kingusia1974 21.08.06, 00:36 dziewczyny a co sądzicie o gorsetach. Podobno są bardzo niewygodne. Pytam bo upatrzyłam sobie suknie z gorsetem a tu kolezanka mi mówi, że sama miała i odradza gorset bo .. ponoc nie modny i nie wygodny. Co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
quali1 Re: gorset 21.08.06, 07:55 ważniejsze jest chyba to w czym sie dobrze wyglada. Fakt gorsety wychodza z mody ale za to produkuja teraz suknie w calosci których góra jest tak usztywniana ze tak naprawde jest gorsetem wiec to takie oszukiwanie siebie. Ja mam gorset mimo ze chcialam bez gorsetu ale w nim wygladam poprostu lepiej. CZy jest wygodny nie wiem, jeszcze nie srpwadziłam ale to chyba zalezy od tego jak jest wykonany. Odpowiedz Link Zgłoś
mariolkka Re: gorset 21.08.06, 07:56 Ja mierzylam ostatnio tylko sam gorset od kolezanki zeby sie wlasnie przekonac czy jest wygodny czy nie i z cala stanowczoscia stwierdzam ZE JEST STRASZNIE NIEWYGODNY, ciesze sie, ze mi sie podoba suknia bez gorsetu bo chyba nie wytrzymalabym przez caly dzien w czyms takim.... Ale oczywisacie to tylko moje stwierdzenie ... Odpowiedz Link Zgłoś
agunia84 Re: gorset 21.08.06, 08:08 ja wcale nie uważam żeby gorset był nie modny. Ja miałam bo mi się podobał i dobrze w nim wyglądałam. Ale potwierdzam że jest okropnie nie wygony. Gdybym miała jeszcze raz brać ślub to nigdy nie kupiłabym sukienki z gorsetem. Jedno z usztywnień wbijało mi się pod biustem tak bardzo że został ślad jak go zdejmowałam i całe wesele stałam bo siąść się przez to nie dało. Odpowiedz Link Zgłoś
monisia.nowak Re: gorset 21.08.06, 08:38 Potwierdzam, dobrze uszyty gorset jest wygodny. Nic mi się nie wbijało i siadać też mogłam bez problemu. Przymierzałam bardzo rózne fasony sukienek i właśnie w gorsecie wyglądałam najlepiej. Trochę się bałam, ze będzie mi opadał i ciągle będę poprawiać ale na ślub miałam dobrze zasznurowany - nic nie opadało. Pani krawcowa doszyła mi takie cienkie chowane ramiączka więc na slubie schowane, a potem na weselu załozyłam je sobie, trochę poluzowałam sznurowanie i było bardzo wygodnie. Słyszałam nawet takie opinie, że potem bolą żebra. Nic podobnego. Polecam gorsety, tylko trzeba znać kilka kruczków, które pozwalają na normalne funkcjonowanie. Aha! Poproście swoje salony / krawcowe, żeby halki Wam doszyły do spódnicy jako jedną całość. Super się sprawdza, jest bardzo praktycznie. Pozdrawiam i zyczę wszystkiego dobrego! Odpowiedz Link Zgłoś
mysza_klapsiara Re: gorset 21.08.06, 08:40 Sądzę, że to dużo zależy od indywidualnych upodobań. Jeśli podobają Ci się takie suknie, to radzę wybrać się do salonu i poprzymierzać. Wtedy sprawdzisz, jak się czujesz w gorsecie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
anka786 Re: gorset 21.08.06, 10:45 osobiscie uwazam,ze jesli gorset jest dobrze uszyty nie moze byc niewygodny,ja wlasnie mam gorset i jestem b.zadowolona.Poza tym bardzo ladnie koryguje sylwetke-podkresla talie,wyszczupla,a odsloniete plecy wygladaja sexy Odpowiedz Link Zgłoś
kasiababik Re: gorset 21.08.06, 10:55 Popieram te które mówią że dobrze uszyty nie przeszkadza) ja miałam suknię z gorsetem z szelką na szyję, czułam się super, nie uwierało nic, nie przeszkadzało,a za to ślicznie podkreślił talię i wyeksponował biuścik) Odpowiedz Link Zgłoś
lanka_cathar Re: gorset 21.08.06, 12:46 Na modę nie patrz. Ty masz sie dobrze czuć w sukni. Co do gorsetu, to różnie bywa. Na wesele koleżanki kupiłam spódnicę + gorset + bolerko. Przy staniu było fajnie, ale jak usiadłam, to co chwila poprawiałm te cholerne druty wbijające się w żebra. Na swój ślub mialam suknię jednoczęściową, ale z wyraźną częścią gorsetową. NIC mi się nie wbijało. Wszytsko zależy, jak gorset jest uszyty. Odpowiedz Link Zgłoś
darunia214 Re: gorset 21.08.06, 14:41 ja też miałam gorset i było mi w nim wygodnie !!! pójdż do krawcowej i już ona pomoże ci wybrać wygodny gorset ja jestem zadowolona ze swojego Odpowiedz Link Zgłoś