Dodaj do ulubionych

Pogadajmy-20.04.06

20.04.06, 08:19
Cześć Dziewczynki,

znowu ja pierwsza smile) życze Wam miłego dnia smile)
Obserwuj wątek
    • filar_zf Re: Pogadajmy-20.04.06 20.04.06, 08:23
      Inguś,
      przepraszam, że nie odpisuję, ale od wczoraj wieczorem nie chce mi sie połączyć
      z serwerem pocztowym.

Wczoraj zrobiłam naleśniki z tuńczykiem, pycha smile) zostały jeszcze dwa, ale nie
      wziełam do pracy i muszę sobie obrzyliwy knajpiany obiad zamawiać sad, bo
      dzisiaj na fikołki się wybieram smile

• inga34 Re: Pogadajmy-20.04.06 20.04.06, 08:32
        Ech... dwa wątki zaczęłyśysmile
        A ja zaczęłam odrębnie, bo Twojego jeszcze nie byłosad a nie dlatego żem zła, że
        nie odpisujeszwink hihi Co do maila nie musisz się czuć zobowiazana, napisałam,
        bo niemogłysmy pogadać wtedy na forumsmile i tylesmile
        • matimoni Re: Pogadajmy-20.04.06 20.04.06, 08:45
          Cześć dziewczynki wink
          Ja też jestem chętna na przepis na naleśniki z tuńczykiem smile))
          • bogui Re: Pogadajmy-20.04.06 20.04.06, 08:57
            Cześć
            ja tez chętnie poznam przepis na tuńczyka w naleśniku.
            Zaraz na godzinkę urywam się z pracy a poza tym wbrew moim przewidywaniom jest
            sporo roboty, więc będę nie często, ale będę. Miłego dzionka niewiasty!
        • filar_zf Re: Pogadajmy-20.04.06 20.04.06, 08:50
          Cześć Inguś,
          ale jaja smile
          nie czuję się zobowiązana... no dobra czuję smile ale poruszyłas tam tyle
          ciekawych wątków, do których chciałabym się odnieść
      • jussies Re: Pogadajmy-20.04.06 20.04.06, 08:40
        A możesz zdradzić przepis na te nalesniki z tuńczykiem??? Przemówiły do
        mnie...wink)))))))))))
        • filar_zf Re: Pogadajmy-20.04.06 20.04.06, 08:57
          Cześc dziewczyny,

pewniesmile
          -cebulka (według uznania)
          -2 puszki tuńczyka w zalewie
          -puszka kukurydzy
          -żółty serek
          -przyprawy

Cebulke podsmażamy, dodajemy odsączonego tuńczyka i odsączoną kukurydzę,
          chwileczkę jeszcze smażymy, można jeszcze dodać czosnku do cebuli i podsmażyć
          razem, przyprawy do samku pieprz i sól. Zwykłe naleśniki, mogą być troche
          grubsze.
          Jak to ostygnie dodajemy złóty serek, też według uznania. Ja lubię więc daję
          sporo. Mieszamy i ładujemy do naleśników. Ja robię ruloniki.

Ja najpierw podsmażam, a póżniej jeszcze łąduję do piekarnika i zasmażam pod
          serkiem. Boba kaloryczna, ale pycha. Do tego jeszcze robię sos z majonezu i
          keczupu smile)

Jest jeszcze wersja do makaronu. Wszystko tak samo, ale do tuńczyka, cebuli i
          kukurydze dodajemy śmietanę z serem zółtym i dusimy,. Wychdzi sos do makarony,
          równie pyszny, ale bardziej mokry smile
          Szybko i smacznie smile
          • filar_zf Re: Pogadajmy-20.04.06 20.04.06, 08:59
            Aha, weyszło mi siedem naleśników, ale po dwóch już miałam dosyć. Mój O.
            wciągnął 3 smile
            • matimoni Re: Pogadajmy-20.04.06 20.04.06, 09:05
              Zapowiada sie pysznie smile Dzieki za przepis na bombę kaloryczną - ale chyba
              wypróbuję dopiero po ślubie wink Od dziś zaczynam się ograniczac w jedzeniu, żeby
              chociaż troszkę zgubić wink
            • inga34 Re: Pogadajmy-20.04.06 20.04.06, 09:06
              już wydrukowałam sobiesmile
              • bogui Re: Pogadajmy-20.04.06 20.04.06, 09:09
                No tak, proste i fajne. Może dzisiaj zrobię? Powinno znaleźć uznanie u Darka;
                skubany nie lubi ryb,chyba że "nieśmierdzi" i jest chrupiąca. Ale tuńczyka w
                sałatce udaje mi się przemycić, więc może i w naleśnikach. A rybki jeść trzeba,
                bo to dobre na głowę!
          • jussies Re: Pogadajmy-20.04.06 20.04.06, 09:05
            Bardzo Ci dziękuję wink))
            • filar_zf Re: Pogadajmy-20.04.06 20.04.06, 09:08
              Ależ nie ma za co dziewczyny smile Mati ja też powinnam, ale już jestem głodna, a
              z szuflady biurka krzyczy do mnie "grzesiek " smile
              • bogui Re: Pogadajmy-20.04.06 20.04.06, 09:15
                Zuziu, ty przynajmniej chodzisz na aerobik. Ja nie mogę się odchudzać przez
                dietę bo zaraz mi żołądek wariuje. Chyba zacznę biegać, ćwiczeń też narazie nie
                mogę robić bo miałam małe szycie i mogłabym się rozpruć z wysiłku wink
                Wczoraj próbowałam przymierzyć coś na to wesele na które idę w maju - porażka!
                naprawdę się podłamałam. Będę biegać. Mam niedaleko lasek, tylko drzewa będą
                oglądać jak sapię.
                • filar_zf Re: Pogadajmy-20.04.06 20.04.06, 09:34
                  Bogusiu,

i co z tego jak się pocę, leci ze mnie jak z kranu, sapię i pół areobiku
                  przeleże na macie smile)

już wolę nie jeść i żyć na sokach, bo lepiej to znoszę, przy ćwiczeniach
                  strasznie się męczę smile a biegać nie mogę bo przez ta alergię od razu mnie
                  zatyka sad w połowe rzczy, w których chodziłam jeszcze dwa lata temu już sie nie
                  miszczę, tak mi tylek urusł, szczególnie w spódnice
                  • filar_zf Re: Pogadajmy-20.04.06 20.04.06, 09:35
                    a ćwiczę głównie ze względu na kręgosłup, bo muszę wzmocnić mięsnie brzucha i
                    pleców, to siedzenie mnie wykańcza
              • matimoni Re: Pogadajmy-20.04.06 20.04.06, 09:19
                No właśnie - ja to nie mam czasu na ćwiczenia, nie mówiąc o sile woli wink
                Już wolę dietki, które i tak mi nie wychodzą i porzucam je po dwóch dniach wink
                No ale teraz postaram sie zmobilizować i wytrzymać te trzy tygodnie wink
                • inga34 Re: Pogadajmy-20.04.06 20.04.06, 10:10
                  A moje machanie nogami poszło w las. Ciągle za późno wracam!!! sad
                  Od 3 tygodni nie byłam. Ale nie umiem sie w niczym zdyscyplinowąc, jakoś żyję z
                  tym jak wyglądam, więc ok. Moze po ślubie bedzie czas aby za siebie się zabraćwink
                  Zuzia i wszyscy w temcie - zobaczie moje karteczki z okazji narodzin nowego członka rodziny
                  • filar_zf Re: Pogadajmy-20.04.06 20.04.06, 10:29
                    My w domku mamy jeszcze przyrząd do ćwiczeń,jakieś Gazel, czy jakos tak.
                    Czasami na to wchodze, ale w trakcie pichcenia obiadku wolę na kompie
                    posiedzieć smile
                    Z tymi karteczkami, naszyjnikami, i innymi rzeczami zaczynam Ci zazdrościć.
                    Masz olbrzymi talent, zastanwiam się zawsze skąd bierzesz te pomysły i
                    materiały. Tutaj podobają mi się te odciśnięte maciupkie stópki smile
                    • inga34 Re: Pogadajmy-20.04.06 20.04.06, 10:30
                      hahah, specjalnie szukałam takich kolczyków - ze stopamismile
                      • filar_zf Re: Pogadajmy-20.04.06 20.04.06, 10:39
                        a w czym to odcisnełaś ?
                        • inga34 Re: Pogadajmy-20.04.06 20.04.06, 10:48
                          te jasne ( nie bardzo widać na zdjęciach, to masa papierowa), a srebrne - glina
                          • inga34 Własnie miałam telefon ... 20.04.06, 10:49
                            od rodziców... dostałam opieprz za niewysłane zaproszeniasad wrrr...
                            • filar_zf Re: Własnie miałam telefon ... 20.04.06, 11:04
                              upsss,no to wysyłaj smile

z tą gliną to mnie zastzreliłąś, masz takie rzeczy w domu ?! smile
                              • inga34 Re: Własnie miałam telefon ... 20.04.06, 11:10
                                haha, teraz wszystko prawie można kupićsmile
                                taka paczuszka 20 x 12 x 2cm kosztuje ok 5-6 złotych chybasmile Zreszta mase
                                papierową też w takich paczkach można kupićsmile
                                • filar_zf Re: Własnie miałam telefon ... 20.04.06, 11:20
                                  ale ten świat poszedł do przodu smile a ja taki laik jestem smile

A kiedy masz zamiar wysłać te zaproszenia ?
                                  • inga34 Re: Własnie miałam telefon ... 20.04.06, 11:24
                                    większoć wysłana - ale Adam musi mapek dodrukować i wkładek z tekstem, bo jego
                                    mama zaprosiła więcej niż mówiła - musiłam dać. Pewnie dziś/ jurto wyślę.
                                    • filar_zf Re: Własnie miałam telefon ... 20.04.06, 11:32
                                      no to nie ma o co krzyczeć, nasza poczta i tak sie tym nie przejmuje smile
                                      • inga34 Re: Własnie miałam telefon ... 20.04.06, 11:46
                                        ech, no a wszyscy goście i tak wszytko już wiedzą i wiedzą, czy będa czy nie...
                                        Głupio tak dziś usłyszeń, że powinno się wysłać to 4 m-ce temu, skoro dopiero
                                        od 2 tyg wiem na którą będzie w kościele itd...
                                        wrrrrrrrrrr.....
                                        • filar_zf Re: Własnie miałam telefon ... 20.04.06, 12:16
                                          Nie przejmuj się, może też są poddenerwowani. NIe ma co się złościć, bo sobie
                                          dzień zniszczysz !
                    • bogui Re: Pogadajmy-20.04.06 20.04.06, 12:00
                      Uczciwie trzeba sobie powiedzieć (przynajmniej ja) że największy problem
                      stanowi brak mobilizacji, a nie inne zewnętrzne przyczyny. Ja tez musze
                      poćwiczyć mięśnie brzucha bo zaczynam wyglądac jak w ciąży. Darek się ze mnie
                      podśmiewa że mam urojoną.I w ogóle zaczął do mnie mówić Pulardo - od samego
                      brzmienia tego słowa czuję jakby mi tyłek rósł.
                      • filar_zf Re: Pogadajmy-20.04.06 20.04.06, 12:17
                        U mnie to brak mobilizacji i wrodzone lenistwo do takiej aktywności!
                  • bogui Re: Pogadajmy-20.04.06 20.04.06, 12:03
                    Ten na zdjęciu to właśnie Nowy Człowiek? Fajny malutek smile) I kartki też fajne!
                    • inga34 Re: Pogadajmy-20.04.06 20.04.06, 13:39
                      Tak, to jedniodniowy Dawidek, dość duzy jak na 1 dzień co??
                      Wybyłam na trochę ale już jestemsmile Małe zakupy - zastawe kupiłam do biura, bo
                      coraz więcej ludzi przybywa - czyli 12x filiżanki, łyżeczki, szklanki do
                      napojów... no i biurowe... Zakupy.
                      Po drodze miałam wiadomość - goście na noc. Jedn gość, kuzyn - przybywa do
                      Łodzi na festiwal ReAnimacje no i musi gdzieś przekimaćsmile miło, dawno go nie
                      widziłamsmileJego brat ma być u nas fotografemsmile
                      • filar_zf Re: Pogadajmy-20.04.06 20.04.06, 13:46
                        Ja księguję, zakupy oglądam na allegro smilefajne bluzeczki, zjadłam obiad, głowa
                        mnie boli i psychicznie przygotowuję się do aerobiku smile
                        • inga34 Re: Pogadajmy-20.04.06 20.04.06, 14:17
                          ooosmile ja to zawsze oglądam art. plastycznewink papiery i koraliki...
                          a ja zjadłam tylko serek homogenizowany... głodna jestem!!! na szczęście mam
                          jeszcze coś (serek albo jogurt - moja fantacja dalej nie sięga, gdy robiie
                          sobie zakupy do pracywink). Szkoda, ze razem nie mozemy pochodzić na te
                          podskokismile Ja dizs nów nie idęsad na cafeart tez pewnie nie dam rady, mozech
                          choć zajrzę i przywitam się z dziwczynamismile Dziś cd szukania garniaka i moze
                          jakaś decyzja co do obrączek - tam sie umówiliśmy.
                          Aaaaa i znów dzwonił tata, tym razem kazał oszacować zapotrzbowanie na kiecę
                          ślubną plus dodatki (buty itd nawet jaiś komplet elegancki mam sobie kupić na
                          jego konto - ciekaw gdzie będę w tym chodzicsmile)
                          • filar_zf Re: Pogadajmy-20.04.06 20.04.06, 14:42
                            a ja buty i ubranka, czasami też coś do domu.
                            ja wracam po aerobiku i musze się wziąc za duży pokój, bo syf się tam zrobił
                            straszny, nastawić pranie, iśc do skepu po serek żółty i bułeczki, chyba zacznę
                            kupować blokami smile) gotować nie będę bo dwa naleśniki dla Olusia zostały i tak
                            wróci późno, jak będzie za mało to zrobię grzanki, a dla siebie, no cóż jakieś
                            cztery pyzy są w zamrażalniku smile)
                            Dobry tatuś, kupisz kostium i będzie na wyjścia smile ja już sie nie mogę doczekać
                            jak zacznę chodzić i przymierzać smile)
    • inga34 Re: Pogadajmy-20.04.06 20.04.06, 15:50
      No i papapsmile serdecznośici i pięknej wiosnysmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka