Dodaj do ulubionych

Zemsta Faraona

10.06.12, 13:06
Witam Państwa... Chciałabym się dowiedzieć nazwy tabletek które są podawane przez lekarza w razie choroby...chodzi mi dokładnie o białe tabletki w ciemno niebieskim opakowaniu które podawane są z antinalem. Z góry dziękuję wszystkim życzliwym za odpowiedzi :)
Obserwuj wątek
    • wwmm Re: Zemsta Faraona 10.06.12, 13:14
      Nie ma czegoś takiego jak zemsta faraona, to tylko choroba spowodowana brudnymi rękoma kucharzy, zgadnij po co ten wężyk z w wodą w ich toalecie....
      • kama-tari Re: Zemsta Faraona 10.06.12, 19:05
        nie wiem po co - może mnie oświecisz ?
    • jessica222 Re: Zemsta Faraona 10.06.12, 19:39
      Witam tu masz link tam są wszystkie pomocne leki Pozdrawiam..www.abcegipt.pl/pokaz/zemsta_faraona.html
      • rege2 Re: Zemsta Faraona 11.06.12, 01:11
        najskuteczniejsze są zastrzyki / u ich lekarza/
        • jakanu Re: Zemsta Faraona 11.06.12, 09:01
          80 % przypadków określanych jako ,,zemsta faraona'' to po prostu zwykłe obżarstwo. Wystarczy popatrzeć w restauracjach hotelowych - ludzie nie jedzą, tylko żrą. Nie można objadać się tyle w miejscach, gdzie jest inna flora bakteryjna. Wystarczy jeść z umiarkowaniem i nie pić coca coli :)
          • nchyb Re: Zemsta Faraona 11.06.12, 18:28
            > starczy jeść z umiarkowaniem i nie pić coca coli :)

część pierwsza zgadzam ię, część druga - z doświadczeń moich wynika, ze dokładnie na odwrót, pić!
            • kolpik124 Re: Zemsta Faraona 12.06.12, 11:37
              Odgazowana cola od dawna jest zalecana przy problemach żołądkowych.

A "zemsta" to po prostu reakcja organizmu na zmianę flory bakteryjnej, jedni nie mają żadnych objawów, inni cierpią ;)

Przed tym się nie ucieknie, no chyba, że wakacje spędzimy w hermetycznym kombinezonie z obiegiem zamkniętym :)

A ewentualną reakcję można znacznie złagodzić, lub nawet wyeliminować biorąc przed wyjazdem probiotyki.
              • zlota24.85 Re: Zemsta Faraona 05.07.12, 14:34
                Dokładnie, żeby uniknąć zemsty faraona należy brać profilaktycznie probiotyki !!Ja już 2 razy miałam do czynienia z zemstą faraona!!!. Przed kolejnym wyjazdem skonsultowałam się z moim lekarzem który polecił mi probiotyk Probacti.Od tamtego zdarzenia jestem zdania ze najważniejsza jest profilaktyka. Zawsze przed wyjazdem i w czasie pobytu biorę probiotyk i jestem bardzo zadowolona z efektów, bo od tamtej pory już mi się nie przytrafiło to okropieństwo!! Tak więc zapobiegajmy a nie leczmy jak już wystąpią objawy!!
          • bell82 Re: Zemsta Faraona 14.06.12, 21:31
            jakanu napisał(a):

> 80 % przypadków określanych jako ,,zemsta faraona'' to po prostu zwykłe obżarst
            > wo. Wystarczy popatrzeć w restauracjach hotelowych - ludzie nie jedzą, tylko żr
            > ą. Nie można objadać się tyle w miejscach, gdzie jest inna flora bakteryjna. Wy
            > starczy jeść z umiarkowaniem i nie pić coca coli :)

a przestan piep.rzyc farmazony - ja z natury jestem niejadkiem, nie nażeram sie, nie głupieje przy żarciu a zemste niestety mialam, tak jak i moi towarzysze, ktorzy tez do obżartuchów nie należa..dodatkowo przestrzegalismy wielu innych zasad a skonczylo sie na zastrzykach..
      • niiktos Re: Zemsta Faraona 11.06.12, 09:48
        W linku sa nieaktualne dane.
        Lek dostepny w Polsce czyli Nifuroksazyd dostepny jest BEZ recepty.
    • zbyszek_1972 Re: Zemsta Faraona 14.06.12, 19:00
      Witam serdecznie. Z Polski można zabrać nifuroksazyn albo loperamid ale podobno nie działają. Ja na szczęście nie musiałem zażywać. Od znajomych dowiedziałem się, że na miejscu lepie kupić. Wystarczy wejść do apteki. Nie ma problemu z dogadaniem.Pozdrawiam i zapraszam do relacji z podróży zbyszek-podroze.blogspot.com/
      • pytka50 Re: Zemsta Faraona 14.06.12, 20:00
        Ja brałam w tamtym roku stoperan i pomógł mi odrazu więc nie wiem po co te mecyje :))
        • gemalla Re: Zemsta Faraona 14.06.12, 21:21
          widocznie miałaś zwykłą polską srakę a nie srake faraona :)

• yasemin1 Re: Zemsta Faraona 14.06.12, 22:51
            Ludzie Stoperan i Loperamid to są srodki hamujące biegunkę i na zatrucie nie pomogą, jedynie czasowo zablokują, wręcz nie należy ich stosować przy zatruciu bo organizm nie może pozbyć się toksyn. Nifuroksazyd to odpowiednik tego ich antinalu i on oczyszcza organizm z tych bakterii, jednocześnie się nie wchłania działa miejscowo, nawet dzieciom się podaje.
            Jedno tylko mnie nurtuje bo już kilkakrotnie widziałam tu posty o jakiś zastrzykach czy ktoś wie dokładnie co to jest?
            • dziubekj Re: Zemsta Faraona 15.06.12, 08:37
              Mój znajomy był z dzieckiem w Egipcie i dziecko złapało "zemste".. Nie pomagały zbytnio leki więc udał się do lekarza i tam dali do wyboru- kroplówka lub zatrzyk. Kroplówke miał 3h i pomogło praktycznie od razu ( zatrzyk działa po 10godz). Ale chyba to w bardziej cięższych przypadkach...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka