ksiezna_pani1 14.08.12, 12:14 Co powiecie o imieniu najsłynniejszej poetki starożytnej Grecji? Do 1994 roku odnotowano 3, wszystkie urodziły się w latach 70.; jedna w byłym województwie katowickim, a dwie w byłym województwie szczecińskim. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dalenia Re: Safona 14.08.12, 16:48 brzmieniowo niezle, ale jednak zbyt oczywiste jak dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Safona 14.08.12, 20:46 Myślę, że dobre dla córek pań żyjących w związkach partnerskich. Odpowiedz Link Zgłoś
ophelia78 Re: Safona 14.08.12, 21:56 >a dwie w byłym województwie szczecińskim. Jedną z nich znam osobiście Tutaj kwestia jej imienia była o tyle jasna, że jej tata jest Grekiem. Ma brata, Szymona. Aha, znam jej córkę chrzestną. W rodzinie tejże jest taka tradycja, że drugie imię dostaje się po rodzicu chrzestny odpowiedniej płci. Więc jej cóka chrzestna jest Łucja Safona. Dla mnie piękne zestawienie. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezna_pani1 Re: Safona 14.08.12, 22:03 ophelia78 napisała: > Jedną z nich znam osobiście Tutaj kwestia jej imienia była o tyle jasna, że > jej tata jest Grekiem. Ma brata, Szymona. Safona i Szymon - co za mieszanka Ciekawe, czy ta druga jest znajomą Twojej znajomej lub córką znajomych jej rodziców Chodzi mi o inspirowanie się... Dwie Safony - ciekawy zbieg okoliczności > > Aha, znam jej córkę chrzestną. W rodzinie tejże jest taka tradycja, że drugie i > mię dostaje się po rodzicu chrzestny odpowiedniej płci. Więc jej cóka chrzestna > jest Łucja Safona. Dla mnie piękne zestawienie. Łucja Safona - genialny zestaw Odpowiedz Link Zgłoś
ophelia78 Re: Safona 15.08.12, 20:32 >Dwie Safony - ciekawy zbieg okoliczności Nie mam pojęcia, czy była tu jakaś inspiracja, ale faktem jest w zachodniopomorskim (szczególnie w powiecie polickim, niedaleko Szczecin) jest spora diaspora Greków. Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_mirando Re: Safona 18.08.12, 22:12 Brzmieniowo całkiem mi się podoba, ale nie mogłabym nadać imienia, które budzi moje jednoznaczne skojarzenia z kimś konkretnym. Odpowiedz Link Zgłoś