yunnwoh 07.11.07, 16:33 Mam pytanie..Czy któraś z was piekła sama ciasto?? albo mama ? może babcia?? Zastanawiam się czy nie byłaby to duża oszczędność. Ile ciast potrzeba na 100 osób?? I czy wszyscy rozdajecie ciasto gościom jak wychodzą?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kamelia04.08.2007 Re: Co z ciastem?? 07.11.07, 16:47 uchechtasz się na amen z pieczeniem tego ciasta. na 70 osób zamówiłam dwie tace ciast u bliklego, jedna taca ok. 130 zł. Szkoda czasu, nerwów i użerania się. Odpowiedz Link Zgłoś
morrighan80 Re: Co z ciastem?? 07.11.07, 20:49 Popieram. U niemarkowego pewnie nawet taniej wyjdzie. Nie ma co sobie glowy zawracac. Jak szukasz gdzie mozna zaoszczedzic to polecam robienie wlasnorecznie zaproszen. Ja przeliczylam koszty w przypadku Cartalii i wychodzi mi jakies 200-300 zl dla mnie Odpowiedz Link Zgłoś
olimpia_b81 Re: Co z ciastem?? 08.11.07, 09:22 u mnie wsrod znajomych panuje taki "zwyczaj" ze zamiast kwiatow ciocia jedna i druga przynosi tace ciasta,wczesniej uzgadniajaca ktora jakie zrobi i w ten sposob masz pyszne,domowe ciasta. Odpowiedz Link Zgłoś
bystra_26 Re: Co z ciastem?? 08.11.07, 10:53 Dużą prostokątną blach liczysz na 10 osób. Jak chces gościom dać coś "na wynos" to doliczasz 20%, czyli na 100 osób masz 12 blach. Tort przelicza się tak - 10 dkg na osobę jak podany wcześniej, 6 dkg na osobę jak o północy. U mnie tylko tort był z cukierni - hotel nam polecił jedną, o połowę tańszą niż większość we Wrocławiu. Ciasta piekły ciotki itp. i ich znajome. Odpowiedz Link Zgłoś
kotrabina Re: Co z ciastem?? 08.11.07, 12:36 Zanim upieczesz, upewnij się, czy lokal, który wynajmujesz zgadza się na domowe ciasta. U mnie się np nie zgadzał, ze względu na sanepid. W momencie zatrucia, musi być możliwość sprawdzenia wykonawcy. Odpowiedz Link Zgłoś