niemamloginu2 28.04.06, 22:11 wpisujcie (jak wam się chce lub jak możecie) ile w waszych regionach nalezy się wykosztować na bukiet dla Panny Młodej, dla Świadkowej a także takie małe bukieciki dla Pana Młodego i Świadka do wpięcia w butonierkę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niemamloginu2 Re: COŚ NOWEGO: koszt bukietów 28.04.06, 22:12 na lubelszczyźnie jest to około 200 - 500 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
slinshine Re: COŚ NOWEGO: koszt bukietów 28.04.06, 22:14 Ale to tylko dla panny mlodej te ok 500zl czy juz dla wszystkich razem kogo wymienilas??? Odpowiedz Link Zgłoś
marcysia51 Re: COŚ NOWEGO: koszt bukietów 28.04.06, 22:32 Warszawa-moja wiązanka,świadkowej wiązaneczka,dwie butonierki i przybranie kwiatami samochodu-500 zł.Zapłaciliśmy naprawde mało a było wszystko piekne. Odpowiedz Link Zgłoś
mynia_pynia Re: COŚ NOWEGO: koszt bukietów 28.04.06, 22:52 Sorry ale jeśli za kilka kwiatków płaci się 500zł to to się nazywa nabijanie w butelkę. Czasem mnie zastanawia że laski szukają taniej sukienki ślubnej a na kwiaty potrafią wydać połowe ceny kiecki. Już nie wspomnie że to wszystko przez kwiaciarnie bo tam to chyba na głowe upadli. Ostatnio myslałam że padne ze śmiechu jak koleżanka za bukiecik z 5 lili plus jedna lilia dla faceta wydała 300zł. Hmmm...licząc po kosztach to panią kwiaciarkę kosztowało (8zł razy 6 lilii + liść do obwinięcia łodyk + wstążka) max 60 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
przemkowa.b Re: COŚ NOWEGO: koszt bukietów 28.04.06, 23:28 Moja przyjaciółka miała bukiet za 80 zł, a wpinki do butonierek były po 5 zł sztuka...bukiecik śliczny z białych róż w bordowej oprawie...chętnym z Krakowa dam namiar Odpowiedz Link Zgłoś
cezar8 Re: COŚ NOWEGO: koszt bukietów 29.04.06, 00:27 Mnie poinformowano, ze cena za sam bukiet dla Panny Mlodej, to wydatek rzedu 220-350zlotych. Butonierka 15 zlotych. Ceny z Krakowa. Ceny z Francji: przybranie samochodu 50 euro, butonierka 5 euro za sztuke, bukiet 60 euro. Bukirt skladal sie z roz i zielonego przybrania, liscie. Ceny wiec kosmiczne. Przemkowa, ja poprosze na namiar kwiaciarnii. Na gazetowy adres! Z gory dziekuje serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
epox123 Re: COŚ NOWEGO: koszt bukietów 29.04.06, 00:32 koleżance pani powiedziała takie ceny za bukiet dla niej 500zł,na auto stroik 200zł i po jednym kwiatku z ozdobą na klamki od 30-50zł-za jedną sztukę czyli za 4 sztuki 120-200zł,za butonierke jeszcze nie wie,bo zapomniała zapytać z wrazenia,są to ceny z sosnowca Odpowiedz Link Zgłoś
kikato do przemkowa.b 29.04.06, 13:22 prosze o kontakt do tej kwiaciarni na mial- z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
klnga Re: COŚ NOWEGO: koszt bukietów 29.04.06, 09:37 Należe do tych szczęśliwych osób, które żyją w nieświadomości ile kosztował mój bukiet, bukiet świadkowej i dwie butonierki. Koszt ten przejęła na siebie moja rodzina. Dodam, że miałam wiele obaw czy uda mi się mieć coś ładnego. Butonierek wcale nie planowałam. Zdjęcie wiązanki, ktora mi się podobała wysłałam świadkowej a ona przekazała je do kwiaciarni. Okazało się, że paniom tam pracującym nie zabrakło wyobraźni bo stworzyli istne cudo. Ispirowali się zdjęciem ale powstało coś 100 razy piękniejszego. Butonierki zostały specjalnie dopasowane tak, że nie było wątpliwości która pasuje do ktorego bukietu. Wcześniej sama dowiadywałam się w innym mieście, w innej kwiaciarni ile kosztowałby bukiet w moim guście. Rozmowy mnie załamały; za 20 cm wachlarzyk chciano powyżej 200zl. Do tego wysłuchałam, że tego to a tego, co sobie wymyśliłam nie da się zrobić. Byłam już zdecydowana iść do ołtarza z naręczem własnoręcznie związanych tulipanów. Wszystko skończyło się jednak szcześliwie a bukiet ślubny zawsze będę wspominać jako jeden z piękniejszych akcentów uroczystości)). Morał z mojej historii jest taki, że nie tyle liczy się cena ale to czy osiągnięty efekt danej ceny był wart. Odpowiedz Link Zgłoś
nuluska Re: COŚ NOWEGO: koszt bukietów 29.04.06, 11:56 Katowice- ok. 200 zł + po 70 zł miniaturki mojego bukietu dla druhenek. Nie myślałam jeszcze o stroikach do butonierek ani o bukiecie dla świadkowej. Odpowiedz Link Zgłoś
polin2 Re: COŚ NOWEGO: koszt bukietów 29.04.06, 15:42 We Wroclawiu koszt bukietu slubnego 70-80 zl, chetnym podam namiar i wysle zdjecie ze slubu Odpowiedz Link Zgłoś
lavender_b Re: COŚ NOWEGO: koszt bukietów 29.04.06, 15:59 polin2 bardzo proszę o namiar i jakieś zdjęcia Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lavender_b Re: COŚ NOWEGO: koszt bukietów 29.04.06, 16:03 polin2 oczywiście na maila gazetowego lavender_b@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
aniolek227 Re: COŚ NOWEGO: koszt bukietów 29.04.06, 16:27 Z tego co słyszałam i oglądałam w necie bukiety slubne sa bardzo drogie, dla mnie bukiet w cenie 200 zł to juz dużo, a jak ma dojść jeszcze bukiet dla świadkowej i butonierki to juz przekracza moje najśmielsze oczekiwania Czy ktoś może polecić jakąś "tańszą" kwiaciarnię w W-wie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
sandraa3 Re: COŚ NOWEGO: koszt bukietów 29.04.06, 16:44 360: bukiet mój + 2 druhen + przypinka dla Pana Młodego i moje kwiaty do wlosów. Dużó, ale mam pewność, że będzie sie trzymało całe wesele Odpowiedz Link Zgłoś