ishka82 Re: do noszących soczewki kontaktowe 31.07.07, 14:08 Za szybko enter poszedł Czy w dniu ślubu zamierzacie wspomagać oczy jakimiś kropelkami? Jeśli tak, to jakimi? Macie coś sprawdzonego? Odpowiedz Link Zgłoś
nessie1161 Re: do noszących soczewki kontaktowe 31.07.07, 14:10 Hyabak. Do suchych oczu. Nie każde krople można używać na soczewki. Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 Re: do noszących soczewki kontaktowe 31.07.07, 14:14 zabiore ze sobą tylko sól fizjologiczna, do tej pory (tfu tfu tfu) nie miałam problemów z całonocnym siedzeniem, więc mam nadzieję, że im coś nie odbije akurat na te noc. Zabieram tez płyn do soczewek, żeby je wyjąć, jak mi sie zbuntują. Odpowiedz Link Zgłoś
ishka82 Re: do noszących soczewki kontaktowe 31.07.07, 14:20 Też mam nadzieję, że bez problemów wysiedzę w nich, bo już kiedyś nosiłam i nie było problemów. Ale zapomniałam zapytać okulistę, a wolę być zabezpieczona. Wiem, że nie wszystkie krople można stosować na soczewki. Odpowiedz Link Zgłoś
nati.82 Re: do noszących soczewki kontaktowe 31.07.07, 14:29 Miałam tzw sztuczną łzę, ale specjalnie do soczewek firmy Bausch&Lomb i gdy tylko poczułam suchość lub zmeczenie to zakraplałam sobie, swietna sprawa taka sztuczna łza! Odpowiedz Link Zgłoś
rilla84 Re: do noszących soczewki kontaktowe 31.07.07, 14:31 ja właśnie wróciłam z urlopu. Wypróbowałam krople VISINE jasnoniebieskie dla zmęczonych oczu, są to krople żelowe, sprawdzałam przed zakupem, że są przeznaczone dla osób noszących szkła. Sprawdziły się super. Temp. 40 st. C + słona woda a szkła miałam po kilkanaście godzin na oczach (wiem, za dużó). Wystarczyła kropelka i od razu były nawilżone i w ogóle zero pieczenia! ale najlepiej kupić wcześniej i zrobić tygodniony test... Są niedrogie ok. 15 zł zapłaciłam za nie Odpowiedz Link Zgłoś
nessie1161 Re: do noszących soczewki kontaktowe 31.07.07, 14:35 Rilla84,uważaj z pływaniem w morzu i soczewkami kontaktowymi! Polecam Ci artykuł w ostatnich Wysokich Obcasach. Nie wolno pływać w soczewkach kontaktowych innych niż jednodniowe, ponieważ gromadzą się wtedy na nich bakterie, których nie usuniesz płynem do soczewek, potem zakładasz je następnego dnia i możesz sobie "zafundować" chorobę oczu. Jeśli pływać w soczewkach innych niż jednodniowe to tylko w okularkach do pływania lub masce. Odpowiedz Link Zgłoś
sensiblue Homeoptic 31.07.07, 20:48 albo - jeśli masz jakiś zapas, bo w aptekach nie ma już od dłuższego czasu - KROPLE ZE ŚWIETLIKA Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: do noszących soczewki kontaktowe 31.07.07, 14:38 Sztuczne łzy z apteki. Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka05052007 Re: do noszących soczewki kontaktowe 31.07.07, 15:00 co prawda zabrałam ze soba krople ale ich nie używałam podczas wesela Natomiast rano założyłam nową parę soczewek. Odpowiedz Link Zgłoś
riannka Re: do noszących soczewki kontaktowe 31.07.07, 15:08 Miałam soczewki jednodniowe od 12,00 do 6,00 rano - super się sprawdziły. Nie używałam dodatkowych nawilżaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
ishka82 Re: do noszących soczewki kontaktowe 31.07.07, 16:57 Dzięki za wszystkie odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
jannik Re: do noszących soczewki kontaktowe 31.07.07, 17:41 Polecam soczewki jednodniowe. Są lepiej nawilzone i mozna je nosic nawet ponad 12-14 godzin (oczywiscie, raz na jakis czas). Rano zalozysz nowa parę. Odpowiedz Link Zgłoś
ishka82 Re: do noszących soczewki kontaktowe 31.07.07, 17:47 Niestety przy mojej wadzie wzroku nie mogę nosić jednodniowych. Mam dwutygodniowe. Mam nadzieję, że się sprawdzą. Odpowiedz Link Zgłoś
talula19 Re: do noszących soczewki kontaktowe 31.07.07, 18:56 A są soczewki dobowe? Odpowiedz Link Zgłoś
ishka82 Re: do noszących soczewki kontaktowe 31.07.07, 19:32 Nie bardzo rozumiem co masz na myśli. Są jednodniowe, dwutygodniowe, miesięczne itd., nie wiem dokładnie. Ja mam krótkowzroczność+astygmatyzm i nie ma jednodniowych korygujących tą wadę.Wiem, że są jakieś, które można nosić przez tydzień non stop, ale każdy okulista powie Ci, że to nie jest dobry pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
talula19 Re: do noszących soczewki kontaktowe 31.07.07, 22:14 Hmm..chodziło mi o takie, które można nosić przez kilkanascie lub kilkadziesiąt godzin bez zdejmowania. Odpowiedz Link Zgłoś
a.bc Re: do noszących soczewki kontaktowe 31.07.07, 19:33 Weż ze soba pudełeczko w których trzymasz soczewki, jak ci oko wyschnie to zwyczajie palcem zwilzysz sobie oczy płynem z pojemniczków. Ja tak robie od 10 lat Nie ma co wydawac kasy na kropelki i całą resztę- nie dajmy sie zwariowac i naciągać Odpowiedz Link Zgłoś
ishka82 Re: do noszących soczewki kontaktowe 31.07.07, 19:45 Też przypominam sobie, że jak parę lat temu nosiłam soczewki, to okulista proponował zakraplanie oczu płynem w razie potrzeby. Ale 15zł na kropelki to nie majątek, a na pewno wygodniej ich użyć. Odpowiedz Link Zgłoś
a.bc Re: do noszących soczewki kontaktowe 31.07.07, 21:21 szczerze nie podzielam twojego zdania naprawde długo nosze soczewki i zdecydowanie łatwiej jest opuszkiem palców nawilzyc szkło niz wpuścić krople , która zawsze wypłynie jak dla mnie szkoda kasy na te krople Odpowiedz Link Zgłoś
ishka82 Re: do noszących soczewki kontaktowe 31.07.07, 21:27 Pewnie i tak nie zdążę ich kupić Się zobaczy jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś