Dodaj do ulubionych

gdzie kupić najtaniej złote obrączki???

07.08.06, 09:09
Obserwuj wątek
    • esmeralda_pl Re: gdzie kupić najtaniej złote obrączki??? 07.08.06, 09:10
      może na allegro... ale obrączki od Kruka np. to koszt od 150 zł za sztukę
      • jaszczurzyca na allegro boję się kupować 07.08.06, 09:13
        gdyż nie wiem, czy to co otrzymam będzie złotem czy też i nie... ale chyba
        pozostawię szerokim łukiem aparta, czy yes i kupię je u zwykłego jubolera, no
        sama nie wiem
        • civi1 Re: na allegro boję się kupować 07.08.06, 09:48
          jaszczurzyca napisała:

> gdyż nie wiem, czy to co otrzymam będzie złotem czy też i nie... ale chyba
          > pozostawię szerokim łukiem aparta, czy yes i kupię je u zwykłego jubolera, no
          > sama nie wiem

Nie wiem czy jeśli je ominiesz szerokim łukiem dobrze na tym wyjdziesz sad. Ja
          mieszkam w niewielkim mieście, więc ceny nie sa straszliwie, ale obeszlismy 8
          salonów jubilerskich i nasze obraczki były najtańsze właśnie w aparcie i to
          około 200 złotych od najdroższych i około 100 od najtańszych pozostałych
    • drkazia Re: gdzie kupić najtaniej złote obrączki??? 07.08.06, 09:34
      zobacz sobie do sklepu WĘC, zresztą na stronie www.abcslubu.pl - znajdziesz
      jubilera w swoim mieście, który jest rekomendowany przez portal, czyli na pewno
      sprzedają złoto
      • mycha282 Re: gdzie kupić najtaniej złote obrączki??? 07.08.06, 10:17
        Ja jestem z Wrocławia i jest jeden skłep gdzie można kupić parę obrączek do 600
        zł,oczywiście są też droższe.
        Nam podobają się obrączki z dodatkiem białego złota ale jak usłyszałam cenę:800-
        900 zł,to doszłam do wniosku że raczej zostaniemy przy złotych,najwyżej z
        ładnym wzorkiem,pozdrawiam.
        • justm Re: gdzie kupić najtaniej złote obrączki??? 07.08.06, 10:21
          nie kupuj najtaniej. zwróć uwagę na dobre złoto.
          my płaciliśmy za swoje ponad 500pln ze zniżką i po dwóch tygodniach od ślubu są
          już całe porysowane.
          będę reklamować.
          • josantini Re: gdzie kupić najtaniej złote obrączki??? 07.08.06, 11:38
            To normalne, ze zlota bizuteria sie rysuje.
    • monia76 Re: gdzie kupić najtaniej złote obrączki??? 07.08.06, 09:43
      bardzo tanie obraczki z zoltego zlota widzialam w salonie yes.
      • olga811 Re: gdzie kupić najtaniej złote obrączki??? 07.08.06, 09:47
        najtańsze chyba są w APART, my płaciliśmy 420 zł za komplet we wrocławiu. Ale
        trzeba kupować w firmowym salonie bo te same w moim mieście kosztowały 800
        smile)
    • anoolek Re: gdzie kupić najtaniej złote obrączki??? 07.08.06, 10:25
      U Kruka sa od 199zl/sztuke, klasyczne, zolte zloto takie jasne, nam sie bardzo
      podobasmile))
    • mychakrzycha Re: gdzie kupić najtaniej złote obrączki??? 07.08.06, 12:21
      A my dostaliśmy żółte złoto od mojej przyszłej teściowej i poszliśmy do
      złotnika. Za parę z żółtego złota złotnik chce 150zł. My wybraliśmy z
      łączonego - pół na pół białe i żółte i początkowo chciał 250zł, ale jak byliśmy
      zamówić, coś mu się pomyliło i na potwierdzeniu zlecenia napisał 200zł smile Nie
      wiemy jeszcze co z grawerką, ale na pewno nie więcej niż 1zł od literki/cyferki
      (bez kropek, kresek itp). Zobaczymy w piątek jak wyglądają, bo robi nam wg
      naszych wskazówek - nie znaleźliśmy dokładnie takiego samego wzoru ani w
      salonach, ani w internecie
      • baranek78 Re: gdzie kupić najtaniej złote obrączki??? 07.08.06, 15:22
        My też mieliśmy swoje złoto i po przerobieniu u jubilera za 10 gramowe obrączki
        (para)zapłaciliśmy 250 zł razem z grawerowaniem (w Lublinie)a koszt podobnych u
        jubilera wynosił 700- 800 zł w zależności od wagi.
    • magdachomska Re: gdzie kupić najtaniej złote obrączki??? 09.08.06, 07:10
      Ja polecam kruka ma smile) Obrączki z bialego zlota srednai cena w aparcie za
      sztuke z bialego zlota 5mm kosztuje 600 zl a w Kruku za 700masz dwie
      obrączki smile)
    • kaga9 SPAM 26.11.14, 14:33
      Wyjątkowo żałosny spamer:
      forum.gazeta.pl/forumSearch.do?pageNumber=1&query=&author=bendek88&title=&forum=
      • pana-dam Re: SPAM 23.02.15, 13:26
        Żeby zaoszczędzic zawsze można też kupić sobie złoto w sztabce i zanieść do dowolnego jubilera i powinien nam policzyć tylko za robociznę. Trzeba tylko przeliczyć ile potrzebujecie złota, bo złoto w sztabce jest próby 999 a w obrączkach 585 najczęściej. Można to łatwo obliczyć ale jak ktoś nie umie to tu jest do tego gotowy kalkulator: mennicamalopolska.pl/page,30,zloto-na-obraczki.html
    • ms10001 Re: gdzie kupić najtaniej złote obrączki??? 30.11.14, 15:57
      ja obrączki zamawiałem w Łodzi w firmie Diamenty&Antyki, bardzo dobre podejście i szybki czas realizacji, zręsztą tam teź zakupiłem pierścionek zaręczynowyz diamentem 0.50ct SI/H w ręcznie robionej oprawce za 5000zł, to inne sklepy zaczynały za podobne produkty od 8000. Al tak jak mówię oprawka ręcznie robiona i cyzelowana, naprawdę dzieło sztuki. Później dowiadywałem się u innego jubilera że kaszt zrobienia takiej oprawki to minimum 1800 zł i ponad 1 miesiąc oczekiwania. Jeśli ktoś zainteresowany daję link bo naprawdę warto diamentyantyki.pl/
      • kaga9 SPAM! n/t 30.11.14, 16:12
      • zuzowa Re: gdzie kupić najtaniej złote obrączki??? 03.12.14, 22:59
        Najlepiej u małych, regionalnych jubilerów. My kupowaliśmy w tej pracowni www.jubiler-zietek.pl/ i wyszło nas dużo taniej niż w sieciówkach smile
        • kaga9 SPAM! 04.12.14, 11:23
          Nie warto:
          forum.gazeta.pl/forumSearch.do?pelna=tak&pageNumber=1&query=&author=zuzowa&title=&forum=
    • elka.morelka Re: gdzie kupić najtaniej złote obrączki??? 08.04.16, 16:53
      Jeśli chodzi o obrączki w Krakowie, swoje perypetie właśnie opisałam na swoim ślubnym blogu: weselemi.blogspot.com/2016/04/obraczka-to-nie-jest-zwyky-pierscionek.html
      Mam nadzieję, że będzie Wam pomocny. smile
    • za_mszowe Re: gdzie kupić najtaniej złote obrączki??? 08.04.16, 19:42
      Naj-najtaniej wychodzi przetopic zloto.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka