Dodaj do ulubionych

Bierzmowanie

12.06.18, 06:20
Dzień dobry wszystkim.

Gdzie w Lublinie od ręki mogę zrobić bierzmowanie?
Nie chcę przygotowywać się przez rok, zależy mi na tym aby załatwić to w ciągu miesiąca.
Obserwuj wątek
    • s.monte.z.uma Re: Bierzmowanie 12.06.18, 10:33
      ...przeczytaj cały tekst pod linkiem j.n.:

Bierzmowanie osób dorosłych, odbywa się 16 dnia każdego miesiąca (z wyjątkiem lipca i sierpnia) w Archikatedrze Lubelskiej, podczas Mszy świętej o godz. 19.00. Jeśli w tym dniu przypada sobota lub niedziela, wówczas bierzmowanie odbywa się w najbliższy poniedziałek

archikatedra.kuria.lublin.pl/bierzmowanie/102
      • kotkimlotki Re: Bierzmowanie 12.06.18, 14:04
        Tylko najbliższy 16 wypada w tę sobotę...
        Do tego czasu raczej nie zdążę się przygotować zgodnie z informacjami w zalinkowanym tekście.
        • s.monte.z.uma Re: Bierzmowanie 12.06.18, 15:16
          ...spróbuj poprosić o egzamin z wymaganych zagadnień, indywidualnie... w kancelarii archikatedry... być może - ważne przyczyny - jeśli takowe występują, pomogą... ;-)...
    • bruner4 Re: Bierzmowanie 12.06.18, 14:59
      Pamiętaj że kandydaci do bierzmowania powinni angażować się w życie parafii: powinni włączać się aktywnie w życie parafii (działalność charytatywna, wolontariat, troska o czystość i wystrój kościoła, pomoc w organizacji wydarzeń o charakterze religijno-kulturalnym itp.). Ma to służyć większej integracji ze wspólnotą wierzących w dalszym życiu chrześcijańskim po przyjęciu sakramentu bierzmowania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka