anna_23
07.04.09, 18:31
Cześć,
poszukuję osób, które miały wesele w tej sali, ponieważ nie do końca
wiem jakie menu wybrać. Co proponujecie? Poniżej wklejam menu ze
strony. Bedę wdzięczna za sugestie.
Wybór zup do dań głównych
Krem z pieczarek
Bulion z kołdunami
Rosół z kluskami
Zupa cebulowa z grzanką serową
Krem z selera z groszkiem ptysiowym
Krem ze szparagów z grzanką serową
Zupa grzybowa z kluskami
Borowikowa
Krem z brokuł z grzankami
Wybór dań głównych
Udka z kurczaka faszerowane rodzynkami z sosem śliwkowym, ryż,
brokuły z marchewką cocktailową, surówka
Rolada z kurczaka z pistacjami i omletem, ziemniaki lub ryż,
marchewka cocktailowa, brokuły, surówka
Kotlet szydłowiecki z pieczarkami, ziemniaki lub ryż, brokuły z
marchewką cocktailową, bukiet surówek
Kaczka pieczona z jabłkami, ziemniaki, buraczki zasmażane, groszek
zielony
Sznycel cielęcy po wiedeńsku z sadzonym jajem, ziemniaki, bukiet
surówek
Kotlet de Volaille, ryż z kukurydzą, marchewka cocktailowa, groszek
zielony, bukiet surówek
Szynka z goździkami pieczona w miodzie, ziemniaki, brukselka z
gorczycą, bukiet surówek
Eskalopki z indyka w sosie holenderskim, ziemniaki, brukselka z
marchewką cocktailową, bukiet surówek
Eskalopki cielęce pieczone w Calvadosie z jabłkami, podawane z ryżem
lub ziemniakami z bukietem surówek
Karkówka z grilla, ziemniaki z wody, warzywa z grilla, bukiet
surówek
Szaszłyki grilowane, warzywa grillowane, frytki, bukiet surówek
Polędwiczki wieprzowe z grzybami leśnymi w sosie śmietanowym,
podawane z kluskami cocktailowymi, bukiet surówek
Wybór przystawek gorących
Barszcz czerwony z pasztecikiem drożdżowym lub krokiecikiem
Canelloni z mięsem i sosem neapolitańskim zapiekane pod beszamelem
Żurek z białą kiełbasą i jajem
Bigos staropolski z borowikami
Boeuf Stroganow
Paprykarz cielęcy
Curry egzotyczne z kurczaka z ananasem i brandy
Wołowina marynowana po burgundzku z wiśniami
Flaczki wołowe lub cielęce
Wątróbki drobiowe w czerwonym winie z jabłkami i suszoną śliwką
Wybór przystawek zimnych
Schab po warszawsku w ziołach
Schab nadziewany śliwką w czerwonym winie
Schab nadziewany suszonymi morelami w białym winie
Rolada z polędwicy wołowej z pieczarkami "Czarnolas"
Ruloniki z polędwicy wołowej z chrzanem
Rożki z polędwicy z musem ćwikłowym
Pieczona polędwica wołowa po angielsku z sosem tatarskim
Pieczone plastry indyka z owocami w galarecie z czerwonym winem
Befsztyk tatarski
Pasztet z gruszką i żurawiną
Szynka po polsku w galarecie
Szynka po warszawsku w galarecie
Jajka garnirowane szynką na sałatce jarzynowej
Melon miodowy w plastrach szynki parmeńskiej
Tymbaliki z kurczaka
Galaretka z nóżek cielęcych
Półmisek wędlin i wybór pieczeni
Wybór przystawek rybnych zimnych
Plastry wędzonego pstrąga z sosem kaparowym
Roladki z łososia z kremem śmietankowo-koperkowym
Plastry wędzonego łososia z sosem miodowo musztardowym
Szparagi z łososiem w świeżym koprze z sosem cytrynowo miodowym
Cocktail z krewetek w avocado
Płaty śledzia zawijane w oleju z cebulką
Płaty śledzia zawijane w śmietanie
Śledzie w majonezie z zielonym groszkiem
Rolmopsy z cebulką
Filet z pstrąga w galarecie
Ryba faszerowana z sosem tatarskim
Ryba po grecku
Wybór sałatek
Cocktail z melona ,jabłek i kiwi na sałacie lodowej
Małgośka z sera żółtego i ananasa z majonezem
Cocktail z indyka z owocami i orzechami
Sałatka warszawska z szynką, świeżym ogórkiem i majonezem
Szopska z serem feta i sosem winegrette
Zamkowa z jajek z orzechami ,pomidorami i majonezem
Grecka z serem feta, oliwkami i sosem winegrette
Tunezyjska z tuńczykiem, pomidorami, sałatą lodową, oliwkami i sosem
winegrette
Tuńczyk z kukurydzą i majonezem
Brokułowa z jajami z majonezem
Wołowina z selerem i kukurydzą z majonezem
Chińska z makaronem sojowym i kurczakiem pieczonym z ostrym sosem
Jajeczna ze szczypiorkiem i majonezem
Amerykańska z szynki, kukurydzy z majonezem
Hawajska z szynki, ananasa, żółtego sera z majonezem
Meksykańska z fasoli, pomidorów, papryki z salsa mexicana ostra