india71 22.09.06, 13:27 rejon Ślęży. Czy ktoś brał tam ślub? Zastanawiam się nad tym miejscem, więc będę wdzięczna za info, jak tam jest? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malenkajalenka Re: Sulistrowiczki... 22.09.06, 14:08 ja nie bralam tam slubu, ale pochodze z tych okolic i moge Ci jedynie powiedziec, ze sa PRZEPIEKNE !!!! Zielono, kolorowo, spokojnie... Odpowiedz Link Zgłoś
mania805 Re: Sulistrowiczki... 22.09.06, 14:13 No i piekny dreniany kościółek, niestety malutki. W miejscowości obok Będkowicach czy jakoś tak porządna Karczma nad Potokiem. Właśnie tydzień temu byłam tam na weselu u znajomych. Ale w kościółku terminy ponoć trzeba rezerwować dużo wcześniej bo chętnych od groma... Odpowiedz Link Zgłoś
india71 Re: Sulistrowiczki... 26.09.06, 13:47 Kościółek widziałam i muszę powiedzieć, że urzekł mnie jego klimat. To, że jest malutki nie przeszkadza mi, gdyż wesele planuję na ok. 60 osób. Jak dziadek wciągnie brzuch, to się wszyscy goście zmieszczą)Byłam w ośrodku niedaleko tego kościółka, jednak nie miałam możliwości porozmawiania z szefową o organizacji i kosztach, gdyz akurat były w tym czasie poprawiny. Niestety do Sulistrowiczek cięzko mi się teraz wybrać ze względu na odległośc, więc każde informacje będa dla mnie cenne. Odpowiedz Link Zgłoś
luna-26 Re: Sulistrowiczki... 26.09.06, 13:58 Jeżeli chodzi o kościółek to jest urokliwy ,ale mam nadzieję ,że nie masz na mysli tego zalewu w Sulistrowiczkach i lolalu obok )))... bo to jakby człowiek zatrzymał się w czasach komunizmu !Wiem bo czasem wybieram się w te rejony na wycieczki piesze Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1980 Re: Sulistrowiczki... 26.09.06, 14:11 mania805 napisała: > No i piekny dreniany kościółek, niestety malutki. W miejscowości obok > Będkowicach czy jakoś tak porządna Karczma nad Potokiem. Właśnie tydzień temu > byłam tam na weselu u znajomych. kurcze nie doczytałam, ze juz poleciłaś lokal, który i ja chciałam polecic ) My tam z mężem bylismy na 4 weselach i co roku chodzimy tam na: andrzejki, sylwestra i ostatki Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1980 Re: Sulistrowiczki... 26.09.06, 14:03 Ja wprawdzie nie brałam slubu w tym kosciele ale mój mąż pochodzi z tamtych okolic i miałam okazje byc tam na 5-6 slubach u naszych znajomych wiec moge troche napisac Kosciółek - naprawde cudowny, ale: - jak juz wiesz dośc mały (chociaz piszesz, ze nie jest to dla ciebie minus) - w sezonie letnim bardzo oblegany zarówno przez młode pary jak i turystów. czasami na ślub potrafi wparadowac wycieczka w krótkich spodenkach i z plecakami i oglada w tym czasie kościół - przed kosciołem wprawdzie jest parking ale jak jest ładna pogoda to naprawde trudno tam zaparkowac bo turystów łazikujacych po lesie jest naprawde duzo, - czasami sluby ida niemal tasmowo pierwszy slub jest na 12 a ostatni na 19 i tak jeden za drugim. jeszcze dobrze nie skonczy sie jedna msza a juz zaczyna nastepna. goście sie przepychaja bo jedni chca wejsc do kościoła a drudzy stoja przed kościołem w kolejce do zyczeń oczywiście nie jest tak zawsze i nie wszystko na raz ja opisałam spostrzeżenie ze wszystkich slubów na których tam byłam. jeżeli jesteś zainteresowana braniem slubu i urzadzaniem wesele w tamtych okolicach to moge polecic ci świetne miejsce. ale to na priva. pozdrawiam Ewelina Odpowiedz Link Zgłoś
india71 Re: Sulistrowiczki... 27.09.06, 15:42 Kurcze....w sumie nie pomyslałam o plączących się turystach i słowach księdza "Kto następny? dawać dawać, bo czasu niet") Ohhh, mam juz mętlik. Odpowiedz Link Zgłoś