Dodaj do ulubionych

SUKNIE - Le spose di Gio - gdzie można kupić ???

01.02.06, 14:23
Czy któraś z was orientuje się może gdzie można obejrzeć te suknie, bardzo mi
się podobają i może orintujecie się ile taka suknia może kosztować mniej
więcej oczywiście smile

www.le-spose-di-gio.it/prehome.html
Obserwuj wątek
    • agnrek Re: SUKNIE - Le spose di Gio - gdzie można kupić 01.02.06, 14:33
      We Włoszech i Londynie.
      • kati_t Re: SUKNIE - Le spose di Gio - gdzie można kupić 01.02.06, 14:40
        tyle to ja na stronie przeczytałam smile może ktoś sprowadza je do polski np.smile

co o nich wogóle myślicie?
        • agnrek Re: SUKNIE - Le spose di Gio - gdzie można kupić 01.02.06, 14:40
          Sa rewelacyjne, ale prawdopodobnie ich ceny nie są na polską kieszeń sad
    • agnieszkaa16 Re: SUKNIE - Le spose di Gio - gdzie można kupić 01.02.06, 17:44
      Sukienki są przepiekne!!!!!!! Ciekawa jestem czy rzeczywiście żaden salon w
      Polsce ich nie sprowadza....
    • justm Re: SUKNIE - Le spose di Gio - gdzie można kupić 02.02.06, 07:33
      mam osobę, która jest w tej chwili w monzy - jeśli coś cię konkretnie
      interesuje mogę poprosić żeby zapytała. widziałam na stronie, że tam są 2
      sklepy, mimo, że miasto nie jest duże.
      • kati_t Re: SUKNIE - Le spose di Gio - gdzie można kupić 02.02.06, 09:33
        justm dziękuję Ci bardzo za chęć pomocy, wydanie prawie 12 tys za suknie było
        by niemądre, jednak bardzo bym chciała zobaczyć inne zdjęcia sukienek, może
        mają jakiś katalog, wysłałam @ z prośbą o przesłanie katalogu ale nie przeslali
        mi nic sad Jeżeli nie był by to problem dla twojej znajomej to bardzo ale to
        bardzo była bym wdzięczna za katalog ew, inne zdjęcia tych sukni, zdecydowałam
        ze na podobieństwo jedenj z nich uszyję sobie podobną tylko że potrzebna są
        zdjęcia dość wyraźne.

• justm Re: SUKNIE - Le spose di Gio - gdzie można kupić 02.02.06, 10:17
          ok, będe wiedzieć po weekendzie
    • golinda Re: SUKNIE - Le spose di Gio - gdzie można kupić 02.02.06, 08:55
      mnie też zauroczyły te suknie
      zadzwoniłam do Włoch-0pani powiedziała, że mają sklepy tylko we Włoszech, a ich
      suknie kosztują ok. 3000 euro
      wzięłam zdjęcie do krawcowej-powiedziała, że mi uszyje bez problemu...zobaczymy wink
      • kati_t Re: SUKNIE - Le spose di Gio - gdzie można kupić 02.02.06, 09:18
        a kiedy masz ślubsmile? przyjde pod kościół cię zobaczyć smile hihihi żartuję
        oczywiście wink

Ja wczoraj pojełam decyzję że będę szyć, suknie piękne w swojej prostocie,
        myslę że bardzo dużo w tych modelach robi materiał.

Jeżeli suknie kosztuje 3000euro to o mało z krzesła nie spadłam po dzisiejszym
        kursie jest to 11500 zł - taniocha - KUPUJEMY smile

pozdrawiam
        • golinda Re: SUKNIE - Le spose di Gio - gdzie można kupić 02.02.06, 11:25
          pewnie, że taniocha smile
          tak, materiał tutaj to podstawa, pani powiedziałą mi również, że szyją te suknie
          z najlepszych włoskich jedwabi...hmm...
          ale myśle też, że najprostsze suknie najłatwiej spieprzyć...bo każdy błąd bardzo
          wyraźnie widać
          • kati_t Re: SUKNIE - Le spose di Gio - gdzie można kupić 02.02.06, 11:43
            golinda powiedz mi z jakiego miasta jestes? Jeżeli z Warszawy to możesz polecić
            mi z reką na sercu jakaś dobra krawcową ? będę wdzięczna smile

• agnrek Re: SUKNIE - Le spose di Gio - gdzie można kupić 02.02.06, 11:46
              Niestety, łatwo z szyciem nie jest, tu macie sukienkę szytą na wzór:

www.mlodejparze.com/index.php?option=com_classifieds&task=view&id=263
              To już zupełnie nie to samo co oryginał, model numer 5:

www.le-spose-di-gio.it/prehome.html
              • kati_t Re: SUKNIE - Le spose di Gio - gdzie można kupić 02.02.06, 12:00
                no nie najlepiej to wyszło sad

jednak jak się przyjrzałam to wiele dość znaczących fragmentów sukni zostało
                zmienionych przyjrzyj się jak jest uszyty przód (od pasa w dół) oryginalnej, a
                jak w tej szytej - ta szyta poszła jakimiś klinami czego nie ma w oryginalnej,
                myślę że figura też sporo działa na niekorzyść tej laski - oczywiście jak się
                spojrzy na org. i na nią - nie mówię że brzydka wink

nr 5 nie jest moim faworytem, bardzo bym chciała aby moja suknia miała przód
                jak nr 12 lub 17 natomiast tył sukni jak model 23. Oczywiście warunkiem jest
                podobny materiał i kolor (delikatny róż)

Bardzo dziewczęca i subtelna jest też suknia nr 15 - podoba mi się ale nie tak
                bardzo jak tamte
                • agnrek Re: SUKNIE - Le spose di Gio - gdzie można kupić 02.02.06, 12:03
                  Moim zdaniem rzecz również w materiale, u tej dziewczyny jest jakaś błyszcząca
                  tafta, nic tak ładnie się nie "leje" jak jedwab.
              • justm agnrek 02.02.06, 12:28
                jeteś pewna, że to na wzór modelu 5???? smile
                a łyzka na to...
                • agnrek Re: agnrek 02.02.06, 12:29
                  A choroba wie, ale coś w tym stylu.
              • ladnapanna Re: SUKNIE - Le spose di Gio - gdzie można kupić 02.02.06, 12:37
                no jeśli to było na wzór nr 5 to chyba troche krawcowej nie wyszłosad
    • ladnapanna Re: SUKNIE - Le spose di Gio - gdzie można kupić 02.02.06, 12:34
      alez one sa piękne i ta aranżacja, cu - do - wne!!
      a które modele sa waszymi faworytkami?
      • golinda Re: SUKNIE - Le spose di Gio - gdzie można kupić 02.02.06, 13:15
        no rzeczywiście model nr 5 krawcowej bardzo nie wyszedł
        ale jak mozna szyć z tafty cos co powinno sie szyć z jedwabiu?
        moją faworytką jest 3 i 5 (w sumie chyba to to samo tylko kolor inny)

jeśli chodzi o krawcową-będę szyła u p. Ani Romanczuk
        • golinda Re: SUKNIE - Le spose di Gio - gdzie można kupić 02.02.06, 13:17
          piękna jest też 18-pod warunkiem ze pod spodem jest sukienka a nie spodnie
    • elld ja szyłam model 9 02.02.06, 15:07
      z jedwabiu włoskiego, sukienka wszyła dokładnie tak jak powinna, dodatkowo na
      wzór pozostałych modeli uszyłam bluzkę ze spodniami na poprawiny - jedwab w
      połączeniu muślinem, który usztywniany jest żyłkmi itd.;

jeżeli chcecie osiagnąć taki efekt, to niestety musicie skorzystać z bardzo
      dobrej krawcowej i za to dodatkowo zapłacić - co spowoduje, ze sukienka będzie
      kosztować min. 3000 zł. i więcej w zależnosci od jakości materiału - dobra
      krawcowa (zakład) bierze w W-wa do 2.000 za uszycie.

ja korzystałam z Mario Menezi (salon na Sienkiewicza w kamienicy) ale sukienkę
      ślubną lepiej szyć w Otwocku w ich głównym zakładzie krawieckim
      • kati_t Re: ja szyłam model 9 02.02.06, 16:06
        elld

mogła byś mi przesłac na adres gazetowy jakieś swoje zdjęcia abym mogła
        zobaczyć suknię, bardzo mi zależy bo jestem juz prawie przekonana że będę
        szyć! smile

Była bym bardzo wdzięczna również za telefon do krawcowej, rozumiem że ją
        polecasz ?

pozdrawiam
        • golinda Re: ja szyłam model 9 02.02.06, 16:12
          ja też poproszę o zdjęcie i namiary na krawca, wielkie z góry dzięki
          • elld Re: ja szyłam model 9 03.02.06, 09:52
            zaraz sprawdze czy mam cos w pracy (to znaczy zdjecia) i Wam podesle, jednak
            zaznaczam, ze moja krawcowa (zakład) zalicza sie do drogich ...
            • kati_t Re: ja szyłam model 9 03.02.06, 10:26
              elld, ja przeznaczam na suknię 2 tys zł 200 zł w jedną czy drugą już nie robi
              takiego znaczenia, ważne aby to była polecona dobra krawcowa, ale nie polecona
              bo to znajoma ale polecona z wlasnego doświadczenia, zależy mi na tym aby
              suknia odpowiadała moim oczekiwaniam, abym nie załowała smile

Jeżeli masz zdjęcie to ja bardzo bardzo proszę smile
              miłego dnia smile
              Kasia

• elld Re: ja szyłam model 9 03.02.06, 11:14
                wysłałam Ci maila, sądzę, ze za model "zwiewny" powinnaś zmiścić się w plus /
                minus 2000 zł.
                za sukienkę wieczorową w MarioMenezi z ich materiałem trzeba zapłacić ok 1.500
                do 2.000 i więcej, a za taką mogą uchodzić pozostałe modele tych sukienek

ja ich polecam, bo szyłam u nich: poza ślubna częścią: dwa płaszcze, sukienkę,
                dwa garnitury + kilka garniturów mój mąż; zatem mogę ich polecać z czystym
                sumieniem
                • kati_t Re: ja szyłam model 9 03.02.06, 11:32
                  elld

bardzo Ci dziękuję smile dostałam zdjęcia, bardzo ładna suknia, model 9 wyszedł
                  jak model 9 a nie jak nie wiadomo co wink

Już dzwoniłam do tych krawców, mniej więcej wiem co i jak, wysłałam zdjęcia z
                  modelami jakie mnie interesują mają mi przesłać kosztorys wstępny ile będzie
                  kosztować uszycie takiej sukni i takie tam smile

dzięki xxx i pozdrawiam smile
                  • elld Re: ja szyłam model 9 03.02.06, 11:38
                    pamiętaj,ze mozna z nimi negocjowac i sporo urwac, ale lepiej to chyba robic na
                    miejscu niz przez telefonsmile
                    powodzenia
                    • justm Re: ja szyłam model 9 03.02.06, 11:54
                      ja również bardzo poproszę o zdjęcia
                • golinda Re: ja szyłam model 9 03.02.06, 11:40
                  dostałam tego maila...ładna ta sukienka, ale nie ma nic wspólnego z sukniami Le
                  Spose di Gio...niestety
                  popatrzyłam sobie na suknie szyte, kopiowane
                  nie ma co się oszukiwać, żadna krawcowa nie sięga do pięt tym projektantom, bo
                  gdyby tak było, byłaby bardzo znana...smile

chyba jednak kupię suknię, trudno
                  • kati_t Re: ja szyłam model 9 03.02.06, 11:56
                    golinda nie opowiadaj jest podobna, nie mówię że identyczna ale widać że to
                    prawie to samo, trochę rózni się ten tiul przy dekoldzie ale wg mnie podobna
                    zaszewki kolor, materiał w tych samych miejscach.

Trzeba też wziąc poprawke na to że tamte zdjęcia też są retuszowane i nie ma
                    siły aby zdjęcie w 100% odzwierciedlało suknię jaka wygląda w realu.
                    A jak na prawdę wyglada - tego niestety nie wiemy.

Ja się zastanwiam, korci mnie szycie ale boję się że nie wyjdzie sad i bedę
                    żałować.. buuu no nic zobaczymy co mi prześlą.
                    • elld Re: ja szyłam model 9 03.02.06, 12:22
                      dziewczyny, ale ja nie chciałam dokładnie co do joty takiej jak na modelu 9 -
                      ja ją specjalnie odcięłam do gorsetu + mam lepszy materiał niż oni w
                      standardzie - zamiast zwykłej satyny, jest jedwab - to wszystko powoduje, ze
                      wyglada trochę inaczej

ale nie mozecie powiedzieć, że nie jest to bardzo dobre szycie?!
                      przymierzałam sukienki w Lilea (do 12.000 zł) i Pronovis (najdroża 8.000) -
                      były uszyte dokładnie w tej samej jakości

sama miałam wiele wątpliwości co do szycia, ale teraz nie żałuję - wyszło tak
                      jak chciałam i nie mam modelu, w którym paraduje co 3 panna młoda w w-wasmile
                      • kati_t Re: ja szyłam model 9 03.02.06, 12:25
                        a co zrobiłas ze swoją suknia? sprzedałaś ją? tak z ciekawości pytam wink

thx za nowe zdjęcia smile
                        • elld Re: ja szyłam model 9 03.02.06, 12:30
                          nie i nie zamierzmsmile
                          umówiłam się z Panią Dorotą, że jak mi już serce pozwolismile to ze spódnicy
                          uszyje mi coś fajnego (sukienkę, garnitur letni) - co tylko będę chciała..
                          gorset - zdejemę tiul i dodam może coś z kryształów sworowskiego, czy jakiś
                          muślin kolorowy na wierzch i będę miała do np.: czarnej spódnicy na inne
                          wielkie wyjścia - bale ...
                          • ewik_75 Re: ja szyłam model 9 03.02.06, 12:44
                            Elld,

czy ja tez moge dostac zdjecia i namiary na ten zaklad?
                            Dziekuje z gory
                            pozdrawiam
                            e.
                            • elld wysłany mail do Ciebie wrócił 03.02.06, 17:39
                              .. może masz pełną skrzynkę.

"Mario Menezi" Studio Mody

Warszawa
                              ul. Patriotów 11 a, tel. 022 6127332 , fax. 022 6127332
                              • ewik_75 Re: wysłany mail do Ciebie wrócił 03.02.06, 21:15
                                elled,

to w takim razie - jelsi nie bedzie to dla Ciebie klopotem,
                                moze na ten adres:
                                eciesl@poczta.onet.pl

z gory dzieki
                          • maya28 Re: ja szyłam model 9 03.02.06, 13:57
                            Bardzo bym Cię prosiła o namiary na tą rewelacyjną krawcową, no i oczywiście
                            zdjęcia na maila gazetowego. Suknie są pikene, i jeżeli jest ktos, kto potrafi
                            cos takiego uszyć w Polsce... Oj biedna jesteś, teraz Cie wszyscy zamęczać będa
                            o dane..
                            • agnieszkaa16 Re: ja szyłam model 9 03.02.06, 14:08
                              ja też bardzo proszę o zdjecia na maila gazetowego, jesli tylko możesz.Model 9
                              jest super.
                          • 77daria Re: ja szyłam model 9 03.02.06, 15:01
                            Witam,
                            czy ja również mogłabym poprosić o zdjęcia i namiary?
                            Dzięki.

Pozdrawiam,
                            Daria
                            • magslezak Re: ja szyłam model 9 03.02.06, 15:21
                              I ja sie podpisuje pod prosbami smile Wrecz zakochalam sie w 9 wink
                              mail: magslezak@gazeta.pl

Z gory przepieknie dziekuje i powodzenia na nowej drodze zycia zycze smile
                              • elld Re: ja szyłam model 9 03.02.06, 17:07
                                wysłam i wyłączam się z forum .. ja już jestem po i zaglądam bardzo żadko, ale
                                zainteresował mnie Wasz wątek o tych sukienkachsmile
                                • golinda Re: ja szyłam model 9 03.02.06, 22:14
                                  dziewczyny! nie liczcie na to, że ktoś wam uszyje taką suknę jak ze zdjęć!
                                  obejrzałam już parę kopii i stwierdzam jedno-nie ma co się łudzić, że ktoś
                                  skopiuje oryginał!
                                  lepiej iść do sklepu i nie kupować u krawcowej kota w worku!
                                  • kati_t Re: ja szyłam model 9 04.02.06, 20:27
                                    no ja dzisiaj złamałam żelazną zasadę i pokazałam mojemu narzeczonemu te suknie
                                    i poprosiłam o poradę, co myśli na temat uszycia.

I on jeszcze bardziej mnie zamotał, i już nie wiem bardzo boję się ryzykować a
                                    z drugiej strony są ludzie - krawcy którzy specjalizują się w szyciu sukni
                                    ślubnych i dla nich nie jest to większy problem.

Nadal nie wiem co robi, w przyszłym tyg. jadę do Gdyni do salonu AGNES tamte
                                    suknie tez mi się podobają zobaczę co będzie i wtedy podejmę decyzję.

pozdrawiam smile
                                    • golinda Re: ja szyłam model 9 04.02.06, 21:00
                                      tak, są krawcy specjalizujący się w szyciu sukni ślubnych, "dzieła" spod ich
                                      igieł można podziwiać na bazarze Różyckiego. Tylko coś takiego są w stanie
                                      uszyć.
                                      Suknie tak doskonałe w swojej prostocie jak z te le Spose di Gio to za wysokie
                                      progi dla zwykłych, nawet wysoko ceniących się krawców.
                                      W podróbce będzie widać każdy błąd...
                                      Marynarki Lagerfelda wyglądają z pozoru bardzo zwyczajnie...
                                      Załóż taką i porównaj z marynarką szytą przez "niewiadomokogo"
                                      One mają w sobie to coś, co ciężko zdefiniować.
                                      Postanowiłam, nie szyję sukienki, kupią taką jaka mi się spodoba-na te w
                                      polskich sklepach mnie stać. Na suknię za 3.000 euro jeszcze nie...
                                      • justm Re: ja szyłam model 9 06.02.06, 08:02
                                        byc może będę w połowie lutego dysponowac katalogiem. obecnie nie mieli w
                                        sklepie w monzy - katalogi pojechały na targi sad
                                        • kati_t Re: ja szyłam model 9 06.02.06, 15:35
                                          justm

mam nadzieję że pamiętasz o mnie i o ile to jest mozliwe to ja bym bardzo
                                          chciała taki katalog chociaż by obejrzec, jak by co to ja mogę pokryc koszt
                                          przesyłki etc.

proszę pamiętaj o mnie smile
                                          • justm Re: ja szyłam model 9 06.02.06, 15:37
                                            wątpię, żeby w sklepie dali więcej niż 1. skąd jesteś?
                                            • kati_t Re: ja szyłam model 9 06.02.06, 16:05
                                              z Warszawy, no miejmy nadzieję że dadzą smile jak nie to może by się udało go
                                              jakoś zeskanowac smile

zależy jeszcze jaki on gruby.. hmmm

będziemy się martwić jak dostaniesz jedną sztukę, ale jak by co to ja pierwsza
                                              w kolejce zaraz po tobie do obejrzenia wink
                                              • justm Re: ja szyłam model 9 07.02.06, 07:10
                                                będę mieć jakiś mały prospekt w przyszlym tygodniu, pod koniec.
                                                jak mały to obawiam się, że to może być broszura.
                                                zobaczymy. odezwij się jeśli zamilknę na dłużej wink
                • elen80 Re: ja szyłam model 9 08.03.06, 08:12
                  Cy ja tez mogę prosić zdjęcie na maila?
                  Z góry dziękuję.
    • st_karolka Re: SUKNIE - Le spose di Gio - gdzie można kupić 07.02.06, 08:16
      ja również poproszę o zdjecia

na gazetowego maila wink
    • kati_t Re: SUKNIE - Le spose di Gio - gdzie można kupić 07.02.06, 17:03
      znalazłam sronkę na której są jakieś nowe modele smile nie ma ich za wiele ale też
      uroczesmile pozdrawiam
      www.elegantbride.com/dresscollections/bride/index.ssf/cgi-
      bin/dressfinder/results.cgi/dressfinder/ebride/thumbnails.ata?
      APPROVED=2,3&DRESS_TYPE=1&DESIGNER=647

• anka786 Re: SUKNIE - Le spose di Gio - gdzie można kupić 07.02.06, 17:12
        dziewczyny wyslalam im maila-giò-ceny od 2400-3500€
        • kati_t Re: SUKNIE - Le spose di Gio - gdzie można kupić 07.02.06, 17:14
          suknie przez te ceny dla mnie nie osiągalne, musiała bym na głowe upaśc żeby
          kupić suknie za min 8 tysi.
      • kati_t Re: SUKNIE - Le spose di Gio - gdzie można kupić 07.02.06, 17:12
        www.impressionsbridalsalon.com/lesposedigio.htm
        może będzie lepiej o tak. smile
        • anka786 Re: SUKNIE - Le spose di Gio - gdzie można kupić 07.02.06, 17:16
          ja tez nie,ale wyobraz sobie ze np demetrios tutaj tez ma podobne ceny a w
          polsce kupisz za 2500zl!!!czyli ok 600euro!
      • elld trochę inne wzory 07.02.06, 17:15
        www.iosposa.it/cont/DBModa/result.aspx?DDLStilisti=&DDLStili=&DDLStagioni=&DDLScelti=16#
        • kati_t Re: trochę inne wzory 07.02.06, 17:28
          to ja jeszcze dożucę stronkę z pokazu - też tylko 8 modeli ale pierwszy raz je
          widzę smile

fiere.iosposa.it/cont/010mil/017sfi/171art/0502/1801/default.asp
          • kati_t Re: trochę inne wzory 07.02.06, 17:28
            oczywiście dorzucę - przepraszam za byka
            • oliwia28 Re: trochę inne wzory 07.03.06, 14:50
              ja bardzo tez prosze o zdjecie tej sukni uszytej w Polsce na adres
              ewolucja@o2.pl
              • elld Re: trochę inne wzory 07.03.06, 17:56
                szyłam ją w salonie www.mariomenezi.com
                jutro Ci przyślę, ale wyślij mi maila na gazetowego
                • gohaa1 Re: trochę inne wzory 07.03.06, 20:20
                  hej wink
                  wlasnie koncze szyc suknie nr 24.
                  wiekszosc tych sukienek powinna byc wykonana z tafty "inetligentnej" - jest
                  zuplenie inna niz zwykla tafta - swietnie sie drapuje, ma sliczny perlowy
                  polysk.
                  chcialam najpierw nr 3, ale odradzono mi ze wzgledu na szwy w tiulu, ktorych na
                  zdjeciu z modelka nie widac, bo to zdjecie pozowane przeciez. w rzeczywistosci
                  nie wyglada to ponoc tak dobrze :o( zreszta tiul sie sciaga bardzo, marszczy.

jestem bardzo zadowolona z pracy krawcowych w salonie ( min. moja ciotka :o)).
                  suknia zaczyna wygladac tak, jak sobie wymarzylam ;o)

no i cena za nia mnie nie powala z nog... :o)

pozdarawiam
    • elen80 Re: SUKNIE - Le spose di Gio - gdzie można kupić 08.03.06, 08:32
      Mi się podoba bardzo model nr 2, tylko nie wiem jak wygląda tyłsad, acha i to na
      górze to szal taki długi?
      ale suknie piękne, zwiewne, bardzo delikatne.
    • fafique "Piątka" w realu :) 07.04.06, 00:03
      www.mattandjen.myhitched.co.uk/
      Co prawda na zdjęciu niewiele widać, ale lepszy rydz niz nic smile
      Jak się w googlach poszpera, to i na aukcje tej kiecki trafić mozna.
      www.confetti.co.uk/cafe/message_board/thread.asp?id=243236
      Wyszperałam juz zakończoną aukcję, pannica chciała sprzedać sukienkę za ok 3000
      dolarów smile
      Forumowiczki szyjące - pochwalcie się dziełami krawcowych smile
      Pozdrawiam smile
      • gohaa1 Re: "Piątka" w realu :) 07.04.06, 08:06
        mam ostatnia przymiarke w swieta - sukienka jest juz prawie gotowa.
        moze pstrykne jakas fotke.. to wrzuce tu :o)
        jesli nie, to juz za miesac na pewno - mam slub pod koniec kwietnia ;o)

moja sukienkia to nr 24
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka