Dodaj do ulubionych

Błagam o radę

IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.04, 18:09
W sierpniu lecę do Hurgady z moją mamą która ma 64-lata i obawiamy się
czy przetrwa spokojnie te upały i wcieczkę do Kairu? Proszę o
wskazówki.Może ktoś wie kiedy odjeżdza konwój do Luksoru?
Obserwuj wątek
    • Gość: ania Re: Błagam o radę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.04, 18:24
      Jeżeli ma kłopoty z sercem lepiej pojechać wyjazd odłożyć na wrzesień,
      październik. Upały naprawdę dają się we znaki latem, nawet ludziom młodszym
      wiekiem. Ale oczywiście, jeśli czuję się dobrze i nie narzeka specjalnie na
      jakieś dolegliwości pokroju sercowego i limfatycznego ... jedźcie, Drogie
      Panie .. Osobiście na wycieczkach i rejsach spotykałam dużo ludzi starszych.
      Udanego wyjazdu, pozdrawiam
      • pc_maniac sorry,jaka jest różnica między sierpniem,a wrześ.. 08.07.04, 19:10
        .. wrześniem?! Upały baaaardzo podobne.
        Jeśli chodzi o mamę - mama mamie nie równa. Moja np. jest czynna zawodowo,
        zasuwa jak mały parowozik i podejrzewam, że taki upał byłby dla niej mniej
        dokuczliwy niż dla mnie. A ma 72 lata.
        Jeśli ma problemy z sercem, krążeniem czy duszności, to ZDECYDOWANIE ODRADZAM
        aż do drógiej połowy października, listopada.
        I nie chodzi tu broń Boże o wycieczki fakultatywne, bo te odbywają się
        klimatyzowanymi autokarami. Jednak Luksor w lecie (a konkretnie Dolina Królów
        to jeden koszmar - w grobowcach ponad 70 st.), więc nawet ja, choć nigdy nie
        miałem problemów z krążeniem mało nie zostałem wyniesiony nogami do przodu.

Jednodniowy Kair, poza meczącą, bo długą podróżą to betka. Tylko piramidy i
        Muzeum Egipskie, bo perfumerie nawet nie liczę.
        • pc_maniac errata 08.07.04, 19:12
          oczywiście "drugiej" nie zaś (tfu) "drógiej"
          • Gość: ulami Re: errata IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.04, 19:34
            Nie masz pojęcia Pc-maniaku jak mi ulżyło. Wreszcie ktoś na tym forum popełnił
            błąd ortograficzny! Nie wiem dlaczego jest to tutaj grzechem śmiertelnym.
            Abstrahując od wykształcenia wielu ludzi ma z tym problemy.Może by tak ze
            strony forumowiczów więcej tolerancji?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka