Dodaj do ulubionych

paszport ważśność

13.06.11, 10:00
Z tego co się zorientowałam, jadąc do Egiptu paszport musi być ważny co najmniej 6 m-cy, ja jadę 26 sierpnia, wracam 9 września a paszport mam ważny do 1-04-2012 r. Niby jest to 6 m-cy ale tak na styk, i mam trochę obaw, co by nie było niespodzianek, wyrobić nowy ?
Obserwuj wątek
    • jeff1965 Re: paszport ważśność 13.06.11, 13:34
      Leć śmiało i niczym się nie przejmuj, paszport wyrobisz sobie w przyszłym roku. Nikt się nie przyczepi., miłej zabawy.
    • darek.b70 Re: paszport ważśność 13.06.11, 14:51
      Raczej bez obaw miłego wypoczynku.
      • pawelmartyna Re: paszport ważśność 13.06.11, 15:52
        Witam korzystając z wątku również proszę o radę osoby o pojęciu prawnym i doświadczeniu życiowym w tym temacie. Bierzemy z narzeczona ślub 3 września a 10.09 już chcemy wylatywać na podróż poślubną do egiptu i tu pytanie o paszport (który był wyrobiony w poprzednim roku), w ciągu 2 tygodni nie zdążymy raczej wyrobić kolejnych dokumentów więc czy nikt na lotnisku ani z biura podróży nie przyczepi się co do ich poprawności skoro dziewczyna przejmuje moje nazwisko nie do końca 10 września te dokumenty będą aktualne, co zrobić, starać się o szybkie wyrobienie "aktual;nych" dokumentów czy raczej jechać na tych "starych" - co uslyszalem od Pani z biura podróży z Eximu, która argumentowałą odpowiedź tym, iż nikt tego nie będzie weryfikowal jeżeli paszport jest ważny na kolejnych kilka łądnych lat.
        • jakubowska2 Re: paszport ważśność 13.06.11, 15:57
          Z tego co wiem to po zmianie nazwiska mamy chyba 3 miesiące na zmianę dokumentów, ja natomiast od 5 lat jeżdżę na nazwisku panieńskim i nie ma żadnego problemu..
          • pawelmartyna Re: paszport ważśność 13.06.11, 16:03
            Witam.
            Dziękuję, idealna odpowiedź. Ktoś potwierdzi lub podważy?
            jakubowska2 napisała:

> Z tego co wiem to po zmianie nazwiska mamy chyba 3 miesiące na zmianę dokumentó
            > w, ja natomiast od 5 lat jeżdżę na nazwisku panieńskim i nie ma żadnego problem
            > u..
      • pawelmartyna Aktualność paszportu - ktoś podpowie? 13.06.11, 15:53
        Witam korzystając z wątku również proszę o radę osoby o pojęciu prawnym i doświadczeniu życiowym w tym temacie. Bierzemy z narzeczona ślub 3 września a 10.09 już chcemy wylatywać na podróż poślubną do egiptu i tu pytanie o paszport (który był wyrobiony w poprzednim roku), w ciągu 2 tygodni nie zdążymy raczej wyrobić kolejnych dokumentów więc czy nikt na lotnisku ani z biura podróży nie przyczepi się co do ich poprawności skoro dziewczyna przejmuje moje nazwisko nie do końca 10 września te dokumenty będą aktualne, co zrobić, starać się o szybkie wyrobienie "aktual;nych" dokumentów czy raczej jechać na tych "starych" - co uslyszalem od Pani z biura podróży z Eximu, która argumentowałą odpowiedź tym, iż nikt tego nie będzie weryfikowal jeżeli paszport jest ważny na kolejnych kilka łądnych lat..
        • jeff1965 Re: Aktualność paszportu - ktoś podpowie? 13.06.11, 17:44
          Powiedz mi skąd na lotnisku mają wiedzieć ,że zmieniłaś stan cywilny.
          Myśl o wypoczynku i daj na luz.
          • maoko Re: Aktualność paszportu - ktoś podpowie? 13.06.11, 20:44
            Oczywiście poprzednik ma rację. Śmiało jedź ze starym paszportem, tylko nie zapomnij, żeby wszędzie podawać dane z tego paszportu tzn. nie przedstawiaj się nigdzie w dokumentach nowym nazwiskiem i to wszystko. Miłego wypoczynku

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka