toska26 15.01.07, 09:58 Dziewczyny, po półtoramiesiecznym zwiazku i szykich zareczynach ustalilismy wczoraj ustalilismy termin . Wychodze za maz 29.12.2007 - rok po poznaniu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiad50 Re: Mamy teramin :) 15.01.07, 10:06 Masz rację Basiu,tylko pogratulować Odpowiedz Link Zgłoś
toska26 Re: Mamy teramin :) 15.01.07, 10:10 Dziękuję dziewczyny Mam nadzieję, że nie szaleństwa Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia0807 Re: Mamy teramin :) 15.01.07, 12:24 Gratuluje!!! Ja biore slub tego samego dnia - 29/12/2007.To juz jest nas dwie. Odpowiedz Link Zgłoś
anetina Re: Mamy teramin :) 15.01.07, 12:31 rok czasu ... a pytanie praktyczne - do tego czasu będziecie się widywać co weekedny, raz na miesiąc? Odpowiedz Link Zgłoś
anetina Re: Mamy teramin :) 15.01.07, 13:24 czego nie rozumiesz ? pisałaś wcześniej, że dzieli was 300 km więc stąd moje pytanie Odpowiedz Link Zgłoś
toska26 Re: Mamy teramin :) 15.01.07, 13:26 Nie pomyslalam, ze kojarzysz mnie z wczesniejszym postem . Moj M przyjezdza na kazdy weekend, ja wybieram sie do niego na dwa tyg w lutym, potem jedziemy na rekolekcje razem. Potem pewnie przyjedzie na swoj urlop... jakos bedziemy to łatać ))). No i kazdy weekend wspolnie - obowiazkowo Odpowiedz Link Zgłoś
anetina Re: Mamy teramin :) 15.01.07, 13:36 to pytanie jeszcze nas dzieliło 350 km na poczatku M. przyjeżdzał co tydzień ale wiadomo koszty, czas - widzieliśmy sie tylko kilka godzin, bo juz musiał wracać zaczął przyjeżdzać więc raz na miesiąc myślisz, że znasz narzeczonego !? że w tak krótkim czasie poznasz człowieka !? pytanie czysto retoryczne byłąm w identycznej sytuacji tylko że my bylismy gotowi brać ślub w ciągu 3 miesiecy od poznania ślub ostatecznie będzie po roku i 9 miesiącach Odpowiedz Link Zgłoś
toska26 Re: Mamy teramin :) 15.01.07, 13:47 Nasz po roku Nigdy nie poznam człowieka dobrze... nawet po 5 latach bycia razem. Czego mam się dowiedziec? Ze rzuca skarpetki w lazience? A jesli rzuca to powod zeby go zostawic? Chyba nie... przeciez chcemy od poczatku sis starac . Jestem PEWNA, a to sie czuje... i mimo, ze nie potrafie wytlumaczyc racjonalnie dlaczego tak jest to wiem, ze to jeste wlasnie TEN czlowiek. A wy teraz widujecie sie raz na miesiac? Odpowiedz Link Zgłoś
anetina Re: Mamy teramin :) 15.01.07, 14:07 > A wy teraz widujecie sie raz na miesiac? żartujesz postawiłam wymóg - szuka pracy w mojej miejscowości znalazł, pracuje, więc oficjalnie ustaliliśmy datę ślubu chyba bym zbzikowała widując go tylko na weekend ps. jedziecie razem na rekolekcje co to oznacza? Odpowiedz Link Zgłoś
toska26 Re: Mamy teramin :) 15.01.07, 14:10 Jestesmy osobami gleboko wierzacymi... Postanowilismy, ze wyjedziemy razem na rekolekcje dla zakochanych i narzeczonych Odpowiedz Link Zgłoś
toska26 Re: Mamy teramin :) 15.01.07, 14:14 Wielu znajomysch bylo... wszyscy goraco polecaja. Podobno mozna dowiedziec sie o sobie niesamowicie wielu rzeczy Podaje Ci strone - poszukaj terminu i miasta najblizej siebie Odpowiedz Link Zgłoś
anetina Re: jaka strona ??? 15.01.07, 14:30 czyli ... to są po prostu kursy przedmałżeńskie, czy jak to się tam zwie Odpowiedz Link Zgłoś
toska26 Re: jaka strona ??? 15.01.07, 15:22 Chyba nie zrobie tego suwaczka... grrrr.... Odpowiedz Link Zgłoś
sandstorm86 Re: Mamy teramin :) 15.01.07, 14:07 Skoro się kochacie i czujesz, że to właśnie to więc czemu nie ja i mój D. również chcieliśmy wziąć ślub jak najszybciej ale ostatecznie po roku się zaręczyliśmy a po dwóch weźmiemy ślub. Wierzę, że wszystko będzie tak jak sobie to wymarzę, czyli, że będziemy razem szczęśliwi. Ludzie czasami są z kimś pare lat i okazuje się, że to jednak nie to, a czasami czują (tak jak w Twoim przypadku) już po miesiącu, że chcą być z kimś do końca życia. Ja byłam z kimś cztery lata i całe szczęście, że nie zdecydowałam sie na żaden ślub wtedy. Czasami ktoś może się dziwić dlaczego z jednym będąc 4 lata nic nie planowałam a tu już po roku organizacja ślubu pełną parą Ale cóż...serce nie sługa Życzę powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
toska26 Re: Mamy teramin :) 15.01.07, 14:12 DOKLADNIE !! Ja mam za soba dwa dosc dlugie zwiazki... Pierwszy blisko piecioletni, drugi dwu... ani w jednym przypadku ani w drugim nie planowalam zadnego slubu... Az tu nagle w wieku 27 lat pojawia mi sie TAKA milosc... i pewnosc, ze to TEN Odpowiedz Link Zgłoś
bozena.dp Re: Mamy teramin :) 15.01.07, 20:36 w zupełności się z wami zgadzam, jestem w podobnej sytuacji też byłam z facetem ponad 4 lata i nic z tego nie wyszło (całe szczęście), a z moim obecnym zaczelismy rozmawiac o slubie juz chyba po 3 miesiacach i gdyby nie fakt, że w 2006 roku siostra wychodzila za maz, juz bylibysmy malzenstwem... no, ale małżeństwem zostaniemy w 2lata i 2 miesiace od chwili poznania sie (na weselu drugiej siostry w lipcu2005) Odpowiedz Link Zgłoś
anetina Re: Mamy teramin :) 15.01.07, 22:21 tez się poznalismy na weselu u siostry Odpowiedz Link Zgłoś
paola_23 Re: Mamy teramin :) 16.01.07, 10:09 wcale to nie jest powiedziane! Można być z kimś długo bez ślubu i się rozstać... ale może też dojść do rozstania osób, które bardzo szybko wzięły ślub. Dla mnie żadna to różnica, ale bezpieczniej chyba kogoś poznać nim podejmie się tak ważną decyzję. Ja nie neguje decyzji innych osób, ale stwierdzam że ślub to poważna decyzja i jeżeli jesteśmy jej pewni to później jakby coś się nie udało (a zawsze może) to będę mogła powiedzieć, że zrobiłam wszystko! Zresztą rozstać się jest łatwo, a trudniej jest walczyć o miłość! Ja mojego męża znałam 7 lat przed ślubem i nie żałuję czekania, bo poznałam go mając 17 lat i chciałam skończyć swoją edukację. On miał wówczas 28 lat i pewnie z inną nie czekałby tak długo, widocznie musi mnie kochać. Idąc do ołtarza a później przysięgając przed Bogiem, nie miałam żadnych wątpliwości i do dziś ani przez sekundę nie żałowałam! Pozdrawiam i życzę szczęścia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
paola_23 Re: Mamy teramin :) 16.01.07, 12:52 Dokładnie. Każdy jest inny i dlatego uważa inaczej i ma do tego prawo. Powinniśmy siebie zrozumieć i tolerować a tak naprawdę czas pokaże czy mieliśmy rację... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
lumidee23 Re: Mamy teramin :) 16.01.07, 17:22 w sumie my tez jak znalismy sie dwa i pol miesiaca zaczelismy planowac zareczyny ktore odbyly sie prawie poltora roku od poznania sie..a slub poltra roku od zareczyn czyli 3 lata razem przed slubem.. tz bylam wczesniej w dwoch powaznych zwiazkach..i ciesze sie ,ze nic z tego nie wyszlo buziaki bedzie dobrze najwazniejsze , ze sie kochacie.. Odpowiedz Link Zgłoś
toska26 Re: Mamy teramin :) 18.01.07, 10:15 Dziekuje Tobie rowniez zycze wszystkiego co najlepsze Odpowiedz Link Zgłoś
laferme Re: Mamy teramin :) 18.01.07, 10:27 doskonale Cie rozumiem, mam wielu znajomych ktorzy wzieli slub po krotkim okresie narzeczenstwa zycze powodzenia (wiem, ze zwiazki na odległość należa do trudnych) Odpowiedz Link Zgłoś
toska26 Re: Mamy teramin :) 18.01.07, 10:56 Naprawde?? A mozesz podac jakis przyklad?? Odpowiedz Link Zgłoś
anetina Re: Mamy teramin :) 18.01.07, 11:18 dlaczego związki na odległość są trudne ???????????? Odpowiedz Link Zgłoś
anetina Lumidee 18.01.07, 11:20 sorry, że się czepiam masz, o ile mnie pamięć nie myli, coś około 22 lat wiem, że się nie dyskutuje o wieku kobiety jesteście z partnerem od 1,5 roku, jeśli się mylę, popraw mnie jak zdążyłaś mieć już wcześniej dwa poważne związki !? Odpowiedz Link Zgłoś
lumidee23 Re: Lumidee 18.01.07, 11:45 bo bylam dwa razy z facetami starszymi od siebie moze wczesnie zaczelam 1 jak mialam 16 lat..pfffffffff teraz uwazam to za glupote ale bylam wtedy w warszawie rok w szpitalu musialam wczesniej dorosnac.. i drugi jak mialam 18..ale ciesze sie ze emu gostkowi kasa w glowie przewrocila i rozstalismy sie..wiem ze moze sa powazniejsze zwiazki niz dwuletnie..ale przyajmniej nie skakalam z kwiatka na kwiatek anetinka teraz jest ok dlatego autorka ma racje czasem dluzszy zwiazek nie znaczy , ze musisz wziac slub z tym wlasnie facetem znam pare byli razem 8 lat..on nie chial jakos slubu ona odeszla po 3 miesiacach byla juz mezatka i sa 4 lata juz po slubie i sa super szczesliwi buziolki anetinka Odpowiedz Link Zgłoś
anetina Re: Lumidee 18.01.07, 11:52 czasami myślę, że to trochę młodsze pokolenie za szybko dorasta ale chyba jest juz takie życie a odnośnie miłości każdy musi chyba dorosnąć z waszych (tzn. młodszych dziewczyn) postów można wyraźnie wyczytać zauroczenie miłością, piękne plany na przyszłość, wiarę w zycie jednak czasami los czyni inaczej patrząc na siebie - M. jest moją miłością ale to już miłość dojrzalsza osoby po przejściach (jak my) patrzymy trochę inaczej na życie oprócz miłości musi istnieć przyjaźń, zauganie, partnerstwo wiemy, co sie po sobie spodziewać mamy dla kogo żyć co prawda u nas jest trochę inaczej - jest dziecko, które jest pierwsze na planie ale mamy prace, mieszkanie i piszę to ja, co twierdziłam, ze do końca życia będę sama powodzenia Lumidee mam nadzieję, że dotrwam na tym forum do twojego szczęśliwego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
toska26 Re: Lumidee 18.01.07, 11:58 Powodzenia więc i Tobie Młodsze pokolenie? Chyba nie jesteś aż tak stara . Mnie stuknęło 27 lat, i to co piszesz jest prawdą. Ja mam za sobą jeden 3 a drugi 5-cio letni zwiazek, i w kazdym z przypadkow nie czulam, ze to TO. Teraz jest inaczej... Boje, sie, ze za krotko sie znamy, ze "tak intensywnie i tak szybko", ale z drugiej strony wlasnie z TYM czlowiekiem chce spedzic swoje zycie. Ja - zawsze realistka, twardo stapajaca po Ziemi, a tu nagle posiada takie uczucia, ktorych w zaden sposob nie da sie wyjasnic rozumem... Odpowiedz Link Zgłoś
toska26 Re: Toska26 - a jak twoja sygnaturka ? 18.01.07, 12:10 Nie potrafię jej zrobić :-[ Odpowiedz Link Zgłoś
anetina Re: Toska26 - a jak twoja sygnaturka ? 18.01.07, 12:18 www.przewodnikmp.pl/img-29122007004.png to chcesz mieć? to wpisz: <a href ="www.przewodnikmp .pl/img-29122007004.png" target= "_blank"> (>>>>>>>>> </a> tylko te cztery linijki połącz ze sobą zamiast (>>>>>>>>>>>>>>>> wpisz swój własny tekst i wyjdzie ci: <a href="www.przewodnikmp.pl/img-29122007004.png" target="_blank"> (>>>>>>>>> </a> Odpowiedz Link Zgłoś
anetina Re: Toska26 - a jak twoja sygnaturka ? 18.01.07, 12:20 <a href="tiny.pl/w558" target="_blank"> (>>>>>>>>> </a> > Odpowiedz Link Zgłoś
anetina Re: Toska26 - a jak twoja sygnaturka ? 18.01.07, 12:21 <a href="tiny.pl/w558" target="_blank"> (>>>>>>>>> </a> teraz ja ci coś namieszałam mam nudy w pracy i kombinuję sobie zajęcia Odpowiedz Link Zgłoś
anetina już jest dobrze 18.01.07, 12:28 coś <a href=" tiny. pl/w558 " target= "_blank"> coś </a> połącz to wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
toska26 Re: już jest dobrze 18.01.07, 12:56 Chyba jestem tępa... ale nie wychodzi Odpowiedz Link Zgłoś
toska26 Re: już jest dobrze 18.01.07, 14:51 Ratuj... czy ja wstawiam to w miejsce na sygnaturke?? Odpowiedz Link Zgłoś
anetina Re: już jest dobrze 18.01.07, 18:02 weź w moje forum tam na samym dole napisz to, co dałam w kilku linijkach i będzie dobrze jakby co odezwij sie na gg 1133098 Odpowiedz Link Zgłoś
anetina Re: test 18.01.07, 12:59 -------------------------------------------------------------------------------- coś <a href=" tiny. pl/w558 " target= "_blank"> coś </a> połącz to wszystko tamto masz za długie dlatego nie wychodzi Odpowiedz Link Zgłoś
anetina Re: Lumidee 18.01.07, 11:55 przykład mojej siostry chodziła z chłopakiem 5 lat (bez miesiąca) ona chciała slub, on się zastanawiał 1,5 roku później miała ślub, ale już z innym są szczęśliwi - mają już córeczkę i to jest związek typu co mój obojętnie, jak ona by się pokłóciła z mężem, albo ja ze swoim M., to i tak szybko będzie wszystko wyjaśnione szybko się pogodzimy to są takie prawdziwe małżeństwa prawdziwie dobrane pary Odpowiedz Link Zgłoś
marcelllina Re: Mamy teramin :) 18.01.07, 11:31 Hej my po 3 miesiącach się zaręczyliśmy i zaczęliśmy ustalać formalności- pobraliśmy się 27 grudnia 2006 r. po 8 miesięcznym związku...nic nas do tego nie zmusiło...tylko chęć bycia już zawsze razem...a jeszcze rok temu nie wiedziałam co ze sobą zrobić...bo studiowałam w innym mieście po studiach nie mogłam znaleźć pracy i zdecydowałam się na powrót do rodzinnego miasta...to musiało być przeznaczenie bo mój mąż 3 lata wcześniej też wrócił z innego miasta do rodzinnego i widocznie na mnie "czekał". Pozdrawiam wszystkie "Młode" (Panny Młode) i te ciut "Starsze" (czyli mężatki) Odpowiedz Link Zgłoś
marcin.kloch Re: Mamy teramin :) 23.01.07, 21:03 a może potrzebujesz fotografa zapraszam na www.grapho.pl Odpowiedz Link Zgłoś
karolinka.f Re: Mamy teramin :) 24.01.07, 01:24 Gratuluje. Odważni jesteście. Ale z Panem Bogiem wszystko się udaje Odpowiedz Link Zgłoś
toska26 Re: i gdzie sygnaturka ? :) 24.01.07, 08:49 Wróciłam . Firma wysłała mnie do Warszawy... Nie potrafię jej zrobić, wklejam link na wszystkie możliwe sposoby a i tak wyskakuje dalej grrr... Próbuje dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
anetina Re: i gdzie sygnaturka ? :) 24.01.07, 08:57 <a href=" tiny. pl/w558 " target= "_blank"> coś </a> połącz to wszystko coś i wyjdzie Odpowiedz Link Zgłoś
anetina Re: i gdzie sygnaturka ? :) 24.01.07, 08:59 a wiem, co znika w pierwszej linijce musisz jeszcze dopisać zaraz po href="h t t p : / / tylko łącznie Odpowiedz Link Zgłoś