Dodaj do ulubionych

Stylistka ślubna

25.08.09, 13:01
Przypadkowo w ręce wpadła mi oferta stylistki która zajmuje się
stylizacją Pary Młodej. smile Co o tym myślicie? Tyle mamy wątków
dziewczyn które nie wiedzą jaką sukienke wybrać, jak dobrać dodatki
itd. Może pomoc kogoś kto się na tym zna byłaby nieoceniona? smile
Obserwuj wątek
    • lapwing123 Re: Stylistka ślubna 25.08.09, 14:16
      tutaj na forum masz za free. smile nawet stylistki smilechociaż pomysł fajny.
      • monikapers Re: Stylistka ślubna 25.08.09, 15:02
        sama korzystalam z porady stylisty, to osoba, ktora wie co, gdzie, jak i po co,
        ktora oceni nas fachowym okiem ale i z dystansu, bo jest przeciez obca, to
        propozycja tylko dla Pan otwartych, bo jak ktos ma wyobrazenie swoje bardzo
        konkretne i za nic nie chce niczego zmieniac to bez sensu.
        korzystanie ze stylisty to w wielu zawodoach juz obowiazek, dlaczego dzien, w
        ktorym oglada nas bez przerwy taka masa ludzi oraz ktos uwiecznia na zdjeciach,
        mialby nie wymagac specjalnego przygotowania?
        stylista wlasnie to gwarantuje

kazda z nas forumek natomiast ma inny gust i rady moga sie bardzo roznic, to
        raz, a z elegancja i wywazeniem nie musza miec wiele wspolnego to dwa, nie kazda
        z nas ma przeciez modowe wyczucie, pozatym, ze sie nie widzimy itd

mysle, ze warto zobaczyc czym ten stylista sie zajmowal do tej pory, spotkac,
        pogadac i zdecydowac

• zia86 Re: Stylistka ślubna 25.08.09, 15:13
          No właśnie wydaje mi się, że masz racje. smile Co innego opinie dziewczyn
          na forum, oczywiście bardzo cenne i niejednokrotnie pomocne, ale co
          innego spojrzenie fachowego oko, pozbawione emocji. smile Znalazłam dwie
          oferty w Krakowie, cenowo nie przedstawia się to tak strasznie. wink
          Myśle, że jest to pomysł do rozważenia.
          • monikapers Re: Stylistka ślubna 25.08.09, 15:17
            zdecydowanie warto!
            wyslalam Ci mejla smile
            • emily_valentine Re: Stylistka ślubna 25.08.09, 21:44
              Monia, to ja też poproszę o namiary na Twoją stylistkę.
              Może mi ktoś wreszcie wytłumaczy dlaczego to moje bolerko jest takie
              złe tongue_out
              • zia86 Re: Stylistka ślubna 25.08.09, 21:49
                A dlaczego jest złe? Emily myśle, że w Warszawie macie dobrych
                stylistów, pogooglaj kogoś. smile Moniki stylistka jest niestety nie
                dostępna.
                • emily_valentine Re: Stylistka ślubna 25.08.09, 21:54
                  Gremialnie zostało uznane za złe. Nie wiem dlaczego do tej pory?
                  Szkoda, że nikt mi wprost nie powie o co chodzi. I dlatego dobra
                  będzie osoba z zewnątrz. Myślałam o Jacykowie albo Jaruzelskiej, ale
                  chyba nie biorą takich małych zleceń jak moje wink
                  A co jest z tą od Moniki? Na wakacjach czy co?
                  • monikapers Re: Stylistka ślubna 25.08.09, 22:33
                    hehehe, mnie pomagal bardzo doswiadczony i dosc znany pan, zaden tam jacykow smile
                    niestety wyjechal robic kariere do Londynu smile
                    Emi, Jaruzelska to bylaby bomba, mnie b.pasuje jej styl. Oj dostalbys gromy za
                    to bolerko, ojojoj
                    ale pewnie droga, chociaz kto wie, zadzwon!!!!

jak nie masz taka mase fajnych osob, ze posiedz troche,, wyslij 6 mejli i dzialaj.

Twoje bolerko:

jest niemodne
                    zwykle
                    nie pasuje do przepieknej sukni
                    nie pasuje do woalki
                    nie pasuje do Ciebie
                    robi Twoja kreacja oczywista i banalna
                    pogrubia
                    skraca
                    wyslubnia
                    nieladnie sie swieci

nie wiem co jeszcze, wiem, ze przyjmiesz opinie tak, jak trzeba dlatego
                    pozwolilam sobie wink
                    • fuksiowy Re: Stylistka ślubna 25.08.09, 22:41
                      Emily, zaśmiecimy wątek Zia, ale co tam wink

Bolerko nie jest złe. Ale nie jest też fajne. Takie sobie poprawne slubne
                      bolerko. Najbardziej istotna kwestia jaka z nim jest, to fakt że spulchnia CIę.

Dla Ciebie celem bolerka (z tego co rozumiem) jest zabezpieczenie się przed
                      chłodem. A to bolero moim zdaniem funkcję tą spełni słabiutko a mocno pogorszy
                      całą stylizację.

Co do stylistek to myślę, że najlepszą stylistką ślubną będziesz sama dla
                      siebie. To Ty masz się dobrze czuć i podobać się sobie!

Nasze gadanie możesz puścić w niepamięć. Przymierz suknię i bolero raz jeszcze i
                      sama oceń.
                      • emily_valentine Re: Stylistka ślubna 25.08.09, 23:11
                        E tam pogrubia wink Na żywo nie jest ze mnie wcale taka heroina. To
                        aparat dodaje kilogramów tongue_out
                        Ale powiem Wam, że i tak wszyscy co mnie znają będą w niezłym szoku
                        jak mnie zobaczą. Może do najszczuplejszych nie należę, ale w
                        porównaniu do tego co było to jestem szczupaczek smile
                        A że się świeci - bolerko jest zrobione dokładnie z tego samego
                        materiału co sukienka big_grin się obie świecą hehe
                        • monikapers Re: Stylistka ślubna 25.08.09, 23:55
                          powaznie????
                          hmm, a gdzie te glupoty pisze????
                          pewnie Cie to bolerko kluje
                          wink
                          • emily_valentine Re: Stylistka ślubna 26.08.09, 09:17
                            Nie głupoty tylko dziwne rzeczy. Ale w pozytywnym znaczeniu, bo
                            widzę, że dobry humor masz. A raczej miałaś wczoraj wieczorem smile

• nocarka Re: Stylistka ślubna 26.08.09, 09:32
                          kurczę, bo nie widziałam i nie mogę znaleźć, podrzućcie linka co?

A w temacie: jak ktoś jest niepewny siebie, nie wie w czym mu dobrze i zaczyna
                          się gubić, to powinien skorzystać, tylko na dobre mu to wyjdzie.
    • zia86 Re: Stylistka ślubna 14.10.09, 21:06
      Odświeżam wątek. smile Podjełam korespondencje mailową z jedną panią i
      chciałabym się dowiedzieć czy znacie może tą stylistkę? Cokolwiek o
      niej słyszałyście nie tylko w tematach ślubnych to będę bardzo
      wdzięczna jak coś powiecie. smile Pani zajełaby się mną, narzeczonym oraz
      druhnami. smile www.personalstylist.pl/
      • monikapers Re: Stylistka ślubna 14.10.09, 23:50
        Zia, ile razy mowilysmyo tym, ze NIE WOLNO wklejac linkow do stron komercyjnych,
        to ma byc forum czyli wymiana pogladow, a nie powierzchnia reklamowa za free
        ZIJUS, Ty brutusie przeciwko nam?
        wink
        • zia86 Re: Stylistka ślubna 15.10.09, 00:53
          Co innego jest wklejanie linków w celu reklamy a co innego w celu
          dowiedzenia się czegoś na temat zawartości strony zwłaszcza, że nie da
          się jej wstawić jako fotografii.
          • monikapers Re: Stylistka ślubna 15.10.09, 02:16
            Zia, co Ty mowisz? Reklama jest reklama i JUZ, czy kontekst cos tu zmienia?
            Ustalilysmy, ze linkow komercyjnych sie nie wkleja, postow na ten temat bylo
            milion, regulamin tego zabrania. I finito.
            Jesli nie bedziemy tego przestrzegac zaraz chocby w Twoim wtaku o styliscie
            pojawi sie milion linkow wklejonych, cytuje: w celu dowiedzenia sie czegos na
            temat zawartosci

uncertain
            • pralinka86 Re: Stylistka ślubna 15.10.09, 08:59
              nie buldocz się smile to nie jest spam smile zia nie wkleja tego z intencją "Patrzcie
              to jest jedyna słuszna stylistka" tylko "co myślicie o tej stylistce". To forum
              też służy do tego żeby dzielić się poradami, a najlepszą metodą jest spytać
              kogoś o zdanie, naprowadzając na portfolio tego o kim chcemy mieć opinię. Sorry
              mamy XXI wiek i każda szanująca się firma ma swoja stronę www. Nie popadajmy w
              paranoję dziewczyny.
      • kati_p Re: Stylistka ślubna 15.10.09, 16:31
        Osobiście nie korzystałam, ale czytałam o niej w internecie niezbyt pochlebne
        opinie.
    • pralinka86 Re: Stylistka ślubna 15.10.09, 09:01
      Co do stylistki to ja jestem na nie smile odebrałaby mi żmija całą zabawę i jeszcze
      kazałaby sobie za to płacić. Jak ma się wątpliwości stylistyczne lepiej się
      poradzić psiapsióły, narzeczonego albo was smile
      • monikapers Re: Stylistka ślubna 15.10.09, 10:40
        o co ta srednio milo dyskusja???? slyszalas o czyms takim, jak regulamin forum????
        jesli nie umiesz z niego korzystac, idz lepiej na te ploty do swojej
        wszechwiedzacej psiapsiuly

acha, lubisz buldogi?
        • zia86 Re: Stylistka ślubna 15.10.09, 11:37
          Dziewczyny nie kłóćcie się. wink Przeczytałam dokładnie regulamin i
          jest w nim napisane, że niedopuszczalne jest pisanie przekazów
          reklamowych a nie linków do stron komercyjnych jako takich.
          W mojej interpretacji przekaz reklamowy jest wtedy kiedy ktoś albo
          się ogłasza wprost, albo pisze coś w stylu: znalazłam taki serwis co
          o nim myślicie itd. W każdym razie każdy użytkownik tego forum a już
          na pewno admin jest w stanie rozpoznać przekazy reklamowe.
          Natomiast nie możemy zakazać wklejania linków do stron bo wtedy
          odbierzemy jedną z najbardziej potrzebnych funkcji tego forum czyli
          funkcję doradczą i opiniotwórczą. Mogę się zgodzić żeby np. wklejać
          zdjęcia sukien ślubnych, bo wiadomo, że chodzi o zdjęcie. Nawet prace
          fotografów, choć dużo z tym roboty i mamy problem praw autorskich to
          mimo wszystko przeciętny użytkownik forum sobie z tym poradzi. Ale
          jak np. ktoś ma zapytać o kamerzystów? Filmików wkleić się nie da,
          albo o dekoratorkę? Itd. Prawo ma służyć ludziom a nie odwrotnie.
          Taka jest moja interpretacja i będę się jej trzymać.
          • tomelanka Re: Stylistka ślubna 15.10.09, 11:51
            zawsze mozna wygooglac
            racje ma i jedna i druga
            regulamin/netykieta DOPUSZCZAJA wklejanie linkow, jesli maja zwiazek z tematyka
            forum i nie maja charakteru reklamy, jednak jest to kwestia bardzo delikatna i
            subiektywna, co jest reklama a co nie
            • monikapers Re: Stylistka ślubna 15.10.09, 13:17
              regulamin/netykieta DOPUSZCZAJA wklejanie linkow, jesli maja zwiazek z
              tematyka forum i nie maja charakteru reklamy

w kontekscie tego nie uwazacie, ze wrzucanie linku mimo, ze ma zwiazek z
              tematyka forum jest bezposrednim dzialaniem reklamowym? przeciez strona
              internetowa jest wlasnie tworem czysto promocyjnym czyli rekalmujacym uslugi
              konkretnego podmiotu.
              Zia, czy nie uwazasz, ze podanie nazwy firmy nie jest wystarczajace?
              Czy zamiast unikac klopotow wolisz sytuacje za mgla? Nad ktora bedzie
              niekonczaca sie debata?
              A sprawa jest prosta, wystarczy w tym przypadku jedno slowo: OSA plus ew.
              stylistka.
              Kazda z nas umie poslugiwac sie wyszukiwarka google.
              Nie rozumiem Twojej interpretacji.
              Od kiedy Tomelanka wprowadzila przejrzystosc zasad, pseudo znawcy tematu
              znikneli, dlaczego: bo nie mozna sie reklamowac. W zaden sposob ani w tytule, a
              ni linkiem ani nickiem odnoszacym sie do nazwy.
              Jestesmy same, bez natarczywych spamerow, czy tak nie jest dobrze?
              • tomelanka Re: Stylistka ślubna 15.10.09, 13:34
                wlasnie dlatego ze to kwestia problematyczna i kazdorazowo wymagajaca
                przemyslenia mysle, ze lepiej jednak linkow nie dawac, choc od teraz moderacja
                bedzie bardziej liberalna, tzn. linki bedzie mozna dawac, pod warunkiem ze maja
                na celu pokazanie czegos lub pochwalenie sie, zapytanie o opinie niz, "tego pana
                polecam bo jest najlepszy"-to jest niedopuszczalne

w tym miejscu tez, w momencie gdy oddaje funkcje admina musze przyznac sie do
                bledu i powiedziec, ze ja sama nie doczytalam regulaminu i przekonana bylam, ze
                linkowac NIE WOLNO W OGOLE. Moja wina, kolezanka ga_lapagos bardzo taktownie
                postanowila sie nie wtracac w nowe zasady, choc mogla mnie brutalnie uswiadomic,
                z roznych jednak wzgledow tego nie zrobila
                posypuje glowe popiolem i ide sie nauczyc regulaminu na pamiec confused

takze zasada nielinowania w ogole choc wprowadzona wlasciwie nieprawnie, wydaje
                mi sie ze jest dobra, i ulatwi prace nowym adminom.
                Osobiscie wydaje mi sie ze bez linkow lepiej, ale wyborpozostawiam Wam, choc
                liczcie sie z tym, ze nie zawsze to co w Waszej ocenie nie bedzie reklama, nie
                bedzie nia tez w ocenie admina.
                • tomelanka Re: Stylistka ślubna 15.10.09, 13:40
                  prosze o wyrozumialosc i nie bicie mnie (ała ała)
                  a jednak potrafie sie przyznac do bledu...
        • pralinka86 Re: Stylistka ślubna 15.10.09, 12:07
          uzywaj funkcji odpowiedz w odpowiednim miejscu, bo twoja odpowiedź jest pod
          nieodpowiednim postem
        • pralinka86 Re: Stylistka ślubna 15.10.09, 12:11
          ja nie jestem niemiła, moje uwagi nie są złośliwe. Jeśli ktoś o nicku aktywnie
          reklamuje na forum swoje usługi, to to jest spam. Jeśli dziewczyny wklejają
          linki do swoich sukien, to też uważasz to za naruszenie regulaminu? BTW
          dziewczyny używajcie funkcji Odpowiedz w odpowiednim miejscu bo się robi syf na
          forum
          • pralinka86 Re: Stylistka ślubna 15.10.09, 12:12
            cos funkcje Odpowiedz się krzaczą na tym forum,miało być pod postem moniki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka