14.09.06, 20:51
Tak sobie pomyślałam że makijaż w dzień ślubu musi być wyjątkowo trwały(w
szczególności gdy ma się mieszana cerę tak jak ja). I oczywiście nie
chciałabym się świecić na zdjęciach. Jakie firmy proponujecie jeżeli chodzi o
podkład w płynie i cienie do oczu oczywiście żeby się nie zbierały w
załamaniach oka.
Obserwuj wątek
    • agnieszka5661 Re: Makijaż 14.09.06, 21:05
      ja też czekam na komentarze, ostatnio kupiłam utrwalacz do makijażu, ale
      jeszcze go nie wypróbowałam
    • hairandmakeup Re: Makijaż 14.09.06, 21:14
      dobry korektor, pod oko i na powieke potem przypudrowac i dopiero na to cien
      (wtedy sie nie grupuje), ewentualnie zamiast tego baza pod cienie (bardzo dobra
      jest art deco ), bardzo przyzwoity podklad to shiseido white lucent, matuje
      dobrze sie naklada i dobrze kryje, zazwyczaj skora zwlaszcza z tendencja do
      przetluszczania i tak po pewnym czasie sie wyblyszczy dlatego dobrze miec przy
      sobie transparentny puder w kamieniu i co jakis czas przypudrowac czolo, brode
      i nos. warto tez zainwestowac w bibulki do sciagania sebum.
      • kfiatuszek1903 Re: Makijaż 14.09.06, 21:32
        ja polecam duble perfection fluide firmy chanel.doskonale matuje,a jednoczesnie
        nie tworzy maski tylko skora ma naturalny blask,zawiera pigmenty odbijajace
        swiatlo i korygujace barwe.ma lekki i naturalny efekt krycia.
        lub pro lumiere tez chanel.daje polmatowe,swietliste wykonczenie.krycie od
        naturalnego po intensywny.ale skora jest idealnie ujednolicona.bardzo czesto
        wizazysci uzywaja go do zdjec,bo doskonale kryje i nadaje jednolity kolor.
        na oczy wspomniana baza pod cienie art deco
        no i wlasnie utrwalacz do makijazu np firmy kryolan nazywa sie fixer spray
        • iizabelaa Re: Makijaż 14.09.06, 21:55
          Super. napewno skorzystam z rad. Tez się zastanawiałam nad tym matującym
          podkładem z Chanel. Ale bałam sie wydac tyle kasy żeby póżniej sie okazało że
          jest taki sobie.
        • hairandmakeup Re: Makijaż 15.09.06, 08:41
          mala uwaga do fixera, uzywajcie go z umiarem i z odpowiedniej odlegloscismile
          • iizabelaa Re: Makijaż 15.09.06, 21:43
            Dobrze że piszesz smile)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka