Dodaj do ulubionych

Propozycja-Podziekowania dla Rodzicow

28.06.06, 18:28

Obserwuj wątek
    • czarna_waw Re: Propozycja-Podziekowania dla Rodzicow 28.06.06, 18:30
      na allegro tez to widzialam
      • slinshine Re: Propozycja-Podziekowania dla Rodzicow 28.06.06, 18:31
        Fajnie samemu zrobic takie podziekowanie niz cos kupic jak myslicie?
        • kot_klakier Re: Propozycja-Podziekowania dla Rodzicow 28.06.06, 18:39
          ja postanowiłam, że zmiast nietrwałych kwiatów przy okazji podziekowań dla
          Rodziców kupimy im piekne duże kosze ze słodkościami.
          • aniaxxx1 Re: Propozycja-Podziekowania dla Rodzicow 28.06.06, 21:24
            A my z mężem kupiliśmy rodzicom (ponieważ uwielbiają kawę) po filiżance do kawy
            z Rosenthala
            • aniaxxx1 Re: Propozycja-Podziekowania dla Rodzicow 28.06.06, 21:25
              ...no i pamiątkę będą mieli
    • czarna_waw Re: Propozycja-Podziekowania dla Rodzicow 28.06.06, 18:43
      Z tymi podziekowaniami ze swistaka czy innych zastanawiam sie czy one nie
      wygladaja troche tandetnie na zywo. Moze ktos widzial?
      Kosze - calkiem fajny pomysl. Podobal mi sie tez pomysl z sadzonka drzewka do
      ogrodka - ktos niedawno o tym pisal.
      • kalmia Re: Propozycja-Podziekowania dla Rodzicow 28.06.06, 18:52
        tak, wyglądają bardzo tandetnie, jak z bazaru wg. mnie. lepiej chyba
        własnoręcznie zrobic jakiś album ze zdjęciami lub jak ktoś wspomniał kosz ze
        słodkościami wink
      • zaba772 Re: Propozycja-Podziekowania dla Rodzicow 28.06.06, 18:53
        Ja widzialam na zywo te ksiazki, jedna osoba w mojej rodzinie tez takie
        robi...Osobiscie nie polecalabym, mi sie cos takiego nie podoba. Normalny
        zbieracz kurzusmile
    • rosaanna Re: Propozycja-Podziekowania dla Rodzicow 28.06.06, 19:41
      My na weselu standartowo wręczyliśmy kosze z czerwonymi różami. Natomiast
      później kupiliśmy albumy dla rodziców i powklejaliśmy zdjęcia (tak po krótce -
      parę z sesji zdjęciowej, parę z kościoła i z wesela). Z wesela oczywiście
      wybieraliśmy zdjecia w zdecydowanej większości z nimi. Zdaje się że te albumy
      były na jakieś 50 zdjęć w formacie 18x13. Można jeszcze więcej serca w to
      włożyć i napisać w nich podziekowania.
      • marti_kan Re: Propozycja-Podziekowania dla Rodzicow 28.06.06, 19:49
        Ja tak chciałam zapytać na marginesie, za co te podziękowania robicie dla
        rodziców ?? Za wychowanie czy za to, że robią Wam wesele ?
        Ja poprostu nie wiem o co chodzi ?
        Byłam u brata ciot. na weselu i była piosenka ,,Cudownych rodzi....'', ale tam
        było powiedziane, że za wesele, i że pomagają we wszystkim...
        Jak my sami robimy wesele i rodzice będą jako goście to też mam im za coś
        dziękować ??
        • rosaanna Re: Propozycja-Podziekowania dla Rodzicow 28.06.06, 20:29
          No wiesz... za wychowanie też się dziękuje. Bo jak by ci to powiedzieć...- bo
          chyba jakieś starania w to włożyli i jakiś trud wychowawczy był, nie...? Chyba
          że uważasz że nie ma za co im dziękować...
          • czarna_waw Re: Propozycja-Podziekowania dla Rodzicow 28.06.06, 22:07
            Jasne, ze za wychowanie. Nie sadze, zebym byla taka sama osoba i miala te same
            poglady i priorytety gdyby nie moi rodzice, po prostu cudowni sa.
            Ale mozna tez dodac, ze za pomoc w przygotowaniu uroczystosci slubnych, zalezy
            jak tam u was jest.
            • marti_kan Re: Propozycja-Podziekowania dla Rodzicow 29.06.06, 16:01
              A czy to nie będzie głupio trochę dziękować rodzicom za wychowanie jak się
              mieszka od ponad dziesięciu lat samemu ?
              Teraz jestem w dobrych stosunkach z rodzicami, ale kiedyś...
              Cała rodzina wie, że zawsze jestem samodzielna i wesele też robimy sami, czy to
              nie będzie troszkę naciągane ?
              • anetgmu Re: Propozycja-Podziekowania dla Rodzicow 29.06.06, 16:14
                ostatnio byl poruszany wątek podziękowń i... podłapałam pomysł z wręczeniem
                rodzicom drzewek dokładnie magnolii, fajny pomysł. my tak zrobimy smile
                Narzeczonego rodzice mają dom a moi działkę więc super. Mój tata pewnie
                oszaleje ze szczęścia, on ma bzika na punkcie drzewek. Jak jest na działce to
                biega wokół nich i patrzy jak kwitną i owoce dają smile szlaony! smile
              • rosaanna Re: Propozycja-Podziekowania dla Rodzicow 29.06.06, 16:16
                Od dziesięciu lat nie mieszkasz z rodzicami, ale do tego czasu z nimi
                przebywałaś...? Wydaje mi się że ślub jest tak dużym przeżyciem zarówno dla
                Młodej Pary, jak również dla ich rodziców, ze puszcza sie w niepamięć jakieś
                wcześniejsze nieporozumienia. Tym bardziej że teraz już na dobre będziesz na
                swoim. Zaczynasz własną drogę...
                To wyjątkowy moment na tego typu gesty. Mimo ze w przeszłości bywało różnie to
                jednak chyba kochasz własnych rodziców? Choćby to możnaby im wtedy powiedzieć.
                A przecież nie musisz mówić przez mikrofon...
                Osobiście uważam że rodzice zasługują na pewnego rodzaju ukłon w ich stronę. Z
                pewnością nie zawsze było "różowo", bo i nigdzie (chyba) tak nie jest. Ale na
                pewno wiele wczesniejszych nieporozumień, ich decyzji względem twojej osoby
                było kierowanych troską o ciebie i twoje dobro... a ze niejednokrotnie mogli
                sie mylić - no cóż... nikt nie jest doskonały i wszyscy popełniamy to mniejsze,
                to wieksze błędy...
                Ponad to przecież twój narzeczony (domniemywam) przecież tez ma rodziców. Czy
                nie chciałby skierować do nich paru ciepłych słów w tym czasie?
                Acha - spotkałąm sie też kiedyś z czymś takim że Panna Młoda dziękowała
                rodzicom swojego Męża, a Pan Młody dziękował jej rodzicom - poprostu za
                swoja "połówkę". Bo jakby nie było - gdyby nie oni, nie byłoby Was i nigdy
                byście sie nie spotkali.
                Rozważcie to sobie jeszcze.
                • rosaanna Re: Propozycja-Podziekowania dla Rodzicow 29.06.06, 16:19
                  O przepraszam - powyższe "parę słów" skierowanych jest do Marti_kan.
                  • marti_kan Re: Propozycja-Podziekowania dla Rodzicow 29.06.06, 16:31
                    Dzięki smile
                    Wiesz co... to jest myśl !
                    Moi rodzice lubią bardzo mojego narzeczonego i na odwrót to będzie bardzo
                    oryginalne jak on im podziękuje a ja jego rodzicom smile
                    Nie chciałabym robić wielkiej szopki z tego, ale coś pomyślę...
                    • rosaanna Re: Propozycja-Podziekowania dla Rodzicow 29.06.06, 16:39
                      Nie ma za co smile Polecam sie na przyszłość. Jak tylko będę w stanie - służę
                      radą. Pozdrawiam!
                      • marti_kan Re: Propozycja-Podziekowania dla Rodzicow 29.06.06, 16:47
                        Serdecznie dziękuje smile

P.S.
                        I takich ludzi tu na forum trzeba !
                        Trzeba umieć wyrazić swoją opinnię, ale tak by nie urazić innych tym bardziej,
                        że tu są przyszłe ,,Panny Młode ''.
                        big_grin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka