zeus01 19.01.07, 17:26 MOże się ktoś orientuje czy jeszcze obecnie jest mozliwość wejscia na piramide w Chichen Itza ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arekch77 Re: Chichen Itza - wejscie na piramidy 19.01.07, 23:01 Niestety nie można już wchodzić na piramidę. Jedynie można wejśc na platformę obserwatorium astronomicznego, tzw. "El Caracol". Wstęp na teren wykopalisk kostuje 95 pesos, przewodnik mówiący po angielsku to kosz ok. 480 pesos. Ruiny można zwiedzać od 8:00 do 17:00 Pozdrawiam! Arek Odpowiedz Link
bukowski27 chyba wszystkie piramidy na jukatanie 22.01.07, 01:51 są zamknięte, nie mozna na nie wchodzić. i w chichen itza i w uxmal. budynki w tulum tez odgrodzone. w chiapas sytuacja odwrotna. wiekszosc bydowli/piramid dostepna. w palenque tylko piramida inskrypcji zamknieta dl wejscia. w yaxchilian i bonampak wszysko dostepne. Odpowiedz Link
zeus01 Re: chyba wszystkie piramidy na jukatanie 23.01.07, 15:26 dziekuje za odpowiedzi Odpowiedz Link
mojito Wirtualna Chichen-Itza. 20.06.07, 17:21 W ostatnia niedziele Ministerstwo Turystyki Meksyku wydalo przyjecie w Chicken-Itza. Na przyjeciu byly tysiace gosci bez koniecznosci rezerwowania hoteli. Mozna te wspaniale archeologiczne pozostalosci Majow na Jukatanie obejrzec obecnie na www.secondlife.com Strona jest bezplatna. Nalezy powolac do zycia swoje alter ego nazywane "avatar" i zaczac interaktywnie podrozowac w Meksyku. Buen viaje, m. Odpowiedz Link
wojtek37k Re: chyba wszystkie piramidy na jukatanie 21.06.07, 19:43 Można wejść na szczyt piramidy w COBA , tam jest najwyższa piramida na Jukatanie ok.44m , byłem , wdrapałem się , widok fantastyczny. Pozdrawiam Wojtek Odpowiedz Link
agut2 Chichen Itza 08.07.07, 19:04 Poniewaz nie chcialam siedziec za bardzo na glowie przyjacielowi z Cancun, wykupilam wycieczne do Chichen Itza u lokalnego operatora, tzw. bazar tour ;) 550 pesos, w cene wliczone zwiedzanie ChI z przewodnikiem, lunch w knajpie (jedzenie znosne, ale bez rewelacji), kapiel w cenocie (WOW! male skubane rybki obgryzaly mi paluchy!), aktokar z mrozaca klima + milutki przewodnik :) Ruiny robia niesamowite wrazenie...Szkoda, ze sie wejsc nie dalo :( No nic, Coba czeka. Odpowiedz Link
leonardito Re: Chichen Itza 09.07.07, 01:10 Można wejść na szczyt piramidy w nocy, ale nic nie widac .... tutaj troche fotek www.lcupryk.za.pl/mexicon/mexico.htm suerte Odpowiedz Link