Dodaj do ulubionych

do noszących soczewki kontaktowe

31.07.07, 14:06
Obserwuj wątek
    • ishka82 Re: do noszących soczewki kontaktowe 31.07.07, 14:08
      Za szybko enter poszedł smile
      Czy w dniu ślubu zamierzacie wspomagać oczy jakimiś kropelkami? Jeśli tak, to
      jakimi? Macie coś sprawdzonego?
      • nessie1161 Re: do noszących soczewki kontaktowe 31.07.07, 14:10
        Hyabak. Do suchych oczu. Nie każde krople można używać na soczewki.
      • kamelia04.08.2007 Re: do noszących soczewki kontaktowe 31.07.07, 14:14
        zabiore ze sobą tylko sól fizjologiczna, do tej pory (tfu tfu tfu) nie miałam
        problemów z całonocnym siedzeniem, więc mam nadzieję, że im coś nie odbije
        akurat na te noc.

Zabieram tez płyn do soczewek, żeby je wyjąć, jak mi sie zbuntują.
        • ishka82 Re: do noszących soczewki kontaktowe 31.07.07, 14:20
          Też mam nadzieję, że bez problemów wysiedzę w nich, bo już kiedyś nosiłam i nie
          było problemów. Ale zapomniałam zapytać okulistę, a wolę być zabezpieczona.
          Wiem, że nie wszystkie krople można stosować na soczewki.
          • nati.82 Re: do noszących soczewki kontaktowe 31.07.07, 14:29
            Miałam tzw sztuczną łzę, ale specjalnie do soczewek firmy Bausch&Lomb i gdy
            tylko poczułam suchość lub zmeczenie to zakraplałam sobie, swietna sprawa taka
            sztuczna łza!
          • rilla84 Re: do noszących soczewki kontaktowe 31.07.07, 14:31
            ja właśnie wróciłam z urlopu. Wypróbowałam krople VISINE jasnoniebieskie dla
            zmęczonych oczu, są to krople żelowe, sprawdzałam przed zakupem, że są
            przeznaczone dla osób noszących szkła. Sprawdziły się super. Temp. 40 st. C +
            słona woda a szkła miałam po kilkanaście godzin na oczach (wiem, za dużó).
            Wystarczyła kropelka i od razu były nawilżone i w ogóle zero pieczenia! ale
            najlepiej kupić wcześniej i zrobić tygodniony test... Są niedrogie ok. 15 zł
            zapłaciłam za nie
            • nessie1161 Re: do noszących soczewki kontaktowe 31.07.07, 14:35
              Rilla84,uważaj z pływaniem w morzu i soczewkami kontaktowymi! Polecam Ci
              artykuł w ostatnich Wysokich Obcasach. Nie wolno pływać w soczewkach
              kontaktowych innych niż jednodniowe, ponieważ gromadzą się wtedy na nich
              bakterie, których nie usuniesz płynem do soczewek, potem zakładasz je
              następnego dnia i możesz sobie "zafundować" chorobę oczu. Jeśli pływać w
              soczewkach innych niż jednodniowe to tylko w okularkach do pływania lub masce.
      • sensiblue Homeoptic 31.07.07, 20:48
        albo - jeśli masz jakiś zapas, bo w aptekach nie ma już od dłuższego czasu -
        KROPLE ZE ŚWIETLIKA
    • agnrek Re: do noszących soczewki kontaktowe 31.07.07, 14:38
      Sztuczne łzy z apteki.
      • mrowka05052007 Re: do noszących soczewki kontaktowe 31.07.07, 15:00
        co prawda zabrałam ze soba krople ale ich nie używałam podczas wesela
        Natomiast rano założyłam nową parę soczewek.
    • riannka Re: do noszących soczewki kontaktowe 31.07.07, 15:08
      Miałam soczewki jednodniowe od 12,00 do 6,00 rano - super się sprawdziły. Nie
      używałam dodatkowych nawilżaczy.
    • ishka82 Re: do noszących soczewki kontaktowe 31.07.07, 16:57
      Dzięki za wszystkie odpowiedzi smile
    • jannik Re: do noszących soczewki kontaktowe 31.07.07, 17:41
      Polecam soczewki jednodniowe. Są lepiej nawilzone i mozna je nosic nawet ponad
      12-14 godzin (oczywiscie, raz na jakis czas). Rano zalozysz nowa parę.
      • ishka82 Re: do noszących soczewki kontaktowe 31.07.07, 17:47
        Niestety przy mojej wadzie wzroku nie mogę nosić jednodniowych. Mam
        dwutygodniowe. Mam nadzieję, że się sprawdzą.
        • talula19 Re: do noszących soczewki kontaktowe 31.07.07, 18:56
          A są soczewki dobowe?
          • ishka82 Re: do noszących soczewki kontaktowe 31.07.07, 19:32
            Nie bardzo rozumiem co masz na myśli. Są jednodniowe, dwutygodniowe, miesięczne
            itd., nie wiem dokładnie. Ja mam krótkowzroczność+astygmatyzm i nie ma
            jednodniowych korygujących tą wadę.Wiem, że są jakieś, które można nosić przez
            tydzień non stop, ale każdy okulista powie Ci, że to nie jest dobry pomysł.
            • talula19 Re: do noszących soczewki kontaktowe 31.07.07, 22:14
              Hmm..chodziło mi o takie, które można nosić przez kilkanascie lub kilkadziesiąt godzin bez zdejmowania.
          • a.bc Re: do noszących soczewki kontaktowe 31.07.07, 19:33
            Weż ze soba pudełeczko w których trzymasz soczewki, jak ci oko wyschnie to
            zwyczajie palcem zwilzysz sobie oczy płynem z pojemniczków. Ja tak robie od 10
            latsmile
            Nie ma co wydawac kasy na kropelki i całą resztę- nie dajmy sie zwariowac i
            naciągaćsmile
            • ishka82 Re: do noszących soczewki kontaktowe 31.07.07, 19:45
              Też przypominam sobie, że jak parę lat temu nosiłam soczewki, to okulista
              proponował zakraplanie oczu płynem w razie potrzeby. Ale 15zł na kropelki to nie
              majątek, a na pewno wygodniej ich użyć.
              • a.bc Re: do noszących soczewki kontaktowe 31.07.07, 21:21
                szczerze nie podzielam twojego zdania naprawde długo nosze soczewki i
                zdecydowanie łatwiej jest opuszkiem palców nawilzyc szkło niz wpuścić krople ,
                która zawsze wypłynie
                jak dla mnie szkoda kasy na te krople
                • ishka82 Re: do noszących soczewki kontaktowe 31.07.07, 21:27
                  Pewnie i tak nie zdążę ich kupić wink Się zobaczy jeszcze smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka