Dodaj do ulubionych

Co sądzicie o obrączkach z YES

14.06.07, 21:10
Chcemy kupić obrączki i zastanawiamy się nad firmą YES ,ale nie wiem czy ta
firma cieszy się dobrą opinią i czy obrączki warte są ich ceny.
Obserwuj wątek
    • nati.82 Re: Co sądzicie o obrączkach z YES 15.06.07, 08:53
      My kupowaliśmy obraczki z YES, niedawno je odebraliśmy i są przesliczne:
      klasyczne, półokrągłe, złote, moja z brylancikiem. Byłam nastawiona na Aparta
      lub Kruka, bo wcześniej ogladałam ich kolekcje w katalogach, ale niestety w
      rzeczywiśtości okazało się, że ona nie zwężają i nie rozszerzają obraczek,
      owszem dopasowują do palaca, ale jesli w katalogu obraczka męską ma 5 mm i
      damska też tyle to ani jednej, ani drugiej szerokosci nie da się zmienić. No i
      nie mieli tez nic ciekawego z klasyki.
      • mika99 Re: Co sądzicie o obrączkach z YES 15.06.07, 09:01
        Mam 2 pierścionki z YES jestem zadowolona, nie noszą zbytnich śladów
        użytkowania, obrączki też zamówiliśmy tam, gratis grawerują i 10% zniżki na
        zakup obrączek.
        • sputnik_sweetheart Re: Co sądzicie o obrączkach z YES 15.06.07, 11:37
          Bardzo lubię firmę YES, mam kilka par kolczyków, pierścionków (w tym piękny
          zaręczynowy z markazytami i perełkami).Obrączki też tam pewnie kupimy. Nic
          nigdy nie działo mi się z kupioną tam biżuterią a wzory mają ciekawe.
          • tygryska_0 odradzam 17.08.07, 22:48
            Witam, ja mam nieciekawe doświadczenie z YESem. Tak jak to już raz zrobiłam na
            innym wątku tego forum, wkleję po prostu maila do YESa - dalej czekam na odpowiedź:
            "Szanowni Państwo, chciałabym podzielić się kilkoma uwagami na temat obsługi w
            salonie YES w Lesznie. Zamówiliśmy z narzeczonym obrączki (model 263). Pierwsza
            uwaga jest taka, że ich kolor "na żywo" zupełnie różni się od koloru na zdjęciu
            w internecie – na zdjęciu dominuje kolor „srebrny”, zaś w rzeczywistości są one
            blado-złote. Przy odbiorze okazało się, że wzór piaskowania (matowienia) jest
            zupełnie inny od tego, który był na modelu oglądanym przez nas w sklepie –
            otrzymaliśmy wzór podobny do pasków, zaś oryginał miał nieregularny wzorek.
            Ponadto moja obrączka (damska) była zbyt mała i została odesłana do Poznania
            celem zamiany na większą. Jakie było nasze zdziwienie, gdy okazało się, że jej
            wzór całkowicie różni się od obrączki narzeczonego - tym razem damska bardziej
            przypominała egzemplarz wzorcowy ze sklepu. Tym samym nasze obrączki były
            zupełnie różne od siebie. Ponieważ jednak damska obrączka i tym razem okazała
            się zbyt mała, obie zostały odesłane do Poznania, męska jako wzór piaskowania.
            Przy odbiorze na szczęście okazało się, że damska pasuje, wzór zachowano jednak
            „pasiasty”. Chciałabym zwrócić uwagę, że dzięki temu, że zakupiliśmy obrączki na
            długo przed weselem, był czas na ich zamianę i dopasowanie (jak to się stało, że
            sprzedawczyni zamówiła rozmiar na tyle mały, że obrączka musiała być dwukrotnie
            powiększana?), gdybyśmy zrobili to na miesiąc przed, nie dostalibyśmy właściwych
            obrączek na czas. Ponadto mieliśmy wrażenie, że pani z obsługi jest bezradna
            wobec centrali w Poznaniu i jedyną formą jej kontaktu z Państwem jest ów
            formularz reklamacji. Przykro nam, że w zasadzie ani zdjęcie z katalogu, ani
            pomiar rozmiaru nie okazał się wiarygodny. W tej sytuacji mimo udzielonego
            rabatu na biżuterię ślubną, raczej nie będę miała odwagi do Państwa wrócić.
            Proszę nie traktować tego maila jako histerię przedślubną panny młodej, ale jak
            każde inne zastrzeżenie co do jakości usług. Biżuteria jest piękna, całą otoczka
            zaś psuje jej urodę."
            • memphis90 Re: odradzam 18.08.07, 09:54
              Kolor na żywo zawsze różni się od koloru w rzeczywistości i to w każdej firmie
              jublierskiej- tak samo jest w Kruku, Aparcie i innych. Dzieje sie tak dlatego,
              że w necie nie masz zdjęć pierścionków, tylko wytwór grafika z 3Dstudio- tak
              jest dla firm szybciej, taniej, a i pierścionki ładniej wyglądają na "zdjęciu"-
              grafik wkleja też dowolny wzór np. piaskowania. Dlatego nie kupuje się niczego z
              netu, trzeba obejrzeć na żywo. Co do pań z Leszna nie będę się wypowiadać-
              zachwyciły się moją broszką i zdębiały, kiedy im powiedziałam, ze to Yes. Widać
              nigdy same nie były w centrali i znają tylko to, co im wyślą.
    • nessie1161 Re: Co sądzicie o obrączkach z YES 17.08.07, 22:51
      Byłam tam i wiem, że ich białe złoto jest rodowane, co dla mnie je
      dyskwalifikuje. I wzory nie były jakieś rewelacyjne.
      • memphis90 Re: Co sądzicie o obrączkach z YES 18.08.07, 09:49
        Nieprawda, ja mam białe, nierodowane obrączki.
        • nessie1161 Re: Co sądzicie o obrączkach z YES 18.08.07, 14:30
          No to dziwne, bo ja byłam w dwóch salonach Yes w Krakowie (na
          Sławkowskiej i w galerii krakowskiej), pytałam czy ich białe złoto
          jest rodowane czy nierodowane i powiedziano mi, ze rodowane.
          • salsa.loca bzdura 19.08.07, 19:26
            ale bzdura

ja mam złoto biAłE NIERODOWANE
            ogaldałam w salonie w Galerii Krakowskiej, ale kupilismy w M1, gdzyż tam juz
            mielismy znizke na 30% na bizu slubna
            • nessie1161 Re: bzdura 19.08.07, 23:30
              Cóż, tak zostałam poinformowana w sklepie. nie świadczy to dobrze o
              obsłudze, że nie znają się na swojej ofercie.
    • memphis90 Re: Co sądzicie o obrączkach z YES 18.08.07, 09:47
      Firma Yes jest moją ulubioną firma jubilerską i większość mojej biżuterii jest z
      Yes'a (oprócz p. zaręczynowego- ten jest z Kruka). Obrączki też kupowaliśmy w
      Yes. Ceny są całkiem sensowne, wzornictwo ok, nic złego się z nimi nie dzieje.
      My kupowalismy te obrączki:
      www.sklep.yes.com.pl/produkt/262.php?kat=32&podzial=1 , są z białego,
      nierodowanego złota (na zdjęciu są białe- bo to nie zdjecie, tylko wytwór
      grafika komputerowego- ale w rzeczywistosci słomkowozółte, takie pośrednie
      między białym z zółtym złotem), w moją wprawione są (po śmiesznej cenie) 3
      brylanty. Polecam i pozdrawiamsmile
      • salsa.loca nasze:) 19.08.07, 19:44
        www.sklep.yes.com.pl/produkt/yes__zlota_obraczka__model_263.php?kat=32&podzial=2
        a tak wygladaja na naszych fotkach
        img125.imageshack.us/img125/1338/img3770mp9.jpg
    • sieczka2 Re: Co sądzicie o obrączkach z YES 18.08.07, 12:21
      ja polecam obraczki excelsior.cena przystepna , duzy wybor modeli i
      dobra obsługa.dożywotnia gwarancja,w tym czyszczenie, polerowanie ,
      powiekszanie i zmniejszanie .
      pozdrawiam
    • salsa.loca PoLeCaM:)) 19.08.07, 19:14
      bardzo Ci poelcam YES
      mamy z tej firmy cała bizu slubna, łacznie z zareczynowym pierscionkiem

miła profesjonalna obsługa, wszytsko szybko i z klasa
      sama bizu jest swietnie zrobiona i mozna wszystko dogadac