julotnia 26.02.08, 20:47 Cześć dziewczyny. Poradźcie w wyborze bielizny (stanika) po gorset (u góry prosto ścięty).... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aaagatkaaa Re: Co pod gorset? :) 26.02.08, 20:54 pod gorset nie zakłada się nic, a jak już tak bardzo chcesz, to poprostu bardotka Odpowiedz Link Zgłoś
kulac Re: Co pod gorset? :) 26.02.08, 21:09 Ja znalazłam stanik Triumpha, który ma wstawiony silikon po bokach i na górze miseczek, dzięki czemu trzyma się idealnie. Odpowiedz Link Zgłoś
iwona_joz Re: Co pod gorset? :) 26.02.08, 21:18 pod gorset - bardotka. większość bardotek ma silikon, żeby sie lepiej trzymały.. Odpowiedz Link Zgłoś
kirke_7 Re: Co pod gorset? :) 28.02.08, 21:39 Ja z Gai-ma silikon przez cala dlugosc. Odpowiedz Link Zgłoś
olimpia_b81 Re: Co pod gorset? :) 27.02.08, 09:00 jak nie musisz-tzn biust wlasciwy do gorsetu, to nie zakladaj nic mi panie w salonie odradzily wszelkie staniki pod suknie (tym bardziej bez ramioczek!)jak nie trzeba gdyz w tym dniu duzo sie ruszasz,goraco ci moze byc a tu jeszczemartwienie sie o zjezdzajacy stanik i poprawianie go ciagle. Odpowiedz Link Zgłoś
moniia27 Re: Co pod gorset? :) 27.02.08, 12:30 a co powiecie jezeli ja tez mam gorset (ale z szeleczkami na szyje) mam duzy biust nawet bardzo duzy i m usze miec stanik. NIe moze byc bardotka bo mi powieksza i teraz latam i szukam takiego ktory bedzie pasowal. A krawcowa czeka zeby tylko dokonczyc dzielo. mam problem nie ukyrwam. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.k85 Re: Co pod gorset? :) 27.02.08, 16:32 Monia, ja mam brytyjski rozm. biustonosza 70FF (to w polskim odpowiedniku 70H, którego nikt nie szyje) i pod gorset nic nie zakładam, bo jeśli jest dobrze wyprofilowany i porządne uszyty, to nie ma takiej potrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś
kirke_7 Re: Co pod gorset? :) 28.02.08, 21:43 Jak duzy? Moj wybor to Cornelia z firmy Gaia - ten model ma max 85 D (ecru) albo 85 C (bialy). Jesli potrzeba Ci cos wiekszego to bez szelek raczej nie znajdziesz Chyba ze dasz sobie do uszycia u gorseciarki. To bylby najlepszy wybor bo bedziesz miala idealnie dopasowany. Odpowiedz Link Zgłoś
kirke_7 Re: Co pod gorset? :) 28.02.08, 21:44 O-a jednak sie mylilam. Maja na maxi biusty cos takiego: www.gaia.com.pl/?action=classic-produkt&produkt_id=696&SID=e355c7ae3733246ed954b7c2b312acd5 Z silikonem i odpinanymi ramiaczkami. Odpowiedz Link Zgłoś
moniia27 DO KULAC 27.02.08, 12:31 NAPISZ prosze jak sie ten stanik nazywa co ty kupilas. moze mnie tez akurat bedzie pasowal. dzieki pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kavainca Re: DO KULAC 27.02.08, 15:27 ja nie wiem jak sie ten stanik nazywa, ale go mam i uwierz mi przy rozmiarze 75D bez ramiączek sie nie sprawdza. No i tez mam ten problem. Zupełnie nie wiem co robić, ale wyglada na to ze bez stanika sie nie obejdzie, bo silikonowe ramiączka czyba odpadają! Może cos z feliny? Może ktos ma jakis patent?? Odpowiedz Link Zgłoś
kulac Re: DO KULAC 27.02.08, 16:48 Ten biustonosz to: Lillyets 06 WDP www.intima.pl/biustonosz-lillyets-wdp-p-75.html Ja noszę 75C i trzyma się świetnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kamisiunia Re: Co pod gorset? :) 27.02.08, 13:35 A jak mam mały biust...? 85 w biuście, za to w talii 65, wiec nie bede strasznie prosta i okrągła jak kłoda, ale chciałabym, jesli sie da, ten biust jakos powiekszyć. Pomóżcie, jesli możecie Odpowiedz Link Zgłoś
marta.k85 Re: Co pod gorset? :) 27.02.08, 16:50 Można w gorset wszyć specjalne wyprofilowane wkładki - i trzymają biust, i modelują, i ładnie powiększają Odpowiedz Link Zgłoś
julotnia Re: Co pod gorset? :) 27.02.08, 19:47 Może rzeczywiście nie zakładać stanika, tylko poprosić krawcową o wszycie wkładek... Odpowiedz Link Zgłoś
moniia27 Re: Co pod gorset? :) 28.02.08, 09:35 ale sluchajcie to nie prosta sprawa. ja musze miec stanik mam duzy i ciezki biust. bede miec na szyji wiazane bo bez niczego to wogole by mi spadly. dlatego ja musze miec stanik..ramiaczka bede miala zapinane na szyji i to sie ladnie schowa pod ramiaczkiem na szyji sukienki..tylko ciezko mi znalesc stanik ktory nie bylby taki "pelny" tylko wyciety jak bardotka a nie bardotka. wiem ze na mieszalam ale mniej wiecej tak to wyglada. Odpowiedz Link Zgłoś
nantu Re: Co pod gorset? :) 28.02.08, 12:03 ja mam dosc maly biust, suknie mialam z gorsetem i trafilam na stanik ktory bardzo ładnie lezal i byl przede wszystkim bardzo wygodny! Firma Triumph: img204.imageshack.us/img204/8174/stanikzc5.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
moniia27 Re: Co pod gorset? :) 28.02.08, 13:29 no wlasnie ale roznica miedzy nami polega ze ty masz maly a ja duzy biust. dla mnie triumph to jedna z najgorszych firm... nie znalazlam tam ani jednego fajnego i pasujacego biustonosza. o wiele lepiej kupuje mi sie w zwyklych sklepach mniej markowych...tylko niestety chyba zaden jeszcze nie wyprodukowal takiego jaki mi potrzebny ;/ pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
suziliu Staniki slubne na 'duży' biust 28.02.08, 15:06 1. A więc, jesli chodzi o tzw. bezramiaczkowce, ważna uwaga nalezy wziąc sporo ciasniejszy obwód pod biustem niz normalnie, gdzyż 100% cieżaru biust opiera się na obwodzie, gdy będzie za luźny nie utrzyma biustu. Przykłady bezramiaczkowców (do miseczki G, obwody od 65 - brytyjskie 30) www.bravissimo.com/products/lingerie/dressing-up-solutions/panache/plunge-bras/pn95-details.aspx?colour=Ivory www.bravissimo.com/products/lingerie/dressing-up-solutions/panache/strapless-bras/pn71-details.aspx?colour=Ivory www.bravissimo.com/products/lingerie/dressing-up-solutions/panache/strapless-bras/pnb9-details.aspx?colour=Black 2. biustonosze z przepinanymi ramiączkami (multiway) - czyli tez na szyję: www.bravissimo.com/products/lingerie/dressing-up-solutions/panache/strapless-bras/pnb9-details.aspx?colour=Nude www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=FE-4515&mci=&size=32g&colour=&image=r1383-p485680-style# Linki pokazują staniki dla miseczek do G. Są to staniki do tzw. zadan specjalnych, wiec szczególnie piekne nie są, mają po prostu nami pomóc w takich ekstremalnych sytuacjach ubraniowych. A tak w ogóle zapraszam na Lobby Biuściastych lub odpowiednio Lobby Małobiuściastych w celu dopasowania rozmiaru, oraz dla wszelkich stanikowych porad Odpowiedz Link Zgłoś
moniia27 Re: Staniki slubne na 'duży' biust 28.02.08, 15:36 hmm a gdzie takie lobby??? Odpowiedz Link Zgłoś
marta.k85 Re: Staniki slubne na 'duży' biust 28.02.08, 17:08 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=32203 a tutaj Odpowiedz Link Zgłoś