Dodaj do ulubionych

jaki prezent dla Rodziców

11.01.07, 13:19
chodzi mi o to jaki mozna zrobic prezent rodzicom bo jak zawsze na slubie sa
kosze z kwiatami i to tyle chcialabym im dac cos niebanalnego.
Obserwuj wątek
    • ansy22 Re: jaki prezent dla Rodziców 11.01.07, 13:34

nikt nie ma pomysłu
      • anek45 [...] 11.01.07, 13:36
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • ansy22 Re: jaki prezent dla Rodziców 11.01.07, 13:40
          Nie sadziłam ze nawet na tym foru mozna spotkac sie z chamstwem szkoda to tylko
          pytanie jak jedno z wielu nie masz ochoty odpisywac to tego nie rob
          • kasia_niemcy Re: jaki prezent dla Rodziców 11.01.07, 13:44

Witaj,

my zastanawiamy sie czy nie wyslac naszych rodzicow na kilka dni do SPA

Pozdrawiam
            • ansy22 Re: jaki prezent dla Rodziców 11.01.07, 13:46
              kasia_niemcy napisała:

>
              > Witaj,
              >
              > my zastanawiamy sie czy nie wyslac naszych rodzicow na kilka dni do SPA

Super pomysł wsumie to jest dopiero prezent tyle ze moj tata nie żyje i nie
              wiem czy mama by sie dobrze czuła bedąc tam sama ale moze kto wie w kazdym
              razie pomysł fajny
            • jarzynka17 Re: jaki prezent dla Rodziców 12.01.07, 18:33
              nasi rodzice byli dawno temu w Licheniu w sanktuarium. i juz od dawna mówią że
              chcieliby jechac i zobaczyc jeszcze raz tylko juz nowe. i dlatego mamy zamiar
              im zorganizowac taka wycieczke. mysle ze to bedzie strzał w dziesiatke. smile
          • anek45 [...] 11.01.07, 13:46
        • iness844 Re: jaki prezent dla Rodziców 12.01.07, 13:55
          sluchaj kobieto jezeli ci sie niepodoba jej paytanie to po co gadasz??jak masz
          tak jej mowic lepiej zamilcz
          • anek45 [...] 12.01.07, 14:05
            • iness844 Re: jaki prezent dla Rodziców 12.01.07, 14:26
              kobieto to przestan pisac bo dzialasz na nerwy takimi haslami niepodoba ci sie
              to wyjdz z tego forum i nie psuj dziewczynie nastroju
              • anek45 [...] 12.01.07, 14:29
      • iness844 Re: jaki prezent dla Rodziców 12.01.07, 13:59
        moze jakis obraz duzy kupicie
        zamiast tych kwatow
    • justi54 Re: jaki prezent dla Rodziców 11.01.07, 13:45
      A dalaczego chcesz dać prezent rodzicom?
      • anek45 [...] 11.01.07, 13:46
        • amelia00 Re: jaki prezent dla Rodziców 11.01.07, 14:08
          jak nie masz nic mądrego kobieto do powiedzenia, to lepiej nie zabieraj miejsca
          na tym forum i nie psuj innym humoru ... To tyle ...
          • iness844 Re: jaki prezent dla Rodziców 12.01.07, 14:02
            kazdy ma tu prawo rozmawiac o czym chce wiec jesli nie pasuje ci to nierozmawiaj
      • ansy22 Re: jaki prezent dla Rodziców 11.01.07, 13:49
        Sadze ze rodzicom było by miło gdyby dostali coś od nas. I dlatego wlasnie
        mysle o czyms innym niz bukiet kwiatow
      • ansy22 Re: jaki prezent dla Rodziców 11.01.07, 13:51
        gratuluje Anek Twoim rodzicom takiej osoby napewno ucieszyli sie jak po weselu
        dostali rachunki za nie a nie prezent
        • anek45 [...] 11.01.07, 13:59
          • makwa.lz Re: jaki prezent dla Rodziców 11.01.07, 14:03
            dopiero co przybylam na to forum, ale jak czytam takich gosci jak ty to
            wszystkiego sie odechciewa. jak ci cos w zyciu nie wyszlo DOJRZALY czlowieku to
            nie wyzywaj sie na kims kto zyje inaczej niz ty ....oryginalny
            • ansy22 Re: jaki prezent dla Rodziców 11.01.07, 14:09

A mialo byc fajnie > Ludzie troche więcej życzliwości a świat będzie lepszy. Ja
              tez dopiero przybyłam na to forum i szczerze mowiąc nie spodziewałam się takiej
              reakcji. Przykre własnie to ze człowiek potrafi tylko przygadać drugiemu .
          • ansy22 Re: jaki prezent dla Rodziców 11.01.07, 14:05
            anek45 napisał:

> Dziecko, dorośnij...
            • anek45 [...] 11.01.07, 14:07
              • amelia00 Re: jaki prezent dla Rodziców 11.01.07, 14:14
                ty tu jeszcze jesteś ???
                • ansy22 Re: jaki prezent dla Rodziców 11.01.07, 14:18
                  amelia00 napisała:

> ty tu jeszcze jesteś ???
                  • amelia00 Re: jaki prezent dla Rodziców 11.01.07, 15:25
                    sorry, to miało byc do anek45
              • ansy22 Re: jaki prezent dla Rodziców 11.01.07, 14:15
                Być może dlatego żeby rozładować jakośstres który mnie własnie dopada przed tym
                waznym dniem i sadziłam ze mozna tu znależć osoby ktore byc moze tak jak i ja
                tez zastanawiaja sie nad ty jak bedzie a nie sadzilam ze taki bedzie odzew a co
                do tego ze jest on raz w tygodniu to tego akurat nie wiedzialam gdyz wczoraj
                pier4wszy raz weszlam na to forum bo natknelam sie na nieprzypadkiem i
                niezdazylam jeszcze wszystkich wątków przejrzeć sad
                • makwa.lz Re: jaki prezent dla Rodziców 12.01.07, 09:11
                  ansy, ja tez chcialam kiedys dowiedziec sie kilku rzeczy przed tym dniem (
                  jeszcze go nie bylo ) to dowiedzialam sie ze to juz bylo - tzn watek i ble ble
                  ble ble.
                  • ansy22 Re: jaki prezent dla Rodziców 12.01.07, 14:24
                    MAKWA WEJDZ NA GAZETOWEGO
              • polskiprincess Re: jaki prezent dla Rodziców 11.01.07, 14:17
                jak watek Ci sie nie podoba i jest idiotyczny to po co tu w ogole zagladasz???
              • amelia00 Re: jaki prezent dla Rodziców 11.01.07, 15:25
                ty tu jeszcze jesteś ???
          • kar0la80 Re: jaki prezent dla Rodziców 11.01.07, 20:52
            boshe a tak milo jest na forum dopoki nie pojawia sie tacy jak anek45..cyba po
            to jest forum zeby sie poradzic, zadac pytanie tym ktorzy cos wiedza na ten
            temat, ty widocznie sama nie grzeszysz wyobraznia, jak nic nie mozesz wymyslic
            to poszukaj sobie forum dla zgryzliwych starych panien!!!!

p.s. pomysl ze SPA tez mi sie bardzo podobasmile
          • iness844 Re: jaki prezent dla Rodziców 12.01.07, 14:05
            moze ty musisz dorosnac do tego zeby umiec rozmawiac z innymi ludzmi
        • justi54 Re: jaki prezent dla Rodziców 11.01.07, 14:19
          Acha to znaczy że Wy młodzi chcecie coś dać rodzicom w podziękowaniu za wesele.
          Myślę że to powinno być coś związanego z uroczystością oczywiście oprócz
          pięknie oprawionego kompletu wszych zdjęć dla jednych i drugich rodziców. No i
          chyba dla obu par to samo. O wnuczętach nie wspomnę.
          • ansy22 Re: jaki prezent dla Rodziców 11.01.07, 14:24

Dzięki JUSTI54 no wlasnie o to mi chodziło i myśle ze ten Twój pomysł jest
            super i sadze ze z niego skorzystam widze ze na tym forum sa jeszcze osoby
            przez które nie przemawia złość POZDRAWIAM

mój suwaczek
            • nantu Re: jaki prezent dla Rodziców 11.01.07, 14:47
              witam, mozna np.kupic pieknie oprawione albumy i kazdej ze stron dac dwa tekie
              same:na pierwszej stronie jakies ładne podziekowanie a na kolejnych oczywiscie
              zdjecia z Waszego dziecinstwa, mlodosci, Waszego zwiazku, wspolne wakacje itd i
              na koncu zostawic miejsce na zdjecia ze slubu...
    • ansy22 Re: jaki prezent dla Rodziców 11.01.07, 14:51
      o to chodzilo sadze ze rodzice beda mieli lepsza pamiatke z takiego albumu ni8z
      z kwiatow ktore i tak zwiedna. Wątek chyba zaczyna sie rozkręcać smile wlasnie
      nawet tez myslalam ze zamiast kwiatow wolalabym dostać od gości maskotki czy
      cos takiego to sie przyda mozna do domu dziecka po slubie zawiezć albo czesc
      dla przyszlego potomka zostawic smile
      • anek45 [...] 11.01.07, 14:52
        • ansy22 Re: jaki prezent dla Rodziców 11.01.07, 15:02
          Drogi Anek 45 !
          Wiem o tym ze domy dziecka potrzebuja inne rzeczy a nie tylko maskotki ale
          chyba moimj gosciom nie powiem przyniescie po jakims ubranku zebym mogla je
          zaniesc do domu dziecka prawda. a co do mojego watku skoro on ci sie az tak
          bardzo nie podoba to po co na niego wlazisz. Jak mnie sie cos nie podoba to
          tego nie czytam .

Moze to nie moje myslenie szwankuje chcialam byc mila wobec ciebie ale niestety
          wyboru mi nie pozostawiasz a szkoda nie rozumiem czemu w tobie tyle zawisci i
          zła. Jak to ktos napisal Nie wyszło ci coś w życiu to nie wyżywaj sie na
          innych. Pozdrowienia
          • anek45 [...] 11.01.07, 15:10
            • promyczek_k Re: jaki prezent dla Rodziców 11.01.07, 21:13
              Anek, nudna jesteś, naprawdę. Czekam z niecierpliwością, aż sama założysz jakiś
              wątek i powiesz coś konstruktywnego, a nie tak jak teraz, że tylko wszystkich
              krytykujesz. Niezwykle mnie interesuje, jaki wątek wg. Ciebie jest nowatorski,
              odkrywczy i dotyczący rzeczy, których nie da się znaleźć w wyszukiwarce.

Może się jeszcze nie zorientowałaś, ale forum po to jest, żeby prosić o pomoc.
              Chodzi o indywidualne opinie, wynikające z doświadczeń. Tego się nie znajduje w
              wyszukiwarkach.

I po raz kolejny muszę zadać to pytanie: po co Ty tu w ogóle zaglądasz? Możesz
              odpowiedzieć?
          • nantu Re: jaki prezent dla Rodziców 11.01.07, 15:11
            chyba moimj gosciom nie powiem przyniescie po jakims ubranku zebym mogla je
            > zaniesc do domu dziecka prawda.

a my wlasnie mamy zamiar napisac na zaproszeniach, ze zamiast kwiatow
            wolelibysmy dostac cos co przyda sie dzieciom z domu dziecka( najpierw
            zamierzamy odwiedzic taki dom i zapytac co by im sie przydalo), np.slodycze,
            przybory szkolne..
            • ansy22 Re: jaki prezent dla Rodziców 11.01.07, 15:13

Tak tylko jak to ujac w zaproszeniu ze zamiast kwiatow mogliby podarowac cos co
              sie przyda tym dzieciom
              • nantu Re: jaki prezent dla Rodziców 11.01.07, 15:17
                no wiec, wlasnie napisalam, najpier najlepiej zorientowac sie czego konkretny
                dom dziecka potzrebuje, a potem to napisac, mozna poprostu sklecic jakies zdanie
                samemu, ze zamiast kwiatow wolelibysmy dostac slodycze/przybory szkolne(w
                zaleznosci czego sie dowiecie), ktore przekazemy dzieciom z domu dziecka. lub
                mozesz zamiescic na zaproszeniu taka informavcje w formie wierszyka, znalazlam
                kiedys wlasnie pelno takich wierszykow na tym forum!
                • ansy22 Re: jaki prezent dla Rodziców 11.01.07, 15:20
                  Dzięki za rade mysle ze to bedzie lepsze niz cały ogrom kwiatów
    • krolik_w_koronkach Re: jaki prezent dla Rodziców 12.01.07, 00:02
      Rany, może mnie tu zaraz ktoś objedzie, ale ja nie rozumiem, dlaczego rodzicom
      na NASZ ślub miałby należec sie prezent i to w dodatku tak kosztowny, jak pobyt
      w SPA?...
      Nie skąpię im, moge ich wysłać do SPA na ICH rocznicę ślubu, ale czemu na nasz
      ślub?!
      • nantu Re: jaki prezent dla Rodziców 12.01.07, 00:18
        glownie chodzi o podziekowania dla rodzicow, jest to (jak dla mnie)jeden z
        tradycyjnych juz elementow wesela tak jak oczepiny czy tort..mlodzi skladaj
        podziekowania rodzicom, dedykuja im piosenke i wreczaja..no wlasnie zazwyczaj
        bukiet/kosz kwiatow, ale zauwazylam ze coraz czesciej jakies wieksze prezenty
        typu albumy, czy np.pobyt weekendowy w gorach, zalezy kogo na co stac.
        • krolik_w_koronkach Re: jaki prezent dla Rodziców 12.01.07, 00:21
          A widzisz, no to nie wiedziałam...
          Ale to podziękowanie to konkretnie za co? Nie każdemu rodzice sponsorują
          wesele...
          • martyna1985 króliku:) 12.01.07, 09:07
            Prezent jest głównie wtedy, kiedy rodzice sponsorują wesele. Spotkałam się też
            z tym, że Młodzi dziękowali rodzicom za dobre wychowanie (nie każdego na forum
            to dotyczywink), za to, że pomogli im spełnić marzenia, itp. Na kadym weselu,
            którym byłam (nie tylko na wsi) coś takiego się pojawiło. My zrezygnujemy z
            tego na ślubie ze względu na to, że każdy przy tym płacze a poza tym
            Narzeczonego rodzice nie żyją ze sobą i mieliśmy ostatnio z tego powodu duże
            nieprzyemności, dlatego podziękujemy i wręczymy prezent sami, osobiście po
            slubie. POzdrawiam
          • makwa.lz Re: jaki prezent dla Rodziców 12.01.07, 09:16
            za dwadziescia kilka lat pomocy w kazdej chwili..np
            • ansy22 Re: jaki prezent dla Rodziców 12.01.07, 10:13
              No właśnie to glownie chodzi o to by podziekowac im za trud jaki wlozyli w
              nasze wychowanie. za to ze wychowali nas na dobrych uczciwych i pozadnych
              ludzi. Fakt nie musi byc to tak drogiprezent jak spa . Ale mysle ze zamiast
              kwiatow mozna by im wreczycladnie wykonany album ze zdjeciami tak jak juz mi
              tutaj doradzono. Tez sadzilam ze forum jest wlasnie po to by zadac pytanie
              podyskutowac z kims bo jak wiadomo przed tym tak waznym dniem jak slub jest
              jeszcze wiele watpliwosci a takze nieraz wielu problemow. Np takich jak ten o
              prezent dla rodzicow czy tez np kolejny moj problem chce zaprosic kuzyna z zona
              a natomiast jego matki <mojej ciotki> towarzystwo mi nie odpowiada. strasznie
              wredna z niej kobita smile Chce rowniez podziekowac za te dobre rady jakich mi tu
              udzielono jak widac sa na tym forum jeszcze osoby z ktorymi mozna porozmawiac
              bez zgryzliwych uwag i ktore nie czepiaja sie kazdego watku. Anek ja rownież
              czekam na Twoj wątek !! Pozdrawiam wszystkich forumowiczow <no moze p9oza
              malymi wyjatkami> i życze przyjemnego i miłego dnia
              • anek45 [...] 12.01.07, 11:42
                • ansy22 Re: jaki prezent dla Rodziców 12.01.07, 12:07
                  jezeli masz potrzebe krytykowania innych zamiast sama cos stworzyc to krytykuj
                  dalej szczerze mowiac malomnie to interesuje a jak watek ci sie nie podoba to
                  poprostu na niego nie wchodz jest wiele wiele innych watkow. ale z tego co
                  zauwazylam to ty kazdego krytykujesz widocznie taka z ciebie dziwna osoba. jak
                  bys nie zauwazyla to jakos wszystkie inne osoby mi doradzaja i mnie nie
                  obrazaja ciekawe czemu hmmm... Nie moja wina ze jestes stara zakompleksiona
                  osoba. Jak w zyciu ci cos nie wyszlo9 to nie znaczy ze innym nie wyjdzie.
                  Narazie poki co mam troche oleju w glowie i nie mam potrzeby konwersowania z
                  tego typu osobami. Jak bys nie zauwazyla to zawsze na kazdym weselu mlodzi
                  dziekuja rodzicom za to ze ich wychowali a pomniewaz ja nie chcialam tego
                  zrobic za pomoca kwiatow ktore zwiedna tylko czym co beda mogli obejrzec zawsze
                  tym bardziej ze nie bede miala piosenki cudownych rodzicow mam . Nie potrzebuje
                  rozklejania sie i rozmyslania na wlasnym slubie dlaczego rok temu stracilam
                  ojca. Jak taka madra jestes to sama bys powiedziala co w tej sytuacji z moim
                  kuzynem zrobic bo ja jakos nie wiem ja nie chce sobie calej rodziny obrazic bo
                  wiem ze tak bedzie. Zakładania watkow nie ma obowiazku ale nie ma tez obowiazku
                  krytykowania innych a ty chyba to uwazasz za obowiazek. Nie wiem skad w
                  ludziach tyle chamstwa i złośliwości. I mimo wszystko Anek ja jednak cię
                  POZDRAWIAM I ŻYCZE CI MIŁEGO DNIA
                  • anek45 [...] 12.01.07, 12:57
                  • ansy22 Re: jaki prezent dla Rodziców 12.01.07, 13:12
                    Droga Anek!! Czy naprawde nie rozumiesz tego ze ja sie nie chce z nikim klocic
                    ani nikogo obrazac ale ja rowniez wymagam tego samego od innych osob. jestem
                    troche zagubiona w tym wszystkim znaczy sie chodzi mi o sprawe slub jest to dla
                    mnie najwazniejszy dzien w życiu i chce aby wypadl jak najlepiej i
                    prawdopodobnie dla tego postanowilam wlasnie zalozyc watek zeby odreagowac to
                    wszystko cale to zamieszanie wokol slubu. Chce poprostu w tym dniu czuc sie
                    szczesliwa i nie myslec w ostatniej chwili co np dac rodzicom m i mojej Mamie.
                    Dlatego wlasnie utworzylam ten watek zeby moc z kims pogadac. a co mialam
                    zalozyc watek Kto Pogada nie uwazasz ze to bezsensu ?? Rowniedobrze kazdy moze
                    zalozyc taki watek i wiesz ile ich wtedy bedzie.
                    Dlatego nierozumiem czemu uparlas sie mnie krytykowac. Ja nikomu nic nie
                    zrobilam nikogo nie obrazilam chcialam tylko pogadac z kims kto moze mi pomoze
                    sie odstresowac.
                    • anek45 [...] 12.01.07, 13:23
                      • ansy22 Re: jaki prezent dla Rodziców 12.01.07, 14:39
                        No nareszcie postaraj sie być troche mniej krytyczna to niektore osoby moze
                        zaboleć sad a za twoja rada pojde i nowy watek założe zobaczymy jaki skutek
                        bedzie
                        smile
                        A propos ja nie wiem gdzie te pliki moge znależć bo jestem tu jak wspomnialam
                        od wczoraj i nie jestem mistrzynia w obsludze internetu wiec jesli bys mogla
                        wskazac ta kawiarenke albo chociaz pliki ze sciagami bylabym wdzieczna
                        • anek45 [...] 12.01.07, 14:53
                          • ansy22 Re: jaki prezent dla Rodziców 12.01.07, 14:56

dzięki Anek no wreszcie mila zaczeła się rozmowa smile
                            • anek45 [...] 12.01.07, 15:07
                              • ansy22 Re: jaki prezent dla Rodziców 12.01.07, 15:10
                                w zasadzie tak smile wejdz na gazetowego
      • malinakalina Re: jaki prezent dla Rodziców 12.01.07, 17:54
        Ufffff......Tez tak uwazam .O co chodzi z tymi prezentami dla rodzicow?! I ta
        koszmarna piosenka "cudownych rodzicow mam " tzn. przepraszam jesli kogos
        urazilam ;-( ale dla mnie to dziwne i niepotrzebne bo dlaczego na NASZ slub mam
        robic prezent rodzicom ??!!!( zgadzam sie z krolikiem_w_koronkach )
    • a1ma Re: jaki prezent dla Rodziców 12.01.07, 13:05
      Ja planuję coś dla relaksu - może weekend w spa w górach albo nad morzem?
    • kfiatuszek1903 Re: jaki prezent dla Rodziców 12.01.07, 13:25
      tez mysle ze fajnie by bylo dac im cos z czego beda mieli pamiatke a nie kwiaty
      ktore zaraz uschna,dlatego sama robie album (dwa takie same) i wklejam w nim
      zdjecia od naszych narodzin przez dziecinstwo i mlodosc do dnia slubu,na koncu
      mialo byc zdjecie z naszego slubu ale nie wiem czy uda sie wywolac tak zeby je
      od razu wkleicsad moze to byc tez jakas ciekawa ksiazka(jesli lubia czytac),moze
      jakis obraz ...smile powodzenia
      PS. nie przejmuj sie... wink
      • ansy22 Do Kfiatuszek 1903 12.01.07, 13:34
        No wlasnie tez sie zastanawiam czy cos takiego nie zrobic tylko skad znalezc po
        2 takie same zdjecia z dziecinstwa ale moze sie cos wykombinuje smile fotografofie
        chyba zrobia odbitke no nie chociaz to stare czarnobiale przewaznie zdjecia...
        Ahhy staram sie nie przejmowac tymi uszczypliwymi obelgami a kiedy ten Wasz
        wazny dzien ??
        • anek45 [...] 12.01.07, 13:37
          • kfiatuszek1903 Re: Do Kfiatuszek 1903 12.01.07, 14:03
            odbitki zrobia i bez kliszy tylko to drogie jest(z jedengo takiego zdjecia masz
            3 odbitki ikoszt to ok 15 zl).zamiast tego mozesz je zeskanowac i zaopisac jako
            jpg a potem normalnie wywolac.(ok 80 gr-1 zl)
    • iness844 Re: jaki prezent dla Rodziców 12.01.07, 13:56
      Moze dla rodzicow zamiast kwiatow kupcie jakis piekny obrazsuspiciousduzy
      • ansy22 DO INESS 12.01.07, 14:11
        dzieki iness844 za pomysł fajny i mysle ze rodzicom tez by sie spodobal
        • ansy22 Do Anek 12.01.07, 15:13
          Tamten moj drugi a wlasciwie juz 3 watek nie wypalil
          • aska90 Re: Do Anek 12.01.07, 15:14
            Dlaczego uwazasz, że nie wypalił. Spokojnie, nie od razu Kraków zbudowano i nie
            od razu sto wpisów będzie.
            • ansy22 do aska90 12.01.07, 15:20
              Wsumie masz racje POCZEKAMY ZOBACZYMY smile

mój suwaczek
    • sliwka80 Re: jaki prezent dla Rodziców 12.01.07, 19:18
      A my planujemy zaproponowac rodzicom (jednym i drugim) wspolne wyjscie do teateu
      lub jakies inne rtystyczne rozrywki. Na SPA nas nie stac, ale teatr lub operetka
      (mam nadzieje) im sie spodobasmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka