Dodaj do ulubionych

Ile gości!!!

12.07.06, 21:21
Zapraszalismy na nasze wesele tylko najblizsza rodzine, tj. ok. 80 osob.
Niestety, teraz dwa tygodnie przed okazuje sie, ze ponad 20 nie przyjdzie!
Jestem zalamana!!!
Czy takie wesele (ok. 50 osob) moze sie udac???
Co robic???
Obserwuj wątek
    • lanka_cathar Re: Ile gości!!! 12.07.06, 21:55
      Znajoma zrobiła wesele dwuczęściowe (my też tak robimy). Na obiedzie rodzinnym
      było 38 osób, a na imprezie dla znajomych 30. Sala przytulna, mała, szwedzkie
      stoły. Zabawa udała się świetnie.
      • stolberg Re: Ile gości!!! 12.07.06, 23:48
        ja jak bym moglam najlepiej zrobilambym wesele (jak najmnije ludzi)czyli
        rodzice bracia i swiadkowie ale niestety mam bardzo liczna rodzine i wesele
        bedzie na 120 osob
        • askiem Re: Ile gości!!! 12.07.06, 23:58
          U nas będzie 50-60 osób.
          Ma to być normalne smile weselicho. Uważam, że to spora ilość. Zresztą, czytałam
          wypowiedź dziewczyny na Forum, która przy takiej ilości gości i tak nie zdążyła
          z każdym zamienić słowa, czy potańczyć.
          Ważne - nie ile, ale jacy to ludzie i ile dla Was znaczą...
          • nionczka Re: Ile gości!!! 13.07.06, 09:38
            Pewnie, nie ilosc, ale jakosc. My mamy na liscie jakies 80 nazwisk, ale wcale
            nie zdziwie sie jesli polowa nie dopisze (odleglosc). Mam nadzieje, ze bedzie
            jakies 60 osob. Bliscy na 100% nie zawioda i to jest wazne. Takie przyjecie
            moze byc swietne pod warunkiem, ze nie bedzie sie odbywac w sali na 200 osob.
            Bylam na wielkich weselach bardzo nieudanych bo nikt sie nie znal, tlum ludzi,
            kolejki do wc a na dodatek mlodzi nie mieli czasu nawet zamienic slowko z
            goscmi.
            • sierpniowe_popoludnie Re: Ile gości!!! 13.07.06, 10:44
              Zdecydowanie JAKOŚĆ. My się postawiliśmy moim rodzicom i odmówiliśmy
              zapraszania kuzynów, ciotek i wujków z serii "10. woda po kisielu", których
              ostatni raz widziałam mając lat 5 lub nie widziałam wcale. I w nosie mamy
              argumenty, że się obrażą. Skoro nie znają mnie, tym bardziej nie znają mojego
              narzeczonego, nie interesujemy ich na co dzień to nie widzę sensu zapraszania
              ich na swoje święto. Za to będzie większość znajomych i przyjaciół, z którymi
              mamy zamiar świetnie się bawić smile
      • svidy do lanki_cathar! 13.07.06, 09:52
        lanka ---> możesz mi coś więcej napisać, jak dokładnie to organizujecie, tzn.
        gdzie obiad rodzinny, gdzie impreza dla znajomych, co później z tymi z obiadu
        (idą do domu?), czy wszystko w jednym miejscu? Jak to technicznie rozwiązaliście
        itd.?
    • anabia Re: Ile gości!!! 13.07.06, 11:26
      Ja też mam zaproszenia wypisane na około 80 osób,,,,ale martwie sie że dużo nie
      będzie. By tylko było te 50, to już dobrze
    • bacha1979 Re: Ile gości!!! 13.07.06, 11:30
      Zaobaczysz, że ta ilośc to jescze ze 3 razy się zmieni. smile
      Wcale to nie znaczy, że ich będzie mniej. Przekonasz się...
    • a_weasley Re: Ile gości!!! 13.07.06, 11:46
      canbera napisała:

> Czy takie wesele (ok. 50 osob) moze sie udac???
      > Co robic???

Oczywiście, że może, a poza tym zawsze możesz doprosić trochę spośród tych,
      których wcześniej nie prosiłaś, boby wyszła za długa lista.
    • ebenark Wystarczy 13.07.06, 14:51
      U nas było 50+pare dzieci no i wesele było super-wszyscy byli zadowoleni,a
      plusem jest to, że zdążycie z wszystkimi pogadać i wszystkich obtańczyć.
      A te 20 osób, to nie ma co żałować, bo to Oni będą żałować, że nie byli na
      weselu, tylko Wy też musicie się postarać i ciężko popracować na swoim weselu
      by goście byli zadowoleni i każdy czuł się ważny i potrzebny.
      My tak zrobiliśmy na naszym weselu (rozmawialiśmy ze wszystkimi, ja obtańczyłam
      każdego meżczyznę a mąż każdą kobietę, piliśmy z każdym-mimo że czesto mieliśmy
      wodę w kieliszku, to każdy był zadowolony, ze poświeciliśmy mu choć 5-10 min. i
      naprawdę każdy od najmniejszego do najstarszego czuł się ważnym gościem.
      Ale to naprawdę wymaga ciężkiej pracy.
      Głowa do gory-POWODZENIA
    • angelsy Re: Ile gości!!! 13.07.06, 22:06
      cieszyc sie powinnas bo to bedzie z pewnoscia fajna impreza.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka