marita_ie 27.05.08, 00:23 poradzcie ludzie, bo kompletnie nie wiem, co to mialoby byc ;-/ nie wiem, wycieczka, bizuteria???nie wiem, a moze nie daje sie???wystarczą kwiaty??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaamilka Re: {Prezenty dla rodziców 27.05.08, 11:25 będę się powtarzała, ale my daliśmy drzewka bonsai Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: {Prezenty dla rodziców 27.05.08, 13:50 Najczęściej obdarowuje sie rodziców wielkimi bukietami kwiatów, na weselu na którym byłam niedawno młoda para dała jeszcze takie kartki, laurki utrzymane w klimacie zaproszeń i dekoracji, z podziękowaniami. Odpowiedz Link Zgłoś
myszka_84 Re: {Prezenty dla rodziców 27.05.08, 17:28 My dajemy dekoracyjen albumy na zdjęcia (drewniana okładka ze zdobionymi zawiasami) z dedykacją dla rodziców na okładce, w środku będą chyba zdjęcia z sesji przedślubnej ale to jeszcze nie postanowione i do tego dyplomy (coś jak ukończenia studiów) z nadaniem tytułu magistra za wychowanie dzieci (sama robię). Odpowiedz Link Zgłoś
agusia101 Re: {Prezenty dla rodziców 27.05.08, 18:29 dzisiaj bylam w kwiaciarnii zamowic kwiaty i florystka podala mi pomysl. Kupujesz puchar idziesz dac do grawera np: Puchar za... wychowanie itp. jakas mysl jakis wiersz.. lub inna dedykacja. Super moga byc tez medale. Koszt od 60 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
marita_ie Re: {Prezenty dla rodziców 27.05.08, 22:51 a, to trzeba cos wymyslec, poszperam.dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
kaamilka Re: {Prezenty dla rodziców 28.05.08, 09:04 np. moi rodzice nie byli by specjalnie zadowoleni z takiego upominku. oczywiście nie powiedzieli by tego wprost, ale wiem, że nie lubią takich dupereli co się tylko kurzą... Odpowiedz Link Zgłoś
miska-moniska Re: {Prezenty dla rodziców 28.05.08, 12:28 A może kwiaty i obrazek z karykaturą? Odpowiedz Link Zgłoś
eurofan74 Re: {Prezenty dla rodziców 28.05.08, 13:34 My daliśmy na weselu kwiaty, a potem oczywiście albumy ze zdjęciami ślubnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia19830 Re: {Prezenty dla rodziców 29.05.08, 11:50 my kupujemy naszym olbrzymie kosze ze słodyczami owocami dobrym winem itp wydaje mi sie że jest to dobry pomysł może do tego jeszcze dołożymy jakies bilety do teatru lu cos podobnego.POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
dorotasalas Re: {Prezenty dla rodziców 30.05.08, 10:27 My naszym rodzicom zaserwowalismy kose z upominkami w postaci slodyczy, dobrej kawki i herbatki, dobre winko itp. Wydawało mi Odpowiedz Link Zgłoś
agatk_michta Re: {Prezenty dla rodziców 30.05.08, 10:38 bardzo popularne są kwiaty; ale na jednym z wesel, na którym byłam wręczono rodzicom duże,ładne porcelanowe filiżanki Odpowiedz Link Zgłoś
crrazy Re: {Prezenty dla rodziców 30.05.08, 10:59 sorry ale gdybym miała dac rodzicom za parenaście lat wychowania, dbania, poświęcania się filiżanki, albo bilet do teatru, albo o zgrozo kawę i herbatę czy nawet "winko" to zapadłabym się ze wstydu pod ziemię... nie wiem - może nie czujecie ani ogromu wychowania, ani miłości i wdzięczności do rodziców.. moim zdaniem to powinno być coś od serca, z przesłaniem, tj. ten puchar, album, czy dyplom czy co innego w tym stylu.. ważne żeby było z jakims textem płynącym z głębi duszy, choćby to miało być zwykłe : dziękuję.. no i oficjalny bukietom na weselu przy wszystkich, bo tak każdy robi mówimy stanowcze nie. to moje zdanie, ale niech sobie każdy robi jak uważa za najlepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
marita_ie Re: {Prezenty dla rodziców 31.05.08, 19:25 własnie dlatego mowię, ze mozna powiedziec, nie wiem ja wasi rodzice sa zamożni, ale moi nigdy nie byli za granica, w sensi zwiedzania. na przyklad taka wcieczka do paryza albo rzymu na kilka dni, zwiedzic, zobczyc cos. wydaje mi sie ze to dobry pomysl, a wy co na to??? Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: {Prezenty dla rodziców 19.08.08, 23:14 Jeśli Was na to stać- to czemu nie? Odpowiedz Link Zgłoś
costabryka Re: {Prezenty dla rodziców 31.05.08, 20:25 ja dodam od siebie, ze nie mam ochoty na podziekowania przy tlumie blizszych lub dalszyc osob na weselu. jest jak jest i nie mam ochoty robic "szopki"... rozmawialm o tym z moja mama i powiedziala ze nie ma potrzeby wychodzenia na srodeczek, odbierania kwiatow i plasania w koleczku z zaplakanymi oczami. mam troche ponad rok do slubu i wesela, moze mi sie zmieni, kto wie. za to wymyslilam sobie, ze po naszym pierwszym tancu-walcu, mozemy zaprosic rodzicow do wspolnego tanca, my i 4naszych rodzicow. pomysl wymaga jeszcze przedyskutowania... a podziekowania we wlasnym gronie, prezentem prawdopodobnie beda albumy ze zdjeciami ze slubu, wesela i sesji. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: {Prezenty dla rodziców 31.05.08, 20:58 Dwie rzeczy: 1. Ja swojej mamie za wychowanie, ogrom miłości, to, że zawsze mam w niej oparcie itd. dziękuję częsciej niż raz w życiu, z okazji własnego ślubu. Gdybym miała jej kupić coś, co by zrównoważyło to, co jej zawdzięczam - nie wypłaciłabym się do końca życia. Przent na weselu to ma być bardziej symbol, a nie "rekompensata" za dwadzieścia ileś lat. 2. Puchary, dyplomy - e tam. Ani mama, ani ja nie uważamy tego ani za fajne, ani za dowcipne. Już faktycznie lepiej jakieś wino, bilet do teatru, wycieczka, tydzień w spa. Ale każdy zna własnych rodziców i wie (powinien wiedzieć), co on lubią. Odpowiedz Link Zgłoś
marita_ie Re: {Prezenty dla rodziców 24.06.08, 23:11 To jasne, nikt nie mowi,ze mama dostanie dyplom i to jest podziekowanie, za wszyetko,ale tak juz jest,ze podziekowania sie odbywaja. Odpowiedz Link Zgłoś
ninurzysko Re: {Prezenty dla rodziców 17.08.08, 17:10 Zgadzam sie z powyzszą opinią że dyplom kwiatki itp to wystarczające podziekowanie za nasze wychowanie i nie tylko ale podziekowania sie odbywają i juz My mamy jeszcze troche czasu ale juz przygotowujemy dyplomy z własnym tekstem tak od serca a nie szablon z neta np Nie nazwałabym podziekowania dla rodziców w jakiejkolwiek formie "szopką"Mam nadzieje że rodzicą cho przez chwile sprawimy trochę radosci Odpowiedz Link Zgłoś
nivja Re: {Prezenty dla rodziców 17.08.08, 18:02 Wiesz, każdy ma prawo do swojego zdania ale jeśli chodzi o mnie zdecydowanie wolałabym dać rodzicom (ślub za paaarę lat :] ) jednak to winko i herbatkę niż moim zdaniem badziewny puchar czy medal dorosłym ludziom dawać takie duperele? I co mają z tym zrobić? Postawić w salonie na kredensie? > moim zdaniem to powinno być coś od serca, z przesłaniem zgadzam się z Tobą całkowicie. Ale wygrawerowane na pucharze to ma być od serca? Od serca mają być szczere podziękowanie i uściskanie rodziców. Jak kogoś stać wycieczka to świetny pomysł :] pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinka_1986 Re: {Prezenty dla rodziców 17.08.08, 20:39 To ma być podziękowanie, wiec nie mierzmy naszej wdziecznosci drogimi wycieczkami, spa itp. bo moze zaraz ktos napisze, ze przydaloby sie zmienic im 20letni samochod - tak w podziece. To ma byc symboliczne, jakis drobny gest, chociaz uwazam to tez troche za szopke, bo podziekowac moge osoboscie - a nie publicznie przy wszystkich, zeby nikt nie przeoczyl mojej wdziecznosci. A sprawy typu kosze, dyplomy czy puchary to jest zartem, skroomny prezent, ale to kazdy zna swoego rodzica, i potrafi przewidziec czy mu sie spodoba czy nie. Dla kazdego cos innego. Dla innych wystarcza piekne kwiaty i ten niepowtarzalny blysk w oku Odpowiedz Link Zgłoś
renia30londek Re: {Prezenty dla rodziców 17.08.08, 22:25 witam, zgadzam sie z wami dziewczyny ze zaden preznt nie jest w stanie zastapic tego co rodzice zrobili dla nas, my dla naszych rodzicow orocz podziekowania kupilismy ramka lcd, super sprawa, mozna wprowadzic duzo zdjec, po jakims czasie zmienic, bardzo polecam, Odpowiedz Link Zgłoś
jaaaaaaa3 czy to dobry pomysł? 18.08.08, 10:17 moje wesele za rok ale tak sobie pomyslałam że może dla rodziców kwiaty i do tego zaproszenie na kolację w tej restauracji w której bedzie wesele. Czy to dobry pomysł? Odpowiedz Link Zgłoś
prototyp21 Re: czy to dobry pomysł? 18.08.08, 11:16 Popieram. Pobieramy się w czerwcu 2009 i zamiast podziękowań na weselu, zamierzamy już po wszystkim zaprosić Rodziców na obiad do restauracji i podarować Im kwiaty i fotoksiążki ze zdjęciami ślubno-weselno-plenerowymi. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: {Prezenty dla rodziców 19.08.08, 23:13 > nie wiem - może nie czujecie ani ogromu wychowania, ani miłości i > wdzięczności do rodziców.. Przepraszam, ale czy zbierająca kurz durnostojka- typu puchar za 60zł albo te koszmarne pseudo-książki z allegro- ma świadczyć o tej wdzięczności, miłości itd za wychowanie? Spaliłabym się ze wstydu dając takie badziewie... Dobre wino, czekoladki mają znacznie więcej klasy i w przypadku mojej rodziny zostałyby przynajmniej z przyjemnością wykorzystane. Album- zająłby miejsce na półce, do pokazywania rodzinie i znajomym. A pucharki i inne takie kurzołapki szybko wylądowałyby w koszu albo zakopane gdzieś w piwnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
jaaaaaaa3 Re: {Prezenty dla rodziców 18.08.08, 11:37 Tylko jak lepiej czy dać im zaposzenie na kolacje ? 1. Osobno tzn (moi rodzice i osobno teściowie)? 2. wspólna kolacja tzn my, rodzice i teściowie? W sumie myslałam że damy osobno, żeby poszli sobie we 2 tylko czy w jednym terminie bo gdybysmy tak dali to troche głupio by to wyglądał że moi rodzice przy jednym stoliku a obok teściowie.Doradzcie w sumie jeszcze rok no ale można wcześniej pomyslec Odpowiedz Link Zgłoś
prototyp21 Re: {Prezenty dla rodziców 18.08.08, 11:51 My wybieramy opcję - Rodzice + Teściowie + my. Wszyscy razem. Odpowiedz Link Zgłoś