Dodaj do ulubionych

Bukiet ślubny

15.09.06, 12:31
Mam pytanie, które mnie cały czas nurtuje. Zresztą sprzeczam sie o to też od
jakiegoś czasu z moją mamą. A mianowicie chodzi o bukiet ślubny. Moja mama
twierdzi, że bukiet musi mi zamówić i wybrać sam mój narzeczony. ja tylko
moge mu zasugeroważ z jakich kwiatów chce mieć wiązanke. Ja natomiast
twierdze, że bukiet sama sobie wybiore z jakich kwiatów ma być jak ma
wyglądać, a narzeczony go tylko odbierze w dniu ślubu z kwiaciarni. Skąd on
ma wiedzieć jaki bedzie pasował do mojej sukni.
Jak jest u Was ?

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • magdalenow Re: Bukiet ślubny 15.09.06, 12:35
      ja wybieram, ja dezyduje, ja zamiawiam a narzeczony tylko odbierasmile nie
      ryzykowałabym żeby on mi bukiet wybierałsmile
    • librea Re: Bukiet ślubny 15.09.06, 12:35
      my wybieraliśmy bukiet wspólnie, ale to ja zadecydowała o stylu, kolorze,
      rodzju kwiatów itp. poza tym nie widział mojej sukni, więc jak mógłby mi dobrać
      bukiet samodzielnie? jeżeli chodzi o płacenie za bukiet, to płaciłam ja, bo tak
      ustaliliśmy wcześniej.
    • nives1 Re: Bukiet ślubny 15.09.06, 12:36
      Taka jest tradycja ze Młody kupuje bukiet - ale ja bym nie zostawiała wyboru na
      głowie mojego kochnego wink
      jesli mama sie upiera może iść ze zdjęciem do kwiaciarni, a jak nie to mama nie
      musi o wszystkim wiedzieć big_grin
      Jeśli chodzi o mnie to razem zamówimy i wybierzemy ale odbierze M. - zresztą
      będzie miał wiecej czasu
      • ozi29 Re: Bukiet ślubny 15.09.06, 12:40
        o Chryste jak to tak bez twojej ingerencji...wink)))??? ja sobie tak nie
        wyobrazamsmile u nas bedzie tak , że obydwoje idziemy do kwiaciarni w miejscu
        zamieszkania Pana młodegosmile bo mieszkz odemnie 60 kmsad i ja sobie projektuje
        bukiet jaki mi sie podoba pasuje itd itp a odbiera oraz palci za niego młody
        pare godzinek przed slubemsmile))
        • nives1 Re: Bukiet ślubny 15.09.06, 12:43
          ja już sobie to wyobrażam - Młody idzie do kwiaciarni i ... milion telefonów bo
          na bank nie będzie wiedzial o co chodzi - on kurcze ma problem z odróżnieniem
          konwalii od gardenii uncertain
          Ale za to ma fajny gust kolorystyczny więc idziemy razem - moze coś gustownego
          wyjdzie :p
          • agnrek Re: Bukiet ślubny 15.09.06, 12:44
            Mój to by wlazł do kwiaciarni i wywalił: "poproszę bukiet".
            • nives1 Re: Bukiet ślubny 15.09.06, 12:45
              Poszliśmy ostatnio po bukiecik na imieniny jego babci - i sie upiera że on
              kupi - no to ja wchodze chyłkiem za nim - a on do babki - cyt :" narzeczona mi
              kazała kupić bukiet na imieniny.. " big_grin
              • agnrek Re: Bukiet ślubny 15.09.06, 12:48
                To jak mąż mojej koleżanki w mięsnym. "Dzień dobry, poproszę mięso".
    • agnrek Re: Bukiet ślubny 15.09.06, 12:36
      Nooo, jakby mi mój wybrał kwiaty, to dopiero bym była załatwiona! Twoja mama
      chyba żyje czasami, gdy w kwiaciarni tylko gerbery i goździki były, do tego
      wąskie wstążki zwisające i pokręcone na dole smile I każda taka sama.
    • aagaa1983 Re: Bukiet ślubny 15.09.06, 12:46
      Dzięki za odpowiedzi i wiedziałam ze to ja miałam racje a nie moja mama.
      Szczerze też nie wyobrażam sobie jakby miał wyglać mój bukiet wybrany przez
      mojego narzeczone, jesli nawet nie bedzie widział mojej sukienki przed slubem.

Pozdrawiam.
      • ashton Re: Bukiet ślubny 15.09.06, 12:48
        Ja powiedziałam tylko, że chcę słoneczniki, inwencję twórczą Narzeczonemu
        zostawiłam. Trochę się boję wink jutro się przekonam, czy warto było obdarzać go
        takim zaufaniem. Za wiązanki dla mnie i świadkowej zapłacił 180 zł. Podejrzanie
        mało...
        • justm Re: Bukiet ślubny 15.09.06, 12:52
          ja wybierałam, narzeczony płacił, przywiozła kwiaciarnia do domu.
          batalię miałam z mamą o to, że mają być róże, a ja chciałam gerbery wink

były gerbery i mała gerberka w butonierce.
          narzeczony nie podjąłby się wyboru wink
          • monia76 Re: Bukiet ślubny 15.09.06, 12:54
            Justm, mi sie straszliwie ta gerbera w butonierce Twego chłopa podobała!!! i
            jeszcze ten kolor... super wybór!
            • justm Re: Bukiet ślubny 15.09.06, 13:03
              dzięki, że nie wspomnę o twoim wyborze wink
              długoby dyskutować, który ładniejszy, ale ja się upieram, że twój wybór był
              lepszy smile
              • ozi29 Re: Bukiet ślubny 15.09.06, 13:05
                gerbera pomimo swej prostoty to baaaaardzo piekny kwiat smile
              • monia76 Re: Bukiet ślubny 15.09.06, 16:45
                ok, nie licytujmy się. obie miałyśmy kwiaty urody ogromnej, ok? wink)))
        • inga34 Re: Bukiet ślubny 15.09.06, 14:02
          UWIELBIAM te kwiatki, Ashton - na pewno super będziesmile
    • inga34 Re: Bukiet ślubny 15.09.06, 14:00
      bo to taka jest tradycja...
      a ja nasze mamy, cicie brały ślub to były tylko goździki i gerbery i jak róża -
      to już cudsmile Tak mi przynajmniej opowiadały - mama z ciaciąsmile
      No to taki prawie mąż jak szedł do kwiaciarni i mówił: ślubny - to wiele do
      wyboru nie miałsmile
    • lena_maj Re: Bukiet ślubny 15.09.06, 14:08
      z mamą nie ma co się kłócić - powiedz jej że tak zrobisz, a następnie pojedź z
      narzeczonym do kwiaciarni ustal szczegóły a płatność i odbiór pozostaw w rękach
      przyszłego męża. w ten sposób i ty i twoja mama będziecie szczęsliwe
    • nicole_lucy Re: Bukiet ślubny 15.09.06, 14:18
      Ja jak powiedzialam mamie, ze teraz jest tak, ze to narzeczona sobie bukiet
      wybiera to powiedziala, ze wolala swoje czasy, ze to Pan Mlody kupowal
      wiazanke. I ze wcale jej sie nie podobaja "Nowe" tradycje.
      Moj M. ma bardzo dobry gust jezeli chodzi o bukiety. Zawsze wybiera piekne,
      delikatne, zawadiackie, w zaleznosci od okazji. I tak mysle, ze dam Mu wolna
      reke. Przegladniemy fotki na necie, wyjasnie Mu jaki ma byc kolor. I jestem
      pewna, ze wybierze doskonale. Jezeli bedzie chcial to pojade z Nim wybierac,
      ale sie slowem nie odezwe. A odbierac bedzie na pewno On, bo kwiaciarnie ma po
      drodze.
      • adrianna79 Re: Bukiet ślubny 15.09.06, 17:51
        A ja sama chcialam zrobic moj bukiet bo zadne mi sie nie podobaja.. To co mam w
        tym przypadku zrobic?
    • n1i0e0 Re: Bukiet ślubny 15.09.06, 18:30
      ja swojąwiązanke sama zamawiałam ale nie wiedziałam jak będzie wyglądała ani z
      jakich kwiatów będzie zrobionasmilei byłam z niej bardzo zadowolonasmilea mój mąż
      odebrał ją w dniu slubu i zapłacił za niąsmileja tylko powiedziałam kolor i
      wielkość jaka by mi odpowiadałasmilei to była moja najlepsza decyzjasmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka