Gość: MARIOL IP: 194.200.70.* 11.03.04, 07:55 Czy ktoś w Was podróżował pociągiem do Asuanu albo do Kairu (niezależnie czy z biurem podróży czy na własną rękę)? Czy jest bezpiecznie? A moze macie związane z tym jakieś wspomnienia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beduinka Re: POCIĄGIEM po Egipcie 11.03.04, 09:00 ja jeździłam zawsze indywidualnie i tymi pociągami pzeznaczonymi dla turystów i tymi tańszymi dla miejscowych żadnych obaw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARIOL Re: POCIĄGIEM po Egipcie IP: 194.200.70.* 11.03.04, 11:22 Dziękuję za informacje. Mnie uspokoiliście ale z moim mezem bedzie trudniej... Och.. on wszędzie widzi niebezpieczenstwo porwania turystów... Odpowiedz Link Zgłoś
imonate Re: POCIĄGIEM po Egipcie 11.03.04, 09:29 Po Egipcie podróżowałam głównie autobusami ale raz jechałam pociągiem na trasie Asuan - Luksor II klasą. Oprócz nas w wagonie byli głównie Egipcjanie. Nic złego nam się nie przytrafiło. Możesz śmiało jechać. Odpowiedz Link Zgłoś
ra.kr Re: POCIĄGIEM po Egipcie 11.03.04, 10:05 Spokojnie mozna podrozowac zadnych obaw. Bardzo wygodny środek lokomocji i bezpieczny. Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Re: POCIĄGIEM po Egipcie 12.03.04, 07:55 Wygodny tak, bezpieczny również, niestety nie za czysty i nieco droższy niż egipskie PKS'y (w przypadku trasy Asuan-Luksor nawet trzykrotnie), więc zastanawiałbym się jednak nad wyborem autobusu. tak jak pisałem to we wspomnieniach, w autobusie z Hurghady do Luksoru było 60% obcokrajowców, z Luksoru do Asuanu było ich sporo mniej (jakieś 15-20%) ale również jeżdżą tą trasą. Szczególnie Niemcy i obywatele krajów anglojęzycznych. Odpowiedz Link Zgłoś