gicki 27.06.07, 00:26 Ile czasu przed ślubem odbierałyście albo będziecie odbierac sukienki?Ja mam ślub 14 lipca i jeszcze nawet nie miałam przymiarki a sukienke kupuje w Cymbeline gdzie panie twierdza ze to normalne!A jak to wygląda u Was? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
strzygula Re: Odbiór sukienek!! 27.06.07, 00:41 ja swoja suknie szylam wiec to moze troszke inna sprawa ale slub mialam miec 3 lutego. suknie zamowilam 14 pazdziernika, przymiarke mialam koniec listopada/poczatek grudnia. potem przed bozym narodzeniem ,2 przymiarke i suknie mialam do odbioru przed samymi swietami Odpowiedz Link Zgłoś
alchemia0000 uspokojenie:) 27.06.07, 01:20 to ja cię chyba uspokoje ja mam mierzenie mnie 3 tygodnie przed slubem przymiarke 1 tydzien przed i suknie do odbioru 1 dzien przed i to nie szybki slub tak mialam w planach a suknia zamawiana 5 miesiecy przed Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe Re: Odbiór sukienek!! 27.06.07, 08:16 ja odebrałam w marcu, slub mialam w czerwcu odebralam ja tylko dlatego zeby miec pewnosc ze nikt jej oprocz mnie nie przymierzy i nie bedzie okazji zeby sie przybrudzila. Odpowiedz Link Zgłoś
jola.pedagogspoleczny Re: Odbiór sukienek!! 27.06.07, 10:32 Jak kupowałam sukienkę, miałam jeszcze 7 miesięcy do ślubu (skorzystałam z okazji likwidacji salonu i wieeeeelkich obniżek cen). Przetrzymali mi ją do czerwca do prawie ostatniego dnia otwarcia sklepu. Teraz wisi ona w dużym pokoju za drzwiami (na szafie) i nie mam pojęcia, co z nią zrobić- bo albo w szafach miejsca brak, albo jest szafa, ale śmierdzi środkami na mole... Ja bym tam wolała, żeby ta promocja trafiła mi się miesiąc przed ślubem, a nie ponad pół roku! A do października jeszcze troszkę czasu... Odpowiedz Link Zgłoś
dove.white Re: Odbiór sukienek!! 27.06.07, 10:39 ja odbieram na dwa dni przed slubem. Wystarczy mi. NIe mam po prostu gdzie jej trzymać Odpowiedz Link Zgłoś
dagps gioseppe 27.06.07, 10:48 ja odbieram dzis jesli bedzie ok, a slub za 1,5 miesiaca, ale po przebojach z pania krawcowa z pracowni wole szybciej. martwie sie tylko zebym nie schudla do slubu... Odpowiedz Link Zgłoś
lifesurfer Re: Odbiór sukienek!! 27.06.07, 10:58 no to siedze sie,ze nie jestem jedyna slub 28lipca a sukienke odbieram 24. Bedzie to jednoczesnie odbior i pierwsza przymiarka. Mam nadz,ze wszystko bedzie ok. Odpowiedz Link Zgłoś
monia_look Re: Odbiór sukienek!! 27.06.07, 10:52 Ja mam ślub 13 października, suknia przyjeżdza 17 września, a odbiór po poprawkach 2 października. Już nie mogę się doczekać i strasznie się stresuję czy nie będzie za krótka lub za mała... Jakoś nie mogę zaufać temu co Panie mi zamówiły... No ale one znają się na tych rozmiarach lepiej. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: Odbiór sukienek!! 27.06.07, 11:20 Ja miałam pierwszą przymiarkę na 14 dni przed ślubem, potem następną za kilka dni (suknia była zwężana, skracana, szyty był na miarę welon i rękawiczki były dopasowywane do ręki).Ostatecznie odebrałam ją w poniedziałek przed ślubem, ale żałuję, że nie w piątek, bo tak mnie namawiał salon, a ja jeszcze schudłam w ostatnich dniach. Odpowiedz Link Zgłoś
epox123 Re: Odbiór sukienek!! 27.06.07, 11:26 lifesurfer ja też mam taka opcje pierwsza i jedyna przymiarkamaja ja zrobić na miejscu i odrazu ją odbieram,ale jeszcze nie wiem kiedy to będzie,bo mam czekac na telefon (sukienke zamówiłam 23 marca i od tego czasu cisza,ślub 18 sierpnia) Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Odbiór sukienek!! 27.06.07, 13:39 Ja mam ślub 7.07, pierwszą przymiarkę miałam w zeszłym tygodniu, drugą jutro. Też w cymbelinie. Odpowiedz Link Zgłoś
salsa.loca Re: Odbiór sukienek!! 27.06.07, 13:42 ja odbieram jutro slub za tydzien!! Odpowiedz Link Zgłoś
riannka Re: Odbiór sukienek!! 27.06.07, 14:06 Odbieram dziś, ślub za tydzień. Pierwszą przymiarkę miałam tydzień temu w czwartek. Odpowiedz Link Zgłoś
sziwer Re: Odbiór sukienek!! 27.06.07, 14:47 Slub 21 lipca, sukienka zakupiona w lutym gdzie leżała w salonie do 25 czerwca kiedy to miałam pierwszą przymiarkę i mierzenie. Odbieram 11 lipca po poprawkach. Odpowiedz Link Zgłoś
magda7710 Re: Odbiór sukienek!! 27.06.07, 15:35 Ja odebrałam swoją wczoraj a ślub mam 30 czerwca. Nie było mi spieszno z odbiorem jest dopasowana i nie myślę, że jeszcze schudnę bo i tak na dzień dzisiejszy ważę 49 kg!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aganioq Re: Odbiór sukienek!! 27.06.07, 19:57 ...sukienka szyta, więc to chyba trochę inaczej, tym bardziej, że wg własnego pomysłu, przymiarek od stycznia kiedy zamawiałam było kilka, suknię skończyli szyć w maju, ale dalej wisi w pracowni, jutro mam taką dodatkową przymiarkę jakby mi się zdarzyło schudnąć lub przytyć, odbieram w środę za tydzień, ślub 07.07.07. Odpowiedz Link Zgłoś
katrina_k Re: Odbiór sukienek!! 27.06.07, 20:23 Ja mam ślub 1.09. Odbiór sukienki mam zaplanowany na 30.08 (czwartek). Przymiarki mam jakoś 2 tygodnie wczesniej i potem chyba w poniedziałek przed ślubem (jeśli jeszcze będę chciała). Wolę aby wisiałą w spokoju w salonie, niż u mnie w mieszkaniu się gniotła i nie daj Boże pobrudziła Odpowiedz Link Zgłoś
monika2315 Re: Odbiór sukienek!! 27.06.07, 23:10 Ja od wczoraj jestem nieźle podlamana.Bylam wczoraj po odbiór i okazalo się ze gorset jest zaluzny a spódnica za scisła.A jakby tego jeszcze było mało to dól który miał być cukierkowy róz, jest w jakims innym odcieniu rózu, bo podobno takiego niebylo.I teraz mamy problem z dopasowaniem kamzelki dla pana mlodego.w piątek jade po odbiór,oczywiście jak będzie dobra.A slub juz niedaleko,21 lipca. Odpowiedz Link Zgłoś
pomidorekk Re: Odbiór sukienek!! 27.06.07, 23:17 ja suknie odbierałam w tygodniu ślubnym. Poprawki miałam 2 tyg przed ślubem. W tygodniu slubnym tylko przymierzyłam suknie- pasowała idealnie i już wzięłam ją do domu. Nie ma sensu odbierac za wczesnie sukni, bo przed ślubme można troszkę schudnąć. Ja 3 dni przed ślubme prawie nic nie jadłam...i nadal niewiele jem, bo emocje jeszcze nie opadły. Odpowiedz Link Zgłoś
gicki Re: Odbiór sukienek!! 27.06.07, 23:58 No to mnie dziewczyny pocieszyłyście bo nie powiem ale juz sie zaczynałam martwic!A nawet nie ja ale wszyscy dookoła pytaja i mnie stresuja ze to chyba juz najwyzszy czas a ja nic nie mam i nic nie wiem ale widze ze to norma. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gabip1 Re: Odbiór sukienek!! 28.06.07, 00:06 Ja kupiłam 26 marca i odbieram 6 lipca. Nie mialam jeszcze przymiarki. Juz nie moge sie doczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
aniczka24 Re: Odbiór sukienek!! 28.06.07, 13:03 Ja ślub mam również 14 lipca i przymiarek miałam juz 3. Z doświadczenia powiem, że lepiej być ostrożnym. Moja pierwsza przymiarka : sukienka była troszkę za duża (wiązanie gorsetu prawie nachodziło na siebie a ja chciałam zeby był odstemp około 4 cm), za dluga, i zamiast metalowych pentelek (wiązanie gorsetu) byly materiałowe. Natępna przymiarka: spudnica prawie ok, natomiast wiazanie gorsetu na szerokość 20cm - pani krawcowej sie pomylilo. Trzecia przyiarka: gorset wreszcie ok spudnica troszke za ciasna - rzuciłam palenie i troszke jesc wiecej zaczelam, a i mam malenstwo w brzuszkumają ją powiększyć... Postaraj się mieć ta przymiarkę jak najszybciej. Ja swoją sukienkę kupowałam w dobrym (tak mi sie wydaje salonie) a takie kwiatki wyszły.. Gdzie masz slub i wesele? Moze podzielimy sie pomysłami? Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
ania26a Re: Odbiór sukienek!! 28.06.07, 13:18 Ja też mam ślub 14 lipca. Moja sukienka przyjechała do salonu ok 12 czerwca niby wszytko pasowało ale wypatrzyłam pare rzeczy do zmian... np. odstawał materiał pod pachami troszkę i tak sie zaczęło i potem wyszło, że trzeba będzie wszyć usztywnienia i jeszcze nadal nie ma koronkowego bolerka bo były problemy z czymś tam... w pątek 3 przymiarka. Cieszę się, że zaczełam tak szybko chodzić do slonu bo potem bym się denerwowała, że ślub już a ja nie gotowa. Odbiorę 1 lub 2 dni przed ślubem bo nie mam specjalnie gdziej jej powieść a chce żeby była idealnie uprasowna Odpowiedz Link Zgłoś
salsa.loca odebrałam 28.06.07, 15:34 odebrałam!!!!!!!!!!!!!! zastanawiam sie czy Che wam pokazac czy lepeij po slubie)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
malutenka5 Re: Odbiór sukienek!! 28.06.07, 15:40 Ja mam slub 11 sierpnia, pierwszą pzymiarkę miałam pod koniec maja, dopasowanie w sierpniu, a odbiore gotową pewnie dzień lub dwa przed slubem, bo po prostu nie mam jej gdzie trzymać Odpowiedz Link Zgłoś