Dodaj do ulubionych

podpowiedzcie prosze...

09.03.07, 11:43
dziewczyny-to jest moja sukienka
www.everafterformal.com/Bridal/St.%20Patrick/cafetal.htm
i do pewnego czasu myslalam o zlotych dodatkach(buty i bizuteria), ale
wczoraj pani w salonie stwierdzila, ze srebrne beda odpowiedniejsze.Suknia ma
kolor kremowy,pokryta piekna koronka ozdobiona kryształkami
Svarovskiego.Jesli chodzi o bizuterie to zdecydowanie wole srebro, ale buty
podobaja mi sie zlote...hhmmm...nie da sie tak pomieszacsmile
niestety...poradzcie...
Obserwuj wątek
    • anusiaczek87 Re: podpowiedzcie prosze... 09.03.07, 13:53
      wydaje mi sie ze zlote dodatki beda odpowiedniejsze smile
    • 19niunia75 Re: podpowiedzcie prosze... 09.03.07, 14:16
      ladna suknia Zlote dodatki pasuja, srebrne nie. Bizuterii nie moze byc za duzo,
      delikatne kolczyki i cos malego przy szyi wystarczy. Co z bukietem? Farbowane
      zlote listki czy cos w tym stylu odpada. Cos by sie jednak przydalo zlotawego w
      bukiecie tez, a kwiatki najlepiej w kolorze sukni.
      • niedodzwiedz Re: podpowiedzcie prosze... 09.03.07, 16:12
        no i tak mi moj zmysl podpowiada te zlote dodatki...ale babka w salonie zasiala
        we mnie watpliwosci, ze zlote "pogryza" sie z tymi kamyczkami svarovskiego?poza
        tym pomaranczowe kwiaty w wiazance, kolczyki dlugie, ale nie krzykliwe,
        skromne cos na szyje i bez welonu...hhmmm-chyba jednak te zlote...co?
        • niedodzwiedz Re: podpowiedzcie prosze... 09.03.07, 16:15
          no i tak sie jej przygladam w inernecie, to taka ciut "zoltawa" sie wydaje, a w
          rzeczywistosci taka bardziej "platynowa", wiec mimo wszystko podpowiadacie
          zlote?
          • 19niunia75 Re: podpowiedzcie prosze... 09.03.07, 16:28
            nie wiem co masz na mysli, ze jest ,,platynowa", bo wczesniej napisalas, ze
            kremowa i na taka wyglada na tych zdjeciach, chociaz pewnie na zywo jest
            jasniejsza. Ja o dodatkach do kremowej sukni pisalam, zlote tylko. Pomaranczowe
            kwiaty to dobry pomysl. Zloty sie z kamyczkami nie podgryza to sa
            takie ,,brylanciki", przeciez brylanty do zlota pasuja. Jak ty czujesz ze zloto
            to nie daj sie omamic babce w salonie, bo wasze gusty moga byc zupelnie rozne
            albo chce te srebrne buty upchnac.
            • niedodzwiedz Re: podpowiedzcie prosze... 09.03.07, 16:32
              no i tego potrzebowalam!!smileplatynowa-to mialam taka jasniejsza na mysli, niz
              na zdjeciu!w kazdym razie dzieki za utwierdzenie mnie w moim pomysle dodatkow!
              dziekuje bardzo!
              • 19niunia75 Re: podpowiedzcie prosze... 09.03.07, 16:34
                powodzeniasmile
        • azorek22 Re: podpowiedzcie prosze... 09.03.07, 16:44
          Na zdjeciach sukienki zwykle inaczej wygladaja niz w rzeczywistosci.
          Najlepiej wez ze soba kolezanki do salonu i moze one lepiej doradza.
          Jezeli masz juz upatrzone zlote dodatki, moze nie warto zawracac sobie glowy
          szukaniem srebrnych;

Ciekawa jestem, jak ten Twoj bukiet bedzie wygladal, bo mam podobna sukienke i
          nie wiem, co wybrac. Moze masz przykladowe zdjecie? A jestes brunetka czy
          blondynka?
          • niedodzwiedz Re: podpowiedzcie prosze... 09.03.07, 16:48
            jestem brunetka o ciemnej karnacji!a bukiet bede miala w formie obreczy, taki z
            3 kalli, ktorych łebki beda zwisac w dol.w tej chwili nie mam zdjecia...a pokaz
            swoja suknie...
    • ozi29 Re: podpowiedzcie prosze... 09.03.07, 16:27
      hmmmm ja jakoś nie wyobrażam sobie srebrnych dodatków do tej suknisad ewentualnie
      z kryształków podobnych do tych z sukni, ale nie srebrnych!
      • niedodzwiedz Re: podpowiedzcie prosze... 09.03.07, 16:30
        no wlasnie-srebrne to takie nijakie!wiec albo zlote, albo buty wyszywane takimi
        kamyszkami a bizuteria...tez wtedy zklota lub z takich kamyczkow! w kazdym
        razie musze byc pewna, ze nie myli mnie moj gust i zloto jest lepsze niz
        srebro...
        • ozi29 Re: podpowiedzcie prosze... 09.03.07, 16:32
          No nie wiem, co Ci doradzić... Ja po prostu jak wolałabym srebro, to wybrałabym
          suknie odpowiednia do niego, a do tej według mnie pasuje złoto, lub ewentualnie,
          te kryształki, które nawiasem mówiąc sa przecudownesmile a suknie masz
          prześliczna-gratuluję wyboru!!!
          • niedodzwiedz Re: podpowiedzcie prosze... 09.03.07, 16:37
            bardzo dziekuje za pomoc i opinie o sukience!juz mialam kupowac zlote dodatki,
            ale pojechalam jeszcze raz mierzyc suknie i mowie babce, ze zloto, ta wielkie
            oczy, ze nie pasuje! a ja czuje, ze zloto i nic wiecej!!!!!!potrzebowalam
            poparcia waszego!!jescze raz dziekuje!w takim razie pozostaje przy swoim!szukam
            zlota!
            • ozi29 Re: podpowiedzcie prosze... 09.03.07, 16:38
              hmmm mi jakos to srebro nie jak do niej nie pasuje smile ale może babka kieruje się
              tym, iz teraz nic do niczego ma nie pasować tongue_out
              • niedodzwiedz Re: podpowiedzcie prosze... 09.03.07, 16:41
                hahaha...moze tym sie kieruje!w kazdym razie ja szukam zlotych!no mi tez srebne
                ni w zab...
                • niedodzwiedz Re: ozi29 09.03.07, 16:42
                  wlasnie kliknelam twoj suwaczek...bo widzisz...tak sie sklada, ze moj slub jest
                  11 sierpnia o 17.00!smile
                  • ozi29 Re: ozi29 10.03.07, 18:14
                    A moj 11 sierpnia o 16!tongue_out czyli jak ja juz bede po, to ty bedziesz przed big_grin
    • gioseppe Re: podpowiedzcie prosze... 09.03.07, 18:05
      absolutnie nie pasuje do niej srebro
      suknia ma zbyt ciepły odcień
      • niedodzwiedz Re: podpowiedzcie prosze... 09.03.07, 18:33
        no i widzicie jak to jest...niby babka na miejscu, powinna sie znac..i ile jest
        takich "biednych dziewczynek", ktore nieswiadome wezma wszystko co te
        poleca.Nic to-wiecej wiary czlowieku w swoj gustsmile)szukam zlota!
        • monica233 Re: podpowiedzcie prosze... 09.03.07, 18:44
          ehehe kochana moja suknie sobie wybralas najpiekniejsza jaka widzialamsmileserio a
          co do koloru to jak najabrdziej bedzie ci pasował kolor złoty anie srebny
          niesłuchaj babki ona poprostu jest mzoe zazdrosna.Taa jasne suknia złota buty
          srebne czy złote i buziterie srebna ehehe nieywobrazam to sobie.Wiec niełśuchaj
          babki tylko kupuj złote jakies pirdołysmilebedziesz pieknie wygladalasmilePowodzenia
          • niedodzwiedz Re: podpowiedzcie prosze... 10.03.07, 06:54
            bardzo dziekuje!po pierwszej przymiarce wydawala mi sie zbyt skromna dla
            mnie...malo pasujaca do charakteruwinknadal szukalam, ale pojechalam kolejny raz
            mierzyc i bardzo sie spodobalam sobiesmiletaka niby skromna, bez udziwnien a ta
            koronka i kamyczki dodaja jej takiej klasy...poza tym wygladam w niej
            tak "slodko".Ruszam na zlotosmile
        • gioseppe Re: podpowiedzcie prosze... 09.03.07, 18:52
          niedodzwiedz napisała:

> no i widzicie jak to jest...niby babka na miejscu, powinna sie znac..i ile

dlatego ja kompletnie na nie nie zwracałam uwagi
          mnie chciały namówić do "materiałowych" dodatków wiesz, kwiatek na szyję etc wink
          nie w moim guście
          zresztą od razu powiedziałam, że chcę tylko suknię.
          żadnych bibelotów, welonu, bucików... po postu obmyśliłam swój wizerunek zanim
          poszłam do salonu... inaczej możnaby zwariować i wrócić z pełną siatą zbędnych
          zakupów i zubożałym portfelem wink

wybrałam to co mi się podobało i jestem bardzo zadowolona smile
          w przyszłym tygodniu mam miarę smile))
          • niedodzwiedz Re: podpowiedzcie prosze... 10.03.07, 06:50
            jak powiedzialam, ze bez welonu czy jakiegos diademu to ja zaskoczylam bardzo,
            chyba trafilam na jakas "dziwna"smilepoza tym na szczescie mam swoje zdaniesmile)
            czulam od razu, ze to srebro mi nie "lezy", tak wiec poszukuje elementow mojej
            wizjismile
            • niedodzwiedz Re: ach te watpliwosci... 18.03.07, 08:19
              znalazlam takie ogłoszenie w necie, gdzie dziewczyna sprzedaje "moja"
              sukienke.W opisie podaje kolor ecru, ale zwroccie uwage, ze na zdjeciach(na
              samym dole strony, ostanie zdjecie)wyglada bardzo jasniutko, niczym biala...w
              necie jest raczej ciepła, zołta a w rzeczywistosci taka jasna...no i tak mysle,
              czy złoto nie bedzie w tym wypadku zbyt "zołtym" dodatkiem...hhmm...podczas
              ostatnich poszukiwan przymierzylam z ciekawosci srebrne buciki i...wygladaly
              sliczniesmilewiem, ze pomyslicie, ze jakas niezdecydowana, ale coz...same
              zobaczcie, ze byc moze moje watpliwosci sa sluszne ...podpowedzcie...
              www.slubmarzen.pl/suknie_slubne6.htm
              • 19niunia75 Re: ach te watpliwosci... 18.03.07, 16:58
                Dalej mysle ze zlote dodatki jak najbardziej, ale bizuteria delikatana zadnych
                wiszacych do pasa kolczykow i nic co sie majta. Buty byle nie takie jak w linku
                inkageo, te sa okropne taka kokarda i jeszcze jakies wzory do tak bogato
                zdobionej sukni to duze przegiecie. Buty o jednolitym kolorze.
                • ozi29 Re: ach te watpliwosci... 19.03.07, 18:09
                  Zgadzam się, według mnie te buty w ogóle nie pasują do tej sukni, ani
                  kolorystycznie ani w ogóle tongue_out
                • mayagaramond Re: ach te watpliwosci... 19.03.07, 18:19
                  a ja wlasnie wybralabym wiszace kolczyki, spiete wlosy i nic na szyje. A juz na
                  pewno nie taki delikatny lancuszek jak ta dziewczyna w Indii. Jesli ktos cos
                  chce na szyje to jakas przelegajaca do szyi kolie, ale wtey bez kolczykow, ale z
                  kolczykami od kompletu.

Fason butow OK, ale to kakardka przekombinowana, no i jestem przeciwniczka
                  rajstop i ponczoch w jasnych kolorach. Jesli juz ktos chce rejstopy, to niech
                  kupi takie w sprayu.
    • inkageo Re: podpowiedzcie prosze... 18.03.07, 10:29
      Przykład złotych butów do Indii w kolorze Ivory - czyli kremie
      img442.imageshack.us/my.php?image=pronoviasindia2ug6.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka