anulka9919 30.08.06, 18:40 Jutro jeśteśmy umówieni z proboszczem na spisanie protokołu przedślubnego.Poradźcie czego możemy się spodziewać,jak to wogóle wygląda.Troszeczkę się denerwuję,tym bardziej,że nasz proboszcz nie należy do najsympatyczniejszych osób Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aga.hm Re: Protokuł przedślubny 30.08.06, 18:43 Przesyłam na gazetowego "protokół", pewnie wszędzie jest taki sam Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
inkageo Re: Protokuł przedślubny 30.08.06, 18:45 Prześlij mi też Bardzo proszę Najbardziej stresują mnie te formalności kościelne.. Odpowiedz Link Zgłoś
mmmm76 Re: Protokuł przedślubny 30.08.06, 19:17 i ja bardzo proszę o wysłanie na gazetowego... i z góry dziekuję Odpowiedz Link Zgłoś
greene3 Re: Protokuł przedślubny 31.08.06, 16:25 Mogę też prosić na gazetowego? Z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
janis_05 Re: Protokuł przedślubny 01.09.06, 14:44 Cóz oryginalna nie będę czy ja też mogę prosić na gazetowego ? )) dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
inkageo Re: Protokuł przedślubny 30.08.06, 19:02 Oj.....ale to długie....a tak swoją drogą to nie bardzo rozumiem po co księdzu taka szczegółowa wiedza na nasz temat? A co zamierzacie odpowiedzieć na pytanie w punkcie III.e - "Czy przyjmuje zasady etyki katolickiej w planowaniu rodziny?", czy odpowiedź negatywna może uniemożliwić ślub? To pytanie jest umieszczone w punkcie "wady oświadczenia woli"... Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_ciesla Re: Protokuł przedślubny 30.08.06, 19:11 bardzo proszę o przesłanie mi tego protokołu. z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
mysza_klapsiara Re: Protokuł przedślubny 30.08.06, 19:58 mysza-klapsiara.prv.pl/protokol.txt - tutaj można obejrzeć. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mycha0211 Re: Protokuł przedślubny 31.08.06, 09:16 To ja też poproszę na gazetowego choć mamy jeszcze sporo czasu ale jak sobie poczytamy to będziemy wiedzieli co nas czeka w przyszłości,pozdrawiam i z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
mysza_klapsiara Re: Protokuł przedślubny 30.08.06, 20:22 mysza-klapsiara.prv.pl/protokol.txt Odpowiedz Link Zgłoś
dorit9 Re: Protokuł przedślubny 30.08.06, 21:16 Witajcie! Jestem świeżo po, dziś byliśmy.Naprawdę nic strasznego, spodziewałam sie większego wypytywania. Proboszcz spokojny i serdeczny, bardzo nam ta wizyta poprawila humory, bo ta pogoda i stres przedślubny dały kość wcześniej. Dodam, ze jestesmy obydwoje wierzący więc jakby byliśmy na bieżąco czuliśmy się bardzo swojsko, jak u kogoś z rodziny.Zyczę Wam równie udanych wizyt. Odpowiedz Link Zgłoś
mysza_klapsiara Re: Protokuł przedślubny 30.08.06, 20:22 Tutaj dostępny protokół: mysza-klapsiara.prv.pl/protokol.txt Odpowiedz Link Zgłoś
mysza_klapsiara WAŻNE! tutaj link do protokołu 30.08.06, 20:32 Wklejam raz jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
mysza_klapsiara Re: WAŻNE! tutaj link do protokołu 30.08.06, 20:32 Wklejem raz jeszcze mysza-klapsiara.prv.pl/protokol.txt Odpowiedz Link Zgłoś
ashton Re: WAŻNE! tutaj link do protokołu 31.08.06, 09:57 Mieliśmy ubaw po pachy w trakcie spisywania protokołu - zdenerwowani byliśmy oboje bardzo (akurat byliśmy po ostrej kłótni) i stąd dziwne odpowiedzi na niektóre pytania, np. zawód matki - "kura domowa". Nie ma się czego bać! Odpowiedz Link Zgłoś
unioncityblue Re: WAŻNE! tutaj link do protokołu 31.08.06, 11:39 a moze orientujecie sie, czy taki protokol mozna spisac przed odbyciem nauk przedmalzenskich? Odpowiedz Link Zgłoś
athandavan A czy mysza masz dostep do tego? Formilarz nr 4 31.08.06, 11:58 a) w przypadku ma³¿eñstwa z niekatolikiem lub osob¹ nieochrzczon± (z wyj¹tkiem odstêpców od Ko¶cio³a katolickiego) nale¿y wype³niæ formularz nr 4 (w trzech egzemplarzach) oraz nr 12 lub 12A i 27A; Odpowiedz Link Zgłoś
mysza_klapsiara Re: A czy mysza masz dostep do tego? Formilarz nr 31.08.06, 16:32 Niestety nie Ale mogę poszperać! Odpowiedz Link Zgłoś
athandavan Dzieki z gory... 31.08.06, 16:37 troche to przerazajace - w mojej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
inkageo Re: co to jest?! 31.08.06, 16:26 Tylko Ci którzy biorą ślub Ale wypełnia ksiądz, my odpowiadamy na pytania.. Odpowiedz Link Zgłoś
mimi78 Re: co to jest?! 31.08.06, 16:36 o matkooooooooooooooo........to mnie teraz powialiłyscie ale wywiad! Odpowiedz Link Zgłoś
pow.33 Re: co to jest?! 01.09.06, 08:19 byłam wczoraj i musze powiedzieć że " nie taki diabeł straszny jak go malują", było bardzo miło a momentami śmaliśmy sie wszyscy , czyli ja mój narzeczony no i ksiądz. Odpowiedz Link Zgłoś
77daria Re: co to jest?! 01.09.06, 08:26 My też wczoraj wczoraj spisywaliśmy protokół - było bardzo miło. Wszystko zależy chyba od księdza, na którego się trafi. Odpowiedz Link Zgłoś