Dodaj do ulubionych

Jakie macie szwagierki?

04.07.07, 13:00
Hej jakie są wasze przyszłe szwagierki ? bo moja okropna a jeszcze mieszka z
nami na jednym piętrze ze swoim chłopakiem. Nie wiem jak długo to zniosę. Mamy
wspólną ubikację i łazienkę. Ostatnio się dowiedziałam że rąbie mi tyłek przed
rodziną i tak naprawdę jestem najgorsza(może przez to ze po prostu chcę mieć
porządek w mieszkaniu a nie syf). Piszcie jak jest u Was, to później opiszę
resztę.
Obserwuj wątek
    • bacha1979 Re: Jakie macie szwagierki? 04.07.07, 13:01
      Mój mąż jest jedynakiem, ma cioteczną siostrą z którą jest bardzo zżyty, z nią
      dogaduję sie bez najmniejszych problemów.
    • anetina ja mam fajną :) a poza tym mieszka tysiące km 04.07.07, 13:04
      od nas big_grin
    • siog Re: Jakie macie szwagierki? 04.07.07, 13:04
      szwagierka to siostra meza?
      jezeli tak to mam dwie i sa super,dogaduje sie z nimi swietnie. jedna jest
      starsza 40, druga w moim wieku 29. z mlodsza przyjaznie siesmile
    • anetina a poza tym super mieszkacie - dwóch braci z 04.07.07, 13:05
      dziewczynami w jednym domu tongue_out

nie lepiej, by któreś się wyprowadziło?
      nie będzie problemu
      • anetina sorry, oczywiście rodzeństwo z partnerami 04.07.07, 13:07
        a nie bracia z dziewczynami big_grin
      • karolina8484 Re: a poza tym super mieszkacie - dwóch braci z 04.07.07, 13:09
        Źle myślisz. Moj narzeczony ma siostrę i to ona mieszka z nami na pietrze bo tam
        ma pokój a ma 24 lata i jeszcze sie niczego w zyciu nie dorobiła tylko jest na
        łesce rodziców bo tak jest jej dobrze. Rodzice jej chłopaka sprzedali dom i
        teraz remontuja nowo kupiony i on na ten czas nie ma gdzie mieszkac i ona go
        wzieła do siebie. Na gwiazdkę maja sie wyprowadzać (najszczesliwszy dzien w moim
        zyciu) podobno ale jak na razie musze ich jakos przezyc. A tak pozatym
        zazdroszcze Wam ze macie takie fajne szwagierki bo moja to zakłamany fałszywiec.
        • mala_duza nie tak ostro 04.07.07, 13:15
          dziewczyna ma prawo mieszkac ze swoimi rodzicami u siebie. Tak jak Ty mówisz o
          niej ona można powiedziec to samo o Twoim N a jej bracie - że się niczego nie
          dorobił i mieszka z Tobą u rodziców bo tak mu wygodnie
          • karolina8484 Re: nie tak ostro 04.07.07, 13:25
            Tylko ze w przeciwienstwie do niej on zapie.. na wszystkie sposoby jak tylko
            moze zeby zarabiac kase ja tez pracuje a ona co? chłopak studia skonczył ja tak
            samo, juz jest na drugich studiach bo z pierwszych ja wylali, kłamie jak z nut a
            wszyscy ja za swiata maja. A moj facet jej nie znosi tak samo jak ja.
        • anetina Re: a poza tym super mieszkacie - dwóch braci z 04.07.07, 13:43
          a co ja źle myślę?

a wy nie na łasce rodziców?
          trzeba iść do pracy, wybudować swój domek
          tak samo jak ty mówisz o szwagierce
          tak samo może mówi partner twojej szwagierki
          prawda!?

żadne z was niczegio się nie dorobiło
          więc akurat nie masz prawa oceniać przyszłej szwagierki
    • malutenka5 Re: Jakie macie szwagierki? 04.07.07, 13:13
      Słabo ją znam, ale jest dla mnie miła. Sympatyczna dziewczyna dwa lata ode mnie młodszawink
      • mayagaramond Re: Jakie macie szwagierki? 04.07.07, 13:19
        Mam jedna - siostra-blizniaczka mojego N, jest spoko, ma teraz malego dzidzusia.
        Jak dla mnie jest troche za anemiczna, wyglada tez bardzo anemicznie, choc
        normalenie jada i jest wysportowana (rowerem przez alpy). Duzo ciekawszy jest
        natomiast moj przyszly szwagierwink
        • golinda Re: Jakie macie szwagierki? 04.07.07, 14:56
          mayagaramond napisała:

Duzo ciekawszy jest
          > natomiast moj przyszly szwagierwink

no maya, przyznam, że bardzo dwuznacznie to zabrzmiało! wręcz hardcorowo big_grin
          • mayagaramond szwagier 04.07.07, 15:05

Szwagier czasem jest hardcorowy - uprawia kajakarstwo i juz kilkakrotnie
            przelatywal na golasa z kajakiem pod pacha przez ulicewink
    • fruzia01 Re: Jakie macie szwagierki? 04.07.07, 13:26
      a ja o swoich szwagierkach przyszłych nie mogę nic powiedzeić bo ich nie znam;
      one nie wykazuję chęci bliższej integracji, ja też się nie narzucanm - panują
      między nami stosunki doskonale nautralne
      • karolina8484 Re: Jakie macie szwagierki? 04.07.07, 13:28
        i dobrze, też bym tak chciała.
    • mozambique Re: Jakie macie szwagierki? 04.07.07, 13:45
      a jak wygląda rąbanie tyłka ?

jakaś nowa czynnośc w gospodarstwie ?
    • jusia79 Re: Jakie macie szwagierki? 04.07.07, 13:53
      moja jest miła, ale taka trochę dziwna i na dystans...raczej nie mamy zbyt
      bliskich kontaktów, ona mieszka jeszcze z rodzicami, jest starsza ode mnie o 5
      lat, jest osobą samotną, nie ma pracy i w ogóle nieciekawa historia, w zasadzie
      to jest neutralna i dobrze...kochaną siostrzycę już mam i młodego braciszka (16
      lat)więc atrakcji najprzeróżniejszych mam sporosmile ubolewam tylko nad tym, że
      mój N. ma z Nią tak luźne kontakty, nie są ze sobą zbyt blisko, szkoda to mnie
      smuci...
    • gioseppe fajna babka ale mieszka za daleko 04.07.07, 13:54

• madziulla.w Moja spoko 04.07.07, 13:55
      Moja przyszła szwagierka jest spoko. Znaczy się normalna smile jest 3 lata młodsza odemnie, nie mamy ze soba jakiś rewelacyjnych stosunków typu przyjaciółki, nie mamy strasznie dużo wspólnych tematów, ale często gdzieś wychodzimy razem. Tzn jak jedziemy z moim N gdzieś na jednodniową wycieczkę to ją zawsze zabieramy (i to sa głównie moje pomysły) myślę że ona sobie zdaje sprawę z tego że ja do niej nic nie mam... co prawda czasem mnie denerwuje ale kto nie ma wad.
      Dla mnie jest spoko. Nie było między nami (i myslę że nie będzie) jakichś większych sporów, czasem bierze odmnie ciuchy - generalnie będę miała fajna szwagierkę smile
      A mój szwagier.. smile on jest młodszy odemnie o duuuużo (6kl podstawówki) smile ale wygląda na to że widzi we mnie taki ideał hahah jak ich odwiedzam to wszystko musi mi pokazać wszystko opowiedzieć i pokazać się z jak najlepszej strony - byle tylko zobaczyś uznanie w moich oczach - zabawne to jest naprawdę ale tajny jest przez to smile Bardzo go lubię smile
      • karolina8484 Re: Moja spoko 04.07.07, 14:06
        Pozazdrościć
    • dottanovia Re: Jakie macie szwagierki? 04.07.07, 14:31
      Ja o swojej nie mogę powiedzieć ani nic dobrego, ani złego. Nie czuję do niej
      sympatii, gdyż raz chciała porządzić sobie moim mężem i jej to nie wyszło, ani
      ją lubię. Dla mnie po prostu jest i tyle. Hm, ponadto na naszym ślubie była
      ponura jak chmura, w ogóle się nie uśmiechając, w przeciwieństwie do wszystkich
      pozostałych gości. Hm, nawet różne osoby oglądając nasze zdjęcia ze ślubu
      cywilnego zawsze się pytają, co to za dziewczyna, która w ogóle się nie
      uśmiecha... . Cóż, nawet jeżeli jej nie w smak nasz związek, to musi go
      zaakceptować, tak jak ja muszę ją i Ty powinnaś to samo, choćbyś za nią nie
      przepadała. Taka jest prawda.
    • golinda Re: Jakie macie szwagierki? 04.07.07, 15:00
      nie mam co narzekać
      jest inna niż moje bliskie koleżanki, ale w porządku, poimprezować z nią można,
      pogadać, na rodzinnych spotkaniach jest miło
      (to jest żona brata mojego męża)
      ale rzadko się widujemy, bo mieszkamy od nich 450km
      • dagps Re: Jakie macie szwagierki? 04.07.07, 15:09
        moje to nastolatki, wiec nie mam za wiele do powiedzenia. normalne nastolatkiwink
    • zosiaczek25 a ja nie mam ani jednej :P 05.07.07, 07:58
      Nie liczac bratowej meza. A szwagrowie sa spoko. Jeden czasem jest dupkowaty,
      ale mi sie z nim calkiem dobrze rozmawia i zawsze wiem, jak go zagiac, gdy cos
      do mnie pije. A bratowa meza tez jest ok. Gadamy czasem przez telefon.
      Spotkalysmy sie 2 razy jak na razie, bo oni mieszkaja w Australii. Bardzo fajnie
      sie dogadujemy. Okazalo sie nawet ostatnio, ze bedziemy studiowac (jak mi sie
      noga nie powinie na egzaminie) podobne kierunki, wiec sie smiejemy, ze razem
      bedziemy ratowac swiat. smile Maz na swoje szwagierki tez nie narzeka. No, moze
      czasem, jak dzwonia w porze obiadu i paplaja ze mna zbyt dlugo. A tak ogolnie,
      to twierdzi, ze moja rodzina jest troche stuknieta, ale zabawna i sympatyczna... smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka