Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

małe rozmiary

19.11.10, 23:07
    Dziewczyny - jestem osobą bardzo szczupłą. Przy wzroście 168 ważę około 50 kg i noszę rozmiar XS lub 34. Niestety mam straszne problemy z kupieniem czegokolwiek do ubrania, zwłaszcza jeżeli chodzi o spodnie, gdyż prawie wszystkie okazują się zbyt duże na mnie. W tym roku szorty musiałam kupić w sklepie dla dzieci, gdyż XS w normalnych sklepach spadało ze mnie.
    Znacie jakieś fajne sklepy, gdzie sprzedają ubrania dla bardzo szczupłych? Niestety eleganckich spodnie nie kupię w sklepie dziecięcym, a dzisiaj obeszłam całą galerię handlową i były dwie pary w rozmiarze 34. Może chude kobiety mogą polecić coś, gdzie szyją mniejsze rozmiarówki.
    Dodam, że jestem z Łodzi.
    Obserwuj wątek
      • clonek13 Re: małe rozmiary 20.11.10, 01:03
        a nie patrzysz na działach dla nastolatek? online w sklepach zagranicznych to bedzie dzial teens, w Uk New Look Teens ciuchy rozmiar 13/15 lat pasują na dziewczyna ze szczupłego 34
      • martalis30 Re: małe rozmiary 20.11.10, 10:25
        mam 172cm/50kg spodnie kupuję po prostu w zarze, często mają r.34, a i 36 też czasem pasuje, poza tym:Tommy Hilfiger, s.oliwer, simple.
        • kolor_purpury Re: małe rozmiary 20.11.10, 14:56
          zgodze się z tym, że w zarze mają małe 'małe' rozmiary.
      • ladyjm Re: małe rozmiary 20.11.10, 23:57
        Znam twoj bol - w HM xs to ciagle xs. i w mango tez - w zasadzie tylko tam udaje mi sie cos znalezc. w zarze, reserved, topsecret rozmiarowka jest zawsze za duza.
        • kolor_purpury Re: małe rozmiary 21.11.10, 10:40
          w h&m małe rozmiary?? w serii divided, może tak, ale zwykłe h&m jest bardzo duże
          • ladyjm Re: małe rozmiary 21.11.10, 21:53
            hmm, nie sprawdze bo mam powycinane metki i tylko pamietam gdzie kupowalam ciuchy
      • sundry Re: małe rozmiary 21.11.10, 10:46
        Ja przeważnie kupuję w Orsayu. Zdarza się rozmiar 32 czasem.
        • behemotka2 Re: małe rozmiary 21.11.10, 11:18
          No czasami kupuję w sieciówkach w działach dziecięcych. Ale spodni do garsonki tam nie dostanę raczej. Dzięki za sugestię ZARY - tam jakoś rzeczywiście nie zaglądałam. W Orsayu w Manufakturze były dwie pary spodni 34, ale brązowe, a ja coś z szarości lub czerni szukam.
      • martalis30 Re: małe rozmiary 21.11.10, 11:44
        małe ubrania ma też Stefanel, spodni nie kupowałam, ale sweterki są naprawdę malutkie, warto wejść tam w czasie ostatnich przecen po kaszmirowe swetry, te w niepopularnym rozmiarze xs są wtedy rzeczywiście przecenione o 70%.
      • urwany_film Re: małe rozmiary 21.11.10, 19:40
        Spodnie w rozmiarze 32 (xxs) znajdziesz w sklepach Stradivarius i Bershka.
      • myszakotka Re: małe rozmiary 23.11.10, 01:40
        - Czasami w Mango trafi się małe 34 (spodnie, głównie dżinsy), niektóre modele płaszczy też są dostępne w rozmiarze 34;
        - W stradivariusie są spodnie w rozmiarach 32 i 34, jednak 32 z niedżinsowych nie udało mi się spotkać;
        - Zara Trf (linia młodzieżowa), w zwykłej Zarze też się czasami trafi całkiem małe 34, ale trzeba mierzyć - spodnie są na mnie zdecydowanie za duże, za to mam marynarki i płaszczyk wiosenny w rozmiarze 34, które są dobre;
        - Sporo ubrań zamawiam z asos.com , ich 34 jest mniejsze od naszego i francuskiego, rozmiary zgadzają się z tabelką na stronie i 34 jest dobre na osobę o wymiarach mniej więcej 78,5/60,5/86;
        - Podobnie jak w asos.com jest z ubraniami z Next - również dostępne przez internet;
        - w Vero Modzie często 34 jest dobre;
        - Sporadycznie coś się znajdzie w sklepach Promod, Camaieu i Orsay;
        - Benneton - włoskie 38 to małe 34;

Za to nie mogę przeważnie nic znaleźć w Reserved, hm, Solarze, Esprit (chyba, że się trafi ich 32), Tatuum, C&A, Top Secret;
      • maddalena81 Re: małe rozmiary 24.11.10, 00:28
        Esprit zaczyna rozmiarowke od 32.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka