filar_zf 20.04.06, 08:19 Cześć Dziewczynki, znowu ja pierwsza ) życze Wam miłego dnia ) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
filar_zf Re: Pogadajmy-20.04.06 20.04.06, 08:23 Inguś, przepraszam, że nie odpisuję, ale od wczoraj wieczorem nie chce mi sie połączyć z serwerem pocztowym. Wczoraj zrobiłam naleśniki z tuńczykiem, pycha ) zostały jeszcze dwa, ale nie wziełam do pracy i muszę sobie obrzyliwy knajpiany obiad zamawiać , bo dzisiaj na fikołki się wybieram Odpowiedz Link Zgłoś
inga34 Re: Pogadajmy-20.04.06 20.04.06, 08:32 Ech... dwa wątki zaczęłyśy A ja zaczęłam odrębnie, bo Twojego jeszcze nie było a nie dlatego żem zła, że nie odpisujesz hihi Co do maila nie musisz się czuć zobowiazana, napisałam, bo niemogłysmy pogadać wtedy na forum i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
matimoni Re: Pogadajmy-20.04.06 20.04.06, 08:45 Cześć dziewczynki Ja też jestem chętna na przepis na naleśniki z tuńczykiem )) Odpowiedz Link Zgłoś
bogui Re: Pogadajmy-20.04.06 20.04.06, 08:57 Cześć ja tez chętnie poznam przepis na tuńczyka w naleśniku. Zaraz na godzinkę urywam się z pracy a poza tym wbrew moim przewidywaniom jest sporo roboty, więc będę nie często, ale będę. Miłego dzionka niewiasty! Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Pogadajmy-20.04.06 20.04.06, 08:50 Cześć Inguś, ale jaja nie czuję się zobowiązana... no dobra czuję ale poruszyłas tam tyle ciekawych wątków, do których chciałabym się odnieść Odpowiedz Link Zgłoś
jussies Re: Pogadajmy-20.04.06 20.04.06, 08:40 A możesz zdradzić przepis na te nalesniki z tuńczykiem??? Przemówiły do mnie...))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Pogadajmy-20.04.06 20.04.06, 08:57 Cześc dziewczyny, pewnie -cebulka (według uznania) -2 puszki tuńczyka w zalewie -puszka kukurydzy -żółty serek -przyprawy Cebulke podsmażamy, dodajemy odsączonego tuńczyka i odsączoną kukurydzę, chwileczkę jeszcze smażymy, można jeszcze dodać czosnku do cebuli i podsmażyć razem, przyprawy do samku pieprz i sól. Zwykłe naleśniki, mogą być troche grubsze. Jak to ostygnie dodajemy złóty serek, też według uznania. Ja lubię więc daję sporo. Mieszamy i ładujemy do naleśników. Ja robię ruloniki. Ja najpierw podsmażam, a póżniej jeszcze łąduję do piekarnika i zasmażam pod serkiem. Boba kaloryczna, ale pycha. Do tego jeszcze robię sos z majonezu i keczupu ) Jest jeszcze wersja do makaronu. Wszystko tak samo, ale do tuńczyka, cebuli i kukurydze dodajemy śmietanę z serem zółtym i dusimy,. Wychdzi sos do makarony, równie pyszny, ale bardziej mokry Szybko i smacznie Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Pogadajmy-20.04.06 20.04.06, 08:59 Aha, weyszło mi siedem naleśników, ale po dwóch już miałam dosyć. Mój O. wciągnął 3 Odpowiedz Link Zgłoś
matimoni Re: Pogadajmy-20.04.06 20.04.06, 09:05 Zapowiada sie pysznie Dzieki za przepis na bombę kaloryczną - ale chyba wypróbuję dopiero po ślubie Od dziś zaczynam się ograniczac w jedzeniu, żeby chociaż troszkę zgubić Odpowiedz Link Zgłoś
bogui Re: Pogadajmy-20.04.06 20.04.06, 09:09 No tak, proste i fajne. Może dzisiaj zrobię? Powinno znaleźć uznanie u Darka; skubany nie lubi ryb,chyba że "nieśmierdzi" i jest chrupiąca. Ale tuńczyka w sałatce udaje mi się przemycić, więc może i w naleśnikach. A rybki jeść trzeba, bo to dobre na głowę! Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Pogadajmy-20.04.06 20.04.06, 09:08 Ależ nie ma za co dziewczyny Mati ja też powinnam, ale już jestem głodna, a z szuflady biurka krzyczy do mnie "grzesiek " Odpowiedz Link Zgłoś
bogui Re: Pogadajmy-20.04.06 20.04.06, 09:15 Zuziu, ty przynajmniej chodzisz na aerobik. Ja nie mogę się odchudzać przez dietę bo zaraz mi żołądek wariuje. Chyba zacznę biegać, ćwiczeń też narazie nie mogę robić bo miałam małe szycie i mogłabym się rozpruć z wysiłku Wczoraj próbowałam przymierzyć coś na to wesele na które idę w maju - porażka! naprawdę się podłamałam. Będę biegać. Mam niedaleko lasek, tylko drzewa będą oglądać jak sapię. Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Pogadajmy-20.04.06 20.04.06, 09:34 Bogusiu, i co z tego jak się pocę, leci ze mnie jak z kranu, sapię i pół areobiku przeleże na macie ) już wolę nie jeść i żyć na sokach, bo lepiej to znoszę, przy ćwiczeniach strasznie się męczę a biegać nie mogę bo przez ta alergię od razu mnie zatyka w połowe rzczy, w których chodziłam jeszcze dwa lata temu już sie nie miszczę, tak mi tylek urusł, szczególnie w spódnice Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Pogadajmy-20.04.06 20.04.06, 09:35 a ćwiczę głównie ze względu na kręgosłup, bo muszę wzmocnić mięsnie brzucha i pleców, to siedzenie mnie wykańcza Odpowiedz Link Zgłoś
matimoni Re: Pogadajmy-20.04.06 20.04.06, 09:19 No właśnie - ja to nie mam czasu na ćwiczenia, nie mówiąc o sile woli Już wolę dietki, które i tak mi nie wychodzą i porzucam je po dwóch dniach No ale teraz postaram sie zmobilizować i wytrzymać te trzy tygodnie Odpowiedz Link Zgłoś
inga34 Re: Pogadajmy-20.04.06 20.04.06, 10:10 A moje machanie nogami poszło w las. Ciągle za późno wracam!!! Od 3 tygodni nie byłam. Ale nie umiem sie w niczym zdyscyplinowąc, jakoś żyję z tym jak wyglądam, więc ok. Moze po ślubie bedzie czas aby za siebie się zabrać Zuzia i wszyscy w temcie - zobaczie moje karteczki z okazji narodzin nowego członka rodziny Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Pogadajmy-20.04.06 20.04.06, 10:29 My w domku mamy jeszcze przyrząd do ćwiczeń,jakieś Gazel, czy jakos tak. Czasami na to wchodze, ale w trakcie pichcenia obiadku wolę na kompie posiedzieć Z tymi karteczkami, naszyjnikami, i innymi rzeczami zaczynam Ci zazdrościć. Masz olbrzymi talent, zastanwiam się zawsze skąd bierzesz te pomysły i materiały. Tutaj podobają mi się te odciśnięte maciupkie stópki Odpowiedz Link Zgłoś
inga34 Re: Pogadajmy-20.04.06 20.04.06, 10:30 hahah, specjalnie szukałam takich kolczyków - ze stopami Odpowiedz Link Zgłoś
inga34 Re: Pogadajmy-20.04.06 20.04.06, 10:48 te jasne ( nie bardzo widać na zdjęciach, to masa papierowa), a srebrne - glina Odpowiedz Link Zgłoś
inga34 Własnie miałam telefon ... 20.04.06, 10:49 od rodziców... dostałam opieprz za niewysłane zaproszenia wrrr... Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Własnie miałam telefon ... 20.04.06, 11:04 upsss,no to wysyłaj z tą gliną to mnie zastzreliłąś, masz takie rzeczy w domu ?! Odpowiedz Link Zgłoś
inga34 Re: Własnie miałam telefon ... 20.04.06, 11:10 haha, teraz wszystko prawie można kupić taka paczuszka 20 x 12 x 2cm kosztuje ok 5-6 złotych chyba Zreszta mase papierową też w takich paczkach można kupić Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Własnie miałam telefon ... 20.04.06, 11:20 ale ten świat poszedł do przodu a ja taki laik jestem A kiedy masz zamiar wysłać te zaproszenia ? Odpowiedz Link Zgłoś
inga34 Re: Własnie miałam telefon ... 20.04.06, 11:24 większoć wysłana - ale Adam musi mapek dodrukować i wkładek z tekstem, bo jego mama zaprosiła więcej niż mówiła - musiłam dać. Pewnie dziś/ jurto wyślę. Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Własnie miałam telefon ... 20.04.06, 11:32 no to nie ma o co krzyczeć, nasza poczta i tak sie tym nie przejmuje Odpowiedz Link Zgłoś
inga34 Re: Własnie miałam telefon ... 20.04.06, 11:46 ech, no a wszyscy goście i tak wszytko już wiedzą i wiedzą, czy będa czy nie... Głupio tak dziś usłyszeń, że powinno się wysłać to 4 m-ce temu, skoro dopiero od 2 tyg wiem na którą będzie w kościele itd... wrrrrrrrrrr..... Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Własnie miałam telefon ... 20.04.06, 12:16 Nie przejmuj się, może też są poddenerwowani. NIe ma co się złościć, bo sobie dzień zniszczysz ! Odpowiedz Link Zgłoś
bogui Re: Pogadajmy-20.04.06 20.04.06, 12:00 Uczciwie trzeba sobie powiedzieć (przynajmniej ja) że największy problem stanowi brak mobilizacji, a nie inne zewnętrzne przyczyny. Ja tez musze poćwiczyć mięśnie brzucha bo zaczynam wyglądac jak w ciąży. Darek się ze mnie podśmiewa że mam urojoną.I w ogóle zaczął do mnie mówić Pulardo - od samego brzmienia tego słowa czuję jakby mi tyłek rósł. Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Pogadajmy-20.04.06 20.04.06, 12:17 U mnie to brak mobilizacji i wrodzone lenistwo do takiej aktywności! Odpowiedz Link Zgłoś
bogui Re: Pogadajmy-20.04.06 20.04.06, 12:03 Ten na zdjęciu to właśnie Nowy Człowiek? Fajny malutek ) I kartki też fajne! Odpowiedz Link Zgłoś
inga34 Re: Pogadajmy-20.04.06 20.04.06, 13:39 Tak, to jedniodniowy Dawidek, dość duzy jak na 1 dzień co?? Wybyłam na trochę ale już jestem Małe zakupy - zastawe kupiłam do biura, bo coraz więcej ludzi przybywa - czyli 12x filiżanki, łyżeczki, szklanki do napojów... no i biurowe... Zakupy. Po drodze miałam wiadomość - goście na noc. Jedn gość, kuzyn - przybywa do Łodzi na festiwal ReAnimacje no i musi gdzieś przekimać miło, dawno go nie widziłamJego brat ma być u nas fotografem Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Pogadajmy-20.04.06 20.04.06, 13:46 Ja księguję, zakupy oglądam na allegro fajne bluzeczki, zjadłam obiad, głowa mnie boli i psychicznie przygotowuję się do aerobiku Odpowiedz Link Zgłoś
inga34 Re: Pogadajmy-20.04.06 20.04.06, 14:17 ooo ja to zawsze oglądam art. plastyczne papiery i koraliki... a ja zjadłam tylko serek homogenizowany... głodna jestem!!! na szczęście mam jeszcze coś (serek albo jogurt - moja fantacja dalej nie sięga, gdy robiie sobie zakupy do pracy). Szkoda, ze razem nie mozemy pochodzić na te podskoki Ja dizs nów nie idę na cafeart tez pewnie nie dam rady, mozech choć zajrzę i przywitam się z dziwczynami Dziś cd szukania garniaka i moze jakaś decyzja co do obrączek - tam sie umówiliśmy. Aaaaa i znów dzwonił tata, tym razem kazał oszacować zapotrzbowanie na kiecę ślubną plus dodatki (buty itd nawet jaiś komplet elegancki mam sobie kupić na jego konto - ciekaw gdzie będę w tym chodzic) Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Pogadajmy-20.04.06 20.04.06, 14:42 a ja buty i ubranka, czasami też coś do domu. ja wracam po aerobiku i musze się wziąc za duży pokój, bo syf się tam zrobił straszny, nastawić pranie, iśc do skepu po serek żółty i bułeczki, chyba zacznę kupować blokami ) gotować nie będę bo dwa naleśniki dla Olusia zostały i tak wróci późno, jak będzie za mało to zrobię grzanki, a dla siebie, no cóż jakieś cztery pyzy są w zamrażalniku ) Dobry tatuś, kupisz kostium i będzie na wyjścia ja już sie nie mogę doczekać jak zacznę chodzić i przymierzać ) Odpowiedz Link Zgłoś
inga34 Re: Pogadajmy-20.04.06 20.04.06, 15:50 No i papap serdecznośici i pięknej wiosny Odpowiedz Link Zgłoś