Dodaj do ulubionych

Serenity Fun City

18.07.12, 07:16
Mam kilka pytań, na które w necie nie znalazłam odpowiedzi:
-czy istnieje możliwość dokupienia opcji ultra (ewentualnie opcji lunapark na całość pobytu nie jednorazowego biletu) na miejscu, jeżeli tak to ile taka przyjemność kosztuje
- czy w okolicy hotelu jest jakiś sklep z wycenionym towarem typu Kleopatra gdzie nie trzeba się targować
- czy w hotelu jest dużo nagabywaczy na masaże, wycieczki itp
- czy do morza niezbędne jest specjalne obuwie (tak jak w sharmie)
-mamy wykupioną opcję aqua park czy w tej opcji nasze dzieci będą mogły korzystać z tych domków tematycznych w lunaparku (cake, tv house itp )
-czy restauracja a la carte (włoska i orientalna są w allu czy dodatkowo płatne)
-czy dla osób korzystających z kortów rakiety są bezpłatne czy trzeba mieć swój sprzęt
-czy rzeczywiście dzieci poniżej 10roku ż. nie mogą korzystać ze zjeżdzalni na zamku, nawet z opiekunem?, skąd obsługa wie ile dziecko ma lat wierzą nam na słowo czy dzieci powyżej 10 r.ż mają inne opaski
- czy i gdzie warto dawać bakszysz
My lecimy z Poznania 21.07 smile

Dziękuję

Obserwuj wątek
    • karola-5 Re: Serenity Fun City 19.07.12, 23:00
      byłam 3 tyg, temu w Serenity Makadi czyli w sumie na jednym podwórku :) więc odpowiem na niektóre pytania:
      -buty to morza - koniecznie ,chyba że chcecie tylko spacerować samym brzegiem ;) snurkowanie tylko z pomostu
      -w hotelu ( w obydwóch hotelach są Ci sami ) jest dużo "nagabywaczy" na masaże i wycieczki ,ale są bardzo sympatyczni . My skorzystaliśmy z quadów po pustyni 20$ i wycieczki łodzią na wyspę + snurkowanie 40$
      Naprawdę warto,polecam. Sprzedawcy w większości mówią po polsku.
      -jeśli chodzi o sklepy w okolicy hotelu to niestety - nie ma tam nic oprócz pustyni . Są sklepiki w hotelu ,ale ceny też oczywiście "hotelowe"
      -nie wiem dokładnie jak z restauracjami a la carte ,ale w Serenity Makadi trzeba było się zapisać i przysługiwal jeden raz na pobyt -All i bez ograniczeń - Ultra All. Tutaj pewnie będzie tak samo
      -jeśli chodzi o aquapark to byłam w 2 takich hotelach w Egipcie i zawsze osoba pracująca przy zjeżdżalni patrzyła na wzrost dziecka i jeśli miało wymagane minimum to mogło korzystać. Wieku nikt nie sprawdzał

Ogólnie hotel bardzo polecany przez osoby lecące z nami. Większość gości to ponoć Polacy.
      Udanych wakacji :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka