vzorka 01.06.06, 19:13 Ma może ktoś piosenke Ave Maria w polskim wykonaniu? Jeżeli macie jakieś inne fajne piosenki na wesele (tylko nie szlagiery) to bardzo bym prosiła o ich przesłanie na maila : vzorka@buziaczek.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vzorka Re: Piosenka Ave Maria 01.06.06, 20:00 Nie.Chce żeby mi ja ktoś śpiewał w kościele. Odpowiedz Link Zgłoś
verhextekw Re: Piosenka Ave Maria 01.06.06, 20:01 Mam nadzieję, że to podpucha? Bo jeśli nie, to - za przeporszeniem - stuknij się dziewczę w tę swoją pustawą główkę i pomyśl choć chwilę, o ile leży to w zakresie twoich intelektealnych możliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
wanielka Re: Piosenka Ave Maria 01.06.06, 21:15 piosenka??!!! wolne żarty... nie odróżniasz piosenki od utworu??!! Odpowiedz Link Zgłoś
callja Re: Piosenka Ave Maria 01.06.06, 23:53 piosenka... o mamuniu... czy wiesz, jaka jest treść tekstu "Ave Maria"?? Ave Maria gratia plena, Dominus tecum, benedicta Tu in mulieribus et benedictus fructus ventris tui Jesus... To MODLITWA!!!! i jako zywo nie powinna być Spiewana choćby przez panienki z domów kultury czy gwiazdy kościelnych scholek, co je najczęściej tak talent w piersiach rozpiera, że na głos już miejsca nie starcza kompetentne wykonanie "Ave Maria" to zadanie dla profesjonalisty = ZAWODOWEGO muzyka!!!! mala rada - wrzuć hasło w google i poczytaj... Odpowiedz Link Zgłoś
vzorka Re: Piosenka Ave Maria 02.06.06, 09:00 Po pierwsze zajrzyj sobie na gambla.pl i tam się czepiaj bo jest tam napisane cytuje "Walc Ave Maria" i jest on tam przetłumaczony na polski. Jeżeli sie czepiacie bo napisałam piosenka równie dobrze mogłam napisać pieśń. Chcę żeby w kościele przy akompaniamencie skrzypiec,organ i może wiolączeli lub gitary akustycznej PROFESLONALIŚĆI!!! zagrali mi mi ten UTWÓR i pani która jest PROFESJONALISTKĄ zaśpiewała mi go po polsku. Czy to jest takie trudne do zrozumienia? Dużo par ma na ślubie kościelnym ten utwór. Odpowiedz Link Zgłoś
vzorka Re: Piosenka Ave Maria 02.06.06, 09:56 Przepraszam gimbla.pl albo infoslub.pl Odpowiedz Link Zgłoś
callja Re: Piosenka Ave Maria 02.06.06, 10:51 Przy akompaniamencie ORGANÓW (nie organ!!) lub WIOLONCZELI; tak samo jak nie istnieją SKRZYPKI - koszmarny neologizm, rozpleniający się w języku polskim... "Walc" to może ewentualnie "Gdy klęczę przed Tobą", piosenka oazowa w rytmie walca (wykonywala ją Ewa Bem), dobra do śpiewania przy ognisku, ale nie w czasie ślubnego nabożeństwa!! Istnieje, owszem, polski tekst do "Ave Maria" Schuberta, ale mówi on o... śmierci i rozpaczy Dlatego profesjonaliści zawsze polecają :"Ave Maria" w wersji oryginalnej, modlitwnej, bez inklinacji do piosenkarstwa czy śmierci = po łacinie. Poza tym jest to raczej utwor na głos solo z towarzyszeniem organów, skrzypce czy wiolonczela raczej się nie włączają... PS. Jestem zawodowym muzykiem Odpowiedz Link Zgłoś
ema.cz Re: Piosenka Ave Maria 02.06.06, 12:25 Po pierwsze: vzorki Ave Maria to pieśń . Odróżnić trzeba od piosenki. Po drugie: callja - moja siostra też jest zawodowym muzykiem i nie widziała żadnych przeciwwskazań aby oprócz organów akompaniowała również altówka (oczywiście nie jako instrument dominujący). Odpowiedz Link Zgłoś