Dodaj do ulubionych

Odbiór sukienek!!

27.06.07, 00:26
Ile czasu przed ślubem odbierałyście albo będziecie odbierac sukienki?Ja mam
ślub 14 lipca i jeszcze nawet nie miałam przymiarki a sukienke kupuje w
Cymbeline gdzie panie twierdza ze to normalne!A jak to wygląda u Was?
Obserwuj wątek
    • strzygula Re: Odbiór sukienek!! 27.06.07, 00:41
      ja swoja suknie szylam wiec to moze troszke inna sprawa ale slub mialam miec 3
      lutego. suknie zamowilam 14 pazdziernika, przymiarke mialam koniec
      listopada/poczatek grudnia. potem przed bozym narodzeniem ,2 przymiarke i
      suknie mialam do odbioru przed samymi swietami
      • alchemia0000 uspokojenie:) 27.06.07, 01:20
        to ja cię chyba uspokoje ja mam mierzenie mnie 3 tygodnie przed slubem
        przymiarke 1 tydzien przed i suknie do odbioru 1 dzien przed i to nie szybki slub tak mialam w planach a suknia zamawiana 5 miesiecy przedsmile
    • gioseppe Re: Odbiór sukienek!! 27.06.07, 08:16
      ja odebrałam w marcu, slub mialam w czerwcu
      odebralam ja tylko dlatego zeby miec pewnosc ze nikt jej oprocz mnie nie
      przymierzy i nie bedzie okazji zeby sie przybrudzila.
      • jola.pedagogspoleczny Re: Odbiór sukienek!! 27.06.07, 10:32
        Jak kupowałam sukienkę, miałam jeszcze 7 miesięcy do ślubu (skorzystałam z
        okazji likwidacji salonu i wieeeeelkich obniżek cen). Przetrzymali mi ją do
        czerwca do prawie ostatniego dnia otwarcia sklepu. Teraz wisi ona w dużym
        pokoju za drzwiami (na szafie) i nie mam pojęcia, co z nią zrobić- bo albo w
        szafach miejsca brak, albo jest szafa, ale śmierdzi środkami na mole...
        Ja bym tam wolała, żeby ta promocja trafiła mi się miesiąc przed ślubem, a nie
        ponad pół roku! A do października jeszcze troszkę czasu...
    • dove.white Re: Odbiór sukienek!! 27.06.07, 10:39
      ja odbieram na dwa dni przed slubem. Wystarczy mi. NIe mam po prostu gdzie jej
      trzymać
      • dagps gioseppe 27.06.07, 10:48
        ja odbieram dzis jesli bedzie ok, a slub za 1,5 miesiaca, ale po przebojach z
        pania krawcowa z pracowni wole szybciej. martwie sie tylko zebym nie schudla do
        slubu...
      • lifesurfer Re: Odbiór sukienek!! 27.06.07, 10:58
        no to siedze sie,ze nie jestem jedynasmile slub 28lipca a sukienke odbieram 24.
        Bedzie to jednoczesnie odbior i pierwsza przymiarka. Mam nadz,ze wszystko
        bedzie ok.
    • monia_look Re: Odbiór sukienek!! 27.06.07, 10:52
      Ja mam ślub 13 października, suknia przyjeżdza 17 września, a odbiór po
      poprawkach 2 października. Już nie mogę się doczekać i strasznie się stresuję
      czy nie będzie za krótka lub za mała... Jakoś nie mogę zaufać temu co Panie mi
      zamówiły... No ale one znają się na tych rozmiarach lepiej.

Powodzeniawink
    • agnrek Re: Odbiór sukienek!! 27.06.07, 11:20
      Ja miałam pierwszą przymiarkę na 14 dni przed ślubem, potem następną za kilka
      dni (suknia była zwężana, skracana, szyty był na miarę welon i rękawiczki były
      dopasowywane do ręki).Ostatecznie odebrałam ją w poniedziałek przed ślubem, ale
      żałuję, że nie w piątek, bo tak mnie namawiał salon, a ja jeszcze schudłam w
      ostatnich dniach.
      • epox123 Re: Odbiór sukienek!! 27.06.07, 11:26
        lifesurfer ja też mam taka opcje pierwsza i jedyna przymiarkamaja ja zrobić na
        miejscu i odrazu ją odbieram,ale jeszcze nie wiem kiedy to będzie,bo mam czekac
        na telefon (sukienke zamówiłam 23 marca i od tego czasu cisza,ślub 18 sierpnia)
    • memphis90 Re: Odbiór sukienek!! 27.06.07, 13:39
      Ja mam ślub 7.07, pierwszą przymiarkę miałam w zeszłym tygodniu, drugą jutro.
      Też w cymbelinie.
    • salsa.loca Re: Odbiór sukienek!! 27.06.07, 13:42
      ja odbieram jutro

slub za tydzien!!
    • riannka Re: Odbiór sukienek!! 27.06.07, 14:06
      Odbieram dziś, ślub za tydzień. Pierwszą przymiarkę miałam tydzień temu w
      czwartek.
    • sziwer Re: Odbiór sukienek!! 27.06.07, 14:47
      Slub 21 lipca, sukienka zakupiona w lutym gdzie leżała w salonie do 25 czerwca kiedy to miałam pierwszą przymiarkę i mierzenie. Odbieram 11 lipca po poprawkach.
    • magda7710 Re: Odbiór sukienek!! 27.06.07, 15:35
      Ja odebrałam swoją wczoraj a ślub mam 30 czerwca. Nie było mi spieszno z
      odbiorem jest dopasowana i nie myślę, że jeszcze schudnę bo i tak na dzień
      dzisiejszy ważę 49 kg!!!
    • aganioq Re: Odbiór sukienek!! 27.06.07, 19:57
      ...sukienka szyta, więc to chyba trochę inaczej, tym bardziej, że wg własnego
      pomysłu, przymiarek od stycznia kiedy zamawiałam było kilka, suknię skończyli
      szyć w maju, ale dalej wisi w pracowni, jutro mam taką dodatkową przymiarkę
      jakby mi się zdarzyło schudnąć lub przytyć, odbieram w środę za tydzień, ślub
      07.07.07.
    • katrina_k Re: Odbiór sukienek!! 27.06.07, 20:23
      Ja mam ślub 1.09. Odbiór sukienki mam zaplanowany na 30.08 (czwartek).
      Przymiarki mam jakoś 2 tygodnie wczesniej i potem chyba w poniedziałek przed
      ślubem (jeśli jeszcze będę chciała). Wolę aby wisiałą w spokoju w salonie, niż
      u mnie w mieszkaniu się gniotła i nie daj Boże pobrudziła smile
      • monika2315 Re: Odbiór sukienek!! 27.06.07, 23:10
        Ja od wczoraj jestem nieźle podlamana.Bylam wczoraj po odbiór i okazalo się ze
        gorset jest zaluzny a spódnica za scisła.A jakby tego jeszcze było mało to dól
        który miał być cukierkowy róz, jest w jakims innym odcieniu rózu, bo podobno
        takiego niebylo.I teraz mamy problem z dopasowaniem kamzelki dla pana mlodego.w
        piątek jade po odbiór,oczywiście jak będzie dobra.A slub juz niedaleko,21 lipca.
        • pomidorekk Re: Odbiór sukienek!! 27.06.07, 23:17
          ja suknie odbierałam w tygodniu ślubnym. Poprawki miałam 2 tyg przed ślubem. W
          tygodniu slubnym tylko przymierzyłam suknie- pasowała idealnie i już wzięłam ją
          do domu. Nie ma sensu odbierac za wczesnie sukni, bo przed ślubme można troszkę
          schudnąć. Ja 3 dni przed ślubme prawie nic nie jadłam...i nadal niewiele jem,
          bo emocje jeszcze nie opadły.
    • gicki Re: Odbiór sukienek!! 27.06.07, 23:58
      No to mnie dziewczyny pocieszyłyście bo nie powiem ale juz sie zaczynałam
      martwic!A nawet nie ja ale wszyscy dookoła pytaja i mnie stresuja ze to chyba
      juz najwyzszy czas a ja nic nie mam i nic nie wiem ale widze ze to norma.
      Pozdrawiam
    • gabip1 Re: Odbiór sukienek!! 28.06.07, 00:06
      Ja kupiłam 26 marca i odbieram 6 lipca. Nie mialam jeszcze przymiarki. Juz nie
      moge sie doczekać.
    • aniczka24 Re: Odbiór sukienek!! 28.06.07, 13:03
      Ja ślub mam również 14 lipca i przymiarek miałam juz 3. Z doświadczenia powiem,
      że lepiej być ostrożnym. Moja pierwsza przymiarka : sukienka była troszkę za
      duża (wiązanie gorsetu prawie nachodziło na siebie a ja chciałam zeby był
      odstemp około 4 cm), za dluga, i zamiast metalowych pentelek (wiązanie gorsetu)
      byly materiałowe. Natępna przymiarka: spudnica prawie ok, natomiast wiazanie
      gorsetu na szerokość 20cm - pani krawcowej sie pomylilo. Trzecia przyiarka:
      gorset wreszcie oksmile spudnica troszke za ciasna - rzuciłam palenie i troszke
      jesc wiecej zaczelam, a i mam malenstwo w brzuszkusmilemają ją powiększyć...
      Postaraj się mieć ta przymiarkę jak najszybciej. Ja swoją sukienkę kupowałam w
      dobrym (tak mi sie wydaje salonie) a takie kwiatki wyszły..
      Gdzie masz slub i wesele? Moze podzielimy sie pomysłami?
      Pozdrawiam
      Ania

• ania26a Re: Odbiór sukienek!! 28.06.07, 13:18
      Ja też mam ślub 14 lipca.
      Moja sukienka przyjechała do salonu ok 12 czerwca niby wszytko pasowało ale
      wypatrzyłam pare rzeczy do zmian... np. odstawał materiał pod pachami troszkę i
      tak sie zaczęło i potem wyszło, że trzeba będzie wszyć usztywnienia i jeszcze
      nadal nie ma koronkowego bolerka bo były problemy z czymś tam... w pątek 3
      przymiarka. Cieszę się, że zaczełam tak szybko chodzić do slonu bo potem bym
      się denerwowała, że ślub już a ja nie gotowa. Odbiorę 1 lub 2 dni przed ślubem
      bo nie mam specjalnie gdziej jej powieść a chce żeby była idealnie uprasowna smile
    • salsa.loca odebrałam 28.06.07, 15:34
      odebrałam!!!!!!!!!!!!!!

zastanawiam sie czy Che wam pokazac czy lepeij po slubiesmile))))))))))
      • mala_duza Re: odebrałam 29.06.07, 09:05
        pokaż!!! pokaż!!!! Pls smile
    • malutenka5 Re: Odbiór sukienek!! 28.06.07, 15:40
      Ja mam slub 11 sierpnia, pierwszą pzymiarkę miałam pod koniec maja, dopasowanie w sierpniu, a odbiore gotową pewnie dzień lub dwa przed slubem, bo po prostu nie mam jej gdzie trzymaćwink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka