Dodaj do ulubionych

USC - muzyka?!

14.06.07, 12:02
czy któraś z Was miała możliwość odsłuchania muzyki z tych ich magnetofonków
w salach?
jakoś nie mam ochoty na grajków
tylko nie wiem też jak zazwyczaj brzmi ta "muzyka" z magnetofonu 20 letniego
na 30 letnich kolumnach smile
Obserwuj wątek
    • kamelia04.08.2007 ślubujemy w tym samym 14.06.07, 12:06
      własnie dzisiaj myślałam o muzyce w USC (nadal myslę, zamiast uczyc się
      zobowiazań na jutro), mam zamiar sie dowiedzieć jak to wygląda w tym konkretnym
      USC, mam ochotę puścic coś własnego, na grajkow tam jest za mało miejsca,
      czyba, że harfa (tylko jak ją wtargać?)
      • karolin-k Re: ślubujemy w tym samym 14.06.07, 13:29
        dobrze to ujęłaś "wtargać" smile
        tam może być problem

ja się skłaniam ku tej muzyce z magnetofonu, tak naprawde nie wiem jak wielka
        jest ta sala, tylko przez otwarte drzwi ją widziałam, ale nie zaglądałam do
        srodka, wiem że mają fatalne zasłony

nie wiem co z tą muzyką zrobić, chyba za tydzień jak będziemy dowody zawozić,
        to poproszę, żeby coś puściła tam

a co robicie z szampanem?
        ona mówiła, że jest możliwość wypicia szampana albo wewnątrz albo na zewnątrz
        • kamelia04.08.2007 Re: ślubujemy w tym samym 14.06.07, 13:44
          przyznam, że nie wim jeszcze odnośnie szampana, myślałam, że szmpan bedzie na
          powitanie w sali weselnej (czyli u nas w konstancinie). sala nie jest zbyt
          duża, byłam tam, mam porobione fotki, ale sa tak "gdzieś", że nie moge znaleźć.

Mysle, że z pania kierowniczka usc da sie uzgodnic kwestie dotyczace muzyki, w
          końcu to slub. Mam zamiar tez sie dowiedzieć. chciałabym wstawic kwiaty, żeby
          to jakoś lepiej wyglądało, na giełdzie sezonowe kwiaty nie są takie drogie. Od
          zewnątrz ratusz wygląda ładnie.

jak się zapisywalismy na termin padło pytanie "to bedzie tylko ślub cywilny",
          odpowiedź: "tak, robimy wyłacznie ślub cywilny"
          • karolin-k Re: ślubujemy w tym samym 14.06.07, 13:52
            u nas też padło takie pytanie czy tylko cywilny.

o kwiatach nie pomyślałam, mam znajomego kwiaciarza, mógłby mi coś załatwić
            (tzn róże, bo w restauracji też będa róże)
            szampan powitalny też mamy w restauracji, ale chyba chcemy też ugościć w ten
            sposób gości tylko ślubnych (choc będzie ich mało)
            mysle że na ślubie będzie ok 70 osób, myślisz że się nie zmieszczą w sali?
            • kamelia04.08.2007 Re: ślubujemy w tym samym 14.06.07, 13:59
              sala slubów jest kameralnych rozmiarów, za nią jest jescze bardziej kameralnych
              rozmiarów sala toastowa, 70 osób może nie wejść, ale jak sie otworzy drzwi to
              kto wie?
              co do kwiatów, to tak mi przyszłodo głowy, to mam zamiar zapytac kierowniczkę
              usc czy pozwoli wnieśc kwiaty, nie chce mieć żadnych niespodzianek.
              Na szczescie slub z usc trwa któtko, bez zbednego gledzenia, ładne fotki mozna
              sobie zrobic przed ratuszem (budynek, w którym mieśći sie usc).
              • karolin-k Re: ślubujemy w tym samym 14.06.07, 14:03
                właśnie ona mówiła, że toast może być w sali toastowej, albo na dworze
                na dworze chyba byłoby lepiej, a o kwiaty się dopytam

Ty masz jeszcze trochę czasu, my już w przyszły piątek smile
    • sierpniowa_julka Re: USC - muzyka?! 14.06.07, 13:41
      w którym usc ślubujesz? ja miałam okazję raz być na cywilnym na Placu Bankowym.
      Do ślubu przygrywali tzw. grajkowie - oni naprawdę byli nieźli.
      Skrzypce+klawisze. Pewnie bym ich wzięła, tylko że mi do konwencji nie pasują
      (mało jazzowi są - nie mylić z jazzy/dżezi tongue_out).
      • karolin-k Re: USC - muzyka?! 14.06.07, 13:46
        kamelia i ja ślubujemy w górze kalwarii
        tam jest w starym zadbanym budyneczku usc, obawiam się tylko, ze magnetofon i
        kolumny nie są zadbane smile
        myślałam nad grajkami, ale na przyjęciu nie będzie ani grajków ani dj'a. (mój
        Narzeczony był dj'em i już sobie przygotowaliśmy muzykę)
        nie wiem czy to nie będzie głupio wyglądało, że na ślubie ktoś gra, a na
        przyjęciu nie uncertain
        • sierpniowa_julka Re: USC - muzyka?! 14.06.07, 14:11
          nie sądzę, by głupio wyglądało... wiesz, co innego puszczać muzykę samemu na
          przyjęciu, a co innego jak ktoś puszcza ją na ślubie. a jak się z puszczeniem
          spóźni, albo przerwie utwór w połowie, bo trzeba będzie dalej ceremonię
          prowadzić? tongue_out
          • karolin-k Re: USC - muzyka?! 14.06.07, 14:15
            sama nie wiem, będę tam w środę i poproszę, zeby pani zaprezentowała nam jak to
            wszystko gra
            a z drugiej strony chyba nie chce mi się taszczyc grajka na 10 min ślubu i 20
            życzeń
            tym bardziej, ze bedziemy na zewnątrz
            tam już beda jakieś odgłosy z ulicy wiec nie bedzie głuchej ciszy
            ale jeszcze zobaczę smile
            • sierpniowa_julka Re: USC - muzyka?! 14.06.07, 14:31
              smile jak nie wybierzesz, dla Was i tak będzie to niesamowita chwila -te 10 minut
              uroczystości i życzenia. smile
              • karolin-k Re: USC - muzyka?! 14.06.07, 14:33
                no własnie też tak o tym myślę
                że w sumie ceremonia jest krótka, muzyka będzie na koncu,
                a na dworze to juz nie ma znaczenia, bo tam by dopiero głupio wygladał ktoś
                grający
                tylko ten magnetofon musze sprawdzić smile
                • frida_a U mnie muzyka jest :) 14.06.07, 19:34
                  ..w USC w którym bierzemy ślub jest muzyka zapewniona ( znaczy trzeba sobie
                  osobno zapłacić ) ale jest na miejscu , skrzypaczka i organy małżeństwo które
                  jak pamiętam gra tam od lat , wiedzą w którym momencie zagrać głośniej w którym
                  ciszej , wszystko dopasowane do całej ceremonii smile

pozdrawiam
                  • znow_wedrujemy Re: U mnie muzyka jest :) 15.06.07, 00:38
                    no jakoś nie wyobrażam sobie muzyki z kasety na ślubie.
                    warto zainwestować w muzyka smile
                    • karolin-k Re: U mnie muzyka jest :) 15.06.07, 16:09
                      ja na razie tez sobie nie wyobrażam

z drugiej strony nie chce mi się już załatwiać kolejnego drobiazgu
                      botak naprawde to drobiazg, a i tak dla nas jest ta chwila najpiękniejsza,
                      niezależnie od tego czy będzie muzyka czy nie
                      • dagps Re: U mnie muzyka jest :) 15.06.07, 16:58

dziewczyny, ja nad muzykiem tez mysle, ale mysle tez nad tym szampanem, moze
                        macie pomysl jak ugoscic ludzi po slubie, zamiast toastu? sala jest oddalona od
                        urzedu o 100metrow, nie chce rezygnowac z toastu przed wejsciem, a na slubie
                        bedzie okolo 15 osob, ktore nie beda na weselu.
                        • znow_wedrujemy Re: U mnie muzyka jest :) 16.06.07, 00:46
                          może i to wszystko drobiazgi, ale ważne, ale muzyka daje lepszy nastrój
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka