Dodaj do ulubionych

Darmowy internet sharm - pomocy.

07.03.13, 23:10
witam

za 2 tygodnie wybieramy się do sharm - biletu nie nabyłem bo szykuję się na lasta, a ceny są teraz dobre. Mam pytanko czy są hotele w sharm w których dostępne jest darmowe wifi ?? (czytałem że czasami w hollu lub cafejkach są darmowe hotspoty). Ze względu na pracę muszę co parę godzin mieć dostęp do sieci - byłbym wdzięczny za pomoc (interesują mnie hotele 4 i 5 *). W hurgadzie udało mi sie nabyć za 20 $ modem usb i do skype to starczało niestety musze mieć wgląd na kamery a do tego transfer był już za słaby).
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • niiktos Re: Darmowy internet sharm - pomocy. 08.03.13, 08:16
      last minute, na krzywy ryj i net za free bo ..."praca wymaga" rotfl
      • des4 Re: Darmowy internet sharm - pomocy. 08.03.13, 11:45
        dokładnie, kolejny "byznezmen" na wakacjach

albo ci ptysiu pracodawca opłaca net, jeśli chce być z tobą w kontakcie, albo wrzucasz sobie w koszty

dziadowanie na darmowym wifi :)))
        • travelmax Re: Darmowy internet sharm - pomocy. 08.03.13, 14:39
          Darmowy alkohol, żarcie to czemu jeszcze wifi ma być płatne.
    • zilina Re: Darmowy internet sharm - pomocy. 08.03.13, 14:55
      W przeciwieństwie do trolli, odpowiadam na pytanie:
      Sharm
      - Rixos - byłem - działa, ale słabo
      - Stella di Mare
      - Cleopatra Luxury Resort
      Hurgada:
      -Premiere Le Reve (byłem - działa OK)
      -Premier Romance
      W Marsa:
      - Hilton Marsa Alam Nubian Resort (byłem - działa OK)
      • damcar Re: Darmowy internet sharm - pomocy. 09.03.13, 00:59
        kolego lub koleżanko chodzi wyłącznie o sharm...
    • bartineta Re: Darmowy internet sharm - pomocy. 08.03.13, 19:51
      Na pewno jest w hotelu Amwaj przy Lobby .Byłem miesiąc temu korzystałem ,śmiga jak ta lala.Pozdro.
      • dana_n Re: Darmowy internet sharm - pomocy. 08.03.13, 20:08
        premier royal grand azure
        park inn (lobby)
        aa amwaj
        tropicana grand azure (lobby)
        domina coral bay (lobby)
        hilton sharks bay
        aa grand oasis
        helnan marina
        • kasiolegiptomanka Re: Darmowy internet sharm - pomocy. 08.03.13, 20:34
          stella di mare beach w Sharm.Skąd u ludzi tyle złośliwych komentarzy? Pewnie siedzą w domku i krew ich zalewa,że ktoś będzie śmiał wypoczywać.Przyjemnych wakacji.
          • niiktos Re: Darmowy internet sharm - pomocy. 08.03.13, 23:08
            wypoczywac?
            przeciez zalozyciel watku pisal wyraznie ze jedzie tam zeby pracowac
            • dana_n Re: Darmowy internet sharm - pomocy. 08.03.13, 23:26
              I co w tym dziwnego, że jedzie tam pracować? Jeżeli tylko potrafi połączyć pracę z wizytą w ciepłym, miłym kraju, kiedy u nas zima na całego, to tylko pozazdrościć można. Uważasz, że za granicę można jeździć tylko w czasie urlopu??? Niby dlaczego?
              Na siłę chcesz się przyczepić...a wyszło średnio... ;-)
              • damcar Re: Darmowy internet sharm - pomocy. 09.03.13, 01:07
                masz rację niektórych serce boli bo nawet na pobierowo nie stać stąd złość...
              • niiktos Re: Darmowy internet sharm - pomocy. 14.03.13, 15:42
                dana_n napisała:

> Uważasz, że za granicę można jeździć tylko w czasie urlopu??? Niby dlaczego?
                > Na siłę chcesz się przyczepić...a wyszło średnio... ;-)
                Nby dlaczego uwazasz ze uwazam ze za granice mozna jezdzic tylko w czasie urlopu?
                Na sile chcesz sie przyczepic ... a wyszlo nisko.

BTW gratuluje durniowi z nozyczkami wycinania bez zastanowienia sie.
                Chyba w zadnej innej pracy brak myslenia nie jest tak wymagany jak w tej.
      • damcar Re: Darmowy internet sharm - pomocy. 09.03.13, 01:04
        myślałem o tym hoteu bo tani a jak jest net to biorę go w ciemno - jak pokoje wyglądają? oraz jedzenie ?, z lasta kupię wczasy na 2 tyg dlatego prosze kolego o szczegóły odnośnie tego hotelu
        pozdr i dziekuję za sugestie...
    • bubu54142 Re: Darmowy internet sharm - pomocy. 12.03.13, 19:12
      Polecam Aqua Blue w szarmie.Wprawdzie w lobby hotelu jest po 7$ za pół godziny ale po wyjściu z hotelu na lewo jakieś 150-200 metrów jest kafejka.Szisza 2$ lub obojętnie co i można siedzieć długo z dość szybkim netem (oglądałem mecz piłkarski) .
    • karuzela100 Re: Darmowy internet sharm - pomocy. 12.03.13, 19:19
      Jak masz modem to dokup sobie vodafona za kilka dolarów i wio (jak masz na wycieczkę to na karte pewnie tez pozdr
      • damcar Re: Darmowy internet sharm - pomocy. 12.03.13, 23:12
        modem będę miał wiec pewnie to będzie ostateczna alternatywa z której jak pisałem powyżej korzystałem w hurgadzie ale niestety słaby transfer blokował kamerki (jedynie dobry był do skype)...
        • des4 Re: Darmowy internet sharm - pomocy. 13.03.13, 07:52
          o, kamerki też potrzebne do "pracy"????
          • niiktos Re: Darmowy internet sharm - pomocy. 13.03.13, 09:40
            no co - prawdziwy byznesmen.
          • miriam_73 Re: Darmowy internet sharm - pomocy. 14.03.13, 17:14
            Wiesz Des, czasem trzeba z kimś pogadać bezpośrednio. Kamerka wtedy całkiem się przydaje.

Dołączam do grona tych, którzy nie uważają, że wyjazd np. do Sharm nie musi koniecznie służyć (tylko) wypoczynkowi. Ja np. kiedyś siedziałam w Sharm (celowo, żeby mnie kancelaria nie "ścigała",a tak by było, gdybym była w domu) ucząc się do egzaminu zawodowego.
            • des4 Re: Darmowy internet sharm - pomocy. 15.03.13, 09:36
              no jasne, w tyble "audio only" może się okazać, że nie rozmawia się z tym z kim powinno :)))

byznes jak się patrzy :)))
              • mernar Re: Darmowy internet sharm - pomocy. 15.03.13, 10:51
                Ktoś kto używa internetu do trolowania, nigdy nie zrozumie kogoś, kto w internecie pracuje.
                • niiktos Re: Darmowy internet sharm - pomocy. 15.03.13, 11:10
                  zwlaszcza kogos kto w internecie pracuje i jednoczesnie szuka neta za free - "byznesmen z Polska"
                  • damcar Re: Darmowy internet sharm - pomocy. 17.03.13, 23:20
                    nikicośtam - kolega to pewnie na etacie u Pana Heńka w sklepie pracuje a tu flustracje wylewa. Mam chłopcze monitoring w firmie a że to POlska to kontrola obowiązkowa. Dobrze że są jeszcze normalni użytkownicy tego forum. pozdrawiam takowych
                    • niiktos Re: Darmowy internet sharm - pomocy. 18.03.13, 14:14
                      damcar napisał:

> Mam chłopcze monitoring w firmie a że to POlska to kontrola obowiązkowa.
                      i nie stac cie/firmy na dostep do internetu??? "byznesman z Polska" jak z koziej ...
                      jedziesz do Egiptu ale bedziesz pilnowal firmy w Polsce - rotfl
                      ty zwykly cieć jestes co siedzi w stróżówce
                      • ola_dom Re: Darmowy internet sharm - pomocy. 18.03.13, 17:12
                        niiktos napisała:

> i nie stac cie/firmy na dostep do internetu???

pewnie stać - ale po co ma być drożej, skoro może być taniej? żeby lepiej przed "innymy byznesmenamy" wyglądać? że "mię stać! O!"
                        ?
    • damcar Re: Darmowy internet sharm - pomocy. 27.03.13, 09:02
      witam

właśnie siedzę w lobby hotelu amway - ten free internet to nasz analog sprzed 10 lat - mail o wielkości 1 mb ściągało nam 25 minut
      • niiktos Re: Darmowy internet sharm - pomocy. 27.03.13, 09:51
        rozumiem ze pilnujesz firmy i patrzysz czy ciec nic nie wynosi?
        ehh nie ma to jak wypoczynek w Egipcie.
        • ola_dom Re: Darmowy internet sharm - pomocy. 27.03.13, 10:09
          niiktos napisała:

> rozumiem ze pilnujesz firmy i patrzysz czy ciec nic nie wynosi?
          > ehh nie ma to jak wypoczynek w Egipcie.

a Ty siedzisz na forum i pilnujesz postów damcara?
          nie ma to jak bogate życie duchowe, uczuciowe i towarzyskie...
      • kasiolegiptomanka Re: Darmowy internet sharm - pomocy. 27.03.13, 14:54
        Witaj!jakie nastroje w Egipcie? Jadę w maju do Sharm i mam nadzieję,że zajadę...Różne historie ludzie wypisują a jak czujesz to będąc na miejscu?
    • damcar Re: Darmowy internet sharm - pomocy. 28.03.13, 14:46
      niestety co do netu w amwaju to żenada dzisiaj kupiłem modem na mieście i śmiga jak ta lala, co do egipcjan bardzo milo nie to co w hurgadzie gdzie po całości zaczepiają. Odwiedzilismy wczoraj typowo egipska knajpe oraz restauracje z sziszą. milo i przyjemnie nie wiem skąd obawy przed wyjazdem - polecam. w sobote jedziemy do jerozolimy to zdam relację.
      • kasiolegiptomanka Re: Darmowy internet sharm - pomocy. 28.03.13, 15:41
        no to szerokiej drogi i szczęśliwego powrotu.zazdroszczę temp,bo to zima się nie poddaje,wiosna tylko w kalendarzu niestety.
        • damcar Re: Darmowy internet sharm - pomocy. 28.03.13, 16:52
          woda w morzu cieplejsza niż w basenach, przyjemny ciepły wiaterek, w dzień około 33 stopni, noce 20 stopni, w amwaju najwięcej rosjan i polaków, łącze poprzez modem vodafone na speedteście pokazuje około 5mb odbieranych danych i około 0,5 mb wysyłanych. W zupełności wystarczy. Warto zainwestować w modem 40 dolarów (na koncie jest podobno 3gb do wykorzystania) bo w hotelu w lobby jak siądzie 10 osób z lapkami i kilkanaście ze smartfonami to stronę potrafi otwierać do 5 minut i cały czas szarpie łącze.
          • aniter Re: Darmowy internet sharm - pomocy. 28.03.13, 17:22
            modem masz vodafone a jaką kupiłeś karte sim?
            • damcar Re: Darmowy internet sharm - pomocy. 28.03.13, 18:06
              kupilem za te pieniądze całość - nowy modem 3g + karta 3gb,
              • aniter Re: Darmowy internet sharm - pomocy. 28.03.13, 19:18
                chodziło mi o to , czy karta jest też vodafone?
                • damcar Re: Darmowy internet sharm - pomocy. 28.03.13, 19:29
                  tak cały pakiet startowy vodafon
                  • kasiolegiptomanka Re: Darmowy internet sharm - pomocy. 06.04.13, 19:01
                    szczęśliwego powrotu do domu.
                    • damcar Re: Darmowy internet sharm - pomocy. 06.04.13, 23:18
                      nie dziękuję ;) , właśnie wróciliśmy z OLD MARKET, wszędzie spokój i miło

pozdrawiam
    • damcar Re: Darmowy internet sharm - pomocy. 06.04.13, 17:44
      chętnie odstąpię modem wraz z kartą pozwalające na swobodny dostęp do szybkiego internetu w egipcie. szczegóły do uzgodnienia - będę we wtorek w poznaniu po 16, a póżniej w szczecinie. mój mail damcar@gazeta.pl lub na stronie biura nieruchomości w Gryficach
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka