maja9997 11.06.06, 21:42 Czesc, Czy ktos moze mi poradzic jak powinnam prawidlowo zaadresowac koperte do osoby ktora przychodzi z osoba towarzyszaca, ktorej ja nie znam. Serdeczne dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sylvi77 Re: Adresowanie Kopert za Slub 11.06.06, 22:17 Po prostu imie i nazwisko osobu, ktora znasz.. Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: Adresowanie Kopert za Slub 11.06.06, 22:53 U nas w tekście zaproszenia nie ma nazwisk gości, wydrukowaliśmy je na kopertach. Wypytaliśmy o nazwiska towarzyszących i zawsze kobietę wpisywaliśmy jako pierwszą. Jesli ktoś nie wiedział z kim przyjdzie, to wpisywaliśmy "Adam Kowalski wraz z osobą towarzyszącą". Jesli mielismy wysłac pocztą, to wkładaliśmy do nastepnej koperty i adresowaliśmy do Adama Kowalskiego. Nie daje się kopert zaadresowanych tylko do jednej osoby bez dopiska o towarzyszącej. To bardzo duży nietakt.Chyba, że jest to osoba starsza i samotna, ale tez zawsze trzeba zapytać, czy z kims przyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
maja9997 Re: Adresowanie Kopert za Slub 15.06.06, 20:11 Dzieki serdeczne. Wlasnie o to pytalam. Moje zaproszenia sa rowniez bez nazwisk i uwazalam ze wpisanie tylko nazwiska osoby ktora znam nie bedzie odpowiednie. Odpowiedz Link Zgłoś