monia_look 18.01.07, 16:30 Witam wszystkich My najprawdopodobniej zdecydujemy sie na 28.07.2007 Miejsce to okolica Białej Podlaskiej a dokładniej Roskosz. Czy na forum jest ktoś z Białej? Pozdrawiam, Monika. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
k.kaka Re: Biała Podlaska i okolice??? 18.01.07, 17:14 Ja jestem, co prawda w Białej juz nie mieszakm ale ślub będzie jeszcze w Białej . Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_warszawa Re: Biała Podlaska i okolice??? 18.01.07, 17:23 o wlasnie, znasz moze jakiegos dja na wesele. albo fryzjerke... Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_warszawa Re: Biała Podlaska i okolice??? 18.01.07, 17:21 o nareszcie ktos swoj. ja biore slub dopiero we wrzesniu. z bialej jestes czy bierzesz slub tam tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
monia_look Re: Biała Podlaska i okolice??? 18.01.07, 17:26 Tak, jestem z Białej ale mieszkam w Warszawie. Wesele chcemy zrobić w Białej ze wzgedu na koszty. No i w tej Roskoszy jest pięknie He he... rozkosznie Narazie nie znam ani dja ani zespołu ani nawet fryzjerki... Właśnie mam nadzieję tutaj się czegoś dowiedzieć bo w Białej jestem dość rzadko i ciężko sprawdzić takie rzeczy. Ale fajnie że jest ktoś jeszcze Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_warszawa Re: Biała Podlaska i okolice??? 18.01.07, 17:31 jestem w identycznje sytuacji. warszawa-biala. tez dopiero jestesmy na wstepie. roskosz okazala sie dla nas za mala i za droga i wesele robimy w stylowej chocby ze wzgledu na jedzenie. potrzebujemy tylko dja, ktora zegra nam normalna muzyke a nie zespolowe discopolo itp, cokolwiek jest teraz modne. Odpowiedz Link Zgłoś
monia_look Re: Biała Podlaska i okolice??? 18.01.07, 17:34 Moi rodzice mieli tam wesele lata temu A jak tam wyglądają koszty? Ja się zastanawiam czy nie lepiej ściągnąć dja z Wawy niż naszej Białej. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_warszawa Re: Biała Podlaska i okolice??? 18.01.07, 17:50 jest 70/os podstawa w restauracji. Max wchodzi tam 120 osob. Podobno nie jest ciasno. DJ owszem moj N nad tym pracuje, prawdopodobnie bedzie spoza bialej jesli cena nas nie zabije.jak bedziesz miala jakies namiary na fryzjera albo makijazystke to napisz mi chocby na priva Odpowiedz Link Zgłoś
k.kaka Re: Biała Podlaska i okolice??? 18.01.07, 18:02 makijażystkę mam z tego gabinetu kosmetycznego róg Narutowicza al. 100-lecia, dj-a znalazłam z ogłoszenia w Słowie Podlasia, dj jest z Międzyrzeca( facet naprawdę zna się na rzeczy). Odpowiedz Link Zgłoś
monia_look Re: Biała Podlaska i okolice??? 18.01.07, 18:08 A faktycznie widziałam ten "nowy" salonWypróbowałaś już jakość usługi? A DJ prowadzi też wesele czy tylko puszcza muzę? Mogę spytać jakie są koszty? No i pochwal się gdzie Ty planujesz tą uroczystość Odpowiedz Link Zgłoś
k.kaka Re: Biała Podlaska i okolice??? 18.01.07, 21:39 makijażu z tego salonu jeszcze nie wypróbowałam, ale mają kosmetyki art deco więc nienajgorzej, no i na pewno pojdę na póbny, dj to prezenter i puszcza muzykę więc rozkręci zabawę jak będzie drętwo :o) a co do kosztow, to musisz indywidualnie z nim porozmawiać to zalezy jak długie bedziesz miała wesele,czy oczepiny też, może uda Ci się cos wynegocjować, trzeba dzwonić i pytać. Odpowiedz Link Zgłoś
kiya83 Re: Biała Podlaska i okolice??? 18.01.07, 22:15 Witam Ja co prawda nie jestem z Białej, ale z okolic, ale mam już zarezerwowaną salę w Roskoszy na wrzesień To naprawdę piękne miejsce! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dorina04 Re: Biała Podlaska i okolice??? 18.01.07, 22:55 Ja tez mam wesele w Bialej i to juz nie dlugo, bo w kwietniu, hmm nie wiem, czy powinnam o tym pisac, ale pomyslalam, ze powinnyscie o tym wiedziec. Ja tez mialam zarezerwowana sale w Roskoszy, ale ostatnio Nasze mamy uslyszaly o praktykach jakie tam stosuja. Jak my decydowalismy sie na ta sale to Pani Kierownik mowila, ze stawiaja na jakosc i tylko jedno wesele bedzie, chociaz maja miejsca na w sumie 3, ale ostatnio zmienilo im sie mocno no i teraz mozna sie spodziewac, ze beda np 2 wesela w tym samym czasie. Tam jest wspolna kuchnia i nie musze mowic co sie moze zdarzyc. Nie chodzi przeciez o to zeby stac i patrzyc komus na rece, tylko o zaufanie i wlasny spokoj. Miejsce jest przepiekne i odkad tam bylam pierwszy raz zawsze chcialam tam miec swoje wesele, ale niestety nie chcialabym miec takiego niemilego rozczarowania na swoim slubie. Co do innym przygotowan, to mam oczywiscie nowa sale, kupilam juz sukienke, mamy zespol i termin w kosciele, teraz tylko zaproszenia, buty i ubranie mlodego) pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_warszawa Re: Biała Podlaska i okolice??? 18.01.07, 23:07 a gdzie idziecie sie czesac? ile wczesniej sie trzeba na takie rzeczy umawiac? Odpowiedz Link Zgłoś
dorina04 Re: Biała Podlaska i okolice??? 18.01.07, 23:11 To ja tez podlaczam sie to pytania, bo nie mam jeszcze wytypowanego zakladu. Zazwyczaj jak robie pasemka, lub mam sciecie, to ide do salonu przy Szkolnym Dworze (w przejsciu przy Deptaku) ale jak bylam tam ostatnio to jedna z Pan czesala wlasnie Panne Mloda i nie powiem, zeby wygladala zachwycajaco, wiec sie nad tym dokladnie zastanawie. Odpowiedz Link Zgłoś
monia_look Re: Biała Podlaska i okolice??? 19.01.07, 16:40 Zadzwoniłam, sprawdziłam i już wiem. Niew mają klimatyzacji i organizują jak najbardziej 2 wesela w jednym dniu. Babeczka mówi że to ze sobą wcale nie koliduje bo to jest w dwóch różnych budynkach... Ale sama nie wiem. A przy okazji pojawiły sie dwa inne terminy. Może będzie mniejsze ryzyko upału... Odpowiedz Link Zgłoś
dorina04 Re: Biała Podlaska i okolice??? 19.01.07, 18:07 To ze maja dwa roznie miejsca to sie zgadza, tylko jedno miejsce w ktorym to jedzenie przygotowuja) Nie chce nikomu odradzac, po prostu, zebyscie byly swiadome i nie stresowaly sie pozniej na wlasnym weselu) Ja najbardziej sie martwie, ze nie mam takiego miejsca wybranego na zrobienie fryzury, a najbardziej bym chciala, zeby taka fryzjerka mi doradzila, czy bedzie mi w tym dobrze i czy bedzie pasowalo do sukienki Jak macie taka, to please podzielcie sie wiedza pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
monia_look Re: Biała Podlaska i okolice??? 19.01.07, 09:28 Dzięki za ostrzeżenie. Będę musiała to wyklarować z Panią Kierownik. Też nie chciałabym takich niespodzianek. Jaki macie zespół? Ja pamiętam tylko jeden z wesela kumpeli a reszty kompletnie nie znam. Mój narzeczony jest po szkole muzycznej i ma strasznie wyczulone ucho. Trzeba więc znaleźć kogoś naprawdę dobrego. Będę wdzięczna za jakieś informacje. A tak w ogóle to ile może kosztować właśnie zespół??? Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_warszawa Re: Biała Podlaska i okolice??? 19.01.07, 17:22 a gdzie kupujecie sukienki? macie jakies fotki (oczywiscie na priva? Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_warszawa ile za kosciol u nas bialej 19.01.07, 18:25 sluchajcie czy u nas 600 zl za slub koscielny to malo? chociaz wydaje mi sie ze bez zapowiedzi jest ta "cena"? za co sie jeszcze placi w kosciele, na pewno slub+zapowiedzi? wydanie metryki chrztu u pana mlodego, organista to tez? Odpowiedz Link Zgłoś
dorina04 Re: ile za kosciol u nas bialej 19.01.07, 20:15 to chyba normalnia - chociaz uwazam, ze to duzo. Ja jeszcze nie wiem ile bedziemy musieli zaplacic, bo nie pytalam, a dla mojego K. to drazliwy temat, bo on by zaplacil o wiele mniej, wiec narazie wstrzymuje sie z rozmowami na ten temat Czy macie juz zaplanowany bukiet? i oczywiscie w ktorej kwiaciarni warto pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_warszawa kwiaciarnia 19.01.07, 21:38 ladne i kwiaty naprawde dobrej jakosci sa kolo pekaesu naprzeciw kosciola. ale moze byc tam drozej. dalej kilka metrow w kier. pekaesu byla budka z kwiatami, tam ceny byly duzo nizsze a kobieta ma doskonale wyczucie. ale nie wiem, czy jeszcze ma kwiaty. niezle kwiaty sa tez na terebelskiej, idac od tylu eli w kierunku terebelskiej (wzdluz bloku, kwiaciarnia jest w takim malym budyneczku). ja wybiore ktoras z tych, ale jeszcze pogadam ze znajomym ktory sie na kwiatach zna. Odpowiedz Link Zgłoś
dorina04 Re: kwiaciarnia 19.01.07, 21:43 a czy wiesz, czy maja jakies katalogi lub zdjecia bukietow slubnych?? troche mnie zaczyna przerazac cala organizacja, bo nie wiele czasu zostalo. A ja nie mam zaproszen, kwiatow, makijazyski ani fryzjerki obraczek - chociaz planujemy kupic w Walentynki, bo wtedy mozna liczyc na znaczne promocje cenowe Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_warszawa Re: kwiaciarnia 20.01.07, 22:06 ja mam niby we wrzesniu ale juz z sala mielismy problemy. fotografowi tez tylko szczesliwie jeden termin zostal wrzesniowy. chcilismy slub o 18 i tez byla zajeta ta godz. nie mamy jeszcze zadnej muzyki i to mnie troche martwi. jesli chodzio te bukiety zobacz na innych watkach, tam byly linki do kwiaciarni. zapytm sie jeszcze tego mojego znajomego Odpowiedz Link Zgłoś
monia_look Re: ile za kosciol u nas bialej 20.01.07, 16:43 Moim zdaniem 600 tonie małasumka... Chociaż słyszałam że w mojej parafii ksiądz wziął 1000 za półgodzinną mszę podczas której nie bardzo nawet dało się odczuć że to ślub... Podobno wszyscy wyszli zgorszeni. Miejmy nadzieję że u Ciebie będzie inaczej Ja chyba tylko cywilny więc o jeden problem mniej. Jeśli chodzi o organiste to bywa różnie ale często liczy osobno. Musisz się dowiedzieć najlepiej od kogoś kto brał juz tam slub. A czy któraś z Was wynajmie skrzypce lub inne fajne instrumenty? Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_warszawa instrumenty 20.01.07, 22:00 moge miec skrzypaczke albo kapele ludowa (4 osobowa) ale nie rozmawialam o tym z moim wybrankiem Odpowiedz Link Zgłoś
monia_look Re: instrumenty 22.01.07, 11:18 A możesz sprzedać kontakt do skrzypaczki? Odpowiedz Link Zgłoś
danioklops Re: Biała Podlaska i okolice??? 23.01.07, 18:47 Jak to dobrze,że jesteście! Też jestem z Białej a mieszkam w Wawie, przez to nieco zagubiona jestem w realiach gabinetów, salonów a terminy palą..... 05.05. Moim problemem jest zespół, moze mozecie polecić coś? a Doriana w jakiej sali bedzie wasze wesele? Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_warszawa Re: Biała Podlaska i okolice??? 23.01.07, 23:56 danioklops napisała: > Jak to dobrze,że jesteście! Też jestem z Białej a mieszkam w Wawie, przez to > nieco zagubiona jestem w realiach gabinetów, salonów a terminy palą..... 05.05. > Moim problemem jest zespół, moze mozecie polecić coś? a Doriana w jakiej sali > bedzie wasze wesele? Witaj w klubie nic nie wiedzacych warszawianek. dziewczyny pojade do bialej to sie popytam jeszcze. moja siostre na wesele (jako goscia) ladnie uczesala jakas starsza babka w salonie evita, ale to bylo chyba rok temu. bardzo naturalnie i starannie. Odpowiedz Link Zgłoś
monia_look Re: Biała Podlaska i okolice??? 09.02.07, 14:22 Cześć dziewczyny To znowu ja. U mnie coś nowego. Zdecydowaliśmy się na wesele w Roskoszy, a ze względu na kłopoty z dopasowaniem sali i zespołu data zmienila się na 13 październik(mam nadzieję że okaże się szczęśliwy). W Roskoszy wybralismy stajnie, bo zabawa w dworku byłaby średnia, a zespół to EXPRES z Sokołowa Podlaskiego - super grają A jak u Was? Jakieś postepy? Ja jutro ide mierzyc suknie, już drugi raz ale ciągle nie znalazłam tej jedynej;/ Pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_warszawa Re: Biała Podlaska i okolice??? 09.02.07, 19:42 jak czytam te nasze posty i wplatam to w kontekst bialski, to chcialabym zebysmy sie spotkaly i poplotkowalytakie same potrzeby, takie same problemy... Monia kiedy Ty masz slub? ja jeszcze nie mam sukni ale na 80% bede szyla. ale najpierw musze wziac dzien urlopu i wybrac sie na mierzenie, co w ogole chce-wiem, ze dla mnie suknia musi być prosta, a o takie trudno po rozsadnej cenie. u nas jest juz zespol, fotograf i kamerzysta. teraz czas zebym sie soba zajela. Odpowiedz Link Zgłoś
monia_look Re: Biała Podlaska i okolice??? 09.02.07, 22:09 Czemu nie Jak napisałam ślub mam 13 października Odpowiedz Link Zgłoś
adria07 Re: Biała Podlaska i okolice??? 14.02.07, 12:05 Witajcie dziewczyny! Ja tez jestem z Białej, ale juz ponad roczną mężatką Ślub mielismy w Białej,ale nasze weselicho odbyło się w Hrudzie Jakby co,mogę służyć radą. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
monia_look Re: Biała Podlaska i okolice??? 14.02.07, 12:29 Cześć, to fajnie Zawsze to jedna więcej Mnie aktualnie interesuje firma która robi dekoracje na sali weselnej. Znacie jakąś? Jeśli tak to jakie są koszta? Odpowiedz Link Zgłoś
adria07 Re: Biała Podlaska i okolice??? 14.02.07, 18:58 W Hrudzie sala jest już właściwie udekorowana. My kupilismy tylko balany,a do ich pompowania i przyczepiania zatrudnilismy całe grono naszych znajomych Nie wiem ile biorą za udekorowanie sali,ale możesz np. zapytać się o to na Alejach. Tam jest sklep z takimi rzeczami i wiem że zajmują się również dekorowaniem sal. Pokażą ci również zdjęcia swoich prac. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_warszawa Re: Biała Podlaska i okolice??? 14.02.07, 21:34 czesc, milo cie poznac. a ja chce wiedziec wszytsko ale powaznie, duzo juz zalatiwlismy teraz chce pomyslec o sobie. neka mnie teraz problem: fryzjer i makijazystka, mialabys kogos wartego polecenia? adria, a w ktorym kosciele bralas slub? a gdzie kupowalas suknie? Odpowiedz Link Zgłoś
adria07 Re: Biała Podlaska i okolice??? 14.02.07, 23:03 Ja malowałam się sama. Jesli chodzi o fryzure to byłam w salonie w EPI,ale jestem bardzo niezadowolona,bo powpinali mi jakies pióra,że czułam sie jak kura.Poza tym zapłaciłam więcej niz sie wcześniej umawialismy. Suknie szyłam u swojej krawcowejA ślub bralismy u Chrystusa Miłosiernego. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_warszawa Re: Biała Podlaska i okolice??? 15.02.07, 20:36 ok, dzieki, teraz bede wiedziala gdzie nie isc chociaz slyszalam ze w EPI drogo. hmmm, a ja slub biore w annie. strasznie mnie meczy inna rzecz ile u nas sie placi za sluby. bo slyszalam ze niemalo. chociaz nie wiem, jak to bedzie w moim kosciele. Odpowiedz Link Zgłoś
adria07 Re: Biała Podlaska i okolice??? 15.02.07, 21:39 My u Anny dawaliśmy na zapowiedzi,bo mąż jest z tej parafii. Niestety proboszcz nas bardzo brzydko potraktował Mój brat brał tam ślub,ale nie pamietam ile płacił. My płacilismy chyba 700, juz dokładnie nie pamiętam Kiedys słyszałam,że w mojej parafii biora najwięcej. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_warszawa Re: Biała Podlaska i okolice??? 15.02.07, 23:44 a jakie problemy robił proboszcz? a te 700 to z zapowiedziami czy sie na to daje dodatkowo? Odpowiedz Link Zgłoś
adria07 Re: Biała Podlaska i okolice??? 16.02.07, 12:54 Za zapowiedzi płaci się odzielnie.U nas ta opłata wynosi 100 zł. Ale umówilismy się z ksiedzem,że zapłacimy później, razem i za ślub. Ksiądz jednak później zapomniał i wyszło tak,że za zapowiedzi nie zapłacilismy U Anny zapowiedzi wtedy kosztowały 50zł. Gdy poszlismy dać na zapowiedzi w parafi męża,były wtedy rekolekcje. Proboszcz wysadził sie do nas ze wogóle nie chodzimy do koscioła i że nie wiemy ze w tym czasie do kancelarii sie nie przychodzi,mimo że wyraźnie napisana jest kartka, kiedy właśnie kancelaria jest otwarta i w tym czasie właśnie przyszliśmy. Poza tym nie moglismy przyjść w innym terminie,bo ksiądz nie miałby juz kiedy wygłosic zapowiedzi.Zostały wtedy dokładnie 3 niedziele do naszego slubu.Ale proboszcza to nie obchodziło. Powiedział nam kilka niemiłych słów. Własnie ze wzgledu na proboszcza chodzilismy do innego kościoła,przez co mojemu męzowi bardzo się za to oberwało. (Wiesz,fundusze mu uciekają) Ale to zależy od jego humoru. U Anny wiem,że oddzielnie płaci sie za ślub, a oddzielnie za organistę,ale muśle,ze za wszystko razem,łącznie z zapowiedziani nie powinniscie zapłacic więcej jak 700zł. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_warszawa Re: Biała Podlaska i okolice??? 17.02.07, 17:09 dzieki za info. wiem czasem i tak jest z tym proboszczem, ale my bradzo go szanujemy jakos czlowieka. wiem tez ze on bardzo ceni sobie wyczucie czasu i miejsca oraz porzadek. wczesniej nalezalam do nowoutworzonej parafii na pokoju (przez twojego bylego proboszcza i tak nas za pierwszym razem z rownowagi wyprowadzil gadaniem o pieniadzach, ze moja rodzina nigdy nie poszla do tej parafii. jak sie okazalo podobne zdanie ma spory procent parafian. mamy nadzieje ze u nas obejdzie sie bez przykrych niespodzianek. Odpowiedz Link Zgłoś
adria07 Re: Biała Podlaska i okolice??? 17.02.07, 17:48 Napewno. U nas juz na chrzcinach naszego synia zmienił się o 180 stopni na korzyść. W tym przypadku jestem bardzo zadowolona. Ale tak jak wspomniałam, to zależy od jego nastroju. Odpowiedz Link Zgłoś
dorina04 Re: Biała Podlaska i okolice??? 31.03.07, 09:09 No wlasnie dziewczyny, jak tam z przygotowaniami? U mnie pelna para, bo slub juz za 3,5 tyg) Jestem w ferworze przygotowan i zalatwien, w dalszym ciagu nie mam jeszcze wybranych kwiatow i troche mnie to stresuje, moze cos polecicie?? Poza tym nie mam jeszcze busa dla gosci, pan mlody garnituru) i musze jeszcze potwierdzic menu. Odpowiedz Link Zgłoś
monia_look Re: co tam dziewczyny? co macie? 31.03.07, 13:16 My jednak 13 październikZostaliśmy przy Roskoszy Mamy więc salę, noclegi, zespól, wybralam suknię, zapisalam się na wybraną godzinę do fryzjera i jak narazie to by bylo na tyle. W najbliższym czasie wybór obrączek. Muszę też podjąć decyzję czy zaproszenia chcę robić sama czy kupić. Nie jest źle, jeszcze mamy sporo czasu... Odpowiedz Link Zgłoś
m_103 Re: co tam dziewczyny? co macie? 28.08.07, 08:56 Cześć, jestem 'nowa' na forum. Znalazłam 'roskoszny' wątek, który mnie bardzo interesuje bo sama mam tam zarezerwowane miejsce na przyszły rok. Mój problem polega na tym, że chyba mam za dużo gości żeby wygodnie się zmieścili w dworku. Monia (przepraszam, że tak od razu po imieniu mogłabyś mi zdradzić ile osób planujesz na weselu?? Odpowiedz Link Zgłoś
margo1111 Re: Biała Podlaska i okolice??? 10.06.13, 12:31 Witam, czy ktoś miał wesele na sali w Hotelu Polonia w Grabanowie k. Białej Podlaskiej? Jak opinie? Dobre jedzenie, mila obsługa?? Odpowiedz Link Zgłoś
tramaq Re: Biała Podlaska i okolice??? 31.07.15, 14:04 Jak dla mnie bardzo ładna sala, kontakt z paniami właścicielkami super, jedzonko dobre, obsługa też. Ale właśnie najbardziej podoba mi się ta sala: duża i przestronna lubię takie www.slubwbialej.pl/baza-firm/hotel-polonia/ Odpowiedz Link Zgłoś
kaga9 Świeży SPAMER 31.07.15, 14:21 Na początku swojej spamerskiej drogi, ale już linkuje tylko jeden podmiot... forum.gazeta.pl/forumSearch.do?pageNumber=1&query=+&author=tramaq&title=&forum= Odpowiedz Link Zgłoś