21.08.06, 00:36
dziewczyny a co sądzicie o gorsetach. Podobno są bardzo niewygodne. Pytam bo
upatrzyłam sobie suknie z gorsetem a tu kolezanka mi mówi, że sama miała i
odradza gorset bo .. ponoc nie modny i nie wygodny. Co Wy na to?
Obserwuj wątek
    • quali1 Re: gorset 21.08.06, 07:55
      ważniejsze jest chyba to w czym sie dobrze wyglada.
      Fakt gorsety wychodza z mody ale za to produkuja teraz suknie w calosci których
      góra jest tak usztywniana ze tak naprawde jest gorsetem wiec to takie
      oszukiwanie siebie. Ja mam gorset mimo ze chcialam bez gorsetu ale w nim
      wygladam poprostu lepiej. CZy jest wygodny nie wiem, jeszcze nie srpwadziłam
      ale to chyba zalezy od tego jak jest wykonany.
    • mariolkka Re: gorset 21.08.06, 07:56
      Ja mierzylam ostatnio tylko sam gorset od kolezanki zeby sie wlasnie przekonac
      czy jest wygodny czy nie i z cala stanowczoscia stwierdzam ZE JEST STRASZNIE
      NIEWYGODNY, ciesze sie, ze mi sie podoba suknia bez gorsetu smile bo chyba nie
      wytrzymalabym przez caly dzien w czyms takim....
      Ale oczywisacie to tylko moje stwierdzenie ...
    • agunia84 Re: gorset 21.08.06, 08:08
      ja wcale nie uważam żeby gorset był nie modny. Ja miałam bo mi się podobał i
      dobrze w nim wyglądałam. Ale potwierdzam że jest okropnie nie wygony. Gdybym
      miała jeszcze raz brać ślub to nigdy nie kupiłabym sukienki z gorsetem. Jedno z
      usztywnień wbijało mi się pod biustem tak bardzo że został ślad jak go
      zdejmowałam i całe wesele stałam bo siąść się przez to nie dało.
      • mojave Re: gorset 21.08.06, 08:12
        dobrze uszyty gorset jest wygodny
    • monisia.nowak Re: gorset 21.08.06, 08:38
      Potwierdzam, dobrze uszyty gorset jest wygodny. Nic mi się nie wbijało i siadać
      też mogłam bez problemu. Przymierzałam bardzo rózne fasony sukienek i właśnie w
      gorsecie wyglądałam najlepiej. Trochę się bałam, ze będzie mi opadał i ciągle
      będę poprawiać ale na ślub miałam dobrze zasznurowany - nic nie opadało. Pani
      krawcowa doszyła mi takie cienkie chowane ramiączka więc na slubie schowane, a
      potem na weselu załozyłam je sobie, trochę poluzowałam sznurowanie i było
      bardzo wygodnie. Słyszałam nawet takie opinie, że potem bolą żebra. Nic
      podobnego.
      Polecam gorsety, tylko trzeba znać kilka kruczków, które pozwalają na normalne
      funkcjonowanie.
      Aha! Poproście swoje salony / krawcowe, żeby halki Wam doszyły do spódnicy jako
      jedną całość. Super się sprawdza, jest bardzo praktycznie.
      Pozdrawiam i zyczę wszystkiego dobrego!
    • mysza_klapsiara Re: gorset 21.08.06, 08:40
      Sądzę, że to dużo zależy od indywidualnych upodobań. Jeśli podobają Ci się takie
      suknie, to radzę wybrać się do salonu i poprzymierzać. Wtedy sprawdzisz, jak się
      czujesz w gorsecie. Pozdrawiam.
      • anka786 Re: gorset 21.08.06, 10:45
        osobiscie uwazam,ze jesli gorset jest dobrze uszyty nie moze byc niewygodny,ja
        wlasnie mam gorset i jestem b.zadowolona.Poza tym bardzo ladnie koryguje
        sylwetke-podkresla talie,wyszczupla,a odsloniete plecy wygladaja sexy wink
    • kasiababik Re: gorset 21.08.06, 10:55
      Popieram te które mówią że dobrze uszyty nie przeszkadzasmile) ja miałam suknię z
      gorsetem z szelką na szyję, czułam się super, nie uwierało nic, nie
      przeszkadzało,a za to ślicznie podkreślił talię i wyeksponował biuściksmile)
    • lanka_cathar Re: gorset 21.08.06, 12:46
      Na modę nie patrz. Ty masz sie dobrze czuć w sukni. Co do gorsetu, to różnie
      bywa. Na wesele koleżanki kupiłam spódnicę + gorset + bolerko. Przy staniu było
      fajnie, ale jak usiadłam, to co chwila poprawiałm te cholerne druty wbijające
      się w żebra. Na swój ślub mialam suknię jednoczęściową, ale z wyraźną częścią
      gorsetową. NIC mi się nie wbijało. Wszytsko zależy, jak gorset jest uszyty.
    • darunia214 Re: gorset 21.08.06, 14:41
      ja też miałam gorset i było mi w nim wygodnie !!! pójdż do krawcowej i już ona
      pomoże ci wybrać wygodny gorset ja jestem zadowolona ze swojego
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka