Dodaj do ulubionych

Obrączki....

06.06.07, 08:09
Wczoraj oglądaliśmy obrączki i jak się okazało mamy inne zdanie na ich temat:
(mi podobają się bardziej klasyczne niż liryczne (czyli grawerowane)natomiast
mój N. wymyślił sobie ,że chce zupełnie inne niż wszystkie....no i wskazał na
obrączki z białego i żółtego złota , grawerowane z rowkami i matowe:coś w tym
stylu ,tylko że szersze

www.wec.com.pl/product.php/1,21/825/Obraczki-VERONA-507.html
a mi bardziej podobają się takie:
www.wec.com.pl/product.php/1,29/16/LAZUR-L-38-zolte-zloto-szer.-7mm.html

Mam więc pytanie do tych co już mają swoje obrączki, czym kierowałyście się
podczas wyboru obrączek? czy grawerowane nie "brudzą" się w tych rowkach?
Złotnik powiedział,że jak po paru latach palce będą grubsze to tych
grawerowanych nie powiększy bo jest to mieszane złoto, rowki itp, i że tak
idealnie się tego nie zrobi jak powiększając zwykłe klasyczne obrączki bez
wzorka.
Nie wiem czy mam jednak iść na kompromis i wziąć te obrączki ,które podobają
się mojemu N? Przecież nie weźmiemy dwóch różnych....eeeech, co robić?........
Obserwuj wątek
    • magdalenow Re: Obrączki.... 06.06.07, 08:13
      Wybrałas sliczne obrączki , ja bede miec takie samesmile i az dziwne ze narzeczony
      woli bardziej ozdobne, mój to sie bał ze nawet te beda sie za bardzo błyszczec
      i on sie bedzie dziwnie czulwink idzcie na jakiś kompromis, te twojego
      narzeczonego absolutnie ne podobają mi się a napewno po pewnym czasie te rowki
      beda sie troszke wycierac. ja swojemu powiedzialam ze mozemy miec różne smile
      • monitchka26 Re: Obrączki.... 06.06.07, 08:17
        U mnie było tak samo. Mi podobały się z żółtego złota a mojemu K z tytanu. Ja
        wybrałam sobie z żółtego złota z cyrkoniami dookoła a mój K z tytanu i wszyscy
        są zadowoleni, przecież nie jest powiedziane, żeby były takie same.
        • kasiad50 Re: Obrączki.... 06.06.07, 08:30
          A mój S odwrotnie, jest konserwatywny i nie chciał słyszeć o różnych
          obrączkach smile
          Chciał, abyśmy mieli takie same.
          I mamy, moja różni się tylko tym, że ma 2 brylanciki smile
          Ale żeby 2 zupełnie różne nawet nie chciał słyszeć smile
    • memphis90 Re: Obrączki.... 06.06.07, 08:43
      Moja siostra z narzeczonym biorą sobie po prostu rózne obrżcaki. I każde z nich
      jest zadowolonesmile Jeśli nie możecie dojść do porozumienia- znajdzcie trzecią
      parę, która spodoba się obydwojgu.
    • maroonbug Re: Obrączki.... 06.06.07, 10:24
      wybranie tych obraczek, ktore sie podobaja Twojemu Mezczyznie a Tobie wcale, to
      nie kompromis.
      Kompromis bedzie wtedy jak Ty zrezygnujesz ze swojej koncepcji w jakims stopniu
      i on ze swojej i wybierzecie cos co Wam obojgu bedzie sie w miare podobac.
      szukajcie dalej, na pewno cos sie znajdzie.
    • zuzia_8 Re: Obrączki.... 06.06.07, 10:41
      ja mam obrączki mieszane, jak chcesz to ci mogę mmsa wysłać na gazetowego. też
      mają rowki ale jakoś specjalnie się nie brudzą. Poza tym przynajmniej nasz
      jubiler ma w ofercie coroczne czyszczenie gratis (może inni też mają - nie
      wiem). z powiększeniem powiedzieli nam, że nie będzie kłopotu. Zresztą nasze
      obrączki były dużym kompromisem bo musieliśmy wybierać tylko ze wzorów
      dostępnych w sklepach (na te na zamówienie czeka się ok 6 tygodni a my mieliśmy
      3 tygodnie - ślub cywilny na wariackich papierach).
      a jeżeli chodzi o waszą rozbieżność gustów - szukajcie po prostu dalej. na
      pewno znajdziecie coś co spodoba się wam obojgu! głowa do góry.
      • jola.pedagogspoleczny Re: Obrączki.... 06.06.07, 11:33
        Moja kuzynka w podobnej sytuacji po prostu kupiła dwie różne obrączki- jedna z
        białego złota, wąska i prosta, druga z żółtego złota, szeroka i zaokrąglona...

Mi jednak zależy, żeby mieć takie same obrączki, więc na stwierdzenie, że mój M
        może mieć inną obrączkę, niż moja i że jemu to obojętne, czy mamy takie same,
        stwierdziłam, że wolę mieć już te mniej ładną, ale taką, jak on, niż mieć
        zupełnie inną (przecież to tylko symbol a nie pokaz mody...).

Wszystko zależy od tego, co jest dla Ciebie ważniejsze- jedność wyboru czy
        uroda obrączki...
        • jablkoewy Re: Obrączki.... 06.06.07, 15:28
          Znam Twoj problem tylko ze z troche innej strony wink Narzeczony bardzo chcial
          zolte zloto, ja z kolei wolalam biale, no i musielismy pojsc na kompromis i
          zdecydowac sie na mieszane, ale w miare klasyczne big_grin Mozliwe ze ktores z tych
          dwoch wybierzemy :

www.jubileraleksandra.pl/obraczki-slubne-dwukolorowe-3585-p-204.html
          lub te

www.jubileraleksandra.pl/obraczki-slubne-dwukolorowe-la21-p-177.html
          Moze ktoras z tych tez bardziej przypadla by Wam go gustu bo np te drugie sa
          klasyczne z nutka szalenstwa big_grin wink
          Jednak tak jak przedmowczyni uwazam ze powinno sie miec takie same obraczki,
          rozniace sie tylko rozmiarem i obecnoscia kamyczka u kobiety a u faceta nie
          jesli mu to przeszkadza smile
    • pilotka111 Re: Obrączki.... 06.06.07, 15:53
      Raczej nie chciałabym mieć dwóch różnych obrączek, para to para a nie każdy
      sobie....nie, nie tak nie może być....
      Poza tym pierścionek zaręczynowy mam z czerwonego złota(bo tylko ten odcień mi
      się najbardziej podoba, tzw. ruskie złoto) natomiast te które jemu się podobają
      są z żółtego złota(nie podoba mi się)
      Biżuterię którą od niego dostałam też mam w odcieniu czerwonym a tu
      proszę.....on chce żółte!!!!!!Przecież to nawet pasować do całości nie będzie.
      Nie wiem sama...sad
      • madziuniunia Re: Obrączki.... 06.06.07, 16:01
        Te które wybrałas są sliczne, Mój N chce z białego złota a ja nie i też może
        być konflikt. Stwierdzilismy ze weźmiemy takie jak nam sie spodobają. Jak
        narazie jestem zadowolona z wyborów jakie dokonaliśmy "razem" hihi
    • mrowka05052007 Re: Obrączki.... 06.06.07, 16:04
      my nie mielismy tego problemu - mielismy podobne wyobrażenie o naszych
      obraczkach
      Sa klasyczne - bardzo podobne do tych, które Tobie się podobaja - z białego
      złota.
    • pani_kasia Re: Obrączki.... 06.06.07, 18:20
      My droga kompromisu wybralismy obraczki z polaczonego bialego i zoltego
      zlota... Na pocztaku chcialam cale z bialego zlota bo zolte tak jakos mi nie
      pasowalo. Jednak jak zalozylam na palec taka obraczke zmienilam zdanie -
      malo "slubnie" wyglada, niewiele sie roznila od mojej srebrnej obraczki tongue_out
      W koncu wybralismy bardzo podobne do tych:
      www.jubileraleksandra.pl/obraczki-slubne-dwukolorowe-lap524-p-122.html
      Nasze sa 4 mm'owe; tu gdzie jest biale zloto u nas jest zolte, a tu gdzie
      czerwone - biale big_grin Ladnie na palcu wygladaja... Ze zmaina rozmiaru podobno nie
      bedzie problemu tongue_out
      W sumie nie mielismy problemu ze wspolnym wybraniem obraczek... Osobiscie nie
      wyobrazam sobie ze moglibysmy miec dwie rozne obraczki!
    • magdusia47 Re: Obrączki.... 07.06.07, 12:06
      a dlaczego nie weźmiecie dwóch różnych. my tak zrobiliśmy. mojemu mężowi
      podobała się inna niż mi.Mnie tak średnio, nawet myślałam, żeby wziąć takie
      jakie chce on, ale zupełnie nie podobało mi się jak leżała na palcu. Poszliśmy
      na kompromis. Mamy różne wzory i wszyscy są zadowoleni
    • karolin-k Re: Obrączki.... 07.06.07, 12:23
      współczuje,
      te Twoje sa bardzo ładne, przyszłego męża tragiczne

my mamy podobny gust i wybraliśmy klasyczne, delikatnie "porysowane"

nie wiem co możesz zrobić, ja chciałam węższą, więc nasze różnią się
      szerokościa tylko.
      Jak Ci się nie podobają takie zdobione, to chyba łatwiej się przyzwyczaić
      Twojemu mężowi do czegoś prostego niż Tobie do pstrokacizny
    • nina7722 Re: Obrączki.... 07.06.07, 17:21
      Ja poszłam z partnerem na kompromis i wybrałam te:
      www.jubileraleksandra.pl/obraczki-slubne-dwukolorowe-lad641-p-115.html
      są oryginalne, eleganckie, nie są przesadnie ozdobne (by partner nie musiał
      marudzić wink )i po prostu mają "to coś". Palce z wiekiem mogą siepowiększyć,
      albo i nie - mojej mamie się nie powiększyły big_grin
      Osobiście podoba mi się połączenie klasyki z odrobiną oryginalności, świetny
      wybór mają tu: www.jubileraleksandra.pl
    • dodaa84 Re: Obrączki.... 07.06.07, 17:58
      zupełnie nie wyobrażam sobie dwóch różnych obrączek... Ale może to dlatego, że
      mój N nie jest uparty i w kwestiach mody, ubioru, koloru garnituru, obrączek,
      etc ufa moim gustom.
    • iizabelaa Re: Obrączki.... 07.06.07, 18:07
      Ja całe szczęście nie mam tego problemu bo wybór obrączek należał do mnie smile)
      Mój N w tą kwestię powieżył mnie. On ma z białego złota, gładką klasyczna a ja
      taką samą ale z 3 brylantami i każde jest zadowolone. On bo ma prosta obrączke
      a ja bo mam brylany smile Więc u ciebie może byc odwrotnie on moze mieć z rowkiem
      a ty prostą.

www.apart.pl
      kolekcja klasyczna, druga para

Wiem że napewno bym się nie zgodziła na obrączke która by mi się niepodobała
      przecież bedę ja codzinnie nosić.
      • nina7722 Re: Obrączki.... 07.06.07, 18:43
        Dokładnie, czasem trzeba iść na kompromis. Wiele kobiet woli obrączki z
        kamieniami, a mężczyznom to po prostu nie pasuje. Kompromis wyglada np. tak:
        www.jubileraleksandra.pl/obraczki-slubne-dwukolorowe-cyrkoniami-5333-p-
        217.html zresztą ja i tak brałam dla męża szerszą obrączkę, bo gdyby była tej
        szerokości co moja, po prostu zniknęłaby na jego palcu wink
        • jablkoewy Re: Obrączki.... 08.06.07, 00:05
          Nie wczytuja sie pokazane przez Ciebie obraczki. Ale co do zasady ze szerokosc
          musi byc wieksza to zgadzam sie absolunie, w koncu to facet wink A co do roznych
          grubosci w tym sklepie aleksandra mozna ustalic grubosc obraczek wiec na
          cokolwiek sie nie zdecydujemy, jaki model, efekt bedzie zalezec od Nas smile
          • nina7722 Re: Obrączki.... 08.06.07, 14:03
            www.jubileraleksandra.pl/obraczki-slubne-dwukolorowe-cyrkoniami-5333-p-217.html
            To dlatego, że dalsza część linku przeszła do drugiego wersu. Dziękuję za
            zauważenie smile
            Bardzo lubię to jubiler dostosuje się do mnie a nie ja do niego big_grin
    • pilotka111 Re: Obrączki....2 zdjęcia jeszcze... 08.06.07, 10:26
      1) www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ab143a22ce45e2d6.html
      2) www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/69b4a4d1b9253b55.html

Bardzo podobają mi się takie właśnie obrączki, te pierwsze mają
      dodatkowo "diamentowane" obrzeża...mierzyłam je i naprawdę fajnie wyglądają!
      • nina7722 Re: Obrączki....2 zdjęcia jeszcze... 08.06.07, 14:09
        Naprawdę ładne smile

Ja znalazłam jeszcze takie:
        www.jubileraleksandra.pl/obraczki-slubne-zlote-9333-p-221.html
        www.jubileraleksandra.pl/obraczki-slubne-dwukolorowe-lad622-p-112.html
        www.jubileraleksandra.pl/obraczki-slubne-dwukolorowe-lad624-p-114.html
        Wiele osób straszy, że czyszczenie obrączek ze wzorkami jest strasznie trudne.
        Ale na runku mamy takie specyfiki, że skomplikowany łańcuszek można bez
        problemu wyczyścić!
        • zuzia_8 Re: Obrączki....2 zdjęcia jeszcze... 08.06.07, 19:39
          ja mam obrączki z wzorkiem i u jubilera nikt nie nie straszyl, że będzie trudno
          czyścić, zwlaszcza ze mam na nie dożywotnią gwarancje na grawera, czyszczenie i
          powiększanie/pomniejszanie.
    • anulka_99 Re: Obrączki.... 09.06.07, 20:07
      my tez mysleliśmy o "innych niż mają wszyscy" i jak zaczęliśmy przymierzać to
      wyszło, że najładniejsz sa te najprostsze. w dodatku nie łączone, nie rzeźbione
      ani inne cuda bo wiadomo, ze takie cuda szybko traca na urodzie, brudzą się i
      matowieją a zwykłą obrączkę zawsze można wypolerować i jest jak nowa.
      my wybraliśmy firmu Łazur. w rzeczywistości są dużo ładniejsze niż na zdjęciu.
    • aneta08082008 Re: Obrączki.... 09.06.07, 20:20
      No to macie trudny orzech do zgryzienia musicie juz iść na kompromis. Tylko kto
      z Was ustapi?
    • veeto1 Re: Obrączki.... 09.06.07, 20:27
      Twój wybór bardiej mi odpowiada. Te, które podobają się Twojemu narzeczonemu
      jakoś mnie nie powalają na kolana.
      Ale z drugiej strony, jesli zdarza Ci się nosić raz biżuterię złotą a raz
      srebrną, to może warto rozważyć coś stonowanego ze złota łączonego. Ponieważ ja
      nigdy nie wiem, czy wolę srebro, czy złoto musiałam dokupić obroczkę z białego
      złota. Nienawidzę bowiem jednocześnie noszonych pierścionków w kolorze żółtym i
      srebrnym
      • rose01 Re: Obrączki.... 09.06.07, 21:07
        mam super pomysl juz dzis nauczcie sie kompromisu i wybierzcie wspolnie cos
        razem ale ani te 1 ani te 2 zupelnie inne .....!!!!!!!! poszperajcie w necie
        wspolnie przed kompem w milej atmosferze przeciez nie one sa najwazniejsze
        aczkolwiek wazna sprawa smileMILOSC WSZYTKO PRZEZWYCIEZY
    • rose01 Re: Obrączki.... 09.06.07, 21:29
      images.google.pl/images?hl=pl&q=obraczki&gbv=2 zerknijcie
      • pilotka111 Re: Obrączki....on chce takie.... 10.06.07, 11:51
        www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/be58a6e21b392c43.html

te są dokładnie takie jak on chce tylko że te 3 paski są takiej samej
        szerokości rozmiar 6, ja potrzebowałabym rozmiar 4 ale złotnik nie jest w
        stanie tego tak zmniejszyć by zachować taki sam wzór(paski byłyby cieńsze co
        znacznie różni się od oryginalnego modelu)
        Modele które mi się podobają macie w linkach powyżej.ON nadal upiera się przy
        swoim a ja już nie wiem co robić....sad
        • pilotka111 Re: Obrączki....on chce takie.... 10.06.07, 11:54

> www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/be58a6e21b392c43.html
          >
          > te są dokładnie takie jak on chce tylko że te 3 paski są takiej samej
          > szerokości rozmiar 6, ja potrzebowałabym rozmiar 4 ale złotnik nie jest w
          > stanie tego tak zmniejszyć by zachować taki sam wzór(paski byłyby cieńsze co
          > znacznie różni się od oryginalnego modelu)
          > Modele które mi się podobają macie w linkach powyżej.ON nadal upiera się przy
          > swoim a ja już nie wiem co robić....sad
          eśli link nie działa to kopiuj i wklej na pasek
          www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/be58a6e21b392c43.html
          • felidaex Re: Obrączki....on chce takie.... 10.06.07, 12:12
            A ja marze o takich ale nie wiem czy przeforsuje pomysł www.jubileraleksandra.pl/obraczki-slubne-dwukolorowe-lad520-p-257.html
            • aganioq Re: Obrączki....on chce takie.... 10.06.07, 19:18
              ...my mamy bardzo podobne, zauważone w YES, zrobione u innego jubilera za dużo
              niższą cenę...jedyne, które nam obojgu wpadły w oko smile
            • loltka gwarancja 10.06.07, 19:24
              wszystko fajnie, ale 2 lata gwarancji?! w zyciu bym na to nie poszła
              • loltka Re: gwarancja 11.06.07, 20:43
    • agata781 Re: Obrączki.... 10.06.07, 14:56
      Nie lubię biżuteri bardzo zdobionej,do tego nie nosze jej prawie wcale wiec moim
      wyobrażeniem obrączki była "beczka"z żóltego zlota bez zadnych zdobień.Na
      szczęście mąż który absolutnie nie czuł sie z początku w obrączce na palcu
      przystał na taki sam pomysł.Może wybierzcie coś"po środku"?Łączenie białego i
      żółtego złota ale bez grawerowań?albo żółte z prostym grawerem przez środek?
      • calineczka69 Re: Obrączki.... 11.06.07, 10:40
        Koniecznie musicie isc na kompromis i jesli Ty wolisz klasyczne to moze
        rzeczywiscie powinniscie polaczyc zloto biale z zoltym ale w bardziej klasycznym
        modelu i delikatniejszym. Nie wiem czy cos Ci to pomoze ale moze cos w tym typie
        www.jubileraleksandra.pl/obraczki-slubne-dwukolorowe-lad623-p-113.html
        lub cos takiego
        www.jubileraleksandra.pl/obraczki-slubne-zlote-8333-p-220.html. One sa
        wykonywane recznie wiec mozesz np sobie zazyczyc wieksza grubosc ich tak jak w
        tym co Ty pokazalas i bedzie dosc stylowo a i Narzeczony bedzie zadowolony bo
        bedzie polaczenie tego bialego z zoltym zlotem smile
        • pilotka111 Re: Obrączki.... 11.06.07, 15:43
          Dziękuję wam wszystkim za porady ale rzecz w tym że on chce tylko te i
          koniec....żadnych innnych sad
          albo wezmę taką samą albo naprawdę zdecyduję się na dwie inne nie do
          pary...nigdy nie pomyślałabym, że facet zrobi taki problem z obrączkami......
          • hanna26 Re: Obrączki.... 11.06.07, 18:09
            Jeśli on az tak sie uparł, to naprawdę, trudno coś tu będzie poradzić. Te obrączki, które Ty wskazałaś są śliczne, my mamy zreszta bardzo podobne, bo oboje uważamy, że najprostsze jest najładniejsze. To dziwne, że mężczyźnie podbają się bardziej ozdobne, zwykle jest jednak na odwrót i to mężczyznom przypadają do gustu rzeczy proste. Nie wiem, co bym zrobiła na Twoim miejscu, chyba jednak próbowałabym go jakoś przekonać, ale jak? Naprawdę, sama nie wiem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka