Dodaj do ulubionych

Biała Podlaska i okolice???

18.01.07, 16:30
Witam wszystkichwink My najprawdopodobniej zdecydujemy sie na 28.07.2007wink
Miejsce to okolica Białej Podlaskiej a dokładniej Roskosz. Czy na forum jest
ktoś z Białej?
Pozdrawiam,
Monika.
Obserwuj wątek
    • k.kaka Re: Biała Podlaska i okolice??? 18.01.07, 17:14
      Ja jestem, co prawda w Białej juz nie mieszakm ale ślub będzie jeszcze w
      Białej .
      Pozdrawiam.
      • ewa_warszawa Re: Biała Podlaska i okolice??? 18.01.07, 17:23
        o wlasnie, znasz moze jakiegos dja na wesele. albo fryzjerke...
    • ewa_warszawa Re: Biała Podlaska i okolice??? 18.01.07, 17:21
      o nareszcie ktos swoj. ja biore slub dopiero we wrzesniu. z bialej jestes czy
      bierzesz slub tam tylko.
      • monia_look Re: Biała Podlaska i okolice??? 18.01.07, 17:26
        Tak, jestem z Białej ale mieszkam w Warszawie. Wesele chcemy zrobić w Białej ze
        wzgedu na koszty. No i w tej Roskoszy jest piękniewink He he... rozkoszniewink
        Narazie nie znam ani dja ani zespołu ani nawet fryzjerki... Właśnie mam
        nadzieję tutaj się czegoś dowiedzieć bo w Białej jestem dość rzadko i ciężko
        sprawdzić takie rzeczy.
        Ale fajnie że jest ktoś jeszczewink
        Pozdrawiam.
        • ewa_warszawa Re: Biała Podlaska i okolice??? 18.01.07, 17:31
          jestem w identycznje sytuacji. warszawa-biala. tez dopiero jestesmy na wstepie.
          roskosz okazala sie dla nas za mala i za droga i wesele robimy w stylowej chocby
          ze wzgledu na jedzenie. potrzebujemy tylko dja, ktora zegra nam normalna muzyke
          a nie zespolowe discopolo itp, cokolwiek jest teraz modne.
          • monia_look Re: Biała Podlaska i okolice??? 18.01.07, 17:34
            Moi rodzice mieli tam wesele lata temuwink A jak tam wyglądają koszty?
            Ja się zastanawiam czy nie lepiej ściągnąć dja z Wawy niż naszejwink Białej.
            • ewa_warszawa Re: Biała Podlaska i okolice??? 18.01.07, 17:50
              jest 70/os podstawa w restauracji. Max wchodzi tam 120 osob. Podobno nie jest
              ciasno. DJ owszem moj N nad tym pracuje, prawdopodobnie bedzie spoza bialej
              jesli cena nas nie zabije.jak bedziesz miala jakies namiary na fryzjera albo
              makijazystke to napisz mi chocby na privasmile
    • k.kaka Re: Biała Podlaska i okolice??? 18.01.07, 18:02
      makijażystkę mam z tego gabinetu kosmetycznego róg Narutowicza al. 100-lecia,
      dj-a znalazłam z ogłoszenia w Słowie Podlasia, dj jest z Międzyrzeca( facet
      naprawdę zna się na rzeczy).
      • monia_look Re: Biała Podlaska i okolice??? 18.01.07, 18:08
        A faktycznie widziałam ten "nowy" salonwinkWypróbowałaś już jakość usługi? A DJ
        prowadzi też wesele czy tylko puszcza muzę? Mogę spytać jakie są koszty?
        No i pochwal się gdzie Ty planujesz tą uroczystośćwink
    • k.kaka Re: Biała Podlaska i okolice??? 18.01.07, 21:39
      makijażu z tego salonu jeszcze nie wypróbowałam, ale mają kosmetyki art deco
      więc nienajgorzej, no i na pewno pojdę na póbny, dj to prezenter i puszcza
      muzykę więc rozkręci zabawę jak będzie drętwo :o) a co do kosztow, to musisz
      indywidualnie z nim porozmawiać to zalezy jak długie bedziesz miała wesele,czy
      oczepiny też, może uda Ci się cos wynegocjować, trzeba dzwonić i pytać.
    • kiya83 Re: Biała Podlaska i okolice??? 18.01.07, 22:15
      Witam smile Ja co prawda nie jestem z Białej, ale z okolic, ale mam już
      zarezerwowaną salę w Roskoszy na wrzesień smile To naprawdę piękne miejsce!
      Pozdrawiam
      • dorina04 Re: Biała Podlaska i okolice??? 18.01.07, 22:55
        Ja tez mam wesele w Bialej i to juz nie dlugo, bo w kwietniu,

hmm nie wiem, czy powinnam o tym pisac, ale pomyslalam, ze powinnyscie o tym
        wiedziec.
        Ja tez mialam zarezerwowana sale w Roskoszy, ale ostatnio Nasze mamy uslyszaly o
        praktykach jakie tam stosuja.
        Jak my decydowalismy sie na ta sale to Pani Kierownik mowila, ze stawiaja na
        jakosc i tylko jedno wesele bedzie, chociaz maja miejsca na w sumie 3, ale
        ostatnio zmienilo im sie mocno no i teraz mozna sie spodziewac, ze beda np 2
        wesela w tym samym czasie.
        Tam jest wspolna kuchnia i nie musze mowic co sie moze zdarzyc. Nie chodzi
        przeciez o to zeby stac i patrzyc komus na rece, tylko o zaufanie i wlasny spokoj.
        Miejsce jest przepiekne i odkad tam bylam pierwszy raz zawsze chcialam tam miec
        swoje wesele, ale niestety nie chcialabym miec takiego niemilego rozczarowania
        na swoim slubie.

Co do innym przygotowan, to mam oczywiscie nowa sale, kupilam juz sukienke, mamy
        zespol i termin w kosciele, teraz tylko zaproszenia, buty i ubranie mlodegosmile)

pozdrawiam serdecznie
        • ewa_warszawa Re: Biała Podlaska i okolice??? 18.01.07, 23:07
          a gdzie idziecie sie czesac? ile wczesniej sie trzeba na takie rzeczy umawiac?
          • dorina04 Re: Biała Podlaska i okolice??? 18.01.07, 23:11
            To ja tez podlaczam sie to pytania, bo nie mam jeszcze wytypowanego zakladu.

Zazwyczaj jak robie pasemka, lub mam sciecie, to ide do salonu przy Szkolnym
            Dworze (w przejsciu przy Deptaku) ale jak bylam tam ostatnio to jedna z Pan
            czesala wlasnie Panne Mloda i nie powiem, zeby wygladala zachwycajaco, wiec sie
            nad tym dokladnie zastanawie.

• monia_look Re: Biała Podlaska i okolice??? 19.01.07, 16:40
            Zadzwoniłam, sprawdziłam i już wiem. Niew mają klimatyzacji i organizują jak
            najbardziej 2 wesela w jednym dniu. Babeczka mówi że to ze sobą wcale nie
            koliduje bo to jest w dwóch różnych budynkach... Ale sama nie wiem. A przy
            okazji pojawiły sie dwa inne terminy. Może będzie mniejsze ryzyko upału...
            • dorina04 Re: Biała Podlaska i okolice??? 19.01.07, 18:07
              To ze maja dwa roznie miejsca to sie zgadza, tylko jedno miejsce w ktorym to
              jedzenie przygotowujasmile)

Nie chce nikomu odradzac, po prostu, zebyscie byly swiadome i nie stresowaly
              sie pozniej na wlasnym weselu)
              Ja najbardziej sie martwie, ze nie mam takiego miejsca wybranego na zrobienie
              fryzury, a najbardziej bym chciala, zeby taka fryzjerka mi doradzila, czy
              bedzie mi w tym dobrze i czy bedzie pasowalo do sukienkismile
              Jak macie taka, to please podzielcie sie wiedza

pozdrawiam serdecznie
        • monia_look Re: Biała Podlaska i okolice??? 19.01.07, 09:28
          Dzięki za ostrzeżenie. Będę musiała to wyklarować z Panią Kierownik. Też nie
          chciałabym takich niespodzianek.
          Jaki macie zespół? Ja pamiętam tylko jeden z wesela kumpeli a reszty kompletnie
          nie znam. Mój narzeczony jest po szkole muzycznej i ma strasznie wyczulone
          ucho. Trzeba więc znaleźć kogoś naprawdę dobrego. Będę wdzięczna za jakieś
          informacje. A tak w ogóle to ile może kosztować właśnie zespół???

Dziękiwink
          • ewa_warszawa Re: Biała Podlaska i okolice??? 19.01.07, 17:22
            a gdzie kupujecie sukienki? macie jakies fotki (oczywiscie na privasmile?
            • ewa_warszawa ile za kosciol u nas bialej 19.01.07, 18:25
              sluchajcie czy u nas 600 zl za slub koscielny to malo? chociaz wydaje mi sie ze
              bez zapowiedzi jest ta "cena"? za co sie jeszcze placi w kosciele, na pewno
              slub+zapowiedzi? wydanie metryki chrztu u pana mlodego, organista to tez?
              • dorina04 Re: ile za kosciol u nas bialej 19.01.07, 20:15
                to chyba normalnia - chociaz uwazam, ze to duzo.
                Ja jeszcze nie wiem ile bedziemy musieli zaplacic, bo nie pytalam, a dla mojego
                K. to drazliwy temat, bo on by zaplacil o wiele mniej, wiec narazie wstrzymuje
                sie z rozmowami na ten tematsmile

Czy macie juz zaplanowany bukiet? i oczywiscie w ktorej kwiaciarni wartosmile

pozdrawiam,
                • ewa_warszawa kwiaciarnia 19.01.07, 21:38
                  ladne i kwiaty naprawde dobrej jakosci sa kolo pekaesu naprzeciw kosciola. ale
                  moze byc tam drozej. dalej kilka metrow w kier. pekaesu byla budka z kwiatami,
                  tam ceny byly duzo nizsze a kobieta ma doskonale wyczucie. ale nie wiem, czy
                  jeszcze ma kwiaty. niezle kwiaty sa tez na terebelskiej, idac od tylu eli w
                  kierunku terebelskiej (wzdluz bloku, kwiaciarnia jest w takim malym budyneczku).
                  ja wybiore ktoras z tych, ale jeszcze pogadam ze znajomym ktory sie na kwiatach zna.
                  • dorina04 Re: kwiaciarnia 19.01.07, 21:43
                    a czy wiesz, czy maja jakies katalogi lub zdjecia bukietow slubnych??

troche mnie zaczyna przerazac cala organizacja, bo nie wiele czasu zostalo.
                    A ja nie mam zaproszen, kwiatow, makijazyski ani fryzjerkisad obraczek - chociaz
                    planujemy kupic w Walentynki, bo wtedy mozna liczyc na znaczne promocje cenowesmile
                    • ewa_warszawa Re: kwiaciarnia 20.01.07, 22:06
                      ja mam niby we wrzesniu ale juz z sala mielismy problemy. fotografowi tez tylko
                      szczesliwie jeden termin zostal wrzesniowy. chcilismy slub o 18 i tez byla
                      zajeta ta godz. nie mamy jeszcze zadnej muzyki i to mnie troche martwi.

jesli chodzio te bukiety zobacz na innych watkach, tam byly linki do kwiaciarni.
                      zapytm sie jeszcze tego mojego znajomego
              • monia_look Re: ile za kosciol u nas bialej 20.01.07, 16:43
                Moim zdaniem 600 tonie małasumka... Chociaż słyszałam że w mojej parafii ksiądz
                wziął 1000 za półgodzinną mszę podczas której nie bardzo nawet dało się odczuć
                że to ślub... Podobno wszyscy wyszli zgorszeni. Miejmy nadzieję że u Ciebie
                będzie inaczejwink Ja chyba tylko cywilny więc o jeden problem mniej.
                Jeśli chodzi o organiste to bywa różnie ale często liczy osobno. Musisz się
                dowiedzieć najlepiej od kogoś kto brał juz tam slub.
                A czy któraś z Was wynajmie skrzypce lub inne fajne instrumenty?
                • ewa_warszawa instrumenty 20.01.07, 22:00
                  moge miec skrzypaczke albo kapele ludowa (4 osobowa) ale nie rozmawialam o tym z
                  moim wybrankiem
                  • monia_look Re: instrumenty 22.01.07, 11:18
                    A możesz sprzedać kontakt do skrzypaczki?
        • danioklops Re: Biała Podlaska i okolice??? 23.01.07, 18:47
          Jak to dobrze,że jesteście! Też jestem z Białej a mieszkam w Wawie, przez to
          nieco zagubiona jestem w realiach gabinetów, salonów a terminy palą..... 05.05.
          Moim problemem jest zespół, moze mozecie polecić coś? a Doriana w jakiej sali
          bedzie wasze wesele?
          • ewa_warszawa Re: Biała Podlaska i okolice??? 23.01.07, 23:56
            danioklops napisała:

> Jak to dobrze,że jesteście! Też jestem z Białej a mieszkam w Wawie, przez to
            > nieco zagubiona jestem w realiach gabinetów, salonów a terminy palą..... 05.05.
            > Moim problemem jest zespół, moze mozecie polecić coś? a Doriana w jakiej sali
            > bedzie wasze wesele?

Witaj w klubie nic nie wiedzacych warszawianek. dziewczyny pojade do bialej to
            sie popytam jeszcze. moja siostre na wesele (jako goscia) ladnie uczesala jakas
            starsza babka w salonie evita, ale to bylo chyba rok temu. bardzo naturalnie i
            starannie.
    • monia_look Re: Biała Podlaska i okolice??? 09.02.07, 14:22
      Cześć dziewczynywink To znowu ja.
      U mnie coś nowego. Zdecydowaliśmy się na wesele w Roskoszy, a ze względu na
      kłopoty z dopasowaniem sali i zespołu data zmienila się na 13 październik(mam
      nadzieję że okaże się szczęśliwy).
      W Roskoszy wybralismy stajnie, bo zabawa w dworku byłaby średnia, a zespół to
      EXPRES z Sokołowa Podlaskiego - super grająwink
      A jak u Was? Jakieś postepy? Ja jutro ide mierzyc suknie, już drugi raz ale
      ciągle nie znalazłam tej jedynej;/
      Pozdrawiam cieplutkowink
      • ewa_warszawa Re: Biała Podlaska i okolice??? 09.02.07, 19:42
        jak czytam te nasze posty i wplatam to w kontekst bialski, to chcialabym zebysmy
        sie spotkaly i poplotkowalysmiletakie same potrzeby, takie same problemy...
        Monia kiedy Ty masz slub? ja jeszcze nie mam sukni ale na 80% bede szyla. ale
        najpierw musze wziac dzien urlopu i wybrac sie na mierzenie, co w ogole
        chce-wiem, ze dla mnie suknia musi być prosta, a o takie trudno po rozsadnej cenie.
        u nas jest juz zespol, fotograf i kamerzysta. teraz czas zebym sie soba zajela.
        • monia_look Re: Biała Podlaska i okolice??? 09.02.07, 22:09
          Czemu niewink
          Jak napisałam ślub mam 13 październikawink
          • adria07 Re: Biała Podlaska i okolice??? 14.02.07, 12:05
            Witajcie dziewczyny! Ja tez jestem z Białej, ale juz ponad roczną mężatkąsmile
            Ślub mielismy w Białej,ale nasze weselicho odbyło się w Hrudziesmile Jakby co,mogę
            służyć radą. pozdrawiam
            • monia_look Re: Biała Podlaska i okolice??? 14.02.07, 12:29
              Cześć, to fajniewink Zawsze to jedna więcejwink
              Mnie aktualnie interesuje firma która robi dekoracje na sali weselnej. Znacie
              jakąś? Jeśli tak to jakie są koszta?
              • adria07 Re: Biała Podlaska i okolice??? 14.02.07, 18:58
                W Hrudzie sala jest już właściwie udekorowana. My kupilismy tylko balany,a do
                ich pompowania i przyczepiania zatrudnilismy całe grono naszych znajomychsmile Nie
                wiem ile biorą za udekorowanie sali,ale możesz np. zapytać się o to na
                Alejach. Tam jest sklep z takimi rzeczami i wiem że zajmują się również
                dekorowaniem sal. Pokażą ci również zdjęcia swoich prac.
                • ewa_warszawa Re: Biała Podlaska i okolice??? 14.02.07, 21:34
                  czesc, milo cie poznac. a ja chce wiedziec wszytskowink
                  ale powaznie, duzo juz zalatiwlismy teraz chce pomyslec o sobie. neka mnie teraz
                  problem: fryzjer i makijazystka, mialabys kogos wartego polecenia?
                  adria, a w ktorym kosciele bralas slub? a gdzie kupowalas suknie?
                  • adria07 Re: Biała Podlaska i okolice??? 14.02.07, 23:03
                    Ja malowałam się sama. Jesli chodzi o fryzure to byłam w salonie w EPI,ale
                    jestem bardzo niezadowolona,bo powpinali mi jakies pióra,że czułam sie jak
                    kura.Poza tym zapłaciłam więcej niz sie wcześniej umawialismy. Suknie szyłam u
                    swojej krawcowejsmileA ślub bralismy u Chrystusa Miłosiernego.
                    • ewa_warszawa Re: Biała Podlaska i okolice??? 15.02.07, 20:36
                      ok, dzieki, teraz bede wiedziala gdzie nie iscsmile chociaz slyszalam ze w EPI
                      drogo. hmmm, a ja slub biore w annie. strasznie mnie meczy inna rzecz ile u nas
                      sie placi za sluby. bo slyszalam ze niemalo. chociaz nie wiem, jak to bedzie w
                      moim kosciele.
                      • adria07 Re: Biała Podlaska i okolice??? 15.02.07, 21:39
                        My u Anny dawaliśmy na zapowiedzi,bo mąż jest z tej parafii. Niestety proboszcz
                        nas bardzo brzydko potraktowałsad Mój brat brał tam ślub,ale nie pamietam ile
                        płacił. My płacilismy chyba 700, juz dokładnie nie pamiętamsmile Kiedys
                        słyszałam,że w mojej parafii biora najwięcej.
                        • ewa_warszawa Re: Biała Podlaska i okolice??? 15.02.07, 23:44
                          a jakie problemy robił proboszcz? a te 700 to z zapowiedziami czy sie na to daje
                          dodatkowo?
                          • adria07 Re: Biała Podlaska i okolice??? 16.02.07, 12:54
                            Za zapowiedzi płaci się odzielnie.U nas ta opłata wynosi 100 zł. Ale umówilismy
                            się z ksiedzem,że zapłacimy później, razem i za ślub. Ksiądz jednak później
                            zapomniał i wyszło tak,że za zapowiedzi nie zapłacilismyuncertain U Anny zapowiedzi
                            wtedy kosztowały 50zł. Gdy poszlismy dać na zapowiedzi w parafi męża,były wtedy
                            rekolekcje. Proboszcz wysadził sie do nas ze wogóle nie chodzimy do koscioła i
                            że nie wiemy ze w tym czasie do kancelarii sie nie przychodzi,mimo że wyraźnie
                            napisana jest kartka, kiedy właśnie kancelaria jest otwarta i w tym czasie
                            właśnie przyszliśmy. Poza tym nie moglismy przyjść w innym terminie,bo ksiądz
                            nie miałby juz kiedy wygłosic zapowiedzi.Zostały wtedy dokładnie 3 niedziele do
                            naszego slubu.Ale proboszcza to nie obchodziło. Powiedział nam kilka niemiłych
                            słów. Własnie ze wzgledu na proboszcza chodzilismy do innego kościoła,przez co
                            mojemu męzowi bardzo się za to oberwało. (Wiesz,fundusze mu uciekają) Ale to
                            zależy od jego humoru.
                            U Anny wiem,że oddzielnie płaci sie za ślub, a oddzielnie za organistę,ale
                            muśle,ze za wszystko razem,łącznie z zapowiedziani nie powinniscie zapłacic
                            więcej jak 700zł.
                            • ewa_warszawa Re: Biała Podlaska i okolice??? 17.02.07, 17:09
                              dzieki za info. wiem czasem i tak jest z tym proboszczem, ale my bradzo go
                              szanujemy jakos czlowieka. wiem tez ze on bardzo ceni sobie wyczucie czasu i
                              miejsca oraz porzadek. wczesniej nalezalam do nowoutworzonej parafii na pokoju
                              (przez twojego bylego proboszczasmile i tak nas za pierwszym razem z rownowagi
                              wyprowadzil gadaniem o pieniadzach, ze moja rodzina nigdy nie poszla do tej
                              parafii. jak sie okazalo podobne zdanie ma spory procent parafian. mamy
                              nadzieje ze u nas obejdzie sie bez przykrych niespodzianek.
                              • adria07 Re: Biała Podlaska i okolice??? 17.02.07, 17:48
                                Napewno. U nas juz na chrzcinach naszego synia zmienił się o 180 stopni na
                                korzyść. W tym przypadku jestem bardzo zadowolona. Ale tak jak wspomniałam, to
                                zależy od jego nastroju.
                            • dorina04 Re: Biała Podlaska i okolice??? 31.03.07, 09:09
                              No wlasnie dziewczyny, jak tam z przygotowaniami?
                              U mnie pelna para, bo slub juz za 3,5 tygsmile)
                              Jestem w ferworze przygotowan i zalatwien, w dalszym ciagu nie mam jeszcze
                              wybranych kwiatow i troche mnie to stresuje, moze cos polecicie??
                              Poza tym nie mam jeszcze busa dla gosci, pan mlody garniturusmile) i musze jeszcze
                              potwierdzic menu.
    • ewa_warszawa co tam dziewczyny? co macie? 30.03.07, 19:38
      • monia_look Re: co tam dziewczyny? co macie? 31.03.07, 13:16
        My jednak 13 październikwinkZostaliśmy przy Roskoszywink Mamy więc salę, noclegi,
        zespól, wybralam suknię, zapisalam się na wybraną godzinę do fryzjera i jak
        narazie to by bylo na tyle. W najbliższym czasie wybór obrączek. Muszę też
        podjąć decyzję czy zaproszenia chcę robić sama czy kupić.
        Nie jest źle, jeszcze mamy sporo czasu...
        • m_103 Re: co tam dziewczyny? co macie? 28.08.07, 08:56
          Cześć,
          jestem 'nowa' na forum. Znalazłam 'roskoszny' wątek, który mnie
          bardzo interesuje bo sama mam tam zarezerwowane miejsce na przyszły
          rok. Mój problem polega na tym, że chyba mam za dużo gości żeby
          wygodnie się zmieścili w dworku. Monia (przepraszam, że tak od razu
          po imieniu smilesmilesmile mogłabyś mi zdradzić ile osób planujesz na weselu??
    • margo1111 Re: Biała Podlaska i okolice??? 10.06.13, 12:31
      Witam,
      czy ktoś miał wesele na sali w Hotelu Polonia w Grabanowie k. Białej Podlaskiej? Jak opinie? Dobre jedzenie, mila obsługa??
      • tramaq Re: Biała Podlaska i okolice??? 31.07.15, 14:04
        Jak dla mnie bardzo ładna sala, kontakt z paniami właścicielkami super, jedzonko dobre, obsługa też. Ale właśnie najbardziej podoba mi się ta sala: duża i przestronna lubię takie www.slubwbialej.pl/baza-firm/hotel-polonia/
        • kaga9 Świeży SPAMER 31.07.15, 14:21
          Na początku swojej spamerskiej drogi, ale już linkuje tylko jeden podmiot...
          forum.gazeta.pl/forumSearch.do?pageNumber=1&query=+&author=tramaq&title=&forum=
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka