Gość: INGA IP: 62.29.138.* 30.07.04, 15:26 PYTAM BO CHCIAŁABYM U NICH WYKUPIĆ SOBIE KARTĘ. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: asia Re: CO SĄDZICIE O MEDICOVER? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.04, 20:16 Ja porównywałam oferte Centrum Medycznego i Medicoveru i za takie same usługi (złota karta) w CM płacę mniej. Ale generalnie wiem od znajomych, którzy tam wykupili karty, ze jest bardzo OK i mozna z czystym sumieniem polecic. First class w porównaniu do publicznych placówek-o ile w ogóle można to porównać. Odpowiedz Link Zgłoś
gaja3 Re: CO SĄDZICIE O MEDICOVER? 03.08.04, 08:57 Ja i moja żona mamy niebieskie karty Prestige w Medicoverze od 3 lat. Płacimy ok. 220 zł miesięcznie od osoby. Karta ta obejmuje pełną opiekę ambulatoryjną ze wszystkimi badaniami nie wymagającymi hospitalizacji, domowe wizyty lekarza, przewóz karetką w przypadku konieczności hospitalizacji i opiekę do momentu znalezienia szpitala, który nas przyjmie oraz 10% zniżki na usługi stoamtologiczne. Mnie się w ostatnim roku trafiła cukrzyca II rodzaju oraz nadciśnienie tętnicze. Jak sobie podliczyłem koszty leczenia prywatnego (bo na "publiczną" służbę zdrowia nie mam sił ani czasu), to dotychczasowe moje wpłaty z górą pokryły to wszystko. Na wizytę u lekarza specjalisty czeka się nie dłużej jak 7 dni (prawie wszystkich zatrudnia Medicover), na badania specjalistyczne do 2 tygodni, chyba że sa jakieś bardzo wymyślne, no to wtedy parę dni dłużej, jak np. w moim przypadku elektromiografia - 20 dni, ale przy mnie przyjmowano zgłoszenia na dwa miesiące naprzód od tzw. zwykłych pacjentów (klinika MSWiA - zwykły pacjent to najczęściej funkcjonariusz lub, wtedy jeszcze, poseł na sejm albo inny VIP). Oferta jest bardzpo bogata, pełne leczenie z hospitalizacją kosztuje ok. 1000 zł miesięcznie od osoby, najtańszy abonament ok. 180. Trzeba umówić się z agentem i wybrać to ubezpieczenie, które jest najkorzystniejsze pod względem proponowanym usług i ceny. W Warszawie Medicover ma trzy placówki, poza tym we wszystkich dużych miastach w Polsce i w wielu krajach europejskich, co jest nie bez znaczenia podczas podróży zagranicznych. Jak dotychczas z usług jestem zadowolony, a lekarze - no cóż to tylko ludzie, ale jest w czym wybierać (poza specjalistami, aczkolwiek i tu, np. okuliści, Medicover w każdym ośrodku stara się zatrudnić kilku). Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
cruella Re: CO SĄDZICIE O MEDICOVER? 05.08.04, 11:20 My też mamy niebieskie:) Z obsługi jestem zadowolona, korzystamy bardzo często a czasami i tak jestem op.. że pojawiam się zbyt rzadko:) Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: CO SĄDZICIE O MEDICOVER? 18.08.04, 10:17 My akurat zdecydowalismy sie z roznych powodow na zlota rodzinna. I.. gdy wyszlo, ze nie moga dac nam sali pojedynczej o podwyzszonym standardzie w szpitalu, gdy nasz synek zachorowal to mamy teraz 2 miesiace gratis. Poza tym naprawde sa bardzo mili, chetni do pomocy i nigdy nic nie moglam zarzucic. Staraja sie jak moga Odpowiedz Link Zgłoś