czarna_waw Re: Propozycja-Podziekowania dla Rodzicow 28.06.06, 18:30 na allegro tez to widzialam Odpowiedz Link Zgłoś
slinshine Re: Propozycja-Podziekowania dla Rodzicow 28.06.06, 18:31 Fajnie samemu zrobic takie podziekowanie niz cos kupic jak myslicie? Odpowiedz Link Zgłoś
kot_klakier Re: Propozycja-Podziekowania dla Rodzicow 28.06.06, 18:39 ja postanowiłam, że zmiast nietrwałych kwiatów przy okazji podziekowań dla Rodziców kupimy im piekne duże kosze ze słodkościami. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaxxx1 Re: Propozycja-Podziekowania dla Rodzicow 28.06.06, 21:24 A my z mężem kupiliśmy rodzicom (ponieważ uwielbiają kawę) po filiżance do kawy z Rosenthala Odpowiedz Link Zgłoś
aniaxxx1 Re: Propozycja-Podziekowania dla Rodzicow 28.06.06, 21:25 ...no i pamiątkę będą mieli Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_waw Re: Propozycja-Podziekowania dla Rodzicow 28.06.06, 18:43 Z tymi podziekowaniami ze swistaka czy innych zastanawiam sie czy one nie wygladaja troche tandetnie na zywo. Moze ktos widzial? Kosze - calkiem fajny pomysl. Podobal mi sie tez pomysl z sadzonka drzewka do ogrodka - ktos niedawno o tym pisal. Odpowiedz Link Zgłoś
kalmia Re: Propozycja-Podziekowania dla Rodzicow 28.06.06, 18:52 tak, wyglądają bardzo tandetnie, jak z bazaru wg. mnie. lepiej chyba własnoręcznie zrobic jakiś album ze zdjęciami lub jak ktoś wspomniał kosz ze słodkościami Odpowiedz Link Zgłoś
zaba772 Re: Propozycja-Podziekowania dla Rodzicow 28.06.06, 18:53 Ja widzialam na zywo te ksiazki, jedna osoba w mojej rodzinie tez takie robi...Osobiscie nie polecalabym, mi sie cos takiego nie podoba. Normalny zbieracz kurzu Odpowiedz Link Zgłoś
rosaanna Re: Propozycja-Podziekowania dla Rodzicow 28.06.06, 19:41 My na weselu standartowo wręczyliśmy kosze z czerwonymi różami. Natomiast później kupiliśmy albumy dla rodziców i powklejaliśmy zdjęcia (tak po krótce - parę z sesji zdjęciowej, parę z kościoła i z wesela). Z wesela oczywiście wybieraliśmy zdjecia w zdecydowanej większości z nimi. Zdaje się że te albumy były na jakieś 50 zdjęć w formacie 18x13. Można jeszcze więcej serca w to włożyć i napisać w nich podziekowania. Odpowiedz Link Zgłoś
marti_kan Re: Propozycja-Podziekowania dla Rodzicow 28.06.06, 19:49 Ja tak chciałam zapytać na marginesie, za co te podziękowania robicie dla rodziców ?? Za wychowanie czy za to, że robią Wam wesele ? Ja poprostu nie wiem o co chodzi ? Byłam u brata ciot. na weselu i była piosenka ,,Cudownych rodzi....'', ale tam było powiedziane, że za wesele, i że pomagają we wszystkim... Jak my sami robimy wesele i rodzice będą jako goście to też mam im za coś dziękować ?? Odpowiedz Link Zgłoś
rosaanna Re: Propozycja-Podziekowania dla Rodzicow 28.06.06, 20:29 No wiesz... za wychowanie też się dziękuje. Bo jak by ci to powiedzieć...- bo chyba jakieś starania w to włożyli i jakiś trud wychowawczy był, nie...? Chyba że uważasz że nie ma za co im dziękować... Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_waw Re: Propozycja-Podziekowania dla Rodzicow 28.06.06, 22:07 Jasne, ze za wychowanie. Nie sadze, zebym byla taka sama osoba i miala te same poglady i priorytety gdyby nie moi rodzice, po prostu cudowni sa. Ale mozna tez dodac, ze za pomoc w przygotowaniu uroczystosci slubnych, zalezy jak tam u was jest. Odpowiedz Link Zgłoś
marti_kan Re: Propozycja-Podziekowania dla Rodzicow 29.06.06, 16:01 A czy to nie będzie głupio trochę dziękować rodzicom za wychowanie jak się mieszka od ponad dziesięciu lat samemu ? Teraz jestem w dobrych stosunkach z rodzicami, ale kiedyś... Cała rodzina wie, że zawsze jestem samodzielna i wesele też robimy sami, czy to nie będzie troszkę naciągane ? Odpowiedz Link Zgłoś
anetgmu Re: Propozycja-Podziekowania dla Rodzicow 29.06.06, 16:14 ostatnio byl poruszany wątek podziękowń i... podłapałam pomysł z wręczeniem rodzicom drzewek dokładnie magnolii, fajny pomysł. my tak zrobimy Narzeczonego rodzice mają dom a moi działkę więc super. Mój tata pewnie oszaleje ze szczęścia, on ma bzika na punkcie drzewek. Jak jest na działce to biega wokół nich i patrzy jak kwitną i owoce dają szlaony! Odpowiedz Link Zgłoś
rosaanna Re: Propozycja-Podziekowania dla Rodzicow 29.06.06, 16:16 Od dziesięciu lat nie mieszkasz z rodzicami, ale do tego czasu z nimi przebywałaś...? Wydaje mi się że ślub jest tak dużym przeżyciem zarówno dla Młodej Pary, jak również dla ich rodziców, ze puszcza sie w niepamięć jakieś wcześniejsze nieporozumienia. Tym bardziej że teraz już na dobre będziesz na swoim. Zaczynasz własną drogę... To wyjątkowy moment na tego typu gesty. Mimo ze w przeszłości bywało różnie to jednak chyba kochasz własnych rodziców? Choćby to możnaby im wtedy powiedzieć. A przecież nie musisz mówić przez mikrofon... Osobiście uważam że rodzice zasługują na pewnego rodzaju ukłon w ich stronę. Z pewnością nie zawsze było "różowo", bo i nigdzie (chyba) tak nie jest. Ale na pewno wiele wczesniejszych nieporozumień, ich decyzji względem twojej osoby było kierowanych troską o ciebie i twoje dobro... a ze niejednokrotnie mogli sie mylić - no cóż... nikt nie jest doskonały i wszyscy popełniamy to mniejsze, to wieksze błędy... Ponad to przecież twój narzeczony (domniemywam) przecież tez ma rodziców. Czy nie chciałby skierować do nich paru ciepłych słów w tym czasie? Acha - spotkałąm sie też kiedyś z czymś takim że Panna Młoda dziękowała rodzicom swojego Męża, a Pan Młody dziękował jej rodzicom - poprostu za swoja "połówkę". Bo jakby nie było - gdyby nie oni, nie byłoby Was i nigdy byście sie nie spotkali. Rozważcie to sobie jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
rosaanna Re: Propozycja-Podziekowania dla Rodzicow 29.06.06, 16:19 O przepraszam - powyższe "parę słów" skierowanych jest do Marti_kan. Odpowiedz Link Zgłoś
marti_kan Re: Propozycja-Podziekowania dla Rodzicow 29.06.06, 16:31 Dzięki Wiesz co... to jest myśl ! Moi rodzice lubią bardzo mojego narzeczonego i na odwrót to będzie bardzo oryginalne jak on im podziękuje a ja jego rodzicom Nie chciałabym robić wielkiej szopki z tego, ale coś pomyślę... Odpowiedz Link Zgłoś
rosaanna Re: Propozycja-Podziekowania dla Rodzicow 29.06.06, 16:39 Nie ma za co Polecam sie na przyszłość. Jak tylko będę w stanie - służę radą. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
marti_kan Re: Propozycja-Podziekowania dla Rodzicow 29.06.06, 16:47 Serdecznie dziękuje P.S. I takich ludzi tu na forum trzeba ! Trzeba umieć wyrazić swoją opinnię, ale tak by nie urazić innych tym bardziej, że tu są przyszłe ,,Panny Młode ''. Odpowiedz Link Zgłoś