Dodaj do ulubionych

CO SĄDZICIE O MEDICOVER?

IP: 62.29.138.* 30.07.04, 15:26
PYTAM BO CHCIAŁABYM U NICH WYKUPIĆ SOBIE KARTĘ.
Obserwuj wątek
    • Gość: asia Re: CO SĄDZICIE O MEDICOVER? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.04, 20:16
      Ja porównywałam oferte Centrum Medycznego i Medicoveru i za takie same usługi
      (złota karta) w CM płacę mniej. Ale generalnie wiem od znajomych, którzy tam
      wykupili karty, ze jest bardzo OK i mozna z czystym sumieniem polecic. First
      class w porównaniu do publicznych placówek-o ile w ogóle można to porównać.
    • gaja3 Re: CO SĄDZICIE O MEDICOVER? 03.08.04, 08:57
      Ja i moja żona mamy niebieskie karty Prestige w Medicoverze od 3 lat. Płacimy
      ok. 220 zł miesięcznie od osoby. Karta ta obejmuje pełną opiekę ambulatoryjną
      ze wszystkimi badaniami nie wymagającymi hospitalizacji, domowe wizyty lekarza,
      przewóz karetką w przypadku konieczności hospitalizacji i opiekę do momentu
      znalezienia szpitala, który nas przyjmie oraz 10% zniżki na usługi
      stoamtologiczne.
      Mnie się w ostatnim roku trafiła cukrzyca II rodzaju oraz nadciśnienie
      tętnicze. Jak sobie podliczyłem koszty leczenia prywatnego (bo na "publiczną"
      służbę zdrowia nie mam sił ani czasu), to dotychczasowe moje wpłaty z górą
      pokryły to wszystko. Na wizytę u lekarza specjalisty czeka się nie dłużej jak 7
      dni (prawie wszystkich zatrudnia Medicover), na badania specjalistyczne do 2
      tygodni, chyba że sa jakieś bardzo wymyślne, no to wtedy parę dni dłużej, jak
      np. w moim przypadku elektromiografia - 20 dni, ale przy mnie przyjmowano
      zgłoszenia na dwa miesiące naprzód od tzw. zwykłych pacjentów (klinika MSWiA -
      zwykły pacjent to najczęściej funkcjonariusz lub, wtedy jeszcze, poseł na sejm
      albo inny VIP).
      Oferta jest bardzpo bogata, pełne leczenie z hospitalizacją kosztuje ok. 1000
      zł miesięcznie od osoby, najtańszy abonament ok. 180. Trzeba umówić się z
      agentem i wybrać to ubezpieczenie, które jest najkorzystniejsze pod względem
      proponowanym usług i ceny.
      W Warszawie Medicover ma trzy placówki, poza tym we wszystkich dużych miastach
      w Polsce i w wielu krajach europejskich, co jest nie bez znaczenia podczas
      podróży zagranicznych.
      Jak dotychczas z usług jestem zadowolony, a lekarze - no cóż to tylko ludzie,
      ale jest w czym wybierać (poza specjalistami, aczkolwiek i tu, np. okuliści,
      Medicover w każdym ośrodku stara się zatrudnić kilku).
      Powodzenia
      • cruella Re: CO SĄDZICIE O MEDICOVER? 05.08.04, 11:20
        My też mamy niebieskie:)
        Z obsługi jestem zadowolona, korzystamy bardzo często a czasami i tak jestem
        op.. że pojawiam się zbyt rzadko:)
    • madziulec Re: CO SĄDZICIE O MEDICOVER? 18.08.04, 10:17
      My akurat zdecydowalismy sie z roznych powodow na zlota rodzinna.
      I.. gdy wyszlo, ze nie moga dac nam sali pojedynczej o podwyzszonym standardzie
      w szpitalu, gdy nasz synek zachorowal to mamy teraz 2 miesiace gratis.
      Poza tym naprawde sa bardzo mili, chetni do pomocy i nigdy nic nie moglam zarzucic.
      Staraja sie jak moga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka