sukienek powinna byc wykonana z tafty "inetligentnej" - jest zuplenie inna niz zwykla tafta - swietnie sie drapuje, ma sliczny perlowy polysk. chcialam najpierw nr 3, ale odradzono mi ze wzgledu na szwy w tiulu, ktorych na zdjeciu z modelka nie widac, bo to zdjecie pozowane przeciez. w rzeczywistosci nie wyglada to ponoc tak dobrze :o( zreszta tiul sie sciaga bardzo, marszczy. jestem bardzo zadowolona z pracy krawcowych w salonie ( min. moja ciotka :o)). suknia zaczyna wygladac tak, jak sobie wymarzylam ;o) no i cena za nia mnie nie powala z nog... :o) pozdarawiam Odpowiedz Link Zgłoś
elen80 Re: SUKNIE - Le spose di Gio - gdzie można kupić 08.03.06, 08:32 Mi się podoba bardzo model nr 2, tylko nie wiem jak wygląda tył, acha i to na górze to szal taki długi? ale suknie piękne, zwiewne, bardzo delikatne. Odpowiedz Link Zgłoś
fafique "Piątka" w realu :) 07.04.06, 00:03 www.mattandjen.myhitched.co.uk/ Co prawda na zdjęciu niewiele widać, ale lepszy rydz niz nic Jak się w googlach poszpera, to i na aukcje tej kiecki trafić mozna. www.confetti.co.uk/cafe/message_board/thread.asp?id=243236 Wyszperałam juz zakończoną aukcję, pannica chciała sprzedać sukienkę za ok 3000 dolarów Forumowiczki szyjące - pochwalcie się dziełami krawcowych Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gohaa1 Re: "Piątka" w realu :) 07.04.06, 08:06 mam ostatnia przymiarke w swieta - sukienka jest juz prawie gotowa. moze pstrykne jakas fotke.. to wrzuce tu :o) jesli nie, to juz za miesac na pewno - mam slub pod koniec kwietnia ;o) moja sukienkia to nr 24 Odpowiedz Link Zgłoś