Dodaj do ulubionych

Slub w Krakowie

10.06.07, 13:57
kieruje ten watek do slubujacych w Krakowie, albo do sympatyków
miasta-powymieniajmy sie doświadczeniamismile)

moje pierwsze to naukismile)

robiłam weekendowe na Prokocimiu-oj, bez dawki alkoholowej wieczorem by nie
poszło!!
Obserwuj wątek
    • adrianna79 Re: Slub w Krakowie 10.06.07, 14:02
      juz byl taki watek. poszukaj w wyszukiwarce. wroclawianki maja podforum wroclaw
      ktore jest bardzo pomocne smile.
      • salsa.loca Re: Slub w Krakowie 10.06.07, 14:09
        oj, nie chce mi sie grzebac w forumsmile

głownie chodzi mi o to zebym ja i malina nie gadały na czyims watku o koszulach
        na temat slubu w krakowie
        • adrianna79 Re: Slub w Krakowie 10.06.07, 14:18
          rozumiem smile. pozdrawiam!
          • kingusia1974 Re: Slub w Krakowie 10.06.07, 15:35
            Ja uniknełam nauk i ślubu w Prokocimiu (Nowym). Przynależę tam i powinnam, ale
            na szczęście ksiądz proboszcz boi się cudzoziemców, jest niedouczony i chyba
            już z lekka za stary i nie pałał ochotą udzielenia ślubu mieszanego. Zostałam
            potraktowana przez niego niezbyt życzliwie i to zmusiło mnie do poszukania
            sobie znacznie lepszego kościoła.
            • salsa.loca Re: Slub w Krakowie 10.06.07, 15:38
              My bylismy wąłsnei na nOwym Prokcimiu, choc nalezymy na os.Podwaleskim.

ale dostalismy Cynk ze w kosciele ( nie pamietam jak sie nazywa) mozna załtwic
              to w jeden weekend , prowadził to młody ksiadz i takie nawet do rzeczy młode
              małżenstwo. TYlko wiesz, takie stężenie ilosci treści nawiedzonych spowodowało,
              ze musielismy wieczorem uzupełnic poziom płynówsmile

w kazdym razie obiad w kuchni koscielnej był pyszny, całosc kosztowała nas
              jakies 70 zł, od pary. potem poradnia u Dominikanow i jakos poszło
            • bazyliaa1 Re: Slub w Krakowie 10.06.07, 15:42
              No!! Jestem za! Z chęcią się "przysłucham"- bo ja dopiero za rok i doświadczeń
              jeszcze nie mam, mam za to duzo pytań i wątpliwościwink)
              • salsa.loca Re: Slub w Krakowie 10.06.07, 15:43
                no to dawajsmile

moja pierwsza rada:szerokim łukiem omijac parafie mariacką
                ksiądz jak z koszmaru
                • gioseppe a ja moge polecic super nauki i poradnie w KRK 10.06.07, 15:46
                  Dębniki
                  ul. Konfederacka
                  4 spotkania po 1h (z zegarkiem w ręku)

a poradnia to bardzo krotkie spotkania, bez kalendarzykow i innych metod wink
                  • salsa.loca Re: a ja moge polecic super nauki i poradnie w KR 10.06.07, 15:56
                    ale jednak musisz sie wybrac na te 4 spotkaniasmile)]

]
                    dla mnie to było za duzo dlatego poszlismy raz a dobrze, na sobote i poł niedzieli
                    • gioseppe Re: a ja moge polecic super nauki i poradnie w KR 10.06.07, 16:02
                      ja bym 1,5 dnia nie wytrzymala...

po godzinie, bezboleśnie, co kto lubi wink
                      • kingusia1974 Re: a ja moge polecic super nauki i poradnie w KR 10.06.07, 16:33
                        Mnie poradnia na szczęście ominęła (małżeństwo mieszane). Także nic nie wiem na
                        temat poradni gdziekolwiek. Wiekszość moich znajomych do Dominikanów chodzi(ła)
                        i sobie raczaj nie narzeka.
                        W każdym razie kościół w Prokocimiu do uroczystości to raczej tez nie polecam.
                        Proboszcz na prawdę nieciekawy. Jedyny młody, otwarty wyróżniający się dobrem
                        ksiądz znajacy jezyk angielski w tym kościele, który się ostatnio pojawił
                        został szybciutko usunięty przez proboszcza (nie musze dodawać, że przy wielkim
                        sprzeciwie ludzi, którzy dalej walczą i jak będzie dobrze to proboszcz wreszcie
                        sobie pójdzie na emeryturę).
                        • salsa.loca Re: a ja moge polecic super nauki i poradnie w KR 10.06.07, 16:44
                          wiecie Co, my robilismy na porkocimiu nowym tylko nauki ale to wszytsko
                          rpowdził i koordynował taki ksiadz z broda, młody

poradnie zrobilismy u DOminikanow-polecam fajna babka

ale slub mamy u Piotra i PAwłasmile
                          • kingusia1974 Re: a ja moge polecic super nauki i poradnie w KR 10.06.07, 16:45
                            Chyba wiem o jakiego go Ci chodzi. On jest od studentów, rzeczywiscie
                            najbardziej OK ksiądz , który sie ostał.
                            • salsa.loca Re: a ja moge polecic super nauki i poradnie w KR 10.06.07, 16:47
                              moze masz racje-ciezko i opisac bo nie ejstesmy z tej parafii tylko z
                              podwawelskiego. tam miły ksiadz nam dawał pozwolenie na slub w innej parafii-ale
                              powiem szczerze ze tam tewz nikogo ie znamsmile)
                • minerwamcg Re: Slub w Krakowie 15.06.07, 14:46
                  > moja pierwsza rada:szerokim łukiem omijac parafie mariacką
                  > ksiądz jak z koszmaru

Potwierdzam!!!
                  • michal2002 Re: Slub w Krakowie 18.06.07, 12:31
                    potwierdzam.W styczniu zarezerwowałam datę ślubu, parę dni temu dowiedziałam
                    się, że kościół będzie remnotowany(św. Barbary) i ślubu nie będzie,szok,
                    poszukiwanie na nowo kościoła, księdza anglojęzycznego , załatwianie ponownej
                    licencji na inną parafię itp. Porażający jest brak odpowiedzialności i
                    konsekwencji.
              • loltka jakies pytanka? 10.06.07, 19:11
    • loltka słyszeliscie moze o tym?? 10.06.07, 17:59
      słyszeliscie mozne o takiej modzie , ze w Krakowie po slubie idzie sie na Wawel
      na szampana????
      czy ktoś mnie wkręca?
      • gioseppe eee brednie jakies :) 10.06.07, 20:00

• salsa.loca Re: eee brednie jakies :) 10.06.07, 20:02
          hmmm
          zeby to była jakis zwyczaj to nie słyszałam,ael wiem, ze wiele ludzi tak robi
      • minerwamcg Re: słyszeliscie moze o tym?? 15.06.07, 14:48
        Pierwsze słyszę, a mieszkałam w tym zacnym mieście kawał życia smile)) Ale można,
        czemu nie? Jest tam kilka knajpek, niektóre całkiem miłe.
    • malinakalina Re: Slub w Krakowie 10.06.07, 19:44
      Salsa.loca ! Oraz inne krakowianki wink

To to teraz sobie pouzywam heh.........

Na temat poradni oraz nauk przdmalzenskich to Ja moge godzinami, caly czas
      myslalm zeby zalozyc o tym watek, ale sie nie udalo to teraz sobie odbije. A co!

Nauki ( albo jak kto woli katecheze przedmalzenska ) odbylismy w trybie
      weekendowym u o.o Paulinow na skalce.
      W sobote zaczynalismy o 8.00 rano a, skonczylismy o 19.00 w niedziele od 9.00
      do 14.00.
      Spotknie z ksiedzem bylo swietne. Mowil o tym co czytac gdzie szukac "
      fajnych " tekstow , gdzie w internecie za darmo mozna dobre rzeczy
      poczytac.Sporo rozmawialismy tez o spowiedzi, naprawde mowil o niej w taki
      sposob ze stwierdzilismy z moim W. ze powinnismy czesciej przystepowac do tego
      sakramentu i ze nie trzeba tak sie tego obawiac.
      No jednym slowem SUPER !!!

No a potem przyszedl moment spotkania z rodzina swiecka.
      Taaa.........Moze w punktach :
      1. okazalo sie ze to bardzo zle ze my tyle czasu jestesmy razem ( 9 lat ) i ze
      ludzie nie potrzebuja az tyle czasu zeby sie przekonac czy to jest wlasciwa
      osoba ( tutaj padl przyklad pary ktora pobrala sie po 51 dniach )chrrrrr....
      poznalam mojego jak mialam 18 lat, to co przed matura mialam do tego oltarza
      leciec czy co ?
      2.Okazalo sie ze Ja jestem z patologicznej rodziny ( rodzice po rozwodzie a
      slub tylko cywilny )i moj W. powinien sie zastanowic i DOBRZE przyjrzec mojej
      rodzinie bo z takich par to tylko potem nieszczescia........
      3.Aaaaaa na koniec najlepsze, kobiety z takich rodzin jak moja to potem pija,
      zdradzaja i dokonuja aborcji........( Jak tej kobiecie zlozylo sie to w jedna
      logiczna calosc to ja nie wiem )Nikt mnie pytal jakie mam wyksztalcenie, jakie
      mam zasady, kim a przede wszystkim jacy sa moi rodzice......Gdyby byli po
      slubie koscielnym i bez rozwodu sam ten fakt juz stawialby mnie w lepszym
      swietle a tak.....chociaz jaki ja mialam wplyw na zycie rodzicow no zaden, ale
      i tak musze za nich uslyszec no sredniowiecze i ciemnogrod..........

A na koniec pani powiedziala ze jak ona pomysli ze Chrystus umarl za nas na
      krzyzu.......i tutaj pani sie rozszlochala i nie wiadomo bylo co robic.Udawac
      ze nie widzimy,podejsc i ja pocieszyc czy co wlasciwie..........

Ogolnie dla mnie to spotkanie ze swieckim bylo trudne i bardzo przykre,
      naprawde.
      Czulam sie jak nieproszony i uciazliwy gosc........I to ma byc chrzescijsnstwo,
      milosierdzie, milosc blizniego.............
      A ta pani pewnie ma sie za taka swieta...........

Eeechhhh............
      No nic wyzalilam sie to mi troche lepiej wink

P.S przypomnialam sobie o jeszcze jednej swietnej rzeczy ( zeby tak tylko nie
      narzekac ) Niedzielna msza swieta byla poswiecona narzeczonym i ksiadz dla
      chetnych dawal specjalne blogoslawienstwo dla narzeczonych.Wyszlismy przed
      oltarz, Ja po lewej moj W. z prawej strony trzymalismy sie za rece i ksiadz nas
      poblogoslawil, to bylo bardzo przyjemne smile
      • salsa.loca Re: Slub w Krakowie 10.06.07, 20:04
        ale masakra.
        nawiedzona jakas baba
        my bylismy na takiej weekendówce, ale nie było takiego ciemnogrodu
        wspołczuje
        nie przykładaj do tego wagi
        baba pewnie dawno nie miała porzadnego....... i dlatego smażyła te farmazony
        • malinakalina Re: Slub w Krakowie 10.06.07, 20:07
          Zdjecia, doszly.Slicznie dziekuje.
          Sa piekne wiec moze i Ja mam szanse na udane zdjecia smile
          Pocieszylas mnie i juz od dzisiaj bede spac spokojniej.
          • salsa.loca Re: Slub w Krakowie 10.06.07, 20:09
            koniecznie!!

powiem Ci, ze w tych zdjeciach ejst cos takiego... taka tajemniczosc
            para młoda ejst widoczna ale cała reszta troche zaciemniona, toroche ukryta,
            zamazana
            dało to fajny efekt
            gdzieniegdzie wyglada figurka swietegosmile
            fotograf musiał sie duzo napracowac bo to ciezki teren do fotografowania, ale
            jesli macie kogos dobrego to nie bedzie miał rpoblemusmile
      • salsa.loca Malina, mam do CIebei pytanko 10.06.07, 20:25
        pisałs, ze tez robisz "wycieczkę" pieszą na wesele
        co robisz z trenem, jesli takowy masz przy sukni??
        podpinasz po kosciele czy tez wleczesz go za sobią po wspaniałym krakowskim bruku??
        ja juz nie wiem-ogladałam troche fotosów na necie i dziewczyny idą z trenem, nie
        rpzeyjmuja sie, ale...
        po pierwsze to bruk-juz pomijam ze suknia sie brudzi i jest czarna, ale ten bruk
        moze mi ja poszarpac
        a po drugie-GOŁEBIE KUPY-i to wszytsko na mojej sukni?!
        • malinakalina Re: Malina, mam do CIebei pytanko 10.06.07, 22:14
          Nie mam trenu!!!!! Wiec problem odpada
          Co do sesji to narobilas mi smaku ta 6 rano. Masz racje najpiekniejsze widoki,
          swiatlo i PUSSTO na rynku a to rzadki widok heh.......

pamietam ze jak chodzilam na niemiecki do Instytutu Goethego na rynku to
          chodzilam na 8 rano w dni powszednie i wczesna wiosna ( i nie tylko, wlasciwie
          przez caly rok ) oswietlenie takie wczesnoporanne bylo piekne i zawsze tak sie
          nad soba litowalam ze musze isc na zajecia zmiast pic kawe i sie relaksowac )

Ale wracaja do kwestii zdjec, to mysle sobie tak. Zdjecia plenerowe :
          1. Z kosciola do restauracji ( planty itp.)
          2.Oraz na tarasie naszej resturacji ( a widok jest boski )
          3.No i chyba nastepnego dnia na luzie ( bez stresu o kiecke )

Tylko z godzinami problem ( bo mam po slubie zrywac sie o 6 rano hmmm ) No ale
          moze ta slubna euforia mnie poniesie Hi,hi,hi........

• salsa.loca Re: Malina, mam do CIebei pytanko 10.06.07, 22:20
            ja włąsnie mam ten tren i musze chyba go podpiac po koscieletongue_out

ta 6 rano podpowiedział nam fotograf, ktory robi takie rzeczy czesto.
            ale nie na drugi dzien po slubie-przewaznie umawia sie na dzien powszedni, albo
            na nastepny weekend, chodzi to zebys sie wsyspała i była swieża na sesji
            odradza tez na sesje upinanie jakis skomplikowanych fryzur oraz robienie
            ciezkich mejkapów-pokazywał nam fotki i najpiekniej wygladały dziewczyny z lekim
            makijazem i rozpuszczonymi włosamismile)
            a Krakow tak rano jest peikny i cudownie pustysmile)

tez chcemy z koscioła do restauracji-ale tez przed slubem chcemy zrobic kilka
            ujec-z rrodzicami i swiadkami, bo potem nie ebdzie na to czasu
            my mamy slub o 18, impreza od 20
            a ktora restauracje wybraliscie, jesli mozesz powiedziec??
            a i jak dawno zamowiliscie?? my w styczniu-udało sie "po kims" dostac termin,
            kto zrezygnował wyobraz sobie z takiej daty!!
            • malinakalina Re: Malina, mam do CIebei pytanko 11.06.07, 11:47
              My zalatwilismy sale w marcu wink Bo ktos zrezygnowal heh..........No i nam sie
              udalo.

A no i musze Ci sie do czegos przyznacwink
              Tak naprawde to jestem taka udawana krakowianka.Moj W. jest rodowity krakus a
              Ja rodowita warszawianka hi,hi,hi.....poznalismy sie na Helu.

A potem Ja zaczelam studia w krakowie i tam mieszkalismy.Pierwsze wspolne ( i
              tam byly zareczyny ) no a od 1,5 roku jestesmy w Warszawie.

Ale mam nadzieje ze jeszcze kiedys bedziemy mieszkac w krakowie. Bo swietnie mi
              sie mieszkalo i cudnie to wspominam. No i daltego slub w krakowie ( oraz ze
              wzgledow ekonomicznych - przyznam ) moja rodzina jest duzo mniejsza niz mojego
              W. wiec koszty noclegu nas nie zrujnuja.

Udawana krakowianka smile
              • salsa.loca Re: Malina, mam do CIebei pytanko 11.06.07, 14:13
                spokojnie, ja sie w krakowie tez nie urodziłamsmile mieszkam tu troche dłuzej
                czyli tez am sie udało z data jak nam, tym bardziej bedzie szczesliwa

my mamy w europejskim, a Wy??

Ty, moze w chwili przerwy spotkamy sie na kawie gdzies w miescie i powymieniamy
                szczegółami??
    • gioseppe do tych już PO - gdzie sesja? 10.06.07, 20:45
      bylismy w ogrodzie botanicznym - beznadzieja, zle swiatlo i ogolnie to niebardzo
      jest poo co tam sie wybierac na sesje...

tyniec - w sumie ok

kryspinow - ladnie ale okropne ilosci ludzi, mam nadzieje ze wieczorem jest ich
      mniej
      • salsa.loca Re: do tych już PO - gdzie sesja? 10.06.07, 20:47
        My chcemy rano, koło 6 umowic sie z fotografem i pobiegac po starym miescie
        wtedy jest piekne swiatło
        sesja oczywsice kilka dni po slubie, kiedy juz bede mogła sie w tej sukience
        dosłownie wytarzac

chcemy tez go wyciagnac nad jeziorka niedlaeko wieliczkismile
        • gioseppe Re: do tych już PO - gdzie sesja? 10.06.07, 21:01
          a co to za jeziorka i gdzie mniej wiecej?

tak wczesna pora odpada bo nie cierpie sie malowac "na zamkniete oczy" smile
          • salsa.loca Re: do tych już PO - gdzie sesja? 10.06.07, 21:06
            gioseppe napisała:

> a co to za jeziorka i gdzie mniej wiecej?

nie pamietam jak sie ta wiocha nazywa bo byłam tam ze znajomymi, maja nas tam
            zabrac jeszcze raz zebysmy drige zapamietali i wtedy napisze

>
            > tak wczesna pora odpada bo nie cierpie sie malowac "na zamkniete oczy" smile

wiem o co chodzi z tym malowaniem, ale jak nam pokazał nasz fotgraf fotki
            zrobione własnie miedzy 6 a 7 rano na starym miescie , to po prostu warto. Dzien
            wczesniej idziesz spac koło 21, i rano dajesz rade
            swiatlo super
            i wyobraz sobie, ze nIE MA LUDZIsmile)))
            • gioseppe Re: do tych już PO - gdzie sesja? 10.06.07, 21:09
              dzieki!
              wiesz, na pewno warto, pogadamy o tym z fotografem bo moze sie rzeczywiscie
              zdecydujemy - tyle ze nam nie zalezy wcale na starym miescie ale fakt ze na
              pewno 6-7 nie ma tyle ludzi wszexzie...

kiedy bedziesz tamtedy jechac?
              mamy sesje w przyszlym tygodniu

mi przygotowanie sie zajmuje jakies 3 godziny, nie wyobrazam sobie robic tego po
              ciemku wink
              chociaz wczoraj szlam spac o 4 i bylo jasno smile))
              • salsa.loca Re: do tych już PO - gdzie sesja? 10.06.07, 22:32
                gioseppe napisała:

> dzieki!
                > wiesz, na pewno warto, pogadamy o tym z fotografem bo moze sie rzeczywiscie
                > zdecydujemy - tyle ze nam nie zalezy wcale na starym miescie ale fakt ze na
                > pewno 6-7 nie ma tyle ludzi wszexzie...
                >
                > kiedy bedziesz tamtedy jechac?
                > mamy sesje w przyszlym tygodniu
                >

postaram sie dowiedziec od niej wczesniej jak to sie dokładnie nazywa i tu
                napiszesmile zagladaj

> mi przygotowanie sie zajmuje jakies 3 godziny, nie wyobrazam sobie robic tego p
                > o
                > ciemku wink
                > chociaz wczoraj szlam spac o 4 i bylo jasno smile))
                >

nie no, nie jest ciemno o tej godzinie smile ale wiesz co, pisałam juz o tym
                gdzies-trzeba sie wyspac i rano swieży ładny lekki mejkap oraz własoy
                rozpuszczone ew luzny koczek-poł godziny wystarczy
                na takich wczesnych zdjeciach lepeij sie wyglada w delikatnej oprawie
                • gioseppe Re: do tych już PO - gdzie sesja? 11.06.07, 14:43
                  hehe
                  ja i ROZPUSZCZONE wlosy wink
                  mam krociusienkie wiec sila rzeczy musza byc ... rozpuszczone wink
                  • salsa.loca Re: do tych już PO - gdzie sesja? 11.06.07, 14:49
                    to juz wogóle supersmile

widziałam ostanio fotki siostry mojej klezanki ze slubu-dziewczyna ma fryzure a
                    la Isabella Rosselini-wiesz, taka chłopczyca-miała syunie Lorne z Pronoviasu,
                    wygladała zjawiskowo, taka nowoczesna kobieta 21 wieku, az sie zaczełam
                    zastanawiac czy nie ciachnac tych moich włosów, ale potem stwierdziłam,z e
                    jednak lubie miec długie

ale za krotkie zawsze odziwamsmile)
              • salsa.loca do gioseppe-jeziorka 11.06.07, 17:47
                gioseppe napisała:

>
                >
                > kiedy bedziesz tamtedy jechac?
                > mamy sesje w przyszlym tygodniu
                >

w Kokotowie sa jeziorka
                smile
                ale nie wiem jak tam dojechac
                • gioseppe dzieki! 11.06.07, 20:14
                  • gioseppe mapka 11.06.07, 20:15
                    mapa.szukacz.pl/?x=577615.39&y=238907.88&zoom=3
        • loltka o 6 rano... 11.06.07, 00:13
          troche masakra ale podoba mi sie ten pomysł

światło poranne pięknie "robi" twarz
          • bazyliaa1 pytanie!! 11.06.07, 11:15
            Dziewczyny, czy któraś z was była może na weselu w Grubych Rybach w
            Zabierzowie? Ktoś może powiedzieć jak tam jest? I zdradźcie proszę gdzie wy
            urządzacie wesela bo jestem w kropce...dziękiwink
    • salsa.loca cz ktos z was robił w europejskim?? 11.06.07, 14:12
      jakies wnioski??
      • malinakalina Re: cz ktos z was robił w europejskim?? 11.06.07, 15:16
        Moja bardzo dobra kolezanka robila w europejskim i byla bardzo zadowolona.......
        Mysle ze mozna polecac, naprawde.

Ale jesli chcesz wiecej detali to musialabym ja popytac ( ale to bylo 2 lata
        temu )
      • malinakalina Re: cz ktos z was robił w europejskim?? 11.06.07, 15:20

A co do spotkania to b.chetnie smile Bede w krakowie od 22 do 25/06 moze chociaz
        na chwilke daloby rade smile)))))
        • salsa.loca Re: cz ktos z was robił w europejskim?? 11.06.07, 15:34
          Super!! popytaj kolezankismile ja juz co pawda nic nie zmienie, bo slub i wesele za
          chwile ale dobrze zawze cos wiedziec, moze zwrovci mi na cos uwagęsmile

a Wy robicie w Ktakorej kajpie??

termin mi pasuje, jak tylko bedziesz czekam na sygnałeksmile
          • malinakalina Re: cz ktos z was robił w europejskim?? 11.06.07, 16:02

W hotelu na ul.Powisle 7 wink baaardzo charakterystyczny budynek nad wisla i co
            tu ukrywac nie grzeszacy uroda.........Moj W. jest pracownikiem tej sieci w
            warszawie ( zaczynal w krakowie pracowal od samego otwarcia smile
            • salsa.loca Re: cz ktos z was robił w europejskim?? 11.06.07, 16:08
              malinakalina napisała:

>
              > W hotelu na ul.Powisle 7 wink baaardzo charakterystyczny budynek nad wisla i co
              > tu ukrywac nie grzeszacy uroda.........Moj W. jest pracownikiem tej sieci w
              > warszawie ( zaczynal w krakowie pracowal od samego otwarcia smile

wspaniale!

mozecie sobie wskoczyc na małą sesyjke nad wisłe lub na wawel!!
              super pomysł
              nie znam tej restauracji, choc wydaje mi sie ze wiem o ktory budynek
              chodzi-spacerujemy czesto tamtedy smile czy to jest ten budynek z oszklonym wejsciem??
              • malinakalina Re: cz ktos z was robił w europejskim?? 11.06.07, 16:12
                Oj czekaj to teraz Ty mnie zabilas! ..............Aaaa fakt tam jest taki nowy
                hotel z FANTASTYCZNYM tarasem ech , przeszklonym z takim widokiem ze hej......

Ale my mamy obok, znaczy sie w sheratonie ( czyli widok podobny, tylko taras
                nie jest tak ladny jak tam) No ale w tamtym hotelu najwieksza sale maja na 50
                osob max. tak nam powiedzieli jak pytalismy.
                My mamy impreze na 75 osob, ale nie byloby sie jak pomiesc nawet najmniejszej
                szansy na to..............
                • malinakalina Re: cz ktos z was robił w europejskim?? 11.06.07, 16:14
                  Jak tak bede ciagle siedziec na forum to mnie z roboty wyleja heh...........
                  No nic na razie jakos wybaczaja i mam nadzie ze starczy im cierpliwosci do tego
                  07/07/07

• salsa.loca Re: cz ktos z was robił w europejskim?? 11.06.07, 16:23
                    ja mam urlopsmile
                    bezpłatny co rpawde, ale zawsze
                    tydzine przed slubem mam wazny egzamin branżowy, od niego zalezy moja dalsza kariera
                    i widzisz jak sie ucze
                    kodeksy leża a ja forum slubne
                • salsa.loca Re: cz ktos z was robił w europejskim?? 11.06.07, 16:22
                  no wiesz, masz w sheratonie i mowisz,ze nie a sie czym chwalic???!
                  superos.
                  Ten hotelik o ktorym pomyslałam faktycznie ejst mały, ale mowiłas o tarasie i to
                  mnie zmyliłosmile

w sheratonie ebdziecie miec piekniesmile i koniecznie fotki na wawelu. znajoma,
                  ktorej zdjecia CI wysłałam własnie tak zrobiła-zabrali gosci po drodze na
                  impreze na wawel i zdjecia sie cudowne.

o ktorej zaczynacie??
                  my wesele na 20, slub o 18.

Wy juz bedziecie wtedy balowac o ile pamietamsmile
                  • malinakalina Re: cz ktos z was robił w europejskim?? 11.06.07, 16:54
                    Eeeee no wiesz, ludziom moga sie wydawac rozne glupie rzeczy...........smile

No mysle ze zaczniemy tak kolo 18.

No ja wlasnie tez mam dwa egzaminy przed soba ( prawo wspolnot europejskich
                    oraz organizacja i technika sluzby zagranicznej )A ostatni mam 01/07/07
                    niezle.......nie wiem jak ja to zadam ;-(

No urlop to ja tez w polowie mam bezplatny, ale nie bylismy na wakacjach od 5
                    lat wiec nam sie nalezy ( no i pracodawce mam naprawde wyrozumialego )

Wzielam pelne 3 tygodnie i dwa dni przed slubem ( od czwartku w krakowie ) juz
                    sie nie moge doczekac smile
                    • kati_p Re: cz ktos z was robił w europejskim?? 11.06.07, 17:06
                      W Sheratonie jest dość kiepskie jedzenie, mam nadzieję, że dla Was po znajomości
                      bardziej się postarają smile !
                    • salsa.loca Re: cz ktos z was robił w europejskim?? 11.06.07, 20:07
                      ja mam egzamin na aplikacje adwokacja

juz mam dosyc tego stresutongue_out

a co robisz, skoro zdajesz egzaminy z rpawa??
                      pytam, bo to w koncu moja branżawink)

aha-kiedy robisz panienski?? ja wymysliłam ze własnie 30, po egzaminie. akurat
                      sobota. chyba padne z upojenia alkoholowegosmile)))
                      • malinakalina Re: cz ktos z was robił w europejskim?? 11.06.07, 20:14
                        No wlasnie Ja przez ten cholerny egzamin z prawa wspolnotowego ( ktory jest
                        01/07 ) nie mam kiedy zrobic panienskiego..........heh.......

Studiuje Stosunki Miedzynarodowe ( czwarty rok )
                        Wlasnie probuje wysmazyc prace z polityki zagranicznej chin i cos mi nie idzie,
                        chyba strzele sobie male piwko + slone orzeszki i moze cos z tego bedzie.

Chyle czolo przed egzaminem aplikanckim( Ja bym chyba nie dala rady ).I mam
                        nadzieje ze sie uda.

• loltka Re: cz ktos z was robił w europejskim?? 11.06.07, 20:27
                          no tak, data kiepska, bo na nastepny dzien idziesz do pracy, ale moze a takim
                          razie odżałowac tydzien wczesniej sobotni wieczor-kochana bez panienskiego slub
                          sie nie liczysmile
                          zartuje, cos wymyslisz, najwyzej zrobisz po, jako afterek
                          prawo wsolnotowe-to tylko tak wyglada ciezko, ze tego duzo, ale wbrew pozorom
                          ładnie wchodzi bo ejst lepeij napisane (lepszym jezykiem) niz polskie prawo,
                          poza tym wiele rozwiazan jest na rpawde logicznych i wiele rzeczy wystarczy
                          przeczytac raz

także wroze Ci sukces, tym bardziej ze slub przynosi szczesciesmile))

trzymaj za mnie kciuki, juz mi sie tak nie chce, jestem zmeczona i ma tyle na
                          głowie ze kosmos
                          dałabys rade-ten egzamin nie jest trudny, on jest pracochłonny b jest duzo
                          materiału do powtórzenia, takiego wiesz-wpychania sobie do głowy
                          to dosc monotonne zajecietongue_out

ale Moj N. jest kochany, dba bardzo o wszytsko,zebym miała komfort w nauce,
                          musze go tu pochwalic, bo nie sadziłam, ze tak sie swietnie sprawdzi w tej
                          sytuacji-wiesz jak to z facetami bywatongue_out
                          • loltka Re: cz ktos z was robił w europejskim?? 11.06.07, 20:30
                            loltka napisała:

> no tak, data kiepska, bo na nastepny dzien idziesz do pracy, ale moze a takim
                            > razie odżałowac tydzien wczesniej sobotni wieczor-kochana bez panienskiego slub
                            > sie nie liczysmile
                            > zartuje, cos wymyslisz, najwyzej zrobisz po, jako afterek
                            > prawo wsolnotowe-to tylko tak wyglada ciezko, ze tego duzo, ale wbrew pozorom
                            > ładnie wchodzi bo ejst lepeij napisane (lepszym jezykiem) niz polskie prawo,
                            > poza tym wiele rozwiazan jest na rpawde logicznych i wiele rzeczy wystarczy
                            > przeczytac raz
                            >
                            > także wroze Ci sukces, tym bardziej ze slub przynosi szczesciesmile))
                            >
                            > trzymaj za mnie kciuki, juz mi sie tak nie chce, jestem zmeczona i ma tyle na
                            > głowie ze kosmos
                            > dałabys rade-ten egzamin nie jest trudny, on jest pracochłonny b jest duzo
                            > materiału do powtórzenia, takiego wiesz-wpychania sobie do głowy
                            > to dosc monotonne zajecietongue_out
                            >
                            >
                            > ale Moj N. jest kochany, dba bardzo o wszytsko,zebym miała komfort w nauce,
                            > musze go tu pochwalic, bo nie sadziłam, ze tak sie swietnie sprawdzi w tej
                            > sytuacji-wiesz jak to z facetami bywatongue_out

oj, cos mi sie zle skopiowało

miałam napisac ze podziwiam was dziewczyny
                        • salsa.loca egz 11.06.07, 20:28
                          no tak, data kiepska, bo na nastepny dzien idziesz do pracy, ale moze a takim
                          razie odżałowac tydzien wczesniej sobotni wieczor-kochana bez panienskiego slub
                          sie nie liczysmile
                          zartuje, cos wymyslisz, najwyzej zrobisz po, jako afterek
                          prawo wsolnotowe-to tylko tak wyglada ciezko, ze tego duzo, ale wbrew pozorom
                          ładnie wchodzi bo ejst lepeij napisane (lepszym jezykiem) niz polskie prawo,
                          poza tym wiele rozwiazan jest na rpawde logicznych i wiele rzeczy wystarczy
                          przeczytac raz

także wroze Ci sukces, tym bardziej ze slub przynosi szczesciesmile))

trzymaj za mnie kciuki, juz mi sie tak nie chce, jestem zmeczona i ma tyle na
                          głowie ze kosmos
                          dałabys rade-ten egzamin nie jest trudny, on jest pracochłonny b jest duzo
                          materiału do powtórzenia, takiego wiesz-wpychania sobie do głowy
                          to dosc monotonne zajecietongue_out

ale Moj N. jest kochany, dba bardzo o wszytsko,zebym miała komfort w nauce,
                          musze go tu pochwalic, bo nie sadziłam, ze tak sie swietnie sprawdzi w tej
                          sytuacji-wiesz jak to z facetami bywatongue_out
                        • loltka oj, jeszcze raz, bo cos mi nie wyszło:)) 11.06.07, 20:31
                          malinakalina napisała:

> No wlasnie Ja przez ten cholerny egzamin z prawa wspolnotowego ( ktory jest
                          > 01/07 ) nie mam kiedy zrobic panienskiego..........heh.......
                          >
                          > Studiuje Stosunki Miedzynarodowe ( czwarty rok )
                          > Wlasnie probuje wysmazyc prace z polityki zagranicznej chin i cos mi nie idzie,
                          >
                          > chyba strzele sobie male piwko + slone orzeszki i moze cos z tego bedzie.
                          >
                          > Chyle czolo przed egzaminem aplikanckim( Ja bym chyba nie dala rady ).I mam
                          > nadzieje ze sie uda.
                          >
                          >
                          >

niezle, ze macie czas na te egzaminysmile

powodzenia
                          >
    • malinakalina Alkohol...........ilosci......... ................. 15.06.07, 14:27

Salsa.loca !

Juz jestem w rozpaczy ;-( Ciagle nie mozemy zdecydowac sie ile kupic tego
      cholernego alkoholu chrrr.............Moj N. wpada w panike i ilosci nam rosna
      a wraz z tym koszty.............ILE???? pls napisz bo juz swira od tego
      myslenia dostane.

Na 75 osob 100 butelek wina ( 60 czerwonego i 40 bialego plus wodka ale nie
      wiem ile raczej malo Eechh zycie..............
      • salsa.loca Re: Alkohol...........ilosci......... ........... 16.06.07, 01:06
        malinakalina napisała:

>
        > Salsa.loca !
        >
        > Juz jestem w rozpaczy ;-( Ciagle nie mozemy zdecydowac sie ile kupic tego
        > cholernego alkoholu chrrr.............Moj N. wpada w panike i ilosci nam rosna
        > a wraz z tym koszty.............ILE???? pls napisz bo juz swira od tego
        > myslenia dostane.
        >
        > Na 75 osob 100 butelek wina ( 60 czerwonego i 40 bialego plus wodka ale nie
        > wiem ile raczej malo Eechh zycie..............

ŁoŁ MATKO< ilez tego, stado słoni mozna upicsmile)

kobieto!!!!

NERWY W KONSERWY

my kupilismy tak:
        my mmay 80 osob

wino białe: 40 butelek
        wino czerowne 12 butelek (tylko do pierwszego obiadu)
        50 butelek wodki ale 0,75
        i szmapna chyba 12 butelek

tak na wstepsmile
        • malinakalina Re: Alkohol...........ilosci......... .......... 17.06.07, 22:11
          No dobra, decyzja podjeta alkohol opanowany ( jutro poprawka kolokwium )

dlatego wogole nie wchodze na forum od paru dni bo z nauka cos slabo u
          mnie...........

Potem jeszcze jeden egazamin ..............
          Odliczasz?
          bo juz bardzo niecierpliwie. Jeszcze 20 dni wink
          Jak przestane odliczac i bede miec to z tak zwanej czapki to zajme sia nauka
          pisaniem pracy magisterskiej i moze zmiana pracy.......

Ale najpierw slub a potem 3 tygodnie urlopu.

A Ty jak, tak zupelnie opanowana, bez paniki?!
          Bo Ja niestety totalnie odplywam w te najprzyjemniejsze klimaty......
          • malinakalina Re: Alkohol...........ilosci......... ......... 17.06.07, 22:18

A jaka masz suknie i jakie kwiaty i gdzie zamowione???

Ja kwiaty zamowilam na grodzkiej ( beda bordowe z roznych rodzajow kwiatow ),
            do sukni dopasowane.
            • salsa.loca Re: Alkohol...........ilosci......... ........ 17.06.07, 22:57
              malinakalina napisała:

>
              > A jaka masz suknie i jakie kwiaty i gdzie zamowione???
              >
              > Ja kwiaty zamowilam na grodzkiej ( beda bordowe z roznych rodzajow kwiatow ),
              > do sukni dopasowane.

oj , powiem Ci ze masakra u mnie z ta nauka, ciagle mysle o weselu, teraz
              jeszcze zczelismy szukac działki do kupienia, i tak-albo slub albo ogłoszenia
              nieruuchomosci albo juz mam dosyc i sie tempo gapie w ksiazke

jezu, ja juz ejstem za stara na nauke, co za masakra

doskonale Cie rozumiem, ze nie dajesz rady, ja tez juz mam zjazd

na razie stresuje sie egzaminem , slub lajcik

suknie mam Jaguar, pronovias
              w kolorze szampan, delikatne ecru
              kronka, kamyczki, takie bajerki, pewnie znasz ten model, juz ktos tu na forum
              zamieszczał foto smile
              ale jak nie wiesz, to poszukam
              zamowiłam 36 ale po przymiarce wyszło mi 34! dobrze ze to sie da zmieniejszycsmile)))
              wyobraz sobie jak schudłam przez to wszytsko

kwiaty mam wiazanke w kształcie łezki, biale roze i rózowa eustoma, do tego
              zielone trawki
              mam długasny welon bo suknia ma tren
              a gdzie nma grodzkiej??
              ja na małym rynku
              160 zł moja wiazanka, butonierki gratis

a jaka masz suknie?? daj fotke, chetnie zobaczesmile
        • kjkk Fotograf 18.06.07, 09:32
          a można prosić o info- co to za fotograf, o którego pieknych , porannych
          zdjęciach wspominałaś? smile
          • salsa.loca Re: Fotograf 18.06.07, 14:35
            kjkk napisała:

> a można prosić o info- co to za fotograf, o którego pieknych , porannych
            > zdjęciach wspominałaś? smile

www.s34.pl/kontakt.htm

to jest do nich kontaktsmile
            bardzo polecam umowic sie na spotkanie i zobaczyc ich prace
            • sputnik_sweetheart Re: Fotograf 18.06.07, 15:00
              A tak z ciekawości to jaki koszt zdjęć? Niektóre naprawdę interesujące!
              • salsa.loca Re: Fotograf 18.06.07, 15:09
                sputnik_sweetheart napisała:

> A tak z ciekawości to jaki koszt zdjęć? Niektóre naprawdę interesujące!

oni maja jedna stawke za całos
                za przygotowania do slubu, reoprtaz z koscioła , wesele jak długo sobie panstwo
                młodzi zycza
                do tego sesja innego dnia
                na swoj koszt zrobi album około 200 foto, kupuja tez sami album , klient wybira
                z katalogu, my wybralismy takie za 350zł
                zdjecia sa wywołane recznie w laboratrorium
                na stonach albumu sa zrobione rozne kmpozycje z małych i duzych fotek, bardzo
                ładnie to wyglada
                do tego na płytce około 3000 zdjec

cena 1500zł
                za dodatkowe życzenia nie ma dopłaty
                m,y sobie zarzyczylismy jeszcze drugi album fotek-sami go rpzyneisiemy bo mam w
                domu stary album , rzedwojenny na zdjecia
                ale to oni na swoj koszt wywołaja mi drugie 100 foto do tego albumu
                • sputnik_sweetheart Re: Fotograf 18.06.07, 15:17
                  dzięki!
                  • kjkk Re: Fotograf 18.06.07, 16:51
                    interesująca oferta, ale na stronie nie widzę w ogóle zdj ślubnych...
                    • salsa.loca Re: Fotograf 18.06.07, 17:07
                      kjkk napisała:

> interesująca oferta, ale na stronie nie widzę w ogóle zdj ślubnych...

bo fotografia slubna to raczej taki dodatek, działanosc uboczna

główne zajmuja sie fotografia mody imprez i foto prasową

ale robia sluby, trzeba do nich zadzownic i sie umowic na spotkanie (sa z polecenia0
                      • kjkk Re: Fotograf 18.06.07, 21:13
                        z czyjego polecenia? winkwink

mam nadzieje, ze to, ze sluby to działalnosc poboczna nie swiadczy na ich
                        niekorzysc, tzn in minus w kwestii rezultatów tej działalnosci smile
                        • salsa.loca Re: Fotograf 18.06.07, 21:21
                          kjkk napisała:

> z czyjego polecenia? winkwink
                          >
                          > mam nadzieje, ze to, ze sluby to działalnosc poboczna nie swiadczy na ich
                          > niekorzysc, tzn in minus w kwestii rezultatów tej działalnosci smile

z polecenia fotografa z ktorym kiedys pracwałam przy katalogu reklamwym

zdecydowanie nawet odwrotnie-fakt ze zajmuja sie fotografia inna niz slubna
                          powoduje ze zdjecia sie na wysokim poziomie
                          nie sa upstrzone dodatkowa grafiką komputerwa w celu dodania im smaku
                          (watpliwego) ani tez w celu ukrycia braków artystycznych

sluby robia dodatkowo, poniewaz od tego keidys zaczynali ale w miedzy czasie
                          wyrobili sobie marke i zajeli sie fotografia artystyczna i uzytkowa, co jednak
                          nie zmienia faktu, ze sluby robia dalej

proponuje isc i zobaczyc ich prace-sama stwierdzisz czy Ci sie podobaja, bo co z
                          teg ze ja sie zachwycam, jesli Ty np powiedziałąbys ze chcesz cos innego?? smile))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka