Dodaj do ulubionych

aqua blu (Hurghada) z TUI ?!

03.08.12, 21:26
witam, planuje jechac we wrzesniu na wycieczke do Hurghady! Po ostatnich problemach(?!) z biurami zdecydowalem sie na TUI bo (podobno) jedno z najwiekszych biur w PL i mysle ze raczej napewno nie upadnie?? Hotel to AQUA BLUE cena 3200zł za 14 dni. W sobote planuje jechac do biura i kupic ta wycieczke ale mam obawy.

Pytanie do was, czy TUI według was moze upaść?? Bo to jednak duze biuro a nie jakies regionalne... A jak nie TUI to jakie biuro ??

dzieki, POZDRAWIAM
Obserwuj wątek
    • abirka Re: aqua blu (Hurghada) z TUI ?! 04.08.12, 09:08
      ja osobiście TUi odradzam zdecydowanie na podstawie moich doświadczeń - odwołanie imprezy 2 tygodnie przed wylotem. Co do upadku, to nikt prorokiem nie jest, ale kolejny rok mają duże straty. Łącząc to z odwoływaniem imprez (nie mnie jedynej) to nie zaufam im już.
      Jakie biuro? Nikt nie chce wymieniać konkretnych nazw. Krótko: duże i bez takich strat (jak ma TUI). - jest takich kilka: Itaka, rainbow, Alfa, Exim, Sun&Fan. poszukaj w necie wyników finansowych biur i masz odpowiedź.
      • white_swan Re: aqua blu (Hurghada) z TUI ?! 04.08.12, 10:24
        Latam z nimi od 10 lat. 2-3 w roku. Nigdy nie miałam z ich stron jakiś niedogodności.TUI polska, ma za sobą mocną 'matke' tui travel. Oni tak łatwo sobie nie pozwolą na bankructwo.
      • zulu2006 Re: aqua blu (Hurghada) z TUI ?! 04.08.12, 10:25
        to lepiej z ITAKI ?? znalazłem coś takiego: sunny days el Palacio na 15 dni za 2900zł....warto??
        • wojtek37k Re: aqua blu (Hurghada) z TUI ?! 04.08.12, 14:22
          Abirkę spotkała przykrość ze strony TUI , odwołono IMPREZE OBJAZDOWĄ , o powodach jej odwołania niewiele wiemy , natomiast z reguły powód to brak minimum uczestników . Abirce odwołali ten wyjazd na 14 dni przed faktem , co powoduje jej zdenerwowanie , ale jakby odwołali dwa , albo trzy miesiące przed faktem , to miałaby pretensje , że czas do odlotu jest tak długi , że miejsca jeszcze mogły się sprzedać . To jest oczywiście powód do zdenerwowania , ale chyba w warunkach uczestnictwa w IMPREZACH OBJAZDOWYCH jest z całą pewnością punkt , co się stanie jak sie nie zbierze minimum uczestników .
          Teraz mamy pytanie o zwykłą POBYTÓWKĘ , która niewiele ma wspólnego z typem wyjazdu Abirki . Abirka czy to co robisz jest OK , ja mam wątpliwości , gdyby to zrobił jakiś oszołom forumowy , nawet bym nie zareagował , ale mam wrażenie , że Abirka to stary forumowy wyjadacz , w pozytywnym sensie tego słowa i teraz mam wątpliwości :(
          W żaden sposób nie będę polecał lub odradzał między TUI a Itaką , z Itaką nie byłem nigdy , więc nie ma zdania , z TUI byłem 10-12 razy , ale za reklame mi nie płacą
          Natomiast zmienianie planów wyjazdowych z Aqua Blu , na Palacio to porażka po prostu i to trzeba wyraźnie napisać . Trzeba wejść na Tripadvisor lub Hollidaycheck i zrobić porównanie , te hotele to przepaść w jakości , a biuro które sprzedaje ofertę do Palacio , za sam ten fakt , budzi moje wątpliwości i tyle ......
          Pozdrawiam Wojtek
          • abirka Re: aqua blu (Hurghada) z TUI ?! 04.08.12, 18:32
            Wojtku,
            to co robię jest OK. Skoro ktoś pyta o jakieś biuro to odpowiadamy na podstawie naszych doświadczeń i wiedzy z różnych źródeł. Więc ja napisałam, że nie polecam. Tak załatwionych osób przez TUI jest więcej. Mało tego, jednej z osób po odwołaniu imprezy stacjonarnej w czerwcu przysłali dokumenty podróży. Ty bronisz Tui bo jeździłeś z nimi i było OK. Ciesz się z tego powodu i napisz swoją opinie, ale nie mów, że ktoś jest nie OK bo ma inne doświadczenia i je przedstawia. To zainteresowana osoba podejmie decyzję na podstawie róznych właśnie opinii. Tym bardziej, że ja nikomu nie poleciłam ŻADNEGO biura. Wskazałam czym warto się sugerować i wymieniłam 5 biur ( z czego 3 z moich doświadczeń - pozytywne).
            Mentorstwo i krytyka innych chyba są tu nieuleczalne.
            • wojtek37k Re: aqua blu (Hurghada) z TUI ?! 05.08.12, 09:07
              abirka napisała:

> Wojtku,
              > to co robię jest OK. Skoro ktoś pyta o jakieś biuro to odpowiadamy na podstawie
              > naszych doświadczeń i wiedzy z różnych źródeł. Więc ja napisałam, że nie polec
              > am. Tak załatwionych osób przez TUI jest więcej. Mało tego, jednej z osób po od
              > wołaniu imprezy stacjonarnej w czerwcu przysłali dokumenty podróży. Ty bronisz
              > Tui bo jeździłeś z nimi i było OK. Ciesz się z tego powodu i napisz swoją opin
              > ie, ale nie mów, że ktoś jest nie OK bo ma inne doświadczenia i je przedstawia.
              > To zainteresowana osoba podejmie decyzję na podstawie róznych właśnie opinii.
              > Tym bardziej, że ja nikomu nie poleciłam ŻADNEGO biura. Wskazałam czym w
              > arto się sugerować i wymieniłam 5 biur ( z czego 3 z moich doświadczeń - pozyty
              > wne).
              > Mentorstwo i krytyka innych chyba są tu nieuleczalne.

Abirka , ja myślę , że osoby pokrzywdzone z TUI nie potrzebują adwokata w postaci Twojej osoby . Chcesz być rzetelna , pisz tylko o własnych złych doświadczeniach . Nie wyjechałaś , bo nie nie zebrało się minimum chętnych na objazdówkę ..... Ty uwarzasz inaczej , ale po za przypuszczeniami - rozumiem , że masz jakieś "papiery" na to ;)
              Szkoda chyba już więcej pisac , ktoś kto ma w głowie pokręcone spiskowe teorie , nie jest dobrym partnerem do dyskusji ....
              Jeszcze raz bardzo wspólczuję przykrego doświadczenia zmiany planów wakacyjnych , jeśli nie chcesz więcej takich niespodzianek na imprezach objazdowych , zorganizuj wyjazd bez biura , jeśli nie ....... musisz się liczyć , z faktem ilość uczestników / bariera opłacalności , napewno byłaś o tym poinformowana w warunkach uczestnictwa .
              Życzę kolejnych wyjazdów bez przygód
              • abirka Re: aqua blu (Hurghada) z TUI ?! 05.08.12, 09:43
                Jednak to co napisałam wcześniej to prawda: "Mentorstwo i krytyka innych chyba są tu nieuleczalne" Dlaczego? Ośmieliłam się napisać o złych doświadczeniach z TUI jako odpowiedż na zapytanie autora wąku. Wyraźnie podkreśliłam, że "ja nie polecam". Inni moga mieć inne zdanie. Ale forumowy specjalista od wszystkiego, mający monopol na wiedzę i mądrość, który musi zabrać głos na każdy temat i zamiast pisać merytorycznie to sprowadza dyskusjęw wątkach do personalnych wycieczek do forumowiczów, nie może tego znieść bo on TUI wielbi. OK. Ale nie masz prawa oceniać i czepiać się mnie dlatego, że tak napisałam (zgodnie z prawdą) i podałam jeszcze inny przykład. To tak, jakbym ja czepiała sie autora wątku o Alfa Star (kilka tematów niżej na forum), które mu zmienia hotele bo dla mnie Afa Star jest, była OK. Jedź na jakieś wakacje, zajmij się czymś i nie pouczaj i nie oceniaj mnie bo nie masz do tego prawa, o obiektywiźmie nie wspomnę. To forum dla wszystkich, bez względu na to czy pytaja o ręczniki, parasole, kremy do opalania, jedzenie, czy krytykuja biuro. Mają do tego prawo. Nie odpowiada Tobie - zrób sobie forum prywatne. I nie odpowiadaj, proszę, na ten post bo ja nie prowadzę jałowych dyskusji nie na temat z ludźmi, ktorz za wszelką cene chcą zaistnieć i dowartościowywać się na forum kosztem innych i wbrew ogolnym zasadom pisania na temat .
                Idę sprawdzic, czy przypadkiem z lodówki nie wyskoczy kolejny mentorski post Wojtka :(
        • l-a Re: aqua blu (Hurghada) z TUI ?! 04.08.12, 19:59
          > to lepiej z ITAKI ?? znalazłem coś takiego: sunny days el Palacio na 15 dni za
          > 2900zł....warto?? n

Moim zdaniem nie warto, bo AQUA BLUE to hotel z innej półki (wyższej), ja osobiście zawsze bym wybrała Aqua Blue, bo to po prostu znacznie lepszy hotel niż el Palacio.

• werkaem Re: aqua blu (Hurghada) z TUI ?! 04.08.12, 19:46
      Możesz śmiało jechać, TUI to pewne biuro, ja właśnie dzisiaj wróciłam z nimi z super udanego urlopu w Turcji, wszystko było na medal, punktualnie i profesjonalnie, zero zastrzeżeń, z rozmów w autokarze na lotnisko wynikało, że nie jestem odosobniona w swoich wrażeniach, wszyscy byli zadowoleni. A zawsze się znajdą ludzie (ale to raczej pojedyncze przypadki), którzy będą narzekali, bo coś im się nie spodobało, ja polecam TUI i zamierzam już coś rezerwować na sezon zimowy.
    • zulu2006 Re: aqua blu (Hurghada) z TUI ?! 04.08.12, 20:21
      dzieki za porady, chyba jednak decyduje sie na aqua blu, wydaje mi sie ze bede zadowolony z mojego wyboru.
      • alfaromeo75 Re: aqua blu (Hurghada) z TUI ?! 05.08.12, 18:10
        Ja byłam w zeszłym roku w Aqua blue w Hurgadzie z Eximem hotel polecam bardzo fajny
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka