marchewkowa_panienka 10.12.06, 21:12 Wiem, że to kicz i przez niektorych oceniane jako obciach ale mi się bardzo podobają - są takie naiwnie wzruszające, lukrowe i słodkie tak bardzo, że aż śmieszne I dlatego będę je miała. Mus ! Na 100% ) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mam6lat Re: Figurki Panstwa Młodych na torcie 10.12.06, 23:25 tez uważam za kicz, ale..... 2 dni temu w malutkim mazurskim miasteczku widziałam takie cuda, ze zmieniłam kwantyfikator i juz nie mówie, ze wszystkie "takie są" brzydkie... nie wiem czy były z marcepana czy masy cukrowej, ale byly śliczniutkie, w pieknych kolorach, bardzo starannie zronione,podobno jadalne; mozna było poszukac takiego cuda na każda okazje: slub, urodziny, chrzest itd Odpowiedz Link Zgłoś
promyczek_k Re: Figurki Panstwa Młodych na torcie 10.12.06, 23:33 Na moim torcie nie będzie, nie podobają się mnie, ani narzeczonemu. Ale owszem, dobrze wykonane bywają bardzo urokliwe. No i jakie pole do popisu dla cukiernika Na pewno są bardzo dumni, jak coś ładnie wyjdzie. To prawie jak rzeźba Odpowiedz Link Zgłoś
sliwka80 Re: Figurki Panstwa Młodych na torcie 11.12.06, 08:24 www.allegro.pl/item148541900_figurka_slubna_na_tort.html byly jeszcze inne fajne, ale nie moge znalezc Odpowiedz Link Zgłoś
elkam80 Re: Figurki Panstwa Młodych na torcie 11.12.06, 10:05 Ja miałam podobną, ale moim zdaniem lepiej wykonaną. Zrobiła niezłe wrażenie na gościach. (Pomijam fakt, że o małego słonia nie wyciągałam tak mojego męża z wesela;P). img222.imageshack.us/img222/2637/tort6tecp7.png Odpowiedz Link Zgłoś
emib3 Re: Figurki Panstwa Młodych na torcie 11.12.06, 11:38 My też taką mieliśmy. Gościom bardzo się spodobała. Przynajmniej była trochę inna, niż wszystkie. A mój śubny na szczęście nie skończył tak, jak ten figurkowy Pan....)) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_niemcy Re: Figurki Panstwa Młodych na torcie 11.12.06, 11:41 Witaj, my wlasnie taka smieszna szukamy ale nigdzie nie ma.Mozecie nam podpowiedziec gdzie mozna klupic lub zamowic i wjakich cenach sa?? Dziekuje z gory Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
elkam80 Re: Figurki Panstwa Młodych na torcie 11.12.06, 11:46 Ja niestety w polskich sklepach nie mogłam znaleźć - jedynie bardziej tandetne odpowiedniki. Poprosiłam o pomoc moją ciocię w Stanach. Przysłała mi 3 zdjęcia z serii i kazała wybrać. Zostaliśmy z jeszcze narzeczonym przy pierwotnym wyborze. Oto pozostałe: img213.imageshack.us/img213/3995/image001js4.jpg img216.imageshack.us/img216/6834/image003oy6.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_niemcy Re: Figurki Panstwa Młodych na torcie 11.12.06, 11:53 Super te figurki Widzialam takie na allegro ale kosztowaly 150zl a to troche drogo. Odpowiedz Link Zgłoś
elkam80 Re: Figurki Panstwa Młodych na torcie 11.12.06, 11:52 znalazłam stronkę sklepu: us.weddingstar.com/wedding_accessories/cake_serving_sets_cake_toppers/cake_toppers/ComicalCouplewiththeBride/11/Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_niemcy Re: Figurki Panstwa Młodych na torcie 11.12.06, 11:54 Super dzieki) Odpowiedz Link Zgłoś
elkam80 Re: do elkam80 11.12.06, 12:22 Bardzo mi przykro ale nie... zostawiam ją na pamiątkę. Chciałabym móc pomóc, ale akurat to rozwiązanie nie bardzo wchodzi w grę. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_niemcy Re: do elkam80 11.12.06, 12:32 A czy istnieje mozliwosc aby twoja ciocia kupila jeszcze jedne takie figorki Jesli tak to jaki bylby tego koszt?? Narzeczony bardzo sie napalil na te figorki Pozdrawiam, Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
elkam80 Re: do elkam80 11.12.06, 12:38 hehe... no rzeczywiście są inne... a czy jest możliwość - muszę się dowiedzieć co i jak. Niestety nie mogę gwarantować że się uda. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_niemcy Re: do elkam80 11.12.06, 12:42 Ok bedziemy czekac na odpowiec Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
elkam80 Re: do elkam80 11.12.06, 12:41 Myślę jednak że koszty będą porównywalne z tymi na allegro. Koszt takiej figurki to ok. 80zł (w przeliczeniu na Polskie) + koszty przesyłki Odpowiedz Link Zgłoś
adrianna79 Re: do elkam80 11.12.06, 12:55 z gadzam sie z elkam ze to koszty beda porownywalne z allegro. znalazlam na mojej ulubionej stronie jeszcze takie: weddingshop.theknot.com/weddingwarehouse/SubCategory.aspx?scId=Cake% 20Toppers(KnotShop)&cId=Reception(KnotShop) ja mieszkam w stanach i jakbys tak bardzo chciala te figurki to daj znac. Odpowiedz Link Zgłoś
adrianna79 jeszcze raz link (do kasi) 11.12.06, 13:01 cos nie wyszlo. ale wejdz pod cake toppers i cos znajdziesz: weddingshop.theknot.com/weddingwarehouse/UICategory.aspx?cId=Reception(KnotShop) Odpowiedz Link Zgłoś
elkam80 Re: Figurki Panstwa Młodych na torcie 11.12.06, 11:41 No mój na szczęście przystopował w odpowiednim momencie... ale jakby ciągnął cały czas tak samo to kto wie... przy podziękowaniach rodzicom było trochę zabawy bo języczek się trochę plątał. Ale później już było ok. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiksz1 Re: Figurki - misie z russella 11.12.06, 15:32 www.russell.pl/sklep.php?pid=730 moze troszke infantylne, ale urocze! Odpowiedz Link Zgłoś
lobo25 Re: Figurki - misie z russella 11.12.06, 15:45 elkam a nie mysleliscie by za jakas oplata wypozyczyc ta figurke? bardzo mi na takiej zalezy a nie moge nigdzie kupic Odpowiedz Link Zgłoś
justi54 Re: Figurki Panstwa Młodych na torcie 12.12.06, 10:56 Każdy ma taki ślub i wesele o jakim marzył jeśli chcesz kiczowatych figurek to stawiaj je na torcie i już. Wzajemne odgryzanie sobie marcepanowych czy cukrowych główek przez nowożeńców jest nawet w programach wodzirejów weselnych. jest taki konkurs kto komu pierwszy odgryzie "łeb" ten rządzi w małżeństwie. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia-k Re: Figurki Panstwa Młodych na torcie 12.12.06, 11:13 ale się uśmiałam no to praktycznie jedyna okazja kiedy można facetowi "urwać łeb" Odpowiedz Link Zgłoś