Dodaj do ulubionych

Walbrzych: restauracja brama

17.07.07, 16:21
witajcie! niedlugo biore slub w kaplicy zamku ksiaz a potem zabawa w
restauracji brama w kompleksie zamkowym - czy ktos moze podzielic sie
doswiadczeniami z tego miejsca? ja nie jestem z tych okolic i trafilam
przypadkiem na to miejsce...
Obserwuj wątek
    • jaghooda Re: Walbrzych: restauracja brama 17.07.07, 16:49
      Ja jak zwykle wypowiem się w wątku dotyczącym Wałbrzycha.
      Restauracja brama jest OK, i nie powinnaś się niczym zawieść, ja sama myślałam,
      czy nie wyprawić tam wesela, ale do gustu zbytnio nie przypadła mi sala
      myśliwska, czyli ta w której teoretycznie odbywają sie tańce. Poza tym to nie
      jest dużą sala, chyba na 60 osób max.
      A będziesz miała noclegi dla gości.
      Jeśli tak to czy w tym hoteliku niedaleko- coś chyba z osłem w nazwie, ale nie
      pamiętam dokładnie.
      Jak chcesz więcej info, to wejdź sobie na forum Wałbrzych, tam ostatnio było
      sporo wątków ślubno- weselnych.
      • oofca Re: Walbrzych: restauracja brama 17.07.07, 17:09
        dzieki - zaraz poszukam tego watkusmile
        tak, noclegi w hotelu pod osla brama juz zarezerwowane.
        wesele bedzie stosunkowo male bo dla 40 osob, i stoly tak ustawione zeby "tance"
        sie w sali jadalnej zmiescily (tez nie wyobrazam sobie tanczenia walca przy tych
        wszystkich martwych dzikach i jeleniachsmile
        w sumie sie nie denerwuje, ale przez to ze nie mam w walbrzychu ani rodziny ani
        znajomych chcialam sie na forum upewnic ze restauracja brama to dobry wybor i
        nie spotka mnie jakas przykra niespodzianka...
        pozdrawiam!
      • gabip1 Re: Walbrzych: restauracja brama 17.07.07, 23:12
        Witam,
        ja mam wesele w Bramie 11.08.07.
        Jeśli masz jakies pytania, pytaj smialo
        pozdrawiam
        • oofca Re: Walbrzych: restauracja brama 18.07.07, 12:19
          Hej,
          ja mam dwa tygodnie po Tobiesmile
          a dawno juz zamawialas, bo ja trafilam tam zupelnie przypadkiem, przejazdem i
          akurat ten termin byl jeszcze do wziecia.
          na ile osob robisz wesele? u mnie bedzie 40 i chce by tance byly w tej samej
          sali, tylko boje sie ze moze byc troche ciasno - jak ty rozwiazalas ten problem?
          gdzie zamawiasz ciasta?
          goscie spia w oslej bramie? dostaliscie rabat na noclegi?
          a gdzie beda zaslubiny? ja mam w kaplicy na zamku, znajomi beda nam ja stroic,
          mam nadzieje ze wyjdzie fajniesmile
          tyle na poczatek....
          pozdrawiam!
          • gabip1 Re: Walbrzych: restauracja brama 18.07.07, 22:22
            Witam,
            a wiec...
            sale zamówilismy juz w pazdzierniku. Wstepnie miało być 60 osób, jutro zamykamy
            liste gości i bedzie nas 50. Jestesmy tylko w sali głównej, w sali mysliwskiej
            nie kozystamy. Pani menager zapewnia, ze sie pomoeścimy i bedzie wygodnie, mamy
            dj, takze nie potzreba duzo miejsca na rozłozenie sprzetu. Niewiem czy pani
            wspominała juz o dodatkowych kosztach, np, za parking, czy ceny kawy i herbaty.
            Nas poinformowala o tym dopiero niedawno.
            Ciasto i tort zamawiam w cukierni Oleńka, przywioza wszystko do Bramy w sobote
            rano.
            Goscie nie nocują, poprawiny sa u nas w ogrodzie (grill) i wszyscy wracamy do
            domów ewntualnie do nas i do hotelu ( blisko naszego domu)
            A ślub mamy w Boguszowie w byłej parafi mojego N. Stroimy sami.
            Denerwuje sie strasznie.
            Po 11.08 napisze jak bylosmile Pozdrawiam
            • oofca Re: Walbrzych: restauracja brama 19.07.07, 10:12
              hej
              nie ma sie co denerwowac, wszystko na pewno bedzie piekniesmile
              my tez bedziemy tort w olence zamowilismy, ciasta chyba tez bo przeciez nie
              bedziemy ich przez pol polski wiezli w upalny dzien... mozesz mi jeszcze troche
              pomoc i powiedziec jakie ciasta bierzecie? my pojechalismy do olenki, ale bylo 2
              min przed zamknieciem i pani sprzedajaca nie byla zbyt rozmowna - ale cos o
              malych porcjach ciasta na papilotkach wspomniala jako typowo weselnych...
              parking kosztuje 10zl od auta, o to zapytalam juz za 1 razem bo sami tez
              musielismy zaplacic wtedy... to podobno osobna firma ochroniarska sie tym zajmuje...
              my mamy herbate i kawe w cenie menu, choc nie podpisywalismy jeszcze konkretnej
              umowy... mam nadzieje ze nic niespodziewanie nie wyskoczy! a wy bedziecie mieli
              taka dokladna umowe (gdzies na forum byl przyklad do wydrukowania), mysle ze
              mialoby to sens - zeby potem sobie problemow zaoszczedzic i miec cos w rece...
              jesli wolisz to odpowiedz mi prosze na moj adres: oofca@gazeta.pl
              milego dnia!
              • kasiaitomekdab Re: Walbrzych: restauracja brama 19.07.07, 10:35
                oto tresc umowy tylko sobie to poukladaj:

Umowa – Zlecenie

Organizacji Przyjęcia Weselnego

Umowa zawarta w dniu (data) w (miejscowość)
                Pomiędzy: (nazwisko właściciela) właścicielem domu weselnego (nazwa domu
                weselnego) zwanej dalej Zleceniobiorcą a:
                (pan młody) i (panna młoda)….. (adres) zwanymi dalej Zleceniodawcą.

§ 1.
                Zakres usług oraz, obowiązki stron.

1. Zleceniodawca zleca a Zleceniobiorca przyjmuje zorganizowanie przyjęcia
                weselnego w lokalu Zleceniobiorcy w dniach (data)
                2. Zleceniobiorca zobowiązuje się do przygotowania posiłków według ustalonego
                ze Zleceniodawcą jadłospisu z własnych środków żywieniowych (zanim podpiszesz
                umowę ustalasz to)
                3. Jadłospis zostanie ustalony przez strony umowy na (najczęściej jest to 30
                dni) dni przed przyjęciem weselnym a środki żywnościowe zostaną zakupione przez
                Zleceniobiorcę w ostatnim tygodniu przed przyjęciem (to ustalenie indywidualne)
                4. Zleceniobiorca przygotuje stoły i zastawę zgodnie z ustaloną liczbą gości,
                która zostanie podana przez Zleceniodawcę najpóźniej na 15 dni przed przyjęciem
                (to też)
                5. Zleceniobiorca zapewnia pełną obsługę kelnerską podczas przyjęcia.
                6. Możliwe będzie przygotowanie „wiejskiego stołu” lub dostarczenie przez
                Zleceniodawcę własnych produktów żywnościowych. Wynajęcie pokojów, na podstawie
                dodatkowych ustaleń (indywidualne ustalenia)
                7. Zleceniobiorca zadba o czystość i wyposażenie w sali, szatni, toaletach i
                ogrodzie.
                8. Zleceniobiorca oddaje do dyspozycji dla nowożeńców nieodpłatnie pokój w
                terminie: sobota godz.......
                9. Zleceniobiorca zapewnia obsługę kelnerską na przyjęciu do godz.(godzina i
                data) w niedzielę.
                10. Zleceniodawca zapewnia oprawę muzyczną oraz wystrój sali a Zleceniobiorca
                umożliwi mu to w szczególności poprzez zapewnienie dostępu do pomieszczeń i
                zasilanie 220V.
                11. Zleceniobiorca umożliwi Zleceniodawcy dostarczenie napojów alkoholowych
                oraz całkowite nimi rozporządzanie bez dodatkowych opłat.

§ 2.
                Odpowiedzialność za szkody.

1. Zleceniobiorca w toku wykonywania umowy zobowiązuje się do rzetelnego i
                starannego wykonania powierzonych mu zadań.
                2. Zleceniodawca ponosi odpowiedzialność materialną za szkody i dewastacje
                wyrządzone przez swoich gości i zobowiązuje się do ich naprawy lub pokrycia
                równowartości powstałych zniszczeń do wysokości kwoty na jaką opiewa umowa.

§ 3.
                Warunki płatności.

1. Zleceniodawca zobowiązuje się do pokrycia kosztów organizacji przyjęcia
                weselnego ustalonych na:
                … zł Brutto osoba dorosła.
                … zł Brutto orkiestra, obsługa foto-wideo.
                … zł Brutto dzieci do 12 lat.
                2. Na x dni przed planowanym przyjęciem weselnym Zleceniodawca zobowiązuje się
                wpłacić 50% przewidywanego całkowitego kosztu przyjęcia a pozostałą kwotę
                pomniejszoną o zaliczkę najpóźniej 5 dni po przyjęciu, o ile nie wystąpią żadne
                odstępstwa od warunków zawartych w umowie.
                3. Strony ustalają zaliczkę w wysokości ... która w przypadku wypowiedzenia
                umowy przez Zleceniodawcę przepada w całości.

§ 4.
                Postanowienia dodatkowe.

1. Termin realizacji umowy ….
                2. Stroną przysługuje 90 dniowy termin wypowiedzenia umowy.
                3. W przypadku wypowiedzenia lub zerwania umowy ze strony Zleceniobiorcy
                Zleceniodawca może żądać od niego zwrotu dotychczas poniesionych kosztów
                organizacji wesela.
                4. Zleceniodawca zobowiązuje się do przestrzegania porządku, przepisów BHP i
                p.poż na terenie całego obiektu.
                5. Uzgodnione i podpisane przez obie strony menu jest załącznikiem do
                niniejszej umowy.
                6. Notatka zawierająca liczbę gości, podpisane przez obie strony, zostanie
                dołączona do umowy.

§ 5.
                Postanowienia końcowe

1. Wszelkie zmiany niniejszej umowy wymagają formy pisemnej pod rygorem
                nieważności.
                2. Umowa sporządzona została w dwóch jednobrzmiących egzemplarzach, po jednym
                dla każdej ze stron.
                3. W sprawach nieuregulowanych niniejszą umową będę miały zastosowanie
                przepisy Kodeksu Cywilnego.
                4. Ewentualne spory mogące wyniknąć ze stosunku objętego umową między stronami
                rozstrzygane będą polubownie, a gdy nie dojdzie do porozumienia, wówczas przez
                Sąd Rejonowego właściwego dla miejsca podpisania niniejszej umowy.

....................... ................................
                Zleceniodawca Zleceniobiorca
                • kasiaitomekdab Re: Walbrzych: restauracja brama 19.07.07, 10:36
                  A macie może jakieś wzory umów np: orkiestra itd... itp...
                  • oofca Re: Walbrzych: restauracja brama 19.07.07, 11:43
                    witam,

taka umowe napisalam w oparciu o umowe ktore mi dano do podpisaniu (opieralam
                    sie na wzorach umow w kodeksie cywilnym), mysle ze jest ok

UMOWA
                    NA WYKONANIE OPRAWY MUZYCZNEJ UROCZYSTOŚCI WESELNEJ

Pani ....................... oraz
                    Pana ...............

Uroczystość odbędzie się w miejscowości – .................
                    w lokalu: ..................

Umowa zostaje zawarta w dniu .............. pomiędzy:
                    Zlecającym/zlecającą – ..................
                    oraz wykonawcą – ................................
                    oprawa muzyczna uroczystości weselnej, legitymując(a)ym się dowodem osobistym
                    numer .............. zamieszkał(a)ym w .........., ul................, nr
                    domu/mieszkania

Umowa opiewa na wykonanie oprawy muzycznej w zakresie uzgodnionym i
                    przedstawionym w załączniku do niniejszej umowy.

Rozpoczęcie usługi odbywa się w dniu ............ o godz...........
                    Zakończenie usługi odbędzie się w dniu: ............ o godz. .........

Strony ustaliły iż opłata za wykonaną usługę wynosi : ......zł/godz. co w w/w
                    przypadku stanowi ogólną kwotę ........zł (brutto).

Powyższa opłata pokrywa wszystkie koszty obsługi, sprzętu, oraz dojazdu
                    wykonującego usługę.
                    Numer konta..........................................

Pozostałą kwotę w wysokości : ............. złotych, zlecający ureguluje po
                    wykonaniu usługi przez .................... w dniu ...............
                    W przypadku rezygnacji z zarezerwowanego terminu przez osobę zlecającą usługę –
                    zaliczka nie podlega zwrotowi.

Wykonawca w 100% gwarantuje wykonanie zamówionej usługi. W przypadku
                    niewywiązania się z umowy (lub po wyrażeniu chęci rozwiązania umowy) po
                    ........... zwróci zadatek i pokryje wszystkie dodatkowe koszty związane z
                    wynajęciem innych wykonawców i zorganizowaniem oprawy muzycznej dla uroczystości
                    weselnej opisanej w niniejszej umowie.

Podpis osoby zlecającej usługę Podpis wykonawcy usługi

• kasiaitomekdab Re: Walbrzych: restauracja brama 21.07.07, 00:28
                      Dzięki a jakie jeszcze umowy nalerzy zawierać z księdzem też??
                      • oofca Re: Walbrzych: restauracja brama 21.07.07, 11:08
                        dobre pytanie ... ja bede miala tzw. licencje z mojej parafii, tam podpisalismy
                        protokol, mysle ze z ksiedzem to chyba nie, skoro nie ma nigdzie (z tego co
                        wiem) oficjalnego cennika, to wszystko jest "na gebe" ... ksiadz zapisuje sobie
                        termin w kalendarzu i tyle. czy ktos podpisywal taka umowe z ksiedzem??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka