Dodaj do ulubionych

Wojskowy garnitur do slubu?

10.10.07, 12:21
Co o tym myslicie? bardzo bym chciała zeby na slub moj N zalozyl wojskowy
garnitur, a potem, na wesele przebral sie w normalny. To bylo moje male
marzenie.. tylko jak rozmawiamy o tym z N to on mowi "bla bla bla ze on nie ma
ilus tam gwiazdek na ramieniu tylko jedna czy dwie" ja sie na tym nie znam i
nie liczy sie dla mnie jego stopien tylko on.. i uwazam ze wspaniale byloby
gdyby zalozyl do slubu swoj sluzbowy garnitur.. wyglada w nim bardzo
nonszalancko i bardzo dobrze sie prezentuje.. jak go przekonac? jeszcze duzo
czasu.. ale chyba powoli musze zaczac drazyc temat..
Obserwuj wątek
    • kamelia04.08.2007 Re: Wojskowy garnitur do slubu? 10.10.07, 13:12
      mój ojciec do ślubu był w mundurze oficerskim, wyglądał super.

jak najbardziej może twój narzeczony młozyć mundur, w końcu za
      mundurem itd...
      • mala220 Re: Wojskowy garnitur do slubu? 10.10.07, 13:46
        tak tylko ze on oficerem nie jest.. troche nizej.. i mysli ze wszystcy znaja sie
        na jego gwiazdkach na ramieniu i beda patrzec ile ich ma..
        • katakon Re: Wojskowy garnitur do slubu? 10.10.07, 14:23
          hej! moj juz maz wink tez nie jest oficerem tylko zwyklym kapralem. i
          co z tego?!? namowilam go na mundur i wygladal swietnie. kto (oprocz
          osob zwaizanych z wojskiem) zna sie na stopniach? Wazne, ze
          prezentowal sie swietnie smile
          pozdrawiwam kasia
          • mala220 Re: Wojskowy garnitur do slubu? 10.10.07, 14:30
            wlasciwie to powiem szczerze ze nawet ja nie znam sie na stopniach choc mowil mi
            juz z 1000 razy..takze kapral mi nic nie mowi hehe. moj pracuje w SG, takze
            garnitur bedzie zielony.. postaram sie go przekonac ze bedzie siwetnie wygladal,
            dzieki za wypowiedzi smile
            • zarazmama przeczytaj to -ważne 10.10.07, 14:33
              jeśli namówiz go na mundur pamiętaj, że nie wolno klękać w mundurze
              w kościele!!! mąż mój też ślubował w mundurze i nie klękał-bo im nie
              wolno!!!
              • mala220 Re: przeczytaj to -ważne 10.10.07, 15:01
                dlaczego?? pierwsze slysze.. to chyba zalezy od tego jaki to rodzaj
                "wojskowosci"..
                • zarazmama Re: przeczytaj to -ważne 10.10.07, 15:18
                  ty w ogole wiesz cokolwiek o wojsku?
                  1) nie garnitur wojskowy tylko MUNDUR!!!
                  2) to zapytaj się swojego chłopa jeśli jest żołnierzem to powie co
                  przysięgał ( a jaki ma stopień?)
                  3) nie rodzaj wojskowości tylko WOJSKA
                  • mala220 Re: przeczytaj to -ważne 10.10.07, 15:24
                    wyobraz sobie ze cokolwiek wiem- to co jest mi potrzebne. A Tobie sprawia
                    przyjemnosc poprawianie non stop kogos?? bo widzialam ze to nie jedyny post w
                    ktorym sie "tak" wypowiedzials...
                    • zarazmama Żadna przyjemność 10.10.07, 15:27
                      tylko sama zobacz jak wyglądają Twoje pytania, mniej ignorancji.
                      Odpowiadając na pytanie: nie wiem dlaczego nie mogą ale mój mąż
                      powiedział, że taki mają zwyczaj, że w mundurze tylko salutują a nie
                      się "kajają". Zobacz nawet na oficjalnych uroczystościach żołnierze
                      nie klękają więc może lepiej daruj sobie ten MUNDUR niż miałabyś się
                      tłumaczyć dlaczego twój mąż jako jedyny stał jak kołek podczas gdy
                      cały kościól klęczał
                    • miska_malcova Re: przeczytaj to -ważne 10.10.07, 15:33
                      Brat mojego męża jest podpułkownikiem Wojska Polskiego i powiedział,
                      że u niego w jednostce była taka sytuacja, kiedy żołnierz wystąpił
                      na ślubie w mundurze ze stopniami wyzszymi niż miał sam i dostał
                      reprymendę od szefa sztabu uncertain
                      To pewnie zalezy od szefów, ale Wojsko bardzo poważnie traktuje
                      mundur i nie nalezy z niego robić szopki. Więc jesli Twój przyszły
                      mąż nie jest np. majorem, to lepiej niech nie zakłada munduru
                      wskazującego na to, że nim jest smile Poza tym co jeszcze dodał
                      szwagier: mundur na slubie obowiązuje żołnierzy zawodowych, ale to
                      pewnie Twój facet wie smile
                      • gwiazdeczka79 Re: przeczytaj to -ważne 10.10.07, 18:42
                        Ja swój slub miałam 3 miesiace temu,mój maz jest kapralem SG i tak
                        jak jego koledzy wcale nie wyzszego stopnia, bral slub w
                        mundurze.Taka jest u nich tradycja.Wygladal super,na slubie bylo
                        kilku kolegów z jego pracy,którzy tez byli w mundurach.Dodam,że na
                        slubie kleczał tak jak wszyscy.Jestem z niego dumna,tak wiec mala220
                        namawiaj swego narzeczonego bo warto!
                        • g.dziwota Mundur galowy 10.10.07, 19:38
                          Oczywiście, że jak narzeczony jest zawodowym żołnierzem to powinien wystąpić w
                          mundurze. To dla niego honor bez względu na to ile ma gwiazdek, belek. itp. Mój
                          kuzyn kiedy brał ślub był młodszym chorążym i oczywiście miał mundur. Potem
                          przebrał sie w garnitur.

Jeżeli twój partner chce mieć generalskie gwiazdki to się ten WASZ ślub deczko
                          opóźni!!!!
                          • olgaaa1 Re: Mundur galowy 10.10.07, 19:53
                            Mój narzeczony jest żołnierzem, ma stopień porucznika. I zarówno ja,
                            jak i on nie wyobrażamy sobie, żeby brał ślub w zwykłym garmiturze.
                            Poza tym dla oficera mundur to coś bardzo ważnego, zakładanego na
                            specjalne okazje. Poza tym ślub będzie typowo wojskowy z szablami i
                            żołnierzami którzy całą mszą będą stali przy ławach kościelnych.
                            Byłam już na kilku ślubach wojskowych i zawsze zarówno młody, jak i
                            koledzy będący w szpalerze byli w mundurze na ślubie, na weselu
                            natomiast wyglądało to tak, że młody przebierał się, po 2, 3
                            godzinach.
    • azjak Re: Wojskowy garnitur do slubu? 10.10.07, 19:56
      > gdyby zalozyl do slubu swoj sluzbowy garnitur.. wyglada w nim bardzo
      > nonszalancko i bardzo dobrze sie prezentuje..

No to w końcu jak, nonszalancko czy bardzo dobrze? smile
      • kajak75 Re: Wojskowy garnitur do slubu? 12.10.07, 14:41
        tez sie z tego nonszalancko usmialam. Slownik wyrazow obcych bylby chyba dobrym
        prezentem slubnymsmile
    • zarazmama Ale dużo tu żon żołnierzy!!! 11.10.07, 09:38
      Witam szanowne panie
      • mala220 Re: Ale dużo tu żon żołnierzy!!! 11.10.07, 11:29
        dzieki za wypowiedzismile wszystkiego juz sie dowiedzialam i juz wiem co zrobie,
        choc jeszcze troche czasu. pozdrawiam cieplo
      • olgaaa1 Re: Ale dużo tu żon żołnierzy!!! 11.10.07, 12:20
        No sporo, ciekawa jestem jak soboe radzicie z ciągłymi
        przeprowadzkami i życiem na odległość. Ja jakoś to zaakceptowałam,
        ale bywa ciężko
        • zarazmama mała220 to co postanowiłaś? 11.10.07, 12:30
          niech ta dyskusja nie będzie jałowa, co napiszzzz
          • gwiazdeczka79 Re: mała220 to co postanowiłaś? 11.10.07, 13:04
            w ogóle sobie nie radzimy,jestesmy małżeństwem na odległosć...
            • zarazmama Mój mąż jest w służbie stałej 11.10.07, 13:45
              więc nie ma problemu, nawet służb nie bierze
              • olgaaa1 Re: Mój mąż jest w służbie stałej 11.10.07, 14:12
                Przepraszam bardzo, że pytam ale jak to jest służba stała? i chyba
                stopień pułkownika skoro nie ma służb ;/
                • zarazmama Służba stała tzn nie na kontrakcie 12.10.07, 20:15
                  i nie poborowy, szef kompanii
                  • olgaaa1 Re: Służba stała tzn nie na kontrakcie 12.10.07, 22:23
                    hmm...a jaki szef kompani ma stopień? Sorki ale teraz na kontrakcie
                    to są tylko żołnierze na misjach, więc coś kręcisz.
                    • zarazmama zapytaj zorientowanego 13.10.07, 16:19
                      to bedziesz miała pewnośc a nie zarzucasz mi kłamstwo. ŻOłnierze są:
                      poborowi, kontraktowi i w służbie stałej (zawodowi, którzy zaczeli
                      służyć przed zmiana przepisów)Szef kompanii ma rózne stopnie. u
                      mojego w batalionie są nimi chorązy
                      • camilcia Re: zapytaj zorientowanego 14.10.07, 22:03
                        szefami są chorążowie teraz tylko bo nawet jak byli sierżantami to
                        im wyrównali
                        a żon wojskowych to pełno jest ;P
                        w dodatku w takim jednym szczególnym miejscu najwięcej, wystarczy
                        poszukać ;P
                    • denay Re: Służba stała tzn nie na kontrakcie 14.10.07, 22:57
                      znasz Ty się dziecino na wojsku, oj znasz...
    • memphis90 Re: Wojskowy garnitur do slubu? 15.10.07, 11:10
      A czy Twój przyszły wybierał Ci suknię, czy sama kupiłaś taką, o jakiej marzysz?
      Pewnie sama- więc pozwól też narzeczonemu ubrać się tak, jak chce. To w koncu
      Twoj przyszły MĄŻ, a nie ładniutki dodatek, który ma pasować do Twojej sukienki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka