Dodaj do ulubionych

Nasze miasto

03.10.01, 16:59

Nie wiedziałam, że Świdnik też ma swoje forum. Widzę, że nikt tu nie zagląda a
może zagląda a się nie wpisuje.

Można teraz coś napisać o naszym mieście tylko czy ktoś to będzie czytał?????
Obecnie co mnie cieszy? Stan ulic i chodników. Przyjemnie i estetycznie są
zrobione i robione dalej. Budowa parkingu na Kosynierów bo rzeczywiście nie
było gdzie stawiać samochodów. Chciałabym bardzo, żeby była zrobiona porządna
ulica czy droga do cmentarza kiedy się już ten cmentarz rozbudowało. Słyszałam,
że to jest w planach ale nie wiadomo kiedy.
Obserwuj wątek
    • ronja Re: Nasze miasto 04.10.01, 13:54
      I scieżka rowerowa nie wiadomo dlaczego przez miasto, zamiast oznakowac piękne
      polne drogi wokół miasta... Albo wydzielić ścieżkę rowerową do Lublina...
      • lucy_z Re: Nasze miasto 04.10.01, 14:46
        ronja napisał(a):

> I scieżka rowerowa nie wiadomo dlaczego przez miasto, zamiast oznakowac piękne
        > polne drogi wokół miasta... Albo wydzielić ścieżkę rowerową do Lublina...

Witam!!!! Rzeczywiście można by wydzielić do Lublina ścieżkę rowerową:)))))
        Myślę, że to wszystko wiąże się z dużą kasą:(

Spotykam Cię o ile tak można powiedzieć, na forum w Lublinie.Czasami tam
        zaglądam:))) Pozdrawiam :))
        • ronja Re: Nasze miasto 08.10.01, 08:07
          Twój nick też mi się już rzucił w oczy!
          Fajnie że ktoś zagląda na forum świdnickie częściej niż raz na miesiąc!@

Pozdrawiam,
          Ronja
    • Gość: Magda Bolek i Lolek IP: *.008.popsite.net 22.11.01, 09:22
      W centrum Swidnika kiedys stal pomnik, ktorego nazywano "Bolek i Lolek".
      Czy jeszce stoi ten pomnik w zwiazku z przeobrazeniami politycznymi w Polsce?
      • lucy_z Re: Bolek i Lolek 18.01.02, 19:04
        Gość portalu: Magda napisał(a):

> W centrum Swidnika kiedys stal pomnik, ktorego nazywano "Bolek i Lolek".
        > Czy jeszce stoi ten pomnik w zwiazku z przeobrazeniami politycznymi w Polsce?

Jeszcze stoi ten pomnik tylko.......
        Dawno mnie tu nie było więc jedno zdanie. Lubię tu mieszkać......:))))
        Bardzo starają się służby porządkowe i chociaż duuuuużo jeszcze śniegu w
        mieście ale widzę, że pomału sprząta się, sprząta. Mogło by być lepiej ale dobre
        i to ;))))
    • Gość: lucy_z Re: Nasze miasto IP: 192.168.0.* 29.01.02, 18:58
      Przemyśl zrównał się z nami. No, nic to! Nie będziemy się ścigać. Chyba im
      zrobiło się wstyd, że taki mały Świdnik ich przegonił:))))
      Lubię Przemyśl, jest piękny i mam tyle pięknych wspomnień z tego miasta :))))))
      • Gość: Ronja Re: Nasze miasto IP: 212.244.252.* 30.01.02, 10:05
        E, Przemyśl nie nasze województwo, oni nabijaja swojemu - i b. dobrze!
        • Gość: lucy_z Re: Nasze miasto IP: 192.168.0.* 31.01.02, 08:18
          Gość portalu: Ronja napisał(a):

> E, Przemyśl nie nasze województwo, oni nabijaja swojemu - i b. dobrze!

Ja wiem tylko na ogólnym forum tak mi się rzuca po sąsiedzku w oczy:)))
          • ronja Re: Nasze miasto 31.01.02, 08:42
            Acha...
            Przemyśl ślicznie położony, chciałabym kiedyś mieszkać na lubelszczyźnie albo
            na pogórzu...
            • Gość: lucy_z Re: Nasze miasto IP: 192.168.0.* 04.02.02, 12:10
              ronja napisał(a):

> Acha...
              > Przemyśl ślicznie położony, chciałabym kiedyś mieszkać na lubelszczyźnie albo
              > na pogórzu...

Jak przejeżdżałam w sobotę przez Świdnik tak sobie pomyślałam, czy nie mogliby
              tych szarych, brzydkich domów jakoś pomalować. Kształtu ich już nic nie zmieni
              ale ciekawe wzory może by jakoś upiększyły te brzydactwa. Widziałam takie zabiegi
              w lecie, w Koszalinie i Gdańsku. Bardzo fajno to wygląda. W lecie u nas tego
              jakoś nie widać, tej szarości bo jest sporo zieleni i jakoś to się chowa ale
              teraz wszystko wychodzi.......
              • ronja Re: Nasze miasto 04.02.02, 14:13
                Lucy jakie czadreskie kiczowate kartki o Świdniku widziałam w Focusie!:)))
                Wybierz się koniecznie pooglądać!
                Postaram się zeskanować i poprzesyłac Wam!:)
                • lucy_z Re: Nasze miasto 04.02.02, 17:16
                  ronja napisał(a):

> Lucy jakie czadreskie kiczowate kartki o Świdniku widziałam w Focusie!:)))
                  > Wybierz się koniecznie pooglądać!
                  > Postaram się zeskanować i poprzesyłac Wam!:)

Byłam tam parę dni temu ale taka tam jest masa kartek..... Piszesz, ze o
                  Świdniku ??? To się wybiorę!!!
                  • ronja Re: Nasze miasto 05.02.02, 11:10
                    Są wywieszone na witrynie sklepowej!
                    • ronja Re: Nasze miasto 14.02.02, 09:34
                      I co widziałaś te pocztówki?
                      • lucy_z Re: Nasze miasto 14.02.02, 10:22
                        ronja napisał(a):

> I co widziałaś te pocztówki?

Nie, nie byłam. Nie chciało mi się lecieć bo pogoda była fatalna:((((
                        Mam pewne sprawy do załatwienia więc chyba jutro polecę......
                        • lucy_z Re: Nasze miasto 18.02.02, 15:15
                          lucy_z napisał(a):

> Nie, nie byłam. Nie chciało mi się lecieć bo pogoda była fatalna:((((
                          > Mam pewne sprawy do załatwienia więc chyba jutro polecę......

O pocztówkach napisałam w innym wątku. Ale obleciałam cały Świdnik bo musiałam
                          zapłacić za psa, garaż w UM. Tymczasem spóźniłam się 2 min i już kasa była
                          nieczynna. Nie chciało mi się wracać do domu na godzinę więc z przymusu
                          polatałam, oczywiście zaraz kupiłam różne rzeczy, nie koniecznie potrzebne...
                          No i wydałam trochę pieniędzy, hmmmmm...:(((((
                          • ronja Re: Nasze miasto 19.02.02, 12:29
                            Bywa:)
                            Ja tam właśnie lubie włóczć sie po mieście, jak ni emam nic do kupienia. Mniej
                            stresu...
                            • Gość: lucy_z Re: Nasze miasto IP: 192.168.0.* 25.02.02, 12:01
                              Przeczytałam w Głosie Świdnika, że w centrum zakładają monitoring. Z jednej
                              strony może to dobre ale z drugiej, czy u nas jest tak niebezpiecznie?????
                              Zdarza mi się wracać / nie sama/ późno w nocy, na piechotę i jeszcze przez tyle
                              lat nikt nas nie zaczepił.
                              • ronja Re: Nasze miasto 26.02.02, 14:48
                                Lucy, wracałam z imprez a i teraz mi się zdarza samej a tez zawsze czułam się
                                bezpieczna.
                                W ogóle trabię na lewo i prawo że nigdzie nie czuję się tak bezpiecznie jak w
                                Świdniku!
    • ronja Lucy! 27.02.02, 11:43
      Ty masz stałe łącze przez co podprowadzone, przez kablówke?
      Bo interesuja mnie możliwosci podłączenia stałych łącz w Świdniku.
      • lucy_z Re: Lucy! 27.02.02, 15:18
        ronja napisał(a):

> Ty masz stałe łącze przez co podprowadzone, przez kablówke?
        > Bo interesuja mnie możliwosci podłączenia stałych łącz w Świdniku.

Ronju! Napisałam do Ciebie w poczcie!
        • usmiechnietakaska Nasze miasto 02.05.02, 15:14
          ...... coraz piękniejsze;-)
          Wczoraj zrobiłam mały rekonesans po miescie i nadziwić się nie mogłam - coraz
          piekniej, coraz czyściej.
          A że wiosna, wiec i coraz zieleniej;-)))
          • lucy_z Re: Nasze miasto 02.05.02, 22:45
            usmiechnietakaska napisał(a):

> ...... coraz piękniejsze;-)
            > Wczoraj zrobiłam mały rekonesans po miescie i nadziwić się nie mogłam - coraz
            > piekniej, coraz czyściej.
            > A że wiosna, wiec i coraz zieleniej;-)))

Też tak to widzę. Dzisiaj była moja koleżanka z Lublina. Była zachwycona!!!!!
            • ronja Re: Nasze miasto 08.05.02, 07:58
              To ja jak zepsuty gramofon - żeby tak tą ścieżkę rowerową do Lublina jeszcze
              zrobili...
              • usmiechnietakaska Re: Nasze miasto 08.05.02, 08:16
                ...i to jeszcze powinni zrobić w oddali od wszelakich szos, żeby przyjemnie się
                jechało...
                • ronja Re: Nasze miasto 08.05.02, 08:46
                  No pewnie że tak - znam takie drogi tylko często są w błocie - najlepiej przez
                  las za Adampolem wkierunku Odlewni i doprowadzić do ścieżki nad Bystrzycą. A
                  drugą przez Piasecką na Głusk i Abramowice.
                  Rozmarzyłam się........
                  • usmiechnietakaska Re: Nasze miasto 08.05.02, 09:13
                    Tą w kierunku odlewni to ja często jeżdżę...;-)))))))
                    Fajna trasa.
                  • lucy_z Re: Nasze miasto 08.05.02, 09:14
                    ronja napisał(a):

> No pewnie że tak - znam takie drogi tylko często są w błocie - najlepiej przez
                    > las za Adampolem wkierunku Odlewni i doprowadzić do ścieżki nad Bystrzycą. A
                    > drugą przez Piasecką na Głusk i Abramowice.
                    > Rozmarzyłam się........

Mnie się wydaje, że drogi w mieście należą do kogoś innego a poza do kogoś tez
                    innego. Może to dograją!!!???
                    • usmiechnietakaska Re: Nasze miasto 08.05.02, 09:25
                      Wydaje mi się, że nie dograją:-(((
                      Tak zawsze bywa... A poza tym to nie droga, tylko ubita mała dróżka... Chyba do
                      nikogo nie należy...
                      • ronja Re: Nasze miasto 08.05.02, 09:38
                        Na pewno należą do kogoś innego, tylko wydaje mi się mogliby przelać kasę temu
                        do kogo te drogi należą. Zamiast te bezsensowne w Świdniku robić - to tę kasę
                        przeznaczyć na przygotowanie ścieżek poza miastem - do Lublina zrobić
                        utwardzoną, a poza Lublinem tylko oznakować polne drogi (co by za bardzo w
                        przyrode nie ingerować)znakiem szlaku rowerowego i wyznaczyć punkty które warto
                        odwiedzić.
                        • lucy_z Re: Nasze miasto 21.05.02, 10:11
                          Zostałam sama:((((( Sama?????
                          • Gość: Ronja Re: Nasze miasto IP: 212.244.252.* 21.05.02, 10:19
                            Na pewno nie!
                            • lucy_z Re: Nasze miasto 21.05.02, 10:38

> Na pewno nie!

No, ulżyło mi :))) Puławy nas przegoniły, fiu, fiu :(
                              • usmiechnietakaska Re: Nasze miasto 24.05.02, 14:31
                                Nasze miasto przegoniły tak, że bez pomocy to we trzy nie mamy żadnych szans...
                                • Gość: lucy_z Re: Nasze miasto IP: *.com / 192.168.0.* 27.05.02, 00:42
                                  usmiechnietakaska napisał(a):

> Nasze miasto przegoniły tak, że bez pomocy to we trzy nie mamy żadnych szans...

O, choroba!!! Ale nas wzięli:(((((( Trzeba brać się do roboty ;)
                                  Niestety, jutro przed południem jadę do Lublina, tak że mało popiszę ale liczę
                                  na Was koleżanki. Nie wiem tylko czy Ronja będzie w stanie, hi, hi:)))))
                                  • Gość: Ronja Re: Nasze miasto IP: 212.244.252.* 27.05.02, 08:12
                                    Ronja to wczoraj z deczka nie była wstanie, dziś już jest dobrze, gdy główka
                                    nie boli...
                                    • Gość: Casey Re: Nasze miasto IP: *.proxy.aol.com 27.05.02, 21:14

> Ronja to wczoraj z deczka nie była wstanie, dziś już jest dobrze, gdy główka
                                      > nie boli...

"Zeby kozka nie skakala, to by glowka nie bolala", czy to tak bylo?
                                      czy mi sie cos pokrecilo;))))))
                                      • ronja Re: Nasze miasto 28.05.02, 15:28
                                        Tyle mojego, ze w przeciwieństwie do kózki nie żałuję:)))
    • ronja Re: Nasze miasto 29.05.02, 10:13
      Ja chyba dziś siąde i dopisze posta do każdego z wątków świdnickch - może nam
      to co pomoże:)
      • Gość: Casey Re: Nasze miasto IP: *.proxy.aol.com 30.05.02, 00:04
        ronja napisał(a):

> Ja chyba dziś siąde i dopisze posta do każdego z wątków świdnickch - może nam
        > to co pomoże:)

Bog Zaplac;))))))))))
        • lucy_z Re: Nasze miasto 07.06.02, 11:53
          Choroba, Starostwo mieści się teraz przy zakładzie i żeby coś załatwić trzeba
          zasuwać kawał drogi. A wczoraj godzinę czekałam, żeby zdobyć jedną parafkę,
          skandal!!!:(
          • Gość: Casey Re: Nasze miasto IP: *.proxy.aol.com 10.06.02, 22:48
            lucy_z napisał(a):

> Choroba, Starostwo mieści się teraz przy zakładzie i żeby coś załatwić trzeba
            > zasuwać kawał drogi. A wczoraj godzinę czekałam, żeby zdobyć jedną parafkę,
            > skandal!!!:(

A ja do swego urzedu poszedlem pieszo, tak dla gimnastyki, a oni nie chca gadac z
            czlowiekiem.
            Kaza zalatwiac wszystko pzez telefon. I gadaj tu z maszyna;)))......a jak sie cos
            po kicka, to maszyna kaze przeslac papiery poczta.;)))))
            • lucy_z Re: Nasze miasto 12.06.02, 11:55
              Gość portalu: Casey napisał(a):

> lucy_z napisał(a):
              >
              > > Choroba, Starostwo mieści się teraz przy zakładzie i żeby coś załatwić trz
              > eba
              > > zasuwać kawał drogi. A wczoraj godzinę czekałam, żeby zdobyć jedną parafkę
              > ,
              > > skandal!!!:(
              >
              > A ja do swego urzedu poszedlem pieszo, tak dla gimnastyki, a oni nie chca gadac
              > z
              > czlowiekiem.
              > Kaza zalatwiac wszystko pzez telefon. I gadaj tu z maszyna;)))......a jak sie c
              > os
              > po kicka, to maszyna kaze przeslac papiery poczta.;)))))

I tym się między innymi różnimy. Tam gdzie jesteś wszystko podporządkowane jest
              człowiekowi tu odwrotnie. Taki urząd w którym byłam, raz w tygodniu przyjmuje
              interesantów po południu!!! Wiesz co się wtedy dzieje??? Powinno być odwrotnie!!!
              Raz w tygodniu do 14-tej reszta dni po południu!!!
              • Gość: Casey Re: Nasze miasto IP: *.proxy.aol.com 13.06.02, 04:55
                lucy_z napisał(a):

> Gość portalu: Casey napisał(a):
                >
                > > lucy_z napisał(a):
                > >
                > > > Choroba, Starostwo mieści się teraz przy zakładzie i żeby coś załatwi
                > ć trz
                > > eba
                > > > zasuwać kawał drogi. A wczoraj godzinę czekałam, żeby zdobyć jedną pa
                > rafkę
                > > ,
                > > > skandal!!!:(
                > >
                > > A ja do swego urzedu poszedlem pieszo, tak dla gimnastyki, a oni nie chca
                > gadac
                > > z
                > > czlowiekiem.
                > > Kaza zalatwiac wszystko pzez telefon. I gadaj tu z maszyna;)))......a jak
                > sie c
                > > os
                > > po kicka, to maszyna kaze przeslac papiery poczta.;)))))
                >
                > I tym się między innymi różnimy. Tam gdzie jesteś wszystko podporządkowane je
                > st
                > człowiekowi tu odwrotnie. Taki urząd w którym byłam, raz w tygodniu przyjmuje
                > interesantów po południu!!! Wiesz co się wtedy dzieje??? Powinno być odwrotnie!
                > !!
                > Raz w tygodniu do 14-tej reszta dni po południu!!!

Byc moze ze te niedogodnosci w przyszlosci tez sie zmienia.
                Mnie tez razilo te godzinami wyczekiwanie przy zalatwianiu spraw w spoldzielni
                mieszkaniowej gdy chcialem pozbyc sie mieszkania.
                Za to niespodzianka dla mnie bylo ze transakcje kupna/sprzedazy u notariusza
                zajela dwie godziny. Podczas gdy tu w stanach trzeba by na to, dwa do trzech
                miesiecy;))
                • Gość: lucy_z Re: Nasze miasto IP: *.com / 192.168.0.* 13.06.02, 09:09

> Za to niespodzianka dla mnie bylo ze transakcje kupna/sprzedazy u notariusza
                  > zajela dwie godziny. Podczas gdy tu w stanach trzeba by na to, dwa do trzech
                  > miesiecy;))

U notariusza to człowiek się umawia ale wiesz jakie wielkie za to pieniądze
                  bierze????? :((
                  • Gość: Ronja Re: Nasze miasto IP: 212.244.252.* 13.06.02, 14:48
                    W Stanach pewnie też
                    • Gość: Casey Re: Nasze miasto IP: *.proxy.aol.com 13.06.02, 14:56

> W Stanach pewnie też

Tak. To kosztuje wszedzie.
                      Mialem na mysli to, ze cala procedura biurokratyczno-prawna zajmuje duzo czasu.
                      • Gość: Ronja Re: Nasze miasto IP: 212.244.252.* 13.06.02, 15:03
                        No to dziwne, ze w Stanach które kojarzą nam sie z maksymalną użytkownością
                        jest to tak rozciągnięte
                        • Gość: Casey Re: Nasze miasto IP: *.proxy.aol.com 13.06.02, 16:15

> No to dziwne, ze w Stanach które kojarzą nam sie z maksymalną użytkownością
                          > jest to tak rozciągnięte

Gdyz po drodze masa biurokratow chce na tym zarobic.
                          • Gość: Ronja Re: Nasze miasto IP: 212.244.252.* 14.06.02, 09:16
                            A myślałam, że to my jesteśmy mistrzami w umiłowaniu biurokracji:)
                            • Gość: Casey Re: Nasze miasto IP: *.proxy.aol.com 14.06.02, 14:31

> A myślałam, że to my jesteśmy mistrzami w umiłowaniu biurokracji:)

Ostatio zauwazam coraz wiecej absurdow, jakby zywcem z komuny przejetych.
                              • Gość: lucy_z Re: Nasze miasto IP: *.com / 192.168.0.* 15.06.02, 15:41
                                Aż się prosi zrobić sygnaliżację świetlną przy wyjeździe ze Świdnika na szosę
                                piasecką. Mozna tam stać i stać, tak trudno wyjechać!!! Kiedyś jak było 5
                                samochodów na krzyż to to nie było potrzebne, teraz wprost niezbędne. Jak w
                                końcu dojdzie do jakiegoś karambolu to od razu ktoś o tym pomyśli!
                                • Gość: Casey Re: Nasze miasto IP: *.proxy.aol.com 16.06.02, 02:17
                                  Gość portalu: lucy_z napisał(a):

> Aż się prosi zrobić sygnaliżację świetlną przy wyjeździe ze Świdnika na szosę
                                  > piasecką. Mozna tam stać i stać, tak trudno wyjechać!!! Kiedyś jak było 5
                                  > samochodów na krzyż to to nie było potrzebne, teraz wprost niezbędne. Jak w
                                  > końcu dojdzie do jakiegoś karambolu to od razu ktoś o tym pomyśli!

Poza kierowcami pewnie nikt nie wie co sie na tym skrzyzowaniu dzieje.
                                  • lucy_z Re: Nasze miasto 16.06.02, 20:57

> > Aż się prosi zrobić sygnaliżację świetlną przy wyjeździe ze Świdnika na sz
                                    > Poza kierowcami pewnie nikt nie wie co sie na tym skrzyzowaniu dzieje.

Władze Świdnika poruszają się przede wszystkim samochodami i dobrze o tym
                                    wiedzą!!!
                                    • Gość: Casey Re: Nasze miasto IP: *.proxy.aol.com 16.06.02, 22:05
                                      lucy_z napisał(a):

>
                                      >
                                      > > > Aż się prosi zrobić sygnaliżację świetlną przy wyjeździe ze Świdnika
                                      > na sz
                                      > > Poza kierowcami pewnie nikt nie wie co sie na tym skrzyzowaniu dzieje.
                                      >
                                      > Władze Świdnika poruszają się przede wszystkim samochodami i dobrze o tym
                                      > wiedzą!!!

Pewnie wladze sa tak politycznie poprawne, ze nie robia nic dla wlasnej wygody,
                                      a spelniaja tylko zyczenia i rzadania obywateli.;)))
                                      • Gość: lucy_z Re: Nasze miasto IP: *.com / 192.168.0.* 18.06.02, 11:29
                                        Wczoraj zauważyłam, że coś się robi przy fontannie, duże roboty!!! Niedługo tam
                                        będę to się przyjrzę dokładnie... Czyżby uruchamiali nową fontannę???
                                        • Gość: Ronja Re: Nasze miasto IP: 212.244.252.* 19.06.02, 13:48
                                          Tylko zeby potem z tym skrzyżowaniem nie było jak w Garwolinie, gdzie
                                          uruchomiono mnóstwo świateł i w rezultacie przez to małe miasteczko przejeżdza
                                          się 15-30 minut!!!
                                        • Gość: Ronja Lucy!!!!!! IP: 212.244.252.* 19.06.02, 13:48
                                          Gdzie Ty się chcesz wybierać????? Proszę się zaraz usprawiedliwić!!!
                                          • Gość: lucy_z Re: Lucy!!!!!! IP: *.com / 192.168.0.* 19.06.02, 14:56

> Gdzie Ty się chcesz wybierać????? Proszę się zaraz usprawiedliwić!!!

Ja?????? Nigdzie się nie wybieram, może niefortunnie się wyraziłam. Wybierałam
                                            się tak prozaiczne, do kuchni coś tam pichcić;) Teraz też na chwilę wpadłam:)))
                                            • Gość: Casey Re: Lucy!!!!!! IP: *.proxy.aol.com 19.06.02, 15:30

> Gość portalu: Ronja napisał(a):
                                              >
                                              > > Gdzie Ty się chcesz wybierać????? Proszę się zaraz usprawiedliwić!!!
                                              >
                                              > Ja?????? Nigdzie się nie wybieram, może niefortunnie się wyraziłam. Wybierała
                                              > m
                                              > się tak prozaiczne, do kuchni coś tam pichcić;) Teraz też na chwilę wpadłam:)))

Ronja tak z przyzwyczjenia;))))...............na codzien swego szefa tez
                                              rozlicza;)))
                                              • Gość: lucy_z Re: Lucy!!!!!! IP: *.com / 192.168.0.* 19.06.02, 15:40

> Ronja tak z przyzwyczjenia;))))...............na codzien swego szefa tez
                                                > rozlicza;)))

Wiesz Casey:)) Każdy ma jakiegoś szefa i szefową, czyż nie???;))
                                                A nad morzem jak dzisiaj gorąco, prawda??? :)))
                                                U mnie w domu jakoś można wytrzymać. Zasłony zasłoniłam, nie wpuszczam żaru do
                                                pokoju i jest znośnie. Dzisiaj jest ponad 30 stopni!
                                                A u Ciebie jaka pogoda???
                                                • Gość: Casey Re: Lucy!!!!!! IP: *.proxy.aol.com 19.06.02, 17:36

>
                                                  >
                                                  > > Ronja tak z przyzwyczjenia;))))...............na codzien swego szefa tez
                                                  > > rozlicza;)))
                                                  >
                                                  > Wiesz Casey:)) Każdy ma jakiegoś szefa i szefową, czyż nie???;))
                                                  > A nad morzem jak dzisiaj gorąco, prawda??? :)))
                                                  > U mnie w domu jakoś można wytrzymać. Zasłony zasłoniłam, nie wpuszczam żaru d
                                                  > o
                                                  > pokoju i jest znośnie. Dzisiaj jest ponad 30 stopni!
                                                  > A u Ciebie jaka pogoda???

W nocy deszcz a teraz zamglone sloneczko. Temperatura 27C. znosna dla mnie.
                                                  Nienawidze upalow a zwlaszcza gdy jest wilgotno, jak to "Pawelek" na Lubelskim
                                                  opisal.
                                                  A w naszym regionie wilgotnosc powietrza jest dosyc czesto duza. Bliskosc oceanu
                                                  a takze prady cieplego i wilgotnego powietrza z nad zatoki meksykanskiej, sa tego
                                                  owodem.
                                                  • Gość: lucy_z Re: Casey:))))) IP: *.com / 192.168.0.* 19.06.02, 20:07

>
                                                    > W nocy deszcz a teraz zamglone sloneczko. Temperatura 27C. znosna dla mnie.
                                                    > Nienawidze upalow a zwlaszcza gdy jest wilgotno, jak to "Pawelek" na Lubelskim
                                                    > opisal.
                                                    > A w naszym regionie wilgotnosc powietrza jest dosyc czesto duza. Bliskosc ocean
                                                    > u
                                                    > a takze prady cieplego i wilgotnego powietrza z nad zatoki meksykanskiej, sa te
                                                    > go
                                                    > owodem.

Jeszcze się nie przyzwyczaiłeś????? Człowiek jest wtedy, czy czuje się lepki,
                                                    tak???
                                                  • Gość: lucy_z Re: Fontanna... IP: *.com / 192.168.0.* 19.06.02, 20:14
                                                    Teren jest ogrodzony siatką, robota wre. Mam wrażenie, że basen od fontanny
                                                    trochę jest przesunięty, ale na razie jest robiony, widzę, szkielet basenu.
                                                    Siatka między byłym przedszkolem a fontanną, mówiąc umownie, jest zdjęta i
                                                    wszystko tworzy jedną całość. W byłym przedszkolu ma być dom emerytów czy coś
                                                    takiego. I słyszałam, że na razie w tym budynku mają być zakwaterowani byli
                                                    uczniowie Bronka, którzy przyjadą na zjazd. Nie jestem pewna czy to prawda.
                                                  • Gość: Casey Re: Fontanna... IP: *.proxy.aol.com 19.06.02, 22:43
                                                    Chwalilem pogode a tu znow pieruny a zdrugiej strony domu slonce swieci:))))
                                                    Gdy sie wychowalo w chlodnym klimacie, trudno jest przyzwyczaic do goracego a
                                                    zwlaszcza dla mnie.
                                                    Chociaz widze ze wielu polakom Afryka tez dobrze sluzy;))
                                                    Lucy:
                                                    Widzialem Twoj wpis na forum 3miejskim o tej tragedii na politechnice.
                                                    W stanach tego typu wypadkow bylo juz wiele....... a teraz i w Polsce......
                                                  • Gość: lucy_z Re: Fontanna... IP: *.com / 192.168.0.* 20.06.02, 00:04

> Chwalilem pogode a tu znow pieruny a zdrugiej strony domu slonce swieci:))))
                                                    > Gdy sie wychowalo w chlodnym klimacie, trudno jest przyzwyczaic do goracego a
                                                    > zwlaszcza dla mnie.
                                                    > Chociaz widze ze wielu polakom Afryka tez dobrze sluzy;))
                                                    > Lucy:
                                                    > Widzialem Twoj wpis na forum 3miejskim o tej tragedii na politechnice.
                                                    > W stanach tego typu wypadkow bylo juz wiele....... a teraz i w Polsce......

Tak, jestem poruszona tą tragedią. Ale musiał być student w szoku!. Trudno
                                                    usprawiedliwiać ale tyle co się słyszy o złym traktowaniu studentów, o
                                                    lekceważeniu ich, o nie przychodzeniu na wykłady, jak i o egzaminach,że w koncu
                                                    słaby człowiek psychicznie nie wytrzymał.Szkoda mi jednak bardzo człowieka który
                                                    zginął. A co w szkołach średnich się dzieje to szkoda mówić:((( Oczywiście nie
                                                    mówię tu o uczniach, czy studentach którzy olewają wszystko!
                                                    Szkoły to jest temat rzeka.....
                                                  • Gość: Ronja Re: Fontanna... IP: 212.244.252.* 20.06.02, 08:50
                                                    A mi się wydaje że on miał jakąś niewykrytą wcześniej, lub nie odczuwalna
                                                    chorobę psychiczną... Znalazła ujście w ten spoósb... I stała się bardzo zła
                                                    rzecz. Gdyby wcześniej została wykryta moze dałoby sie ją wyleczyć...
                                                  • Gość: Casey Re: Fontanna... IP: *.proxy.aol.com 20.06.02, 14:03

> A mi się wydaje że on miał jakąś niewykrytą wcześniej, lub nie odczuwalna
                                                    > chorobę psychiczną... Znalazła ujście w ten spoósb... I stała się bardzo zła
                                                    > rzecz. Gdyby wcześniej została wykryta moze dałoby sie ją wyleczyć...

Ciekawi mnie czy na polskich uczelniach istnieje jakas pomoc , w wypadku gdy
                                                    studenci maja problemy.(guidance person)

• ronja Re: Fontanna... 20.06.02, 14:47
                                                    Wiesz co, u nas po prostu szło się do lekarza uczelnianego, który posyłał do
                                                    psychologa albo psychiatry. Poza tym sa opiekunowie roku. Dobrzy albo źli, nasz
                                                    był tak opiekuńczy, ze wyleciał z uczelni za stawianie się w naszym imieniu
                                                    profesorom...
                                                  • Gość: Casey Re: Fontanna... IP: *.proxy.aol.com 20.06.02, 15:33
                                                    ronja napisał(a):

> Wiesz co, u nas po prostu szło się do lekarza uczelnianego, który posyłał do
                                                    > psychologa albo psychiatry. Poza tym sa opiekunowie roku. Dobrzy albo źli, nasz
                                                    >
                                                    > był tak opiekuńczy, ze wyleciał z uczelni za stawianie się w naszym imieniu
                                                    > profesorom...

To dziwne, uczelniom powinno zalezec na pomocy studentom. Przeciez to wplywa
                                                    takze na reputacje szkoly.
                                                  • Gość: Ronja Re: Fontanna... IP: 212.244.252.* 27.06.02, 11:31
                                                    Opiekunowie opiekunami, ale dziekanaty to naprawdę robią wszystko by nagrabić
                                                    studentom, ile wlezie:(
    • ronja Re: Nasze miasto 28.06.02, 11:54
      Podnoszenie liczby postów Świdnikowi obowiązkiem narodu:)
      • Gość: Casey Re: Nasze miasto IP: *.proxy.aol.com 28.06.02, 17:48
        ronja napisał(a):

> Podnoszenie liczby postów Świdnikowi obowiązkiem narodu:)

Zas nie podporzadkowanie sie temu obowiazkowi grozi kara..................;)))
        • lucy_z Re: Nasze miasto 29.06.02, 09:30

> ronja napisał(a):
          >
          > > Podnoszenie liczby postów Świdnikowi obowiązkiem narodu:)
          >
          > Zas nie podporzadkowanie sie temu obowiazkowi grozi kara..................;)))

No tak, zostałam sama:( Ronja wyjechała chyba już??? Kaśka wcale nie pokazuje
          się. Pewno zapomniała o nas??? Jedynie Casey nas wspiera!!! Sama nie dam rady:(((
          • Gość: Casey Re: Nasze miasto IP: *.proxy.aol.com 30.06.02, 16:27
            lucy_z napisał(a):

> No tak, zostałam sama:( Ronja wyjechała chyba już??? Kaśka wcale nie pokazuje
            >
            > się. Pewno zapomniała o nas??? Jedynie Casey nas wspiera!!! Sama nie dam rady:(
            > ((

Wyglada na to ze w Swidniku jest malo korzystajacych z internetu lub nie wiedza o
            tym forum.
            A Tobie Lucy nalezy sie jakies wyroznienie za podtrzymywanie go przy zyciu....;))
            • lucy_z Re: Nasze miasto 30.06.02, 22:18

> Wyglada na to ze w Swidniku jest malo korzystajacych z internetu lub nie wiedza
              > o
              > tym forum.

Ludzie maja internet tylko raczej nie wiedzą o tym forum. Dzieki Casey za
              wsparcie:)))

Jak wiesz ja nie tylko tu jestem ;)
              • Gość: KTS Re: Nasze miasto IP: *.net.pl 01.07.02, 00:20
                lucy_z napisał(a):

>
                >
                > > Wyglada na to ze w Swidniku jest malo korzystajacych z internetu lub nie w
                > iedza
                > > o
                > > tym forum.
                >
                > Ludzie maja internet tylko raczej nie wiedzą o tym forum. Dzieki Casey za
                > wsparcie:)))
                >
                > Jak wiesz ja nie tylko tu jestem ;)TEZ TU JESTEM
                • lucy_z Re: Nasze miasto 01.07.02, 09:28
                  Gość portalu: KTS napisał(a):

Jak wiesz ja nie tylko tu jestem ;)TEZ TU JESTEM

Przepraszam, rzeczywiście!!!:)))))
                  Myslałam, że jesteś mieszkańcem Lublina a wpadasz tu z sympatii do hmmm
                  Kaśki;))) Pozdrawiam:)))
                  • Gość: KTS Re: Nasze miasto IP: *.net.pl 01.07.02, 21:03
                    lucy_z napisał(a):

> Gość portalu: KTS napisał(a):
                    >
                    >
                    > Jak wiesz ja nie tylko tu jestem ;)TEZ TU JESTEM
                    >
                    > Przepraszam, rzeczywiście!!!:)))))
                    > Myslałam, że jesteś mieszkańcem Lublina a wpadasz tu z sympatii do hmmm
                    > Kaśki;))) Pozdrawiam:))) DZIEKI ZA POZDROWIENIA(OCZYWIŚCIE TEŻ CIĘ
                    POZDRAWIAM).CO DO MIEJSCA MOJEGO ZAMIESZKANIA TO I LUBLIN I ŚWIDNIK,ALE PISZĘ
                    TYLKO Z LUBLINA.
                    • ronja Re: Nasze miasto 17.07.02, 08:21
                      Zagadkowo zabrzmiało - czyżby jakiś dom stał na granicy powiatów?:)
    • ronja Re: Nasze miasto 19.07.02, 07:54
      Dzień dobry kochany Świdniku, nie dość że sama na forum jestem, to jeszcze coś
      dziwnego mi za nickiem w adresie wyskoczyło...:(
    • ronja Re: Nasze miasto 22.07.02, 08:35
      Ciekawe czy ciepły był weekend w Swidniku:)
      • Gość: Casey Re: Nasze miasto IP: *.proxy.aol.com 22.07.02, 23:41
        ronja napisała:

> Ciekawe czy ciepły był weekend w Swidniku:)

Nie wiem, nie bylem;)))))))
        • ronja Re: Nasze miasto 23.07.02, 08:32
          he he:)
          Ja też nie.
          A Lucy, jak widać też:)))
          No i się nie dowiemy...
    • ronja Fontanna... 01.08.02, 09:49
      Spacerowałam wieczoremw niedzielę po Świdniku i zastanowiło mnie czy aby ta
      fontanna będzie pasowała do całego miasta...
      • lucy_z Re: Fontanna... 01.08.02, 10:32
        ronja napisała:

> Spacerowałam wieczoremw niedzielę po Świdniku i zastanowiło mnie czy aby ta
        > fontanna będzie pasowała do całego miasta...

Fontanna kiedyś była, pamiętasz? Jestem ciekawa jaka będzie ta nowa po
        skonczeniu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka