Dodaj do ulubionych

Biustonosz bez ramiączek poradźcie

29.04.06, 18:33
Będę miała suknie jednoczęsciową i góra będzie usztywniana.Pani w salonie
powiedziała że nie muszę mieć stanika pod spodem ale jeśli bym chciała żeby
biust ładniej wyglądał to mogę mieć bez ramiączek.Czy on podczas tańca nie
zsuwa się?Jakie macie doświadczenie z tym związane?Dziekuje za wszystki rady.
Obserwuj wątek
    • aiwon Re: Biustonosz bez ramiączek poradźcie 29.04.06, 19:23
      Kup sobie silikonowe wkładki ktore przykleja sie na kleju ktory juz tam jest do
      piersi i super go podnosi - polecam bo taki mam do skuni slubnej i nic nie
      wystaje bo nie ma ramiaczek
      zobacz tutaj www.allegro.pl/item100639132_wkladki_silikonowe_.html
      • orangewhatever Re: Biustonosz bez ramiączek poradźcie 29.04.06, 19:35
        koleżanka taki ostatnio kupiła i bardzo zachwala ten z linka powyżej.

a jeśli chodzi o takie typowe bez ramiączek, to ja mam akurat złe
        doświadczenia - mam spory biust i zawsze mi taki biustonosz zjeżdżał. mam
        sukienkę z gorsetem, byłam w niej na weselu koleżanki bez biustonosza -
        wszystko się dobrze układało, nic mi nie przeszkadzało pod spodem, nie bałam
        się, że zaraz zjedzie w dół...jeśli masz dobrze skrojony gorset - jak
        najbardziej możesz byćbez biustonosza.
      • malenkaa5 Re: Biustonosz bez ramiączek poradźcie 29.04.06, 22:00
        Hej, te wkladki co polecilas - to sie nosi pod biustonoszem?? !! Tam w aukcji
        jest tak napisane.Hmm..jak to jest z tymi wkladkami.Ja mam podobny problem:duzy
        biust, gorset...czyli stanik z ramiaczkami odpada.Bardotka tez sie cos zsuwa.To
        jak to jest z tymi wkladkami...
        Dzieki za info!!!
        • orangewhatever fakt, koleżanka kupiła ten: 29.04.06, 22:13
          www.allegro.pl/item98904123_un_bra_nowy_silikonowy_stanik_z_usa_wysylka24h_d.html
          nosi się bez biustonosza.
          • malenkaa5 Re: fakt, koleżanka kupiła ten: 29.04.06, 22:19
            No wlasnie,tak myslalam,ze cos jest nie tak.Ten jest super.Zaraz chyba
            zamowie smile)
            Dziekuje za info, pozdrawiam!!!
            • ewik_75 Re: fakt, koleżanka kupiła ten: 30.04.06, 18:49
              Wyłamie się.
              Dla mnie - żądna rewelacja.
              Mam biust B/C i niestety, za dobrze go ten stanik nie ukształtował, nie mówiąc
              juz o podniesieniu. Poza tym klej, który znajduje sie na miseczkach powoduje, że
              skóra biustu nie oddycha, a po zdjęciu biust wyglada na mocno zmęczony. Pan w
              sklepie powiedziała, że mżna go nosić do 6 godzin - już wiem, laczego. Miałam o
              na sobie 5h - i nigdy więcej. I na pewno nie na ślub
    • agnrek Re: Biustonosz bez ramiączek poradźcie 29.04.06, 19:37
      Ja kupiłam Triumpha, bardotkę z silikonowymi paskami.
      Fashion Style 01 TRE
      www.e-bielizna.pl/go/_info/?id=171&sess_id=7406d9ffc858faccdfb39a64d24dcda9
      • aiwon Re: Biustonosz bez ramiączek poradźcie 29.04.06, 23:04
        www.allegro.pl/item98904123_un_bra_nowy_silikonowy_stanik_z_usa_wysylka24h_d.html

bez stanika sie nosi te wkladki bo tak jak na powyzszej stronie zapiecie
        silikonowych wkladek jest z przodu
        ja taki sam mam i jest super bo go wyprobowalam
        efekt bomba
        ps. aby stanik sie dobrze dopasowal przyklej do piesi jednej i drugiej i potem
        na koniec przytrzymaj dlonmi obie piersi (otul je )a cieplo rak spowoduje super
        dopasowanie do biustu POLECAM - ale nie kupowalam na allegro smile
        • orangewhatever i koniecznie trzeba zapiąć po uprzednim... 29.04.06, 23:45
          ...założeniu, czy raczej przyklejeniu do skóry, wtedy biust się ładnie
          ukształtuje i ściągniesmile
          • grejdi Re: i koniecznie trzeba zapiąć po uprzednim... 30.04.06, 09:16
            Mogę zostać zlinczowana, ale biust C (bo mniejsze nie będą miały tego kłopotu)i
            większy nie ma szans się ładnie układać pod silikonami, ani podklejanymi
            paskami. Po prostu za duża grawitacja wink
            Moja koleżanka - ładne C -udała się do gorseciarki, która uszyła jej
            fantastyczny gorsecik, idealnie dopasowany, bez ramiączek, z przezroczystym
            tyłem (bo kiecka częściowo odsłaniała plecy). Poleca go wszystkim - czuła się
            komfortowo i wyglądała fanastycznie.

Pozdrawiam
            • orangewhatever Re: i koniecznie trzeba zapiąć po uprzednim... 30.04.06, 09:58
              no właśnie, w pierwszym poście napisałam, że ja nie mogę używać biustonoszy bez
              ramiączek ani takich silikonów...wink
              ładnie to wygląda i trzyma się na A-B, no i ewentualnie małym C.
              • aiwon Re: i koniecznie trzeba zapiąć po uprzednim... 30.04.06, 12:06
                ja mam miske C i super leza te silikonki
                Wiekszego biustu chyba jednak nie podniosa te wkładkismile
                mozna przeciez przymierzyc ja mierzylam w sklepie!!!
                • asia1551 Re: i koniecznie trzeba zapiąć po uprzednim... 30.04.06, 12:31
                  Ja też myślałam o wkładkach silikonowych.Tylko zastanawiam sie czy od nich
                  biust się nie poci.Kiedyś miałam biustonosz z wkładkami i nie nosiłam go
                  właśnie z tego powodu.
                  • aiwon Re: i koniecznie trzeba zapiąć po uprzednim... 30.04.06, 12:34
                    Nie poci sie juz wyprobowalam bo slub wkrotce smile
                    naprawde polecam pierwsze minuty noszenia jakos dziwnie ale potem nawet sie nie
                    czuje ze ma sie cos na piersiach
                    • asia1551 Re: i koniecznie trzeba zapiąć po uprzednim... 30.04.06, 12:36
                      Dzięki aiwon.Więc ja może też się skuszę na te wkładki.
                      • aiwon Re: i koniecznie trzeba zapiąć po uprzednim... 30.04.06, 12:39
                        jak chcesz to moge ci wyslac foto przed i po zalozeniu wkladek do mojej sukni
                        podaj emaila no chyba ze na gazetowego
                        • asia1551 Re: i koniecznie trzeba zapiąć po uprzednim... 30.04.06, 12:43
                          Super.Podam Ci innego maila: centuryxxi@wp.pl.Z góry dziękuję.
                        • myszka217 Re: i koniecznie trzeba zapiąć po uprzednim... 30.04.06, 13:01
                          Ja bym prosiła tez o fotki mój adres to kn7@interia.pl
                          Z góry dzięki
                • myszka217 Re: i koniecznie trzeba zapiąć po uprzednim... 30.04.06, 15:29
                  AIWON jesteś z Tychów ja z okolic smile,a gdzie kupowałaś te silikonki bo ja też
                  mam miseczke C.
            • ewik_75 do grejdi 30.04.06, 12:23
              Grejdi,

a mozesz podac namiary na ta gorseciarke?
              W jakim ona przyjmuje miescie?
              Bede wdzieczna,

pozdrawiam

E.
              • grejdi Re: do grejdi 30.04.06, 19:26
                Jestem z Łodzi, sprawdzona gorseciarka też z Łodzi - okolice Legionów i
                Kościuszki (duuuży szyld na rogu). Natomiast adresy tego typu usług w innych
                miastach łatwo odnajdziesz np. w panoramie firm.
                Koszt uszycia zależy od użytych materiałów, fasonów, etc. - znajoma zapłaciła
                80zł.
                Pozdrawiam
      • golinda Re: Biustonosz bez ramiączek poradźcie 30.04.06, 13:24
        z silikonowymi ramiaczkami???
    • aiwon Re: Biustonosz bez ramiączek poradźcie 30.04.06, 12:52
      wysłałam na podanego emaila
      • asia1551 Re: Biustonosz bez ramiączek poradźcie 30.04.06, 12:56
        Dziękuję bardzo.Właśnie dostałam.Faktycznie widać różnicę,ładnie to
        wygląda.Więc też sobie kupię tymbardziej,że nie są to duże pieniądze.Pozdrawiam.
        • aiwon Re: Biustonosz bez ramiączek poradźcie 30.04.06, 12:58
          bedziesz zadowolona a kiedy slubik i jesli moge wiedziec to skad jestes?
          • asia1551 Re: Biustonosz bez ramiączek poradźcie 30.04.06, 13:00
            Slub tuż tuż-6 maja.A jestem z Białegostoku.
            • aiwon Re: Biustonosz bez ramiączek poradźcie 30.04.06, 13:02
              to to ja tydzien po tobie 13 maja hihih jestem z Tych
              • aiwon Re: Biustonosz bez ramiączek poradźcie 30.04.06, 13:04
                wysłane do kn7@interia.pl smile))
                • myszka217 Re: Biustonosz bez ramiączek poradźcie 30.04.06, 13:06
                  Dzięki wielkie
              • asia1551 Re: Biustonosz bez ramiączek poradźcie 30.04.06, 13:04
                Cieszę się,że też wybrałaś maj i razem ze mną nie zwracasz uwagi na przesądy
                dotyczące tego miesiąca.Wszystko już gotowe na ten ważny dzień?
                • aiwon Re: Biustonosz bez ramiączek poradźcie 30.04.06, 13:05
                  a masz moze gg to wyslij nr na moj gazetowy aiwon@gazeta.pl to popiszemy
                  sobie smile))))
                  • asia1551 Re: Biustonosz bez ramiączek poradźcie 30.04.06, 13:10
                    Niestety nie mam,skasowałam stara wersje,bo chciałam wgrać nowe gg.A wgrać nie
                    mogę i narazie jestem bez gg.Chyba,ze masz skype,tam też można popisać.
                    • aiwon Re: Biustonosz bez ramiączek poradźcie 30.04.06, 13:11
                      mam skypa hihi no to sobie popiszemy napisz mi na gazetowego kogo szukac smile
                      • asia1551 Re: Biustonosz bez ramiączek poradźcie 30.04.06, 13:16
                        To super.Napisz do mnie:mala-skype
                      • malenkaa5 Re: Biustonosz bez ramiączek poradźcie 30.04.06, 18:56
                        Hej,zamowilam ten stanik z allegro,co polecacie smile) Moge jednak poprosic Cie o
                        te fotki w sukni??CHcialabym zobaczyc jak to faktycznie wyglada..
                        Z gory dziekuję.MOzesz wyslac na gazetowego maila smile)
    • golinda Re: Biustonosz bez ramiączek poradźcie 30.04.06, 13:22
      ja mam super stanik Victoria's Secret.
      Nawet podczas największych tanecznych hulanek trzyma się na miejscu.
      Jest rewelacyjny, ale niestety sklepów VS w Europie nie ma, trzeba zamawiać.
    • dzidzia669 Re: Biustonosz bez ramiączek poradźcie 30.04.06, 15:54
      ja polecam model LUpo z ramiaczkami odpinanymi bialy sama taki kupilam model
      piecset costam warto co to b. dobra firma
    • przemkowa.b Re: Biustonosz bez ramiączek poradźcie 30.04.06, 19:38
      Najpierw kupowałam bieliznę, potem suknięsmile
      kupiłam stanik z odpinanymi Triumph Flower Curves jasne ecru ale jak kupiłam
      suknię, okazało się że gorset jest tak sztywny, że całość w ogóle uniemożliwia
      mi oddychaniesmile a ślub jest w czerwcu, bez tradycyjnego wesela z tańcami tylko
      z obiadem, więc zdecydowałam się na sam gorset, porządnie zasznurowanywink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka